کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

نکاتی ضروری در مورد مراقبت کردن از نوزاد


مراقبت از نوزاد بسیار مهم بوده و بسیار حساس است. هر گونه سهل انگاری در نگهداری و از نوزاد تازه به دنیا آمده می تواند باعث به خطر افتادن او شود.

وب سایت نی نی بان : مراقبت از نوزاد بسیار مهم بوده و بسیار حساس است. هر گونه سهل انگاری در نگهداری و  از نوزاد تازه به دنیا آمده می تواند باعث به خطر افتادن او شود.

 در این موضوع مطالبی را در رابطه با مراقبت از نوزادان برای شما جمع آوری کرده ایم. یکی از مسائلی که والدین باید توجه داشته باشند این است که دمای اتقا نوزاد باید متعادل باشد.

نکاتی ضروری در مورد مراقبت کردن از نوزاد

نکاتی ضروری در مورد مراقبت کردن از نوزاد

حرارت اتاق نوزاد را بین ۱۸تا۲۰ درجه بیشتر نباشد ، نوزاد را در سرما قرار ندهید و بیش از اندازه نیز نپوشانید .

لباس نوزاد بایستی سبك و گشاد و راحت باشد . از قنداق كردن نوزاد كه یك عمل غیربهداشتی و زیان آور است بپرهیزید و از قنداق كردن نوزاد حتی بمدت كوتاه خودداری كنید

حمام كردن روزانه نوزاد با داشتن بند ناف نه تنها اشكالی ندارد بلكه مفید است . از بدو تولد نوزاد بایستی حداقل یك روز در میان حمام داده شود و تمام بدن نوزاد را با آب و صابون و یا شامپوی مناسب شستشو داد .

 حمام دادن نوزاد بهیچوجه اثر سوء روی ناف نوزاد و محل ختنه نداشته بلكه شستشوی ناف با آب و صابون از بروز عفونت جلوگیری می نماید.

حتما ناف نوزاد را با الكل یده پانسمان و با كاز استریل بپوشانید . روزی جند بار ناف نوزاد را با الكل و یا بتادین تمیز نمائید و پس از افتادن ناف ، محل بندناف را با الكل و یا بتادین تمیز كنید

به هیچ وجه به چشم نوزاد دست نزنید ، اگر ترشحی نشان می دهد به پزشك مراجعه كنید

در موقع گرفتگی بینی به هیچ وجه از شیر و سنجاق استفاده نكنید ، كمی سرم فیزیولوزیك ، نرمال سالین ، داخل بینی او بچكانید

برای جلوگیری از سوختگی پای نوزاد نخاطر ادرا و مدفوع او را زود به زود عوض نمایی و در صورت ابتلا از پودر استفاده نكنید ، پای نوزاد را با آب و صابون بشوئید و خشك كنید سپس با پماد آ+د چرب نمائید

هر گریه نوزاد بخاطر گرسنگی نیست ، در صورت تداوم گریه حتما به پزشك مراجعه كنید .

وجود ترشحات بیرنگ یا خون آلوده در قسمت تناسلی نوزاد دختر طبیعی است

در صورت مشاهده مواردی نظیر : زردی ، اسهال ، بیحالی ، بدنفس كشیدن و استفارغ مكرر ، خوب شیر نخوردن ، تب ، سرفه ، جوشهای چركی ، ترشح از ناف و تشنج و حركات غیرطبیعی در نوزاد هر چه سریعتر به پزشك و یا مركز بهداشتی مراجعه كنید

نکاتی ضروری در مورد مراقبت کردن از نوزاد

زردی در نوزادان موجب ضایعات جبران ناپذیر سلول مغزی و عقب ماندگی عقلانی می شود . در هفته های اول تولد بایستی دقیقا مراقب زردی در نوزاد بود .

 شروع زردی بیشتر در سفیدی چشم كودك بروز می كند و در تنه گسترش پیدا می كند ، بمجرد مشاهده زردی بدون فوت وقت در هر زمان از شبانه روز مراجعه نماید . این مسئله اورژانس و فوریت دارد . هرچه زردی زودتر تشخیص داده شود درمان سبكتر و راحتتر است .

در موارد خفیف شاید نیاز به بستری و قرار گرفتن در زیر نور مخصوص باشد و در موارد شدید تعویض خون حتما باید انجام گیرد .

