کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

با این روش ها به رشد و یادگیری نوزادتان کمک کنید!



رشد و یادگیری نوزادان, رشد کودکان, یادگیری نوزادان

 

 یک ماهگی
برای برقراری ارتباط با نوزاد به او نزدیک شوید. چرا؟ نوزاد می تواند چیزهایی را که در فاصله 20 تا 25 سانتی متری او هستند را به خوبی ببیند. همزمان با رشد چشم ها و دستگاه بینایی، علاقه نوزاد به تمرکز روی صورت افراد بیشتر می شود. بنابراین زمانی که بیدار است، صورتتان را به نوزاد نزدیک کنید و با او حرف بزنید.

دو ماهگی
با به هم زدن دست های نوزاد و آواز خواندن کمک کنید تا  مهارت های حرکتی دست نوزاد بهتر رشد کند. با گذشت زمان او تلاش خواهد کرد صدا و حرکات شما را تقلید کند و مهارت های زبانی و هماهنگی دست – چشم را تقویت کند. کمی دیرتر نوزاد حتی حالات چهره شما را هم تقلید می کند. سعی کنید نوزاد را نزدیک صورتتان بگیرید و زبانتان را بیرون بیاورید و دهانتان را باز کنید یا یک لبخند بزرگ بزنید. در چند ماه آینده نوزاد شروع به تقلید حالات صورت شما خواهد کرد.
 
 سه ماهگی
احتمالا نوزاد شما شروع به بازی با دستها و تلاش برای گرفتن اشیا کرده است. برای تقویت مهارت های هماهنگی دست – چشم، جغجغه ها و اسباب بازی های رنگی را نزدیک نوزاد بگیرید تا به آنها چنگ بزند. علاوه بر این نوزاد دوست دارد سرش را بلند کند که می توانید با روی شکم قرار دادن نوزاد این توانایی را تقویت کنید. در این حالت می توانید یک آینه جلوی کودک بگیرید تا خودش را در آن ببیند. این کار نوزاد را ترغیب می کند تا برای دیدن صورت خودش سرش را بالاتر بگیرد. 

رشد و یادگیری نوزادان, رشد کودکان, یادگیری نوزادان

 

چهار ماهگی
مهارت های زبانی، حرکتی و اجتماعی نوزاد در حال شکوفایی هستند. وقتی یک اسباب بازی جذاب را به او نشان دهید، نوزاد برای نشان دادن احساساتش با شادی قان و قون می کند یا اگر آن را دور کنید با عصبانیت گریه یا ناله می کند . از همه جالبتر اینکه از حالا می توانید کودک را قلقلک دهید چون واکنش قلقلک در حدود چهارده هفتگی شکل می گیرد.

 پنج ماهگی
در این ماه چشم و گوش کودک به خوبی چشم و گوش شما عمل کرده و نوزاد شروع به قان و قون کردن می کند. سعی کنید وقتی قان و قون می کند، شما هم جوابش را بدهید و حروف بی صدا را برایش تکرار کنید تا یاد بگیرد که چگونه ارتباط برقرار کند. کلمات را تکرار کنید و وقتی کودک از شما تقلید می کند، او را تشویق کنید. کتاب خواندن را شروع کنید و با انگشت به چیزهایی که اسمشان را می گویید اشاره کنید.

 شش ماهگی
نوزاد به زودی یاد خواهد گرفت که بنشیند و به اطراف حرکت کند. برای اینکه به حرکت کردن کمک کنید، او را روی شکمش بخوابانید و بعد یک اسباب بازی روی زمین بگذارید و کودک را برای رسیدن به آن تشویق کنید. از آنجایی که کودکان بیشتر اشیا را در دهان می کنند، حتما از اسباب بازی هایی استفاده کنید که از رول داخلی دستمال توالت بزرگتر هستند و از امنیت خانه هم اطمینان حاصل کنید. 

