گردشگری


2 دقیقه پیش

مناظر بی نظیر زمین‌های گلف در آمریکا

در زندگی چیزهای کمی بهتر از بازی گلف در میان رشته کوه های باشکوه، بیابان های بی ثمر یا اقیانوس های خروشان وجود دارد. هر ایالت آمریکایی حداقل یک زمین گلف با مناظر بی نظیر ...
2 دقیقه پیش

باشکوه‌ترین مراکز خرید در جهان

برای اغلب مردم، خرید کردن بخشی از تفریح آن‌ها و برای‌شان مهم است! برای برخی دیگر، تاریخ و فرهنگ مهمتر است اما در صورتی که دو مورد بالا را باهم ترکیب کنید می‌توانید علاوه ...

عجایب هفتگانه روسیه


روسیه یکی از زیباترین و پهناورترین کشورهای جهان است که جاذبه های تاریخی و طبیعی دیدنی زیادی را در خود جای داده است. از این میان هفت نمونه از جاذبه های گردشگری روسیه به عنوان عجایب هفتگانه روسیه شناخته می شوند.

وب‌سایت ارک توریسم: روسیه یکی از زیباترین و پهناورترین کشورهای جهان است که جاذبه های تاریخی و طبیعی دیدنی زیادی را در خود جای داده است. از این میان هفت نمونه از جاذبه های گردشگری روسیه به عنوان عجایب هفتگانه روسیه شناخته می شوند.

عجایب هفتگانه روسیه

در این مطلب شما را با عجایب هفتگانه روسیه آشنا می کنیم.

دریاچه بایکال (Lake Baikal):

عجایب هفتگانه روسیه

دریاچه بایکال دریاچه ‌ای در جنوب سیبری در کشور روسیه، میان استان ایرکوتسک و بوریاتیا است که از عجایب هفتگانه روسیه محسوب می شود. این دریاچه در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. بایکال قدیمی‌ ترین و عمیق‌ ترین دریاچه ی آب شیرین جهان است که در روسیه قرار دارد. از آنجایی که این دریاچه خیلی قدیمی و دور افتاده‌ است، دارای جانورانی است که فقط در این دریاچه یافت می‌شود این جانوران شامل تعداد زیادی از بی‌ مهرگان، چندین گونه از ماهی‌ها و فک آب شیرین دریاچه بایکال می‌باشند. فک آب شیرین بایکال تنها فک آب شیرین جهان است و دائما در آب شیرین زندگی می‌کند؛ دانشمندان بر این عقیده هستند که خوک‌های آبی این دریاچه در زمان های قدیم از اقیانوس شمالی (شمالگان) آمده و بعد از سفر به سمت بالای رودخانه، به این دریاچه رسیده‌ اند. دریاچه بایکال بزرگترین منبع آب شیرین جهان به شمار می‌آید. تقریبا ۲۰ درصد تمام آب شیرین روی کره زمین در این دریاچه قرار دارد. این دریاچه ۳۱۵۰۰ کیلومتر مربع پهناوری دارد.



دره آب فشان‌ها (Valley of Geysers):

عجایب هفتگانه روسیه

دره آب فشان‌ها یکی دیگر از عجایب هفتگانه روسیه است که دارای آب ‌فشان‌های متعدد در شبه ‌جزیره کامچاتکا در خاور دور روسیه است. این دره تنها دشت آب‌ فشانی در اوراسیا (در کنار دشت آب‌فشانی موتنوفسکی) و دومین آب ‌فشانستان بزرگ در جهان است. حوزه ی آبخیز این دره ۶ کیلومتر درازا دارد و در حدود ۹۰ آب‌ فشان و شمار زیادی چشمه آب گرم در این دره موجود است. دسترسی به این دره دشوار است و راه اصلی رسیدن به آن با بالگرد است. آب‌فشان‌های این دره در سال ۱۹۴۱ میلادی توسط یک دانشمند محلی به نام تاتیانا اوستینووا کشف شد.



مجسمه یادبود مادر میهن روسیه (Mamayev Kurgan):

عجایب هفتگانه روسیه

این مجسمه غول‌آسا در اواخر دهه ۵۰ میلادی به یادبود کشته ‌شدگان جنگ جهانی دوم ساخته شد. نام این مجسمه به عنوان بلندترین تندیس یادبود در کتاب رکوردهای گینس به ثبت رسیده‌است. زن نماد روسیه بعد از مجسمه آزادی با اختلاف ۸۵ متر بلندترین بنای یادبود دنیاست.



کاخ پترگوف (Peterhof):

عجایب هفتگانه روسیه

پترگوف یکی از شهرهای منطقه ی فدرال سن پترزبورگ در شمال روسیه و ساحل جنوبی خلیج فنلاند است. جمعیت این شهر در سرشماری سال ۱۹۸۹ بالغ بر ۸۱٬۵۲۵ نفر بوده که در سرشماری سال ۲۰۰۲ به ۶۴٬۷۹۱ نفر کاهش یافته‌است. این مکان در اوایل قرن هفدهم به دستور پتر کبیر پادشاه روسیه در نزدیکی سنت پترزبورگ ساخته شد. این کاخ در کل روسیه پرطرفدارترین مکان‌ برای توریست‌ها است.



کلیسای جامع سنت باسیل (Saint Basil’s Cathedral):

عجایب هفتگانه روسیه

کلیسای جامع سنت باسیل یکی از برجسته ترین و قابل توجه ترین بناهای تاریخی روسیه کهن و از عجایب هفتگانه روسیه است. از قرن شانزدهم تا به امروز زیبایی این کلیسا تحسین کلیه جهانگردان را برانگیخته و امروزه به عنوان نمادی از فرهنگ و تاریخ روسیه به شمار می رود. این بنا در میدان سرخ – مهمترین میدان مسکو – واقع شده و نمادی است نمایانگر موقعیت جغرافیایی بی نظیر روسیه مابین اروپا و آسیا. کلیسای جامع سنت باسیل بین سال های ۱۵۵۵ تا ۱۵۶۱ ساخته شده و نام آن برگرفته از یکی از قدیسان ارتدکس و بسیار محبوب روسیه است. این کلیسا به دستور ایوان مخوف به عنوان بنایی به منظور بزرگداشت و یادبود تصرف شهر قازان ساخته شد. گنبدهای این کلیسا از نوع پیازی شکل است و با چوب ساخته شده‌. رنگ ‌آمیزی و طراحی آن در میان تمام کلیساهای سراسر دنیا منحصر به فرد است. شایان ذکر است که این کلیسا بارها در طعمه آتش‌سوزی شده‌است اما به سرعت مورد بازسازی قرار گرفته است.



ستون های سنگی (Manpupuner rock formations):

عجایب هفتگانه روسیه

ستون های سنگی یکی از عجایب طبیعی روسیه است که در منطقه ی کومی واقع شده است. هیچ‌کس نمی‌داند این ستون های سنگی دقیقا چه زمانی به وجود آمدند، تنها چیزی که دانشمندان از آن مطمئن هستند این است که تنها دست طبیعت قادر به ساختن چنین چیزی‌ است. سن برآورد شده برای این ستون ها ۲۰۰ میلیون است و بلندترین آن ها ۴۲ متر ارتفاع دارد.



کوه البروس (Mount Elbrus):

عجایب هفتگانه روسیه

کوه البروس ، قله‌ای در غرب رشته کوه قفقاز در کاباردینو- بالکاریا و کاراچای- چرکسیا در شمال فلات ایران در روسیه و نزدیک به گرجستان است. نام این قله، با نام قله ی البرز هم‌ ریشه است و هر دو شکلی از یک واژه ی ایرانی هستند. این کوه بلندترین نقطه در روسیه است و برخی از مردم معتقدند که بلندترین نقطه در اروپا است. این کوه با راتفاع ۵۶۰۰ متر هر ساله میزبان توریست‌های زیادی است که برای اسکی و اسنوبرد به آنجا می‌روند.


ویدیو مرتبط :
عجایب هفتگانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کلیسای سنت باسیل، یکی از عجایب هفتگانه روسیه (+تصاویر)



کلیسای سنت باسیل, کلیسای سنت باسیل نماد تاریخی روسیه, عکس کلیسای سنت باسیل

کلیسای سنت باسیل

 

کلیسای سنت باسیل، نماد تاریخی روسیه
کلیسای سنت باسیل یکی از نمادهای کشور روسیه به حساب می‌آید که با قدمتی بالغ بر 450 سال، در میدان سرخ مسکو واقع شده است. کلیسای جامع «سنت باسیل» به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین بناهای تاریخی روسیه، به دستور «ایوان چهارم» مشهور به "ایوان مخوف" به عنوان نمادی از فتح خانات قزان (دولت تاتار قرون وسطایی) و برای تشکر به خاطر شکست قوم سپاهیان جنگجوی مغول ساخته شد.

 

کلیسای سنت باسیل, کلیسای سنت باسیل نماد تاریخی روسیه, عکس کلیسای سنت باسیل

کلیسای جامع سنت باسیل، نماد تاریخی روسیه

 

زمان ساخت کلیسای سنت باسیل

اگرچه در برخی منابع سال ساخت بنای تاریخی کلیسای سنت باسیل، 1561 میلادی عنوان شده است، اما تاریخ دقیقی درباره زمان ساخت این کلیسا توسط مورخان روس ثبت نشده و همین امر باعث می‌شود برای تخمین زمان ساخت این کلیسا از چوب و سنگ، به داستان‌ها متوسل شویم. بر اساس یکی از این نوشته‌ها، هنگامی که «ایوان مخوف» از اردوهای مغولان قزان بازمی‌گردد، دستور ساخت کلیسایی با سه ساختمان شامل هفت گنبد را می‌دهد که در محل کنونی آن در دماغه‌ی مسکو قرار داشت.

 

نخستین نشانه‌های قابل‌اعتماد مبنی بر ساخت کلیسایی با نام "شفاعت باکره مقدس" که اکنون با نام "کلیسای سنت باسیل" شناخته می‌شود، به پاییز 1554 بازمی‌گردد. طبق تحقیقات، بنای اولیه این ساختمان از چوب ساخته شده بود، اما شش ماه بعد از پایان ساخت این کلیسا، در بهار 1555 میلادی، دستور ساخت کلیسایی از سنگ داده شد که ساخت آن تا سال 1561 ادامه داشت.

 

کلیسای سنت باسیل, کلیسای سنت باسیل نماد تاریخی روسیه, عکس کلیسای سنت باسیل

کلیسای سنت باسیل از عجایب هفتگانه روسیه

 

بر اساس این روایت، دو معمار روس به نام "بارما" و "پوستنیک" بنای کلیسای سنت باسیل را برای نخستین‌بار ساختند، اما در برخی نوشته‌های دیگر ادعا شده هر دوی این معماران در واقع یکی بودند. بر اساس این روایت، ایوان مخوف پس از اتمام کار ساختمان کلیسای سنت باسیل چشم این معماران را از کاسه درآورد، چرا که نتوانسته بودند بنایی زیباتر طراحی کنند که البته به نظر می‌رسد این تنها یک افسانه و به دور از واقعیت باشد.

 

ساخت کلیسای سنت باسیل تنها شش سال طول کشید و کار ساخت آن فقط در طول ماه‌های گرم انجام می‌شده است. بنای این کلیسا از آجر ساخته شده و زیر بنای آن، زیر زمین و برخی بخش‌های دیگر از سنگ سفید ساخته شده است.

 

کلیسای سنت باسیل, تصاویر کلیسای سنت باسیل, تصاویر کلیسای سنت باسیل

در برخی منابع سال ساخت بنای تاریخی کلیسای سنت باسیل، 1561 میلادی عنوان شده است

 

ساخت کلیسای سنت باسیل در پاییز 1559 تقریبا به اتمام رسید که این تاریخ مقارن بود با جشن شفاعت حضرت مریم (س) که در آن تمام کلیساها، حتی کلیساهای نیمه‌تمام تقدیس می‌شدند. طی این جشن هر کلیسا نام یکی از مقدسین را به خود می‌گرفت و به این ترتیب نام کلیسای جامع جنوبی، "سنت ترتینه" نام گرفت.


محققان نظریه‌های مختلفی برای علت این نامگذاری مطرح کردند. یکی از آنها وجود کلیسایی چوبی تا سال 1554 در همان مکان بود که به افتخار فتح شهر مغولان و شکست سپاه قزان ساخته شده بود که "سنت ترتینه" نام داشت. بنابراین یکی از بناهای کلیسای جامع جایگزین آن باید "سنت ترتینه" را به عنوان نام خود می‌پذیرفت.


چهار گنبد کلیسای سنت باسیل نام خود را از مقدسینی گرفتند که در جنگ با قزان‌ها شجاعت به خرج داده بودند. "سپرین و جاستین"، "گریگوری" (روشنفکر بزرگ ارمنی)، الکساندر سیوریسکی و پیشگامان قسطنطنیه (با نام‌های الکساندر، جین و پاول) مقدسانی بودند که نام‌شان بر این چهار بنا گذاشته شد.

 

کلیسای سنت باسیل, نمای بیرونی کلیسای سنت باسیل, عکس کلیسای سنت باسیل

عکس های کلیسای سنت باسیل

 

سه محراب دیگر نیز به نام دو تن از امپراطوران روسیه و جشن نزول خداوند بر اورشلیم نام‌گذاری شد. اما ساختمان اصلی کلیسای سنت باسیل با نام "شفاعت مریم مقدس" برای شکرگزاری پیروزی در جنگ با قزان‌ها نام‌گذاری شد که محراب‌های دیگر کلیسا نیز امروز با همین نام شناخته می‌شوند. در نوشته‌های مربوط به کلیسای سنت باسیل اشاره شده که بنای آن در کنار دره واقع شده است؛ دره‌ای که امروز اثری از آن در کنار کلیسا دیده نمی‌شود. این دره در کناره‌های دیواره کاخ کرملین برای دفاع از این قلعه با عمق زیاد و عرض وسیع کنده شده بود که سال 1813 پر می‌شود.

 

بخش های کلیسای جامع سنت باسیل

کلیسای جامع "سنت باسیل" یک نقشه اصلی شامل 9 کلیسا دارد که بر روی یک پایه ساخته شده و همگی به کلیسای اصلی مرتبط می‌شوند. کلیسای اصلی سنت باسیل به یک خیمه بلند منتهی می‌شود و 9 