کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

داروهای مجاز و غیر مجاز در دوران شیردهی



دوران شیردهی,مصرف دارو در دوران شیردهی,داروهای غیر مجاز در دوران شیردهی,

زمانی که در دوران شیردهی هستید باید در مورد مصرف قرص ها و داروها بیشتر فکر کنید!

 زمانی که به تازگی مادر شده اید، کمبود خواب و احساس خستگی و ناراحتی دارید. به همین دلیل شما تنها کابینت قرص ها را باز می کنید، اما زمانی که در دوران شیردهی هستید باید در مورد مصرف قرص ها و داروها بیشتر فکر کنید و در مورد عوارض آن ها به طور کامل آگاهی داشته باشید.

  از مصرف هر دارو و قرصی که از آسپرین در آن باشد، پرهیز کنید. زیرا آسپرین وارد شیر شما می شود که ورود آسپرین به بدن نوزاد باعث ایجاد سندروم ری (سوخت و ساز بدن را نامنظم می کند) می شود، حتی اگر کودک در مراحل اولیه زندگی خود از آسپرین استفاده کند، مبتلا به سندروم ری می شود. به همین دلیل توصیه می شود که از مصرف داروهای حاوی آسپرین مادران شیرده پرهیز کنند.


کدئین یکی دیگر از آن موادی است که باید از آن دور باشید. مطالعات اثر مضر مصرف کدئین توسط مادران شیرده را روی کودکان ثابت کرده است. این کودکان دچار میزان پایین تپش فلب، کم غذایی، کمبود انرژی، خستگی و دچار مشکل در تنفس می شوند. اگر شما به عنوان مادر مبتلا به سردردهای شدید هستید و مسکن های ضعیف روی شما تاثیری ندارد، حتما با پزشک مشورت کنید تا داروی قوی تری به شما دهد اما از داروهای کدئین دار استفاده نکنید.


  ایبوبروفن یکی از داروهای ضد التهاب است که می توانید از آن در دوران شیردهی و به مدت کوتاه استفاده کنید. البته حتما قبل از استفاده  محصول و دارو را بررسی کنید که در آن به جز ایبو بروفن کودئین نباشد زیرا در برخی از داروهای ایبوروفن به دلیل قوی تر کردن آن از کودئین استفاده می شود.


  پاراستامول به خودی خود ایمن است و ضرری ندارد. اما حتما باید دقت داشته باشید که نباید در محصولی که استفاده می کنید کودئین و آسپرین موجود باشد.


●  برخی از داروهای دیگر به نام های تجاری دیگر به نام های تجاری "plus" و "extra" نیز حاوی کافئین هستند که شما باید دقت داشته باشید که میزان مصرفی کافئین در رژیم غذاییتان بیشتر از حد مجاز نشود، به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده حتما محتویات این داروها را که روی بسته نوشته مطالعه کنید.
 
بسیاری از داروهایی که برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می وشند، حاوی مخدر هستند. به همین دلیل بهترین کار این است که با پزشک و مشاور دارویی خود مشورت کنید و علائوم بیماری خودتان را برایش تشریح کنید و حتما باید به وی اطلاع دهید که در دوران شیردهی به سر می برید. (صادقانه باید بگویم که در این مورد نباید بدون مشورت و دستور پزشک دارویی مصرف کنید)


  داروهایی که برای گرفتگی بینی و یا حساسیت های بینی استفاده می شوند، حاوی ماده ای به نام افدرین شبه هستند که باعث کاهش شیر مادر می شوند و حتما باید از مصرف این داروها خودداری شود.
 
  برخی از داروهای سرماخوردگی حاوی دفین هیدرامین و همچنین پرومتاین هستند که آن ها بیشتر برای جلوگیری از آبریزش بینی استفاده می شوند. این داروها خواب آور هستند و نه تنها روی بدن مادر تاثیر می گذارند، بلکه از راه شیر به بدن نوزاد نیز وارد می شوند و باعث کسلی و خواب آلودگی نوزاد خواهند شد و البته در نهایت باعث می شوند تا نوزاد اشتهای خود را از دست دهد و به میزان کافی تغذیه نشود و نتواند وزن مطلوب را به دست بیاورد.

منبع:ninisite.com


ویدیو مرتبط :
‫ایا مصرف چربی سوز و مکمل در دوران بارداری و شیردهی مجاز است؟‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خوردنی های مجاز و ممنوعه دوران شیردهی



دوران شیردهی,تغذیه دوران شیردهی,غذاهای دوران شیردهی

 برای زنان باردار همیشه محدودیت های غذایی وجود دارد و آن ها باید در طی دوران بارداری از خوردن برخی مواد غذایی پرهیز كنند.


