کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

تاثیر تغذیه مادر بر شیردهی به نوزاد



شیردهی,دوران شیردهی, تغذیه مادر بر شیردهی

  مصرف مواد مغذی به مقدار لازم و کافی در دوران شیردهی، مادر را در تداوم شیردهی موفقیت‌آمیز خود کمک می‌کند. تغذیه مناسب مادر در این دوران برای حفظ بنیه، سلامت مادر و همچنین تامین نیازهای تغذیه‌ای نوزاد ضروری است. توجه به تغذیه دوران شیردهی از نظر حفظ و نگهداری ذخایر بدن مادر نیز اهمیت زیادی دارد. رساندن کالری کافی به بدن و همچنین تامین مواد مغذی و مورد نیاز بدن می‌تواند در تولید شیر موثر باشد.
در دوران شیردهی بحث کالری مورد نیاز بدن مطرح است. در این دوران مادر حدود ۲۰۰ کیلوکالری بیشتر از زمان بارداری انرژی نیاز دارد. در دوران بارداری ۳۰۰ کیلوکالری انرژی لازم دارد یعنی این‌که زمان شیردهی نسبت به حالت نرمال ۵۰۰ کیلوکالری انرژی بیشتر نیاز داریم. بدن به بعضی از ویتامین‌ها مانند ویتامین B دردوران شیردهی بیشتر نیاز دارد. مصرف آهن هم مورد نیاز است. برای تجویز قرص آهن شخص باید بررسی شود. گاهی اوقات برای جلوگیری از کم خونی قرص مکمل آهن تجویز می‌شود یا کسانی که در دوران شیردهی عادت ماهانه نمی‌شوند باید بررسی شود که نیاز به مصرف قرص مکمل آهن دارند یا نه؟
اگر در رژیم غذایی به طور متوسط ۲ واحد لبنیات را افزایش بدهیم یعنی یک لیوان شیر و ماست و یک ونیم لیوان دوغ را افزایش دهیم به ویتامین‌های گروه B دست پیدا کردیم و هم کالری و کلسیم مورد نیاز در دوران بارداری تامین می‌شود. افزایش ۲ واحد لبنیات اضافه‌تر در دوران شیردهی نیازهای تغذیه‌ای مادر را کامل می‌کند. مادر حدود ۱۲۰۰ سی‌سی شیر می‌سازد. این انرژی شیردهی مادر از چربی‌های مادر تغذیه می‌شود. اگر برای یک زایمان در فردی با وزن متوسط افزایش وزن ۵/۱۲ کیلو را در نظر بگیریم چیزی حدود ۵/۵ کیلو اضافه وزن زمان زایمان کم می‌شود و ۴ کیلو در ۲ هفته بعد از زایمان و ۵/۲ کیلو وزن اضافی در مدت ۶ ماه بعد از زایمان در دوران شیردهی کم خواهد شد. در دوران شیردهی مادر نیاز به ذخیره چربی دارد. مادرانی که شیردهی خوبی دارند قطعا کمتر دچار اضافه وزن می‌شوند. نیاز به کلسیم و نیاز به کالری و ویتامین‌های گروه B و املاح مورد نیاز در دوران شیردهی بسیار مهم است. در دوران شیردهی باید مواظب کم خونی بود.
 اگر شخصی ورزشکار بوده باید در این دوران ورزش را نصف کند. در دوران شیردهی در ۶ ماه اول نباید ورزش‌های شدید انجام دهد. باید ورزش در حد پیاده‌روی ملایم و نرمش ملایم باشد چون با فعالیت بالای بدن اسید لاکتیک بدن بالا می‌رود و در شیر ترشح می‌‌شود. بهتر است در این دوران فعالیت‌های بدنی کمتر باشد. اگر فردی در دوران شیردهی دچار مشکل یبوست است باید فیبر مصرفی را افزایش دهد. سبزیجات و میوه‌ها ترکیباتی دارند که فیبر در آن‌ها موجود است. این مواد غذایی باید در رژیم مصرف شوند. همچنین مصرف آب و فعالیت بدنی در درمان یبوست مفید است. پس در دوران شیردهی معمولا  قرص‌های مولتی ویتامین وکلسیم تجویز نمی‌شود.‌‌ همان ۲ واحد لبنیات اضافه‌ای که گفتیم برای مادر کافی است. اگر سبزی‌ها و میوه‌ها و مواد پروتئینی و غلات را مصرف کند نیازی به اضافه کردن مولتی ویتامین و مصرف قرص کلسیم نیست.

منبع:shahrzadpress.com


ویدیو مرتبط :
تاثیر تغذیه دوران بارداری بر رنگ چشم، قد نوزاد و ...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تغذیه مناسب مادر در بارداری و افزایش قد نوزاد



 

تغذیه مناسب مادر دربارداری و افزایش قد 

نوزاد


رشد قدی كودكان از دوران جنینی آغاز می‌شود و تغذیه مناسب مادر در دوران بارداری تأثیر زیادی در افزایش قد نوزاد دارد.


افزایش قد جزئی از فرآیند رشد است و عواملی مانند ژنتیك، هورمون‌ها و تغذیه مناسب بر رشد قدی تأثیرگذار است.


شروع رشد از دوران جنینی آغاز می‌شود. پس باید برای رسیدن به قد بلندتر، از دوران بارداری مراقبت از رشد كودك را آغاز كنیم. در دوران بارداری تغذیه مادر تأثیر زیادی بر قد كودك متولد شده دارد.


به طوری كه مشخص شده است مصرف ناكافی ریزمغذی‌ها و استعمال دخانیات در دوران بارداری به رشد ناكافی و كم‌وزنی كودك در هنگام تولد منجر می‌شود. مصرف غذا در حد متعادل و مناسب از تمام گروه‌های غذایی برای دستیابی به رشد قدی مناسب از اهمیت به سزایی برخوردار است.


قد متوسط برای پسران شامل میانگین قد پدر و مادر به‌علاوه 5/6 سانتی متر و برای دختران میانگین قد پدر و مادر منهای 5/6 سانتی متر است.‌ برای رشد هر فرد یك دامنه یا محدوده وجود دارد. به عبارتی مرزهای بالایی و پایینی برای قد هر فرد وجود دارد كه از پیش برای هر فرد تعیین شده است.


با تغذیه‌ مناسب می‌توانیم از مرز حداقل فاصله گرفته و خود را به حداكثر نزدیك كنیم. اما نمی‌توانیم از مرز بالایی تجاوز كنیم. یعنی برای اینكه یك فرد به مرز پایینی و فرد دیگر به مرز بالایی دست یابد عوامل تغذیه‌ای در این زمینه كمك می‌كند.


باید توجه داشت كه برای حركت از مرز پایینی به مرز بالایی محدودیت زمانی وجود دارد كه نقطه شروع آن از ابتدای بارداری است كه نتیجه آن قد و وزن مطلوب در هنگام تولد خواهد بود و نقطه پایانی آن همزمان با بسته شدن صفحات رشد خواهد بود.


در مرحله بلوغ با جهش قدی مواجه هستیم و پس از بلوغ به‌‌طور ‌معمول افزایش رشد قدی در حدود 6 تا 7 سانتی‌متر خواهد بود.


عوامل تغذیه‌ای كه باعث رشد می‌شود را می‌توان به درشت مغذی‌ها مانند مواد قندی، چربی‌ها و پروتئین‌ها كه انرژی لازم برای سوخت و ساز بدن را تأمین می‌كنند تا عوامل ساختمانی و ریزمغذی مانند انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند كلسیم، روی و منیزیم نام برد.


آنچه كه امروزه تبلیغات روی آن متمركز است، قرص‌های افزایش قد است كه چیزی جز مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی نیست كه به قیمت‌های چند برابر فروخته می‌شود و بسیاری از این مواد از طریق مصرف متعادل و مناسب مواد غذایی قابل دسترس است.


اگر چه غلات تأمین كننده انرژی، قسمتی از پروتئین‌ها و برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری است اما مشخص شده مصرف نان‌هایی كه آرد آنها به خوبی تخمیر نشده است. به دلیل داشتن ماده‌ای به نام فیتات در پوسته غلات مانع از جذب مواد معدنی به خصوص «روی» و كوتاهی قد می‌شود.


سبزی‌ها و میوه‌ها، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی به خصوص پیش‌سازهای ویتامین a را در رژیم غذایی تأمین می‌كنند. كمبود متوسط تا شدید ویتامین a مانع رشد مطلوب كودكان می‌شود.


منابع سرشار از ویتامین a عبارتند از اسفناج، زردآلو، طالبی و دریافت كافی كلسیم كه به ویژه در دوره رشد طولی استخوان‌ها بسیار حایز اهمیت است. بنابراین تغذیه با شیر، ماست، پنیر و انواع كلم را باید به نوجوانان پیش از رسیدن به سن بلوغ توصیه كرد.


باید از نور خورشید و دریافت ویتامین ‌d از منابع غذایی مانند تخم‌مرغ، خامه، شیر و كره استفاده كرد. باید توجه داشت كه برای داشتن وضعیت مناسب هورمونی یكی از عوامل مهم وزن مناسب است زیرا وزن اضافی، بلوغ زودرس را به دنبال خواهد داشت و رشد قدی را محدود خواهد كرد.


برای رسیدن به قد مطلوب باید وزن كودكان را در محدوده طبیعی حفظ كرد. از طرفی ترشح هورمون رشد كه تأثیر مهمی در رشد مطلوب دارد، كاملاً تحت تأثیر تغذیه فرد است. با مصرف زیاد موادقندی، گلوكز كاهش و با مصرف غذاهای غنی از پروتئین افزایش می‌یابد.