کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

دوست خیالی کودک



دوست خیالی کودک,دوست خیالی,دوستان خیالی

 مادر: پسر چهار ساله من مدام با یک نفر حرف می زند و می گوید دوستش است. به او غذا می دهد، بازی می کند و هر کار اشتباهی که انجام می دهد به گردن او می اندازد و هر چقدر سعی می کنم او را متقاعد کنم که چنین کسی وجود ندارد، متقاعد نمی شود.
کارشناس: بچه ها در سنین سه تا پنج سالگی خیلی وقت ها دوست خیالی دارند و جز روند طبیعی رشد آنهاست که نشان دهنده قدرت تخیل اوست.
آیا با بچه های دیگر هم بازی می می کند؟
مادر: بله . او کاملا اجتماعی است و به راحتی با همسالانش ارتباط برقرار می کند.
کارشناس: داشتن دوست خیالی خیلی هم خوب است. بچه ها این دوست را برای خود تصور می کنند چون به حرفش گوش می دهد، حمایتش می کند، گاهی اوقات با او بازی می کند و معمولا کارهایی انجام می دهد که ممکن است خودش نتواند و این دوست را متعلق به خود می داند. این دوست معمولا قضاوتش نمی کند و او را به خاطر کار اشتباهی که انجام می دهد تنبیه نمی کند. چنین دوستی به بچه کمک می کند که تعاملات اجتماعی را یاد بگیرد.
گاهی اوقات کمک می کند که بچه نحوه حل مساله را بیاموزد. در شرایطی که ممکن است مکان زندگی تغییر کند، نقش این دوست بسیار پر رنگ می شود چون از محیطی که با آن آشنا بوده است جدا شده و به محیطی جدید و غریب وارد شده است. اغلب بچه هایی که تک فرزند هستند نقش دوست خیالی را بسیار پر رنگ می بینند. سعی کنید اگر مکان زمدگی تان را عوض کرده اید و فرزندتان از دوستان قدیمی اش جدا شده است تا وقتی که دوستان جدیدی پیدا کند با انجام دادن بازی های مهیجی او را سرگرم کنید به طوریکه زمان کمتری را تنها باشد.

مادر: داشتن این دوست خیالی تا کی طول می کشد؟
کارشناس: معمولا چند ماه می ماند و به مرور کمتر می شود و از بین می رود یا اینکه حضور دائمی دارد و یا هر چند وقت یکبار می آید و می رود. والدین باید دقت داشته باشند که رابطه ی فرزندشان با این دوست خیالی چگونه است. چون احتمالا فرزند تجارب جدیدی را طی می کند یا اینکه یک سری هیجانات خاص را در آن شرایط تحمل می کند. این دوست می تواند از دنیای درونی فرزندتان شناخت خوبی به شما بدهد.

مادر: من در مورد دوستی فرزندم با این دوست خیالی چگونه باید برخورد کنم؟
کارشناس: بهترین راه پذیرش است. یعنی اینکه مدام حضور دوست خیالی را انکار نکنید و اگر خواست به عنوان مثال در اتاق یا روی تختش جایی را برای او درست کند لجبازی نکنید.
بهتر است که پبذیریدو از این شرایط به نفع فرزندتان استفاده کنید. برای مثال اگر می خواهد یکسری کارها را برای دوستش انجام دهید مثلا جای خوابش را آماده کنید، غذای خاصی را برایش تهیه کنید و یا به او هم غذا دهید، از فرزندتان بخواهید که خودش کارهای دوستش را انجام دهد و مسئولیت های دوستش را به عهده بگیرد و به عبارتی بگویید من رخت خواب تو را درست می کند و تو هم رخت خواب دوستش را آماده کن. اتفاقا این مساله به فرزند شما کمک می کند که در زمینه کسب مهارت های جدید ارتقا پیدا کند. اکثر بچه ها در مورد خیالی بودن دوستشان اطلاع دارند و می دانند که در واقعیت بسیاری از کارها را نمی تواند انجام دهد.
وقتی اشتباهی از او سر می زند و دوستش را مقصر جلوه می دهد به جای اینکه با خشونت برخورد کنید بهتر است به او بگوید مهم نیست که مقصر کیست. به هر حال این اتفاق رخ داده است و بیا با هم درستش کنیم.

مادر: آیا ضرورتی دارد که ما به پدر بزرگ و مادر بزرگ کودک یا اطرافیانی که خیلی با هم در ارتباط هستیم راجع به دوست خیالی او توضیحی بدهیم.
کارشناس: در صورتیکه که نقش این دوست خیالی بسیار پر رنگ شده باشد و اطرافیان هم از حضورش مطلع شده باشند می توانید توضیحات مختصری در مورد رفتار با او بدهید و واکنش های شدید، خندیدن، مسخره کردن را اصلا نشان ندهند.
وقتی که این دوست خیالی خیلی دوام پیدا کرد و مدت طولانی در زندگی فرزند شما حضور داشت به طوریکه تمام کارها و برنامه های زندگی او را کنترل کند و یا تمایلی به بازی کردن با همسالانش نداشته باشد و مشاهده کنید که تمام تعاملاتش با آن دوست خیالی است حتما باید با یک مشاور صحبت کنید.

منبع:radiosalamat.ir


ویدیو مرتبط :
فروش دوست خیالی در اینترنت +عکس...!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کودک و والدین و تکالیف شب دوست نداشتنی!



تکلیف شب کودک, انجام ندادن تکلیف شب,تکالیف دانش آموزان

 وقتی والدین به تکلیف شب بچه ها علاقه و توجه فعالانه ای نشان دهند، بچه ها در مدرسه موفق تر خواهند بود. این به بچه ها نشان می دهد که آنچه انجام می دهند مهم است.

البته کمک به تکلیف شب نباید بدین معنا باشد که بچه چندین و چند ساعت روی میز خود خمیده بماند. والدین می توانند با کمک به مهارت های مطالعه و سازماندهی و توضیح یک مسئله سخت یا تشویق بچه به کمی استراحت، از او حمایت کنند. در این میان، شاید والدین هم چند چیز از کتاب های او یاد بگیرند!

در اینجا چند توصیه و راهنمایی برای هدایت بچه ها در انجام تکلیف شب آورده ایم:

1. معلم ها را بشناسید و بدانید دنبال چه چیزی هستند. در جلسات مدرسه، جلسات اولیا و مربیان و ... شرکت کنید و با معلمین بچه ملاقات کنید. در مورد روش های تدریس و روش های تکلیف شب دادن و نحوه کمک خودتان به بچه سوال کنید.

2. مشوق و ناظر باشید. در مورد تکالیف، امتحانات و تست ها از او سوال کنید. او را تشویق کنید و تکالیف تمام شده او را چک کنید و اگر سوالی داشت به او جواب دهید.

3. زمان درسی مشخصی را برنامه ریزی کنید. بعضی بچه ها عصرها و بعد از عصرانه و بازی بهتر درس می خوانند. بعضی بچه ها هم ترجیح می دهند اول شام بخورند و بعد تکالیفشان را انجام دهند.

4. به آنها کمک کنید تا برنامه ریزی کنند. شب هایی که تکالیف سنگین است یا وقتی تکلیف داده شده دشوار است، فرزندتان را تشویق کنید که کارهایش را تقسیم بندی کند. اگر لازم شد برایش برنامه ریزی کنید و هر یک ساعت به او 15 دقیقه استراحت بدهید.

5. چیزهایی که حواسش را پرت می کنند به حداقل برسانید. این یعنی تلویزیون روشن نباشد، موسیقی با صدای بلند نباشد، یا تماس تلفنی نباشد. البته تماس با همکلاسی در مورد تکلیف شب اشکالی ندارد.

6. باید بچه ها خودشان تکلیفشان را انجام دهند. اگر بچه ها خودشان فکر نکنند و اشتباه نکنند، چیزی یاد نمی گیرند. والدین می توانند پیشنهاداتی بدهند و در مسیرها به آنها کمک کنند. ولی این وظیفه خود بچه است که تکالیفش را انجام دهد.

7. محیطی مناسب انجام تکلیف شب مهیا کنید. سعی کنید محلی که بچه تکلیفش را انجام می دهد نور کافی داشته باشد. وسایلی مانند دفتر، مداد،پاک کن و تراش را در دسترس او بگذارید.

8. الگو و نمونه خوبی برای او درست کنید. آیا بچه ها شما را به عنوان فردی که در بودجه اش تعادل ایجاد کرده یا کتاب و ... مطالعه می کند می بینند و می شناسند؟ بچه ها نه به توصیه ها و پندهای شما، بلکه به کارهای شما نگاه می کنند و تقلید می کنند.

9. کار و تلاش او را تحسین کنید. امتحانی که خوب از پس آن برآمده یا پروژه هنری او را روی در یخچال بچسبانید. موفقیت ها و دستاوردهای درسی او را جلوی اقوام و آشنایان بگویید.

10. اگر فرزندتان در مورد تکالیف خود مشکلات دائمی دارد، حتماً کمک بخواهید. با معلم بچه در مورد این موضوع حرف بزنید. بعضی بچه ها چشمشان ضعیف است و خوب تخته را نمی بینند و باید عینک بزنند. بعضی دیگر نیز بخاطر مشکل یادگیری یا اختلال حواس باید معاینه بشوند.

منبع:bartarinha.ir