گردشگری


2 دقیقه پیش

مناظر بی نظیر زمین‌های گلف در آمریکا

در زندگی چیزهای کمی بهتر از بازی گلف در میان رشته کوه های باشکوه، بیابان های بی ثمر یا اقیانوس های خروشان وجود دارد. هر ایالت آمریکایی حداقل یک زمین گلف با مناظر بی نظیر ...
2 دقیقه پیش

باشکوه‌ترین مراکز خرید در جهان

برای اغلب مردم، خرید کردن بخشی از تفریح آن‌ها و برای‌شان مهم است! برای برخی دیگر، تاریخ و فرهنگ مهمتر است اما در صورتی که دو مورد بالا را باهم ترکیب کنید می‌توانید علاوه ...

معروف ترین برج های کج شده جهان



دنیای مهندسی امروز، دنیای عجایب است؛ ساختارهای عجیب و شگفت انگیزی که در نقاط مختلف جهان به وفور دیده می شوند. از میان این عجایب معماری، بناها یا برج هایی هستند که ظاهرا در تضاد کامل با اصول پذیرفته شده و مسلم پنداشته قرار دارند؛ بناهایی کج که به دلیل شکل و نوع معماری شان قابل توجه هستند و ناخودآگاه این ضرب المثل معروف را به یاد می آورند که «خشت اول چون نهد معمار کج/ تا ثریا می رود دیوار کج»

معروف ترین بنای کج شده جهان، برج پیزا در ایتالیاست، اما نمونه های متعدد دیگری از این موارد را می توان در دیگر ساختمان ها یا بناهای شناخته شده جهان دید. بعضی از این ساختارها عمدا و براساس طرح اولیه به صورت کج ساخته می شوند؛ مانند برج پارک المپیک (Olympic Park’s Tower) در شهر مونترال کانادا که با 165 متر ارتفاع و 45 درجه انحراف نسبت به سطح زمین، بلندترین برج کج شده جهان است.

از دیگر نمونه ها، می توان برج های دوقلو دروازه اروپا (Puerta de Europa) را نام برد که در سال 1996 با 114 متر ارتفاع در شهر مادرید اسپانیا تکمیل شدند؛ نخستین برج های دوقلوی کج جهان که هرکدام 15 درجه انحراف دارند. برج دروازه پایتخت (Capital Gate) در ابوظبی نیز به دلیل ویژگی های خاص معماری اش، در سال 2010 به عنوان «حد عالی برج کج ساخت دست بشر» در رکوردهای جهانی گینس ثبت شد. این برج 35 طبقه ای، 160 متر ارتفاع دارد و 18 درجه به سمت غرب منحرف شده است.

اما برخی از ساختارها بدون قصد قبلی و به مرور زمان کج می شوند و ظاهری باورنکردنی به خود می گیرند. بعضی از آنها باکمک فناوری های امروزی پایدار شده اند و برخی همچنان در حال انحراف هستند. این ساختارها در اثر عوامل طبیعی چون زلزله، بستر نرم یا محاسبات اشتباه سازنده کج شده اند. در صورتی که یک سازه روی زمینی نرم ساخته شود، ساختمان دچار نشست نامتقارن می شود که این موضوع در مورد ساختمان های بلند بیشتر محسوس است.

درواقع با گذشت چندین سال یا در مواردی حتی تا یک قرن، این نشست نامتقارن به میزانی افزایش می یابد که کجی سازه کاملا مشهود می شود. اگر جلوی این نشست نامتقارن گرفته نشود، ممکن است سازه تخریب شود و خسارات غیرقابل جبرانی به جا بگذارد. در ادامه با برخی از مشهورترین بناهای کج شده جهان آشنا می شویم.

1- مایل ترین برج قدیمی جهان
برج کلیسای سورهاسن، آلمان 

معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

  این برج مربعی با ارتفاع 32 متر در سال 1495 به کلیسایی قرون وسطایی اضافه شد که با 5.19 درجه انحراف، مایل ترین برج در جهان به شمار می رود (البته بدون درظنر گرفتن برج های تازه ساز). به گفته مورخین، کج شدن این برج از قرن نوزدهم آغاز شد. علت آن این بود که این برج آجری در زمینی باتلاقی و بر روی شالوده ای از چوب بلوط ساخته شد؛ اما زمانی که زمین زیر آن خشک شد، برج کلیسا به دلیل پوسیدگی چوب بلوط دچار کج شدگی شد.

2- معبد درجه سه
پاگودایوآنیان، چین  

معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

پاگودا یا معبد بودایی یوآنیان (Yunyan) در سال961 میلادی ساخته شد. ارتفاع این پاگودا 47 متر است که به صورت شش ضلعی و در هفت طبقه، در شهر سوژوی چین قرار دارد. این برج با گذشت بیش از هزار سال از عمرش تقریبا سه درجه کج شده است.دلیل این متمایل شدن به یک سمت این است که قسمتی از شالوده برج روی سنگ و قسمت دیگر آن روی خاک قرار گرفته است. اگرچه مهندسان برای جلوگیری از کج شدن بیشتر این برج، اقدام به تزریق بتن در قسمت خاکی کرده اند، اما هنوز بالا و پایین سازه 2.32 متر نسبت به یکدیگر فاصله دارند.

3- به زمین نرم نخوری
برج ترونی، لهستان 

معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

 برج ترونی (Torun’) یکی از مهم ترین جاذبه های توریستی کشور لهستان به شمار می رود که در قرن 13 میلادی و برای مقاصد دفاعی ساخته شد؛ اما از قرن هجدهم به بعد کاربری های متفاوتی چون زندان، آهنگری، تفنگخانه، فروشگاه و کافی شاپ پیدا کرد. این برج که از آجرهای سرخ رنگ ساخته شده است، به دلیل بناشدن روی زمین نرم رسی شروع به کج شدن کرد. بخش بالایی برج 1.5 متر از حالت عمود انحراف دارد، در حالی که بخش پایینی آن کاملا عمودی است.

4- سازه بی هدف
برج نوینسک، روسیه 

معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

 برج نوینسک (Nevyansk) در قرن هجده میلادی به دستور صنعتگر معروف روسی، دمیدوف، ساخته شده است. هدف از ساخت آن چندان مشخص نیست؛ عده ای معتقدند این سازه یک خزانه امن برای دمیدوف یا برج دیدبانی بوده و عده ای آن را برج ناقوس یا حتی زندان می پندارند. ارتفاع این برج از سطح زمین 57.5 متر است که سه درجه به سمت جنوب غربی منحرف شده است. مرمتگران علت این انحراف را فرسایش خاک زیر برج در اثر آب های زیرزمینی می دانند که قادر به تحمل وزن برج نبوده است. برای جلوگیری از انصراف بیشتر، آجرهای زاویه ای خاصی در حین ساخت برج در آن به کار برده شده است.

5- کج ایتالیایی
برج پیزا، ایتالیا

 معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

 آغاز ساخت برج پیزا (Pissa) به عنوان برج ناقوس کلیسای جامعع پیزا به قرن دوازدهم میلادی باز می گردد، اما انحراف برج که از زمان ساخت آن آغاز شد، منجر به توقف های طولانی در ساخت این برج شد؛ به طوری که تکمیل آن نزدیک به دو قرن طول کشید.

این برج هشت طبقه که حدود چهار درجه به سمت جنوب شرقی منحرف شده است، در سمت کوتاه تر 55.86 متر و در سمت بلندتر 56.67 متر ارتفاع دارد. البته میزان انحراف برج پیزا پیش از انجام عملیات مرمت در سال 1990 به 5.5 درجه نیز رسیده بود. علت انحراف برج خاک ناپایدار زیربنای آن است که شامل شن و رس آبرفتی است که بسیار نرم و مانند باتلاق است. عملیات پایدارسازی این برج در طول قرن ها ادامه داشته است و در سال 2008 پس از برداشتن ناقوس، بستن برج با کابل های مخصوص و همچنین برداشتن خاک زیر قسمت بالاتر برج، این برج توسط مرمتگران آن پایدار اعلام شد.

6- نمک گیر شده
برج کلیسای باد فرانکن هاوزن، آلمان 

معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

 کلیسای قدیمی شهر باد فرانکن هاوزن که در سال 1938 ساخته شده است، به علت برج کج شده اش مشهور است. انحراف برج از قرن هفدهم میلادی شروع شد که دلیل آن، نامتوازن بودن زمین به دلیل معادن نمک نزدیک آن بوده است.

نشست نامتقارن برج از آن زمان منجر به انحراف 4.8 درجه ای آن شده که رتبه دوم بیشترین انحراف را بعد از برج کلیسای سورهاسن در اختیار دارد.

7- برجی که آنجا بود
برج زاراگوزا، اسپانیا 

معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

 این برج اولین سازه بزرگی بود که در قرن شانزدهم میلادی در اسپانیا برپا شد. برج زاراگوزا (Zaragoza) از جنس آجر و برای نصب ساعت عمومی شهر و زنگ های آن ساخته شد که بلافاصله بعد از ساخت اش شروع به انحراف کرد که دلیل آن را صرف زمان کوتاه و شتابزدگی در ساخت پایه اش می دانند. تلاش های زیادی برای تقویت شالوده برج صورت گرفت، اما برج در حدود سه متر از حالت عمود منحرف شد. بسیاری از مردم زاراگوزا این برج را به خاطر ترس از ریزش آن نمی خواستند و در نتیجه، برج در سال 1893 به طور کامل تخریب شد. امروزه محل برج با علامتی در پیاده رو مشخص شده و مجسمه پسری که به سمت برج نگاه می کند، یادآور سازه ای است که به خاطر کجی اش نابود شد.

8- کج می شویم اما خراب نه!
برج های کج شده بولونیا، ایتالیا 

معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

 این دو برج که نماد شهر بولونیا به شمار می روند، بین سال های 1109 و 1119 میلادی در بولونیا ساخته شدند. برج بلندتر با 97 متر ارتفاع، آسینلی (Asinelli) و برج کوتاه تر با 48 متر ارتفاع، گاریسندا (Garisenda) نامیده می شوند. به دلیل وجود خاک نرم در زیر گاریسندا، این برج ها از قرن 14 میلادی شروع به کج شدن کرده اند؛ به طوری که برج بلند 1.3 درجه و برج کوچک تر چهار درجه انحراف پیدا کرده اند.

9- ناقوس ها به صدا در نمی آیند
برج کلیسای قدیمی دلفت، هلند 

معروف ترین برج های کج شده جهان,گردشگری,تور گردشگری

 این برج متعلق به قدیمی ترین کلیسای شهر دلفت هلند است که 75 متر ارتفاع دارد و دو متر از حالت عمود منحرف شده است. ساخت کلیسای قدیم دلفت (Oude Kerk) در سال 1246 آغاز شد و برج آن بین سال های 1325 تا 1350 ساخته شد. شالوده برج در زمان ساخت به اندازه کافی قوی نبود و به همین دلیل بنا از همان ابتدا شروع به کج شدن کرد. معماران در ادامه ساخت برج سعی کردند در هر طبقه این انحراف را جبران کنند، اما تا به امروز این کجی باقی مانده و تنها چهار برجک بالایی آن به واقع عمود هستند. ناقوسی 9 تنی در این برج نصب شده که به علت احتمال ایجاد خرابی در اثر لرزش برج، جز در موارد استثنایی به صدا در نمی آید.

 

منبع:مجله همشهری دانستنیها

برترین ها


ویدیو مرتبط :
بلندترین برج جهان در دبی - این برج از برج خلیفه هم بلندتر است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر



نمونه های زیادی از برج ساعت در سراسر جهان وجود دارد که برخی از آنها همراه با ناقوس نیز هستند و به مکانی برای برگزاری مراسم های بومی و سنتی آن شهر تبدیل شده اند.

"برج ساعت" نمادی بومی و منطقه ای در بسیاری از کشورهای جهان است که معمولا به خصیصه یک شهر مرتبط می شود.

نمونه های زیادی از برج ساعت در سراسر جهان وجود دارد که برخی از آنها همراه با ناقوس نیز هستند و به مکانی برای برگزاری مراسم های بومی و سنتی آن شهر تبدیل شده اند.

برج ساعت ها معمولا در مرکز شهر یا کنار ساختمانها و مراکز مهم دولتی ساخته می شوند. با بهترین نمونه های برج ساعت که از نظر معماری نیز در اولویت هستند آشنا شوید.

بیگ بِن در لندن انگلستان
نام رسمی این برج ساعت "الیزابت" است که در اصطلاح به خاطر زنگ بزرگی که دارد به آن بیگ بن می گویند. این برج ساعت در کاخ وست مینیستر که مقر نخست وزیر انگلستان است نصب شده است. بیگ بن در سال 1858 ساخته شد و دارای 4 ساعت در هر زاویه است. اینبرج ساعت عنوان سومین برج ساعت بلند جهان را دارد و یکی از معروفترین نمادهای ارضی در انگلستان و اروپا است.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

سالن شهر فیلادلفیا در آمریکا
برج ساعت سالن شهر فیلدلفیا بین سالهای 1901 تا 1908 ساخته شد و عنوان بلندترین برج ساعت جهان را با 167 متر دارد. در هر زاویه یک ساعت دارد که قطر آن به 8 متر میرسد.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

برج ساعت هتل رویال مکه در عربستان
این برج ساعت در ارتفاع 601 متری هتل ساخته شده است و به نوبه خود یکی از بلندترین های جهان است. در هر زاویه یک ساعت دارد که قطر آن به 43 متر می رسد.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

ساعت نجومی پراگ در جمهوری چک
برج ساعت نجومی معروفترین و قدیمی ترین نماد  شهر پراگ است که در مرکز شهر واقع شده است. این ساعت برای اولین بار در سال 1410 میلادی در این منطقه نصب شد و عنوان قدیمی ترین برج ساعت جهان را دارد. 

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

راتهاوس کلاکنزپیل (Rathaus-Glockenspiel) در مونیخ آلمان
این جاذبه زیبای توریستی در سال 1908 در شهر مونیخ ساخته شد. از نکات جالب این ساعت می توان به عروسکهای آن اشاره کرد که هر روز راس ساعت 11 اقدام به اجرای دو داستان قرن 16 میلادی در 15 دقیقه می کند. این برج ساعت از 43 ناقوس و 32 مجسمه هم اندازه انسان ساخته شده است.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

برج ساویر در مسکو روسیه
برج ساعت ساویر یا اسپاسکایا در میدان سرخ مسکو ودرنزدیکی کلیسای سن باسیل ساخته شده و بخشی از آن به کاخ کرملین چسبیده است. این برج ساعت عظیم الجثه در سال 1491 ساخته شد ولی در سال 1625 ساعت آن نصب گردید. این برج ساعت در کنار کاخ کرملین، کلیسای سن باسیل و میدان سرخ به یکی از مهمترین جاذبه های توریستی مسکو تبدیل شده است.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

برج ساعت زائیتگلوگ در برن سوئیس
این برج ساعت قرون وسطی در قرن 13 میلادی ساخته شده است و زمانی به عنوان برج دیدبانی زندان مورد استفاده قرار گرفته بود. این برج ساعت به ثبت یونسکو رسیده و معروفترین جاذب گردشگری برن است.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

برج ساعت صلح در اوتاوا کانادا

این برج به برج ساعت پیروزی و صلح معروف است و در سال 1916 ساخته شده است و در مجموعه پارلمانی کانادا قرار دارد.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

جو پیر در دانشگاه بیرمنگام انگلستان
این برج ساعت یادواره جوزف چمبرلین اولین استاد دانشگاه بیرمنگام است و با 100 متر ارتفاع یکی از بلندترین برج ساعتهای جهان است.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

رجبای (Rajabai) در بمبئی هندوستان
این برج ساعت 85 متری یادواره سِرجورج گیلبرت اولین استاد انگلیسی معماری در دانشگاه بمبئی است که در سال 1878 ساخته شد.

معروف ترین برج ساعتهای جهان +تصاویر

اخبارگوناگون - بازارخبر