رشد و یادگیری نوزادان, رشد کودکان, یادگیری نوزادان

 

 

 هفت ماهگی
مهارت های دستی در حال رشد هستند و توانایی گرفتن اشیا تا چند ماه آینده شکل خواهد گرفت. مهارت ها و هماهنگی های ظریف حرکتی را با در اختیار گذاشتن اشیا کوچک و بی خطر تحریک کنید. قاشق های کوچک اندازه گیری یا فنجان های کوچک مناسب هستند یا حتی می توانید همراه کودک بیرون خانه بروید و او را روی چمن بنشانید تا چمن ها را با دست بگیرد. در ابتدا کودک دست هایش را مشت می کند اما کمی بعد توجه اش جلب شده و برای گرفتن آنها تلاش می کند.

 هشت ماهگی
حالا وقت آن فرا رسیده که توایی درک فضا و کلمات را در کودک تحریک کنید. پیش از هر چیز سعی کنید اسباب بازی هایی را در اختیار کودک قرار دهید که در هم جا می گیرند را روی هم سوار می شوند. مثلا می توانید از قابلمه یا ماهی تابه استفاده کنید. یا از کودک سوال کنید : "دماغت کجاست؟" و بعد به دماغش اشاره کنید. هر بار که این بازی را تکرار می کنید، قسمت های مختلف بدن را اضافه کنید تا کودک معنی کلمات را یاد بگیرد.
 
 نه ماهگی
کودکان معمولا جذب اشیایی می شوند که باز و بسته می شوند و دوست دارند بدانند آنها چطور کار می کنند. دقت کنید کودک چطور خودش را با کتاب های مقوایی، در کابینت، جعبه، آویز و اسباب بازی هایی که باز و بسته می شوند، سرگرم می کند. با باز و بسته کردن جعبه یا در که ممکن است بارها و بارها توسط کودک انجام شود به رشد هماهنگی دست-چشم کمک می کند. 

رشد و یادگیری نوزادان, رشد کودکان, یادگیری نوزادان

 


 ده ماهگی
احتمالا کودک عاشق پیدا کردن اشیایی است که پنهان شده اند. بازی "اگه گفتی کجا رفت؟" به کودک کمک می کند تا مهارت های ظریف حرکتی را رشد دهد  مفهوم پایداری شی را درونی سازی کند که به این معنی این است که اشیا حتی اگر آنها را نبیند هم وجود دارد. یک وسیله رنگی و جذاب را زیر یک شال قایم کنید و بعد دست کودک را روی همان شی بگذارید و به او کمک کنید روی شی را بردارد تا آن را ببیند.
 
یازده ماهگی
با انجام بازی های مختلف و خواندن ترانه و شعر برای کودک، به رشد مهارت های زبانی او کمک کنید. مهارت های زبانی از طریق تعامل انسانی رشد می کند و تلویزیون یا دستگاه دی وی دی به رشد این مهارت کمک چندانی نخواهد کرد. به همین دلیل تا آنجا که می توانید با کودک حرف بزنید. به کودک بگویید مشغول انجام چه کاری هستید، از او سوال بپرسید و وقتی با او حرف می زنید از تن صدا و حالات چهره و بدنی نمایشی مختلف استفاده کند.  

 

 دوازده ماهگی
بعضی از کودکان زودتر به حرف می افتند یا بعضی ها چند ماه زودتر از بقیه همسالانشان چهار دست و پا می روند. سرعت رشد در نوزدان متفاوت است. رشد با سرعت متفاوت به ندرت نشانه این است که مشکلی وجود دارد اما اگر نگران هستید از پزشک متخصص کودکان سوال کنید. اما به طور معمول این تفاوت در سرعت رشد در کودکان طبیعی است. پس نگران نباشید و از پیشرفت های کودک لذت ببرید.
 