 از بكار بردن پیشنهاد اطرافیان در مورد استفاده از شیرخشت و یا نور مهتابی و …و نظایر آن خودداری كنید . بكار بردن این روشها به قیمت سلامت نوزاد تمام می شود

توجه داشته باشید كه نوزادانی كه با شیر مادر تغذیه میشوند دفعات اجابت مزاجشان بیشتر است ولی حجم مدفوع آنها كم ، رنگ آن زرد و احیانا كف آلود و گاهی سبز است ، آن را با اسهال اشتباه نكنید

خوردن مایعات زیاد توسط مادر و مك زدن پستان مادر بوسیله نوزاد شیر را زیاد می كند و ناراحتی عصبی موجب كم شدن شیر مادر میشود .

 قرص ضدحاملگی اثر سوء بر روی شیر مادر دارد .

در موقع شیر دادن بهداشت شخصی را رعایت كنید قبل از شیر دادن دستها را بایستی با آب و صابون و نوك سینه ها را با آب ولرم تمیز كرد

از بوسیدن زیاد نوزاد به خصوص توسط ملاقات كنندگان جدا خودداری كنید . ملاقات افراد متعدد كه اغلب ناقل میكروبهای مختلف می باشند با نوزاد خطر انتقال عفونت را در بر دارد

دود سیگار برای همه كس مضر است و برای شیرخوار خطرناكتر است ، به هیچ وجه اجازه ندهید در جایی كه كودكان هستند سیگار كشیده شود.

مشاوره پزشكی با پزشك كودكان دو بار در ماه اول و سپس ماهی یكبار توصیه می شود. شیرخوار بایستی در فواصل معین برای معاینه ، بررسی رشد و تكامل ، دریافت دستورات تغذیه و واكسیناسیون بموقع به متخصص اطفال مراجعه نمایید .

 در شش ماه اول هر ماه یك بار ، در شش ماه دوم هر دو ماه یكبار ، در سال دوم هر سه تا چهار ماه یكبار و بعد از دو سال هر شش ماه یكباراز بكار بستن توصیه های افراد غیرمتخصص و اطرافیان غیرپزشك در مورد نوزاد جدا خودداری كنید

نکاتی ضروری در مورد مراقبت کردن از نوزاد

واكسن ها را بطور منطم انجام دهید برنامه واكسیناسیون را بخوانید . توصیه می شود كه واكسیناسیون كودك در یك محل واحد انجام شود.

شیرخورانی كه از پستان مادر تغذیه می شوند ، غریزه مكیدن آنان ارضاء میشود و معمولا تمایلی به مكیدن پستانك و یا انگشت خود ندارند ، لذا عدم استفاده از پستانك ارجح است ولی چنانچه شیرخوار شروع بمكیدن انگشت خود نمود بهتر است به وی پستانك داده شود تا عادت به مكیدن انگشت پیدا نكند.

از روز پانزدهم بعد از تولد روزانه ۶تا۱۰ قطره مولتی ویتامین در یك قاشق آب جوشیده خنك شده به نوزاد داده می شود.

در صورتیكه شیرخوار از شیر مادر استفاده می كند نیازی به نوشیدن آب اضافی ندارد چنانچه بعلت گرمی محیط شیرخوار نیاز به آب اضافی داشته باشد میتوان آب جوشیده خنك شده بدون قند به شیرخوار داد . تا یكسالگی بایستی از آب جوشیده خنك شده استفاده شود.

از تجویز آب قند زیاد یا داروهای خانگی مثل ترنجبین یا شیرخشت و غیره به نوزاد بایستی خوداری شود.


ویدیو مرتبط :
چطور از نوزاد بیمار خود مراقبت کنیم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی برای مراقبت از دندان های شیری کودک



 

 

دندان های شیری,دندان های شیری کودک,مراقبت از دندان های شیری

 

معمولا هنگامیکه کودک شش ماهه است اولین دندان‌های شیری در دهان او ظاهر می‌شود. رویش بقیه این دندان‌ها تا پایان دو یا سه سالگی طول می‌کشد. تعداد دندان‌های شیری در هر فک ۱۰ عدد و در تمامی دهان ۲۰ عدد است.

 

 

جویدن مواد غذایی تا سن شش سالگی بر عهده دندان‌های شیری است. در این سن دندان‌های دائمی شروع به روئیدن نموده، بتدریج جانشین آنها می‌گردند. بگونه‌ای که در سنین ۱۲ تا ۱۳ سالگی دیگر اثری از دندان‌های شیری نمی‌ماند و تمامی دندانها دائمی است.

 

عقیده اکثر افراد این است که دندان‌های شیری به‌خاطر عمر کوتاهشان اهمیت چندانی ندارد و به مراقبت ‌ از آنها نیازی نیست. اما واقعیت غیر از این است.

 

اگر دندان شیری زودتر از موقع از دست برود، دندان‌های مجاور به سمت محل خالی دندان حرکت می‌کند و فضای موجود را تنگ می‌کنند، بنابراین رویش دندان دایمی جایگزین در این فضا، دچار مشکل می‌شود.

 

متأسفانه بسیاری از پدرها و مادرها فکر می‌کنند که زود خراب شدن دندان‌های شیری و کشیدن آن‌ها مهم نیست چرا که دندان‌های دایمی به جای آن‌ها خواهند رویید. به این ترتیب با عدم مراقبت کافی باعث پوسیدگی زودرس و از دست رفتن آن‌ها می‌شوند که نتیجه آن رویش نابجا یا عدم رویش دندان‌های دایمی زیرین است.

 

- از خواباندن کودک با بطری و شیردادن شبانه خودداری کنید . زیرا باعث پوسیدگی دندانهای پیشین می شود .

 

- بعد از دادن شیر به کودکتان با گاز تمیز دندانهایش را تمیز نمایید .

 

- تا یک برنامه غذایی متعادل برای فرزندتان در نظر بگیرید و از دادن مواد قندی و نشاسته ای به کودک در میان وعده ها خودداری نمایید .

 

- تا حد امکان کودک را از مصرف تنقلات شیرین بازدارید  در صورت مصرف این مواد بلافاصله دندانهای او را بشوئید یا مسواک کنید .

 

- بجای استفاده از مواد قندی شیرین از تنقلات مغذی و طبیعی مانند گردو ، کشمش و پسته استفاده کنید .

 

- کودک را بطور منظم برای معاینه نزد دندانپزشک ببرید تا از سلامت دندانهای شیری او مطمئن شوبد و برنامه غذایی مناسب و متعادل برای فرزندتان از دندان پزشک کودکان درخواست نمائید .

 

- والدین باید توجه داشته باشند که برای رویش بموقع و صحیح دندانهای دائمی ،  حفظ دندانهای شیری تا سنی خاص ضروری است .

 

- بهداشت دهان کودک همانند بزرگسالان باید بطور مرتب و با کمک و نظارت والدین انجام شود .

 

- پوسیدگی در دندانهای شیری در مقایسه با دندانهای دائمی خیلی زودتر به عصب دندان می رسد و ناراحتی و درد ایجاد می کند . بنابراین به محض مشاهده کوچکترین علامتی از پوسیدگی دندان شیری در مقایسه با دندانهای دائمی می رسد باید هر چه زودتر کودک را نزد دندان پزشک ببرید تا دندان شیری ترمیم شود .

 

- اگر کودک شما پافشاری برای خریدن آدامس و نوشابه دارد از انواع بدون قند برای آنها خریداری نمائید .

 

بررسی های مختلف نشان داده است که تعداد دفعات مصرف مواد قندی و مدت زمان مصرف این مواد مهمتر از مقدار مصرف این مواد  در دو نوبت است  . بنابراین با افزایش دفعات مصرف مواد قندی ( انواع شکلات های چسبنده ، شیرینی و غیره ) میزان پوسیدگی افزایش می یابد .

 

حتماً روزی ۳ لیوان شیر بخورید . بجای نوشیدنیهای قنددار از شیر استفاده  نمایید . زیرا کلسیم که یکی از مواد تشکیل دهنده شیر است به استحکام دندانها کمک می کند .

 

همچنین والدین می‌توانند از مسواک مخصوص در یک تا ۳ ‌سالگی استفاده کنند باید توجه داشت که در صورت استفاده از خمیردندان از نوع بدون فلوراید استفاده کرد.

 

منبع:پزشکان بدون مرز