کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

اسباب بازی متناسب با سن بچه شما


بچه در سال اول زندگی خود در همه ی جهات به سرعت رشد می کند، یعنی مهارت های شناختی، احساسی و حرکات ریز و درشت. نوزاد در هنگام بازی کنترل زیادی بر دست هایش ندارد.

وب سایت نی‌نی پلاس: دکتر نیکول هیلبرن برای اینکه در چه سنی چه نوع اسباب بازی هایی مناسب است، پیشنهادهایی دارد:

بچه در سال اول زندگی خود در همه ی جهات به سرعت رشد می کند، یعنی مهارت های شناختی، احساسی و حرکات ریز و درشت. نوزاد در هنگام بازی کنترل زیادی بر دست هایش ندارد. او از اسباب بازی هایی با بافت های متفاوت و با رنگ های روشن لذت می برد که رشد بینایی را تحریک کند و شکل های جالب و اشیائی برای کشف داشته باشد. اکثر چیزها برای اکتشاف وارد دهان می شوند، زیرا خردسال به این ترتیب اطلاعات بیشتری را کسب می کند تا از طریق لمس کردن. زیرا عملکرد حرکات ظریف او هنوز در حال رشد است. پس در جست و جوی چه باشیم:

اسباب بازی تولد تا شش ماهگی


اسباب بازی متناسب با سن بچه شما

  • اسباب بازی های آویزی که تحرک، رسیدن و گرفتن و لگد پرانی را تشویق می کند.
  • جغجغه بارنگ ها وبافت های متفاوت ( رنگ های روشن برای کوچک تر ها عالی است )
  • قطعاتی مخصوص گذاشتن در دهان برای کشف و دندان در آوردن.
  • کتابهای نرم یا پهن

اسباب بازی شش تا دوازده ماهگی

اسباب بازی متناسب با سن بچه شما

  • اسباب بازی که باز و بسته می شود.
  • اسباب بازی های ضربه زدنی، مثل چکش یا طبل.
  • اسباب بازی هایی که حرکت را تشویق می کند، مثل ماشین هایی که به دنبال بچه کشیده می شود.
  • اسباب بازی ایی که ایستادن و راه رفتن را تشویق می کند، مثل واگنی پر از مکعب.
  • کتاب های ساده که دارای عکس ها و کلماتی مرتبط با آن است.
  • اسباب بازی های موزیکال مثل طبل ها و تکان دادنی ها.

اسباب بازی بچه های نوپا ( یک تا دو ساله )

مهارت های حرکتی ظریف کودک در این مرحله تکمیل تر می شود. در نتیجه، خردسال به سادگی اسباب بازی را کشف می کند. همان طور که راه رفتن را آغاز می کند، زبان بیانی او نیز گسترش می یابد. در اثر بهبود کنترل حالت بدنی و مهارت بیشتر در عملکرد حرکات ظریف، نونهال فعالیت های احساسی بیشتری را کشف می کند، به ویژه آنانی که مرتبط با رشد مفهومی و مهارت جهت یابی است. بازی ها بیشتر ساختاری می شود. تقلید نیز بخش زیادی از وقت بازی را شکل می دهد. این نوع از اسباب بازی ها برای این مرحله عالی اند:

اسباب بازی متناسب با سن بچه شما

  • معماهای ساده با دستگیره های بزرگ.
  • مکعب ها و اسباب بازی های روی هم گذاشتنی.
  • اسباب بازی های موزیکال.
  • کتاب های ساده ی داستان.
  • قطعاتی برای ایجاد شکل ها.
  • اسباب بازی هایی مثل جارو یا تلفن کوچک.
  • فعالیت های ساخت و ساز.

اسباب بازی نوپاهای بزرگتر ( دو تا سه ساله )

کنترل عالی حرکات ریز و درشت به این معناست که خردسال برای ترتیب دادن به وظایف چالش برانگیزتر توانمند است. رشد مفهومی و جهت یابی با سرعت بیشتری به گسترش خود ادامه می دهد. در این مرحله ارتباطات و زبان و نیز بازی تقلیدی و رویایی پدیدار می شود. این موضوع به این معناست که فرزندتان می تواند مراحل زیر را طی کند:

اسباب بازی متناسب با سن بچه شما

  • معماهای پیچیده تر
  • فعالیت های جاگذاری، مثل مکعب هایی که کنار و روی هم قرار می گیرد.
  • کتاب های داستان پیچیده تر.
  •  عروسک ها.
  • فعالیت های ساخت و سازی.
  • بازی های ساده روی صفحه بازی.
  • بازی های وانمود کردنی مثل خانه های عروسکی، سرویس چای خوری، سرویس پخت و پز و سرویس پزشکی.
  • اسباب بازی های هنری و کاردستی مثل کشیدن نقاشی و بازی های مثل بافتنی.


ویدیو مرتبط :
قرایتی / حکمتها - مطالعه متناسب با سن و سواد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازی بدون اسباب بازی با بچه های ۴ تا ۸ ماهه



 

 

بازی بدون اسباب بازی با بچه های ۴ تا ۸ ماهه

 

هفته های قبل راجع به بازی با بچه?های ۱ تا ۴ ماهه صحبت کردیم و این هفته می خواهیم از بازی هایی حرف بزنیم که بدون استفاده از اسباب بازی خاص در شیرخواران ۴ تا ۸ ماهه توصیه می شود:..

 

۱) یک اسباب بازی صدادار را در کنار یا پشت شیرخوار به صدا درآورید یا چند نخود را داخل یک بطری پلاستیکی بریزید و آن را تکان دهید تا کودک به صدای آن توجه کند و به دنبال صدا بگردد.

 

۲) یک قاشق به دست او بدهید و اجازه دهید آن را به سمت دهان ببرد و در دهان بگذارد یا بیندازد.

 

۳) در حالی که کف اتاق نشسته اید، شیرخوار را به حالت نشسته بغل کرده و قفسه سینه و پاهای او را برای جلوگیری از سقوط حمایت کنید. این کار به او در یادگیری نشستن کمک می کند.

 

۴) بدن کودک را با اشیای مختلف مانند حوله، دستمال کاغذی و کیسه پلاستیکی مالش دهید و درباره زبری، نرمی، لیز بودن آنها با او صحبت کنید. استفاده از لوسیون ها و روغن هایی مانند روغن بادام یا زیتون برای ماساژ نیز مفیدند.

 

۵) اجازه دهید خودش را در یک آینه ببیند. در گهواره یک آینه نصب کنید تا بتواند خودش را در آن ببیند. در حالی که تصویر هر دوی شما در آینه است، با او صحبت کنید.

 

۶) قاشق ها و فنجان های مختلف را در کنار هم به یک نخ ببندید و با تکان دادن نخ، کودک را تشویق کنید که او نیز آنها را به صدا در آورد.

 

۷) با صدا درآوردن با او بازی کنید. صداهایی را که درمی آورد تکرار و تقلید کنید. صورتتان را مقابل صورت او بگذارید و اجازه دهید صدا درآوردن شما را ببیند و ذوق کند

.

۸) یک بطری پلاستیک با در محکم را که داخل آن نخود ریخته اید، به دستش بدهید تا تکان دهد و صدا تولید کند.

 

۹) به هر دست او یک جغجغه با صدای متفاوت بدهید و دقت کنید آیا از صدای خاصی خوشش می آید یا نه؟

 

۱۰) او را به شکم بخوابانید و جلویش اسباب بازی های صدادار بگذارید و کمک کنید به آنها برسد.

 

۱۱) یک جعبه دستمال کاغذی را از رشته هایی از کاغذ سفید پرکنید، او از درآوردن آنها لذت می برد. توجه کنید که استفاده از روزنامه های رنگی به دلیل خطرسمی بودن، توصیه نمی شود.

 

۱۲) یک اسباب بازی را از تختخواب وی آویزان کنید به طوری که دستش به آن برسد و بتواند تکانش دهد. بعد از مدتی اسباب بازی را عوض کنید.

 

۱۳) اطراف شیرخوار را با بالش یا هر چیز دیگری که مانع از افتادن وی می شود، بپوشانید و یک توپ بزرگ یا بادکنک را جلوی او به بالا و پایین و چپ و راست حرکت دهید. کمک کنید با چشم هایش آن را تعقیب کند.

 

۱۴) در حالی که به پشت خوابیده است، یک اسباب بازی را طوری که ببیند، در کنارش تکان دهید و کمک کنید تا به سمت اسباب بازی برگردد و آن را بگیرد.

 

۱۵) با گرفتن دست هایتان جلوی صورت خود، با او دالی بازی کنید. با دست یا دستمال جلوی صورتش را بگیرید و با او بازی کنید تا بخندد.

 

۱۶) او را داخل صندلی یا محافظی که از آن سقوط نمی کند (روروک نباشد) قرار دهید و بگذارید شما را هنگام انجام کارهای روزمره ببیند. در حال کار کردن با او صحبت کنید و توضیح دهید دارید چه کار می کنید.

 

۱۷) شیرخوار را در بغل بگیرید به طوری که صورت او به سمت صورت شما باشد. برایش شعرهایی مانند «لالالالا گل خوبم» بخوانید و تکانش دهید. او را به کف زدن تشویق کنید.

 

۱۸) شیرخوار دوست دارد اشیا را کف اتاق بیندازد. با او «برو بیارش» بازی بکنید و دوباره شیء را به دستش بدهید. می توانید اسباب بازی را داخل یک جعبه کاغذی خالی مانند دستمال کاغذی بیندازید.

 

۱۹) وقتی توانایی غلتیدن روی شکم را پیدا کرد، جلویش بروید و با او «بیا منو بگیر» بازی کنید تا تشویق شود غلت بزند یا به جلو بخزد.

 

۲۰) جلوی صورت کودک لبخند بزنید، لپ هایتان را پر از باد و چشم هایتان را درشت کنید، زبانتان را درآورید. به ادا در آوردن کودک توجه و او را تشویق کنید.

 

دکتر بهرام دلاور
متخصص کودکان

منبع:روزنامه سلامت