کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

كودكان از چه سنی هنر بیاموزند؟


هنر حدیث شریف زندگی است، صور اسرافیلی است كه آدمی را از خواب برمی‌خیزاند تا جهان را به‌گونه‌ای ببیند كه صورت اصیل آن است...

روزنامه قانون: هنر حدیث شریف زندگی است، صور اسرافیلی است كه آدمی را از خواب برمی‌خیزاند تا جهان را به‌گونه‌ای ببیند كه صورت اصیل آن است، آوایی سحر انگیز است كه جهان بی‌آن گوری خاموش است و تكیه‌گاهی استوار و مطمئن است تا در پناه آن بیاسایی و پس از آن بر خیزی و جهان را نقشی دیگر اندازی.

هنر عامل بروز خلاقیت در كودكان

با نگاهی ساده درمی‌یابیم كه جهان امروز جهان شتاب و سرعت است. جهان دگرگونی آن به آن و عصر ارتباط است. در آن واحد می‌توان در این عصر از اتاقی كوچك با انسان‌های بسیاری در دورترین نقاط خاك به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداخت. اما گذشته از محسنات این عصر باید به نكات منفی آن نیز توجه داشت. این عصر، به نوعی عصر جدایی از خویش است. عصر دوری از درون.

 اما اگر برآنیم تا كودكانی تربیت كنیم كه گذشته از هیاهو و كشش بیرون به درون خویش نیز بپردازند، بهترین روش برای این كار پرداختن به هنر است.

هنر این امكان را فراهم می‌سازد تا كودكان ساعاتی از جهان و هیاهوی آن دور وكنده شوند و فرصتی یابند تا به خویش نظر بیفكنند.هنر علاوه بر ایجاد این امكان می‌تواند فرصتی به آنها دهد تا در خلوت خویش دست به اندیشه‌هایی نو بزنند و به مشكلات بپردازند و با هنرمندی سكان كشتی زندگی خویش را در این دریای متلاطم به دست گیرند .

تصور كنید كودكی ساعت‌ها در حال نقاشی كردن است و به دور از هیاهوی دنیا، در تخیل خود سیر می‌كند و گویی ذهن او در دریای آرام درون، قلابی را رها ساخته و ساعت‌ها به دنبال یافتن چیزی تازه، در دل این دریاست.
در این میان ممكن است پرنده ذهن او به آسمان پرواز كند و در جست‌وجوی خالق خویش به سیر و سیاحت بپردازد یا در دل اعماق دریای وجود به جست‌وجوی درون خود بپردازد و هر لحظه تجربه‌ای تازه كسب كند و در این میان چه بسا اولین جرقه‌های خلاقیت پدیدار شده و زمینه ساز افكار نو شود. كودكان امروز، نیازمند هنرند تا در آینده با كمك آن بتوانند بهتر بیندیشند. پس هنر مهم‌ترین عامل بروز خلاقیت است. و خلاقیت عامل بوجود آمدن انگیزه‌های بالاست انسان را كنجكاو و جست‌وجوگر می‌كند و به زندگی انگیزه می‌بخشد.

هنر در كودكان میل به استقلال می‌دهد  و از اینكه هم‌رنگ جامعه باشند دور می‌كند و در مقابل آنچه خلاف تفكر آنان است تمایل به سرپیچی و مخالفت می‌دهد. هنر روحیه‌ای طنز‌گونه  می‌بخشد و این روحیه باعث انتقال شادی به دیگران می‌شود. اگر دقت كرده باشیدهنرمندان بیشتربه جزییات نظر می‌كنند و به این واسطه برای حل مشكلات معمولا چندین راه حل در ذهن دارند.

ممكن است با توجه به این توضیحات و توجه به اهمیت و ضرورت آموختن هنر در زندگی، برای والدین این سوال به وجود آید كه زمان آموزش هنر به كودكان چه سنی است؟

هنر عامل بروز خلاقیت در كودكان

كودكان از چه سنی هنر بیاموزند؟

باید بدانید هنگامی كه فریاد نوزادی به هنگام تولد به آسمان می‌رود، گویی فریاد می‌كشد كه چرا از یك مكان آرامش‌بخش به دنیایی قدم گذاشته‌ام كه شگفت‌انگیز و پیچیده و تاحدی نا امن است. او در این هنگام نیازمند آغوش گرم مادر است تا در شب هنگام، با صدای لالایی او به خواب رود. لالایی‌های مادر كه با آهنگی دلنشین خوانده می‌شود، اولین تاثیر گذاری هنر روی جسم و روان كودك است. این شعرهای آرام بخش كه نسل اندرنسل منتقل شده‌اند،  این نكته را به خوبی نشان می‌دهند كه انسان از بدو تولد نیازمند هنر است و می‌تواند از لحظه نخست هم تحت تاثیر آموزه‌های آن قرار‌گیرد.

متاسفانه ما در گذشته نتوانسته‌ایم هنر را در اعماق وجود مردم خویش همچون گنجینه‌ای ارزشمند قرار دهیم تا با بهره‌گیری از آن محیطی زیبا برای خود پدید آوریم. این نشان‌دهنده ضعف آموزش هنر در سطح كشور است.

 پس باید آموزش هنر در دوران كودكی ونوجوانی جدی گرفته شود تا در سال‌های آینده تاثیرات آن را در كشور خود شاهد باشیم .