بعد از زایمان، مادران در دوران شیردهی به سر می برند. بسیاری تصور می كنند كه دیگر رژیم غذایی محدود تمام شده، اما در واقع برخی از محدودیت ها برای مادران شیرده وجود دارد.


پنیر:
برخی از پنیرها كه غیر پاستوریزه هستند و مقدار زیادی باكتری لیستریا دارند در دوران بارداری جز خوراكی های ممنوع محسوب می شوند. اما در دوران شیردهی مادر مجاز به مصرف آن است زیرا این باكتری امكان راه یابی به شیر مادر و سپس انتقال به نوزاد را ندارد.

بادام زمینی:
بسیاری از متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند، مادرانی كه سابقه آلرژی و حساسیت به بادام زمینی را در خود و یا خویشاوندان خود دارند، بهتر است در طول دوران شیردهی مصرف نكنند.

الكل :
توصیه می شود در دوران شیردهی مادران از مصرف الكل پرهیز كنند.

كافئین:
كافئین ممكن است موجب اختلال در الگوی و روند خواب نوزاد شود. اما اگر مادران برای رفع خستگی به قهوه و چای نیاز ضروری دارند می توانند بعد از شیر دادن به نوزاد خود از این نوشیدنی ها استفاده كنند تا مقدار كمتری از كافئین وارد شیر مادر شود.

 

متخصصان توصیه می كنند كه حتما میزان مصرف قهوه در مادران باید كاهش پیدا كند و همچنین قهوه هر چه سبك تر باشد برای سلامت نوزاد بهتر است. البته در دوران شیردهی مادران میل بیشتری به چای و قهوه نشان می دهند كه باید آگاه باشند هر میزان بیشتر از این نوشیدنی ها استفاده كنند، خواب نوزاد بیشتر دچار اختلال می شود.

ماهی:
توصیه می شود مادران در این دوران از مصرف برخی از ماهی ها مثل كوسه ماهی و اره ماهی ( كه در واقع كمتر در سبد غذایی مردم دیده می شود) پرهیز كنند، زیرا این ماهی ها حاوی مقدار زیادی جیوه هستند. همچنین مادران نباید بیشتر از دو بار در هفته ماه های چرب مثل قزل آلا، اسقومری، ساردین و تن ماهی تازه مصرف كنند.

رژیم را برای فردا بگذارید:
مادران نباید در دوران شیردهی به فكر كم كردن وزن خود باشند و نباید به فكر كم كردن میزان غذای خود باشند. شاید برای خیلی از مادران اینكه وضعیت جسمی آن ها از دوران بارداری به بعد خیلی تغییر نكرده ناراحت باشند و بخواهند رژیم های غذایی محدود داشته باشند، اما دوران شیردهی برای این كار مناسب نیست زیرا كه مادر باید انرژی كافی داشته باشد.


هر مادر شیرده در روز نیاز به 1800 كالری دارد تا بتواند شیر كافی تولید كند. اگر مادری در ماه بیش از 0.5 تا 2 كیلوگرم وزن كم می كند، این به این معنی است كه تغذیه مناسب و كافی ندارد. البته باید توجه داشت كه برخی از مادران در دوران بارداری دچار اضافه وزن شدید می شوند كه در این افراد كم كردن وزن بین 3 و حتی 4 كیلوگرم در ماه نیز طبیعی است و به تولید شیر آن ها لطمه ای وارد نخواهد شد. اما باید حتما توجه داشت كه این دوران، زمانی نیست كه مادر بخواهد رژیم سخت برای كاهش وزن داشته باشد.

انرژی خود را در بالاترین سطح نگه دارید:
مواد غذایی كلسیم دار مانند شیر، پنیر، ماست و بستنی با كیفیت به مادران توصیه می شود. حتما مادران در این دوران باید شیر و آب بنوشند . و پروتئین مورد نیاز خود را باید با مصرف گوشت قرمز، سفید، تخم مرغ، حبوبات و خشكبار و گردو تامین كنند. همچنین كربوهیدرات ها مانند برنج، پاستا، نان و سیب زمینی هم می توانند كمك كنند تا انرژی بدن مادر در سطح بالایی باقی بماند. و مادران باید مثل همیشه بسقابی از سبزیجات در روز مصرف كنند . شاید بسیاری از شما تصور كنید كه میزان غذای سفارش شده برای مصرف زیاد است، اما باید بدانید كه برای تولید شیر و نگه داشتن انرژی در سطح بالا بدن شما به این مواد غذایی احتیاج دارد.

منبع:ninisite.com