منبع:ninisite.com


ویدیو مرتبط :
آموزش زبان - انگلسی ساده - کمک در زDaily English Dictation یک روش بسیار نوین برای یادگیری روزانه زبان انگلیسی فوق العاده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روش صحیح مطالعه و یادگیری



 

 

روش صحیح مطالعه ویاد گیری

 

یکی از شرایط اساسی مطالعه ، تمرکز حواس است . معمولاً دانش آموزان ، والدین یا معلمین از عدم تمرکز حواس شاگردان شکوه می کنند و همین امر باعث ایجاد افت تحصیلی در بین دانش آموزان ایرانی شده است . پس بر آن شدیم تا مطالبی چند جهت رفع این مسئله ارائه دهیم :

 

1- دانش آموز باید قبل از ورود معلم به کلاس ، آمادگی روانی و عصبی داشته باشد ، در غیر این صورت در تمرکز حواس خلل ایجاد می گردد .

 

2- پنج دقیقه قبل از شروع درس ، دانش آموز باید ساکت و آرام باشد تا تمرکز لازم به وجود آید .

 

3- والدین و اولیاء مدرسه باید مدرسه و منزل را برای دانش آموز به صورت محیطی خوش آیند ، آرام بخش و شادی آفرین در آورند .

 

 

شیوه های مطالعه

 

از شیوه های مطالعه علمی که بسیاری از صاحب نظران به آن معتقد می باشند عبارتست از :

 

الف - پیش خوانی و پس خوانی : یعنی دانش آموز همیشه یک درس از معلم جلوتر باشد تا آمادگی ذهنی برای فراگیری درس ایجاد گردد و بعد از فراگیری هر درس توسط معلم یک بار دیگر آن را مطالعه کند .

 

ب - سوال کردن : باید درس را به شیوه سئوالی مطرح کرد و پرسش ها را از خود پرسید .

 

ج - خط کشیدن زیر مطالب مهم : قابل ذکر است که نباید خط کشیدنها بیش از ده درصد مطالب هر درس باشد .

 

د - تکرار مطالب مهم : باید بعد از مطالعه درس ، مطالب مهم را از حفظ تکرار کرد .

 

 

مقدمات مطالعه

 

1- برای مطالعه ، فقط یک مکان انتخاب شود و آن مکان تغییر نکند .

 

2- در محیط مطالعه عواملی که باعث پرت شدن حواس می شود ، نباشد . مثلاً کتاب غیر درسی ، روزنامه ، عکس و ... .

 

3- محیط مطالعه آرام باشد .

 

4- در حین خستگی مطالعه نکنید .

 

 

بهداشت مطالعه

 

1- هوا و نور : کیفیت هوای تنفسی هم از نظر ایجاد نشاط و هم از لحاظ فراهم آوردن موجبات کسالت خیلی مهم است . تنفس در اتاق دربسته که هوا به قدر کافی در آنجا وجود ندارد ، کاردرستی نیست .

 

2- جهت تابش نور : نور باید از سمت چپ ، بالا و با زاویه تقریبی 45 درجه به کتاب و کاغذ بتابد . زیرا اگر از سمت راست بتابد ، خصوصاً هنگام نگارش ، باعث ایجاد سایه دست برروی کاغذ می شود که در دید اشکال ایجاد کرده و در نتیجه باعث خستگی چشم می شود .

 

3- استفاده از نور غیر مستقیم : بهترین نور برای مطالعه و کار ، روشنایی معمولی اتاق است که در هوای روشن به وسیله نور غیر مستقیم ایجاد شده باشد .


4- فاصله مناسب چشمها با کتاب یا کاغذ : یک چشم سالم از فاصله 30 سانتی متری می تواند حروف کتاب را تشخیص دهد . اگر از این فاصله قادر به خواندن نیستید به پزشک مراجعه نمائید .

 

5- نوع مرکب یا خودکار : بهترین رنگها ، رنگ آبی و مشکی است که فشار کمتری به چشم وارد می کند و مانع خستگی می شود . رنگهای قرمز ، سبز و ... دید را مشکل و باعث خستگی چشم می شوند .

 

6- استراحت متناوب چشمها : برای هر ساعت مطالعه یک ربع تا بیست دقیقه استراحت مفید لازم است . این استراحت نه تنها برای چشم بلکه برای مغز هم فرصت مناسبی است که یادگیری خود را مرور کند . در زمان استراحت باید به فاصله دور و بدون توجه و دقت نگاه کرد ، این کار باعث تنوع و تمدد اعصاب نیز می شود .

 

7- یکنواخت بودن نور محیط : نورهای محیط خصوصا اگر در زاویه دید چشمهای شما هستند باید یکنواخت باشد . یکی از معایب استفاده از چراغ مطالعه این است که تمرکز نور به سطح کتاب و تاریکی نسبی محیط اطراف باعث خستگی زودرس چشمها می شود .

 

8- وضع نشستن به هنگام مطالعه : وضع نشستن برای افرادی که زیاد مطالعه می کنند بسیار مهم است . نباید به صورت خمیده و یا در طرفین مطالعه نمود ، چون به تدریج باعث تغییر ستون فقرات می گردد ؛ ستون فقرات به هنگام مطالعه باید راست باشد ، بایدضمن مطالعه و در وقتهای استراحت چشمها و وضع نشستن خود را تغییر داده ، مختصری حرکت نمایید تا از رکود خون در پاها جلوگیری شود . مطالعه در حال دراز کشیدن برای چشم مناسب نیست چراکه روشنایی کتاب تامین نمی شود و خستگی زودتر فرا می رسد همچنین مطالعه در وسط روز رو به شمال مناسب نیست زیرا نور بیشتر یا کمتر از حد طبیعی به چشمها می رسد .


9- مطالعه موقع حرکت : مطالعه هنگام راه رفتن به علت تکان ، حرکت و تغییر دائمی فاصله چشمها تا کتاب باعث خستگی و ضعف چشمها می شود .

 

10- نور لامپهای مهتابی : به علت داشتن نوسان ، چندان مناسب نیست و بهتر است به جای استفاده از یک منبع نوری از چند چراغ استفاده نمود . نور نباید نوسان داشته باشد تا روشنایی محل مطالعه یکسان بماند .

 

11- تعیین اوقات و برنامه منظم برای مطالعه : اگر مطالعه در ساعات معینی از شبانه روز انجام گیرد ، آمادگی ذهنی و بدنی به هنگام مطالعه را می کاهد ، مگر اینکه زمان مطالعه کوتاه مدت باشد .

 

12- صرف غذا و مطالعه : بلافاصله پس از صرف غذا نباید مطالعه نمود ، زیرا به علت شروع فعالیت دستگاه گوارش پس از خوردن غذا و هجوم خون به معده و احشاء داخلی ، از میزان جریان خون در مغز کاسته می شود و آمادگی برای مطالعه کاهش می یابد .

 

13- تنفس هنگام مطالعه : انجام حرکات تنفسی متناسب در مطالعه بسیار مهم است . تنفس اگر نامنظم باشد ، به تدریج باعث کاهش اکسیژن خون و ایجاد حالت خواب آلودگی می شود ودرنتیجه از آمادگی ذهنی برای مطالعه می کاهد .

 

14- آرامش فکری : در هنگام مطالعه باید از اشتغالات ذهنی و عصبانیت جلوگیری نمود . اضطراب و ناراحتی باعث از بین رفتن تمرکز حواس می شود و حافظه کسانی که دارای اضطراب و عصبانیت هستند ، به طور محسوسی از افراد عادی کمتر است .

 

15- ورزش و مطالعه : یکی از مشکلات اساسی در مطالعات طولانی اختلال در جریان خون است . افرادی که ساعت زیادی در شبانه روز به مطالعه می پردازند باید فعالیت و حرکات عضلانی کافی داشته باشند . چرا که در افراد پرمطالعه ، خون بیش از همه جا ، در مغز و کاسه سر گردش کرده و اختلالاتی در گردش خونشان به وجود می آید .

منبع:tebyan.net