ویدیو مرتبط :
شکارچیان مردانگی را از این مرد بیاموزند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لجاجت و كج خلقی در كودكان: هیجانی ، لجبازی



مشكلات اجتماعی


کودک سه ساله کج خلق

 

وقتی كه كودك راه رفتن و تكلم را بیاموزد، روش های بیان مشكلات هیجانی وی توسعه می یابد. در این حال ممكن است مشكلات هیجانی خود را از راه تخریب و عدم تحرك و مخالفت جویی و منفی كاری و مانند اینها ابراز كند.در دو تا سه سالگی كودك گاهی رفتارهایی دارد كه مورد قبول خانواده نیست. والدین باید پیروی از مقررات اجتماعی را به كودك بیاموزند .

اگر خواسته والدین عاقلانه و متناسب باشد و نیاز كودك به محبت را ارضاء كند ، كودك به تدریج تحت كنترل درخواهد آمد. اما اگر الزام والدین شدید و ابراز محبت آنها به صورت صحیحی نباشد ، طفل ممكن است كه رفتارهای ناهنجار این دوره را تشدید كند و امكان دارد كه این ناهنجاری ها در او تثبیت شوند.

طفل خردسالی كه از او انتظارات زیادی دارند و یا نسبت به وی محبت كمی ابرازشده به دو شكل واكنش نشان می دهد :

اولاً ممكن است نهایت كوشش خود را با توانایی محدودی كه دارد، برای انجام تقاضاهای والدین به كار برد و به یك كودك در خود فرو رفته مبدل شود .

ثانیاً امكان دارد كودك سركشی بار آید. سركش بودن طفل ممكن است به شكل غیر فعال و یا به صورت پرخاشگری باشد.هرگاه از طفلی كه به شكل غیر فعال سركش باشدبخواهند تا كاری را انجام دهد، با خوشرویی قبول می كند ولی به حدی در انجام آن كار تعلل می ورزد كه هرگز آن كار انجام نمی شود. در صورتی كه بیشتر اطفال سركش مهاجم آشكارا از دستورات سرپیچی می كنند .

ولی در هر دو حال ، والدین نمی توانند به انتظارات خود در مورد كودكشان جامه ی عمل بپوشانند. كودك سركش مهاجم در مورد هر چیز كه از وی خواسته شود، مخالفت شدید نشان می دهد و به نظر می رسد كه مجازات برای چنین كودكی مؤثر نخواهد بود.او در قبال كوشش هایی كه برای اصلاحش به كار می رود، مقاومت نشان می دهد و ظاهراً در برابر خشم والدین بی اعتناست.

منفی كاری او به صورت فعالیت های خرابكارانه خود نمایی می كند. به نحوی كه اعمال مزبور به مراتب شدیدتر از اعمال كودكانه همسن وسالان وی است . رابطه اش با سایر كودكان دشوار است و اغلب منجر به زد و خورد و كشمكش می شود. چنین كودكی بیش از اندازه ، خودبین و قدرت طلب است .

كودك غیرفعال سركش ظاهراً مطیع بوده و در رابطه اش با دیگران اشكالات كمتری به بار می آورد ولی بالاخره به همان نتیجه عدم سازش می رسد ؛ بدین معنی كه در حرف تسلیم شده اما درعمل آنچه را كه از او خواسته اند انجام نمی دهد. پیوسته موجب ناراحتی والدین می شود ؛ اما به آن اندازه كه طفل سركش مهاجم مورد تنبیه و مجازات قرار می گیرد، او مجازات نمی شود .

 

لجاجت و كج خلقی

لجبازی كودك ممكن است واكنشی باشد كه كودك در قبال كوچكترین سرخوردگی از خود نشان می دهد. ممكن است مانع كاری كه كودك میل دارد انجام دهد، شوند، در این حال كودك تحریك وعصبانی می شود و چیزهایی از این قبیل می گوید: "هیچ كس مرا دوست ندارد هیچ وقت كسی چیزی به من نمی دهد. اماهمه از من انتظاراتی دارند كه انجامش ازعهده ام خارج است".

 

کودک عصبانی

 

ممكن است كودك دراین حال خود را به زمین بكوبد ، سرش را به زمین بزند، لگد بزند و توجهی به محیط اطراف نداشته باشد. در عصبانیت های معمولی ، این حالت فقط یكی دو دقیقه طول می كشد و با خسته شدن طفل برطرف می شود و بعد از آن به مدت چند دقیقه به آهستگی هق هق می كند و حتی اغلب ممكن است از حركتی كه كرده و عدم كنترلی كه نشان داده است ، پشیمان شود . ولی در حین عصبانیت نمی توان با استدلال طفل را آرام كرد ؛ زیرا در این لحظات تماس كودك با محیط تا حدود زیادی قطع شده است. برای فهم لجاجت و بدخلقی كودكان و درمان آن بایستی تمایل كودك و انتظارات والدین را به خوبی شناخت و در جهت هماهنگ كردن آن اقدام كرد. حالت بد خلقی وعصبانیت كودك را می توان به منزله دریچه اطمینانی دانست برای برطرف كردن هیجانات شدیدی كه طفل نمی تواند آنها را كنترل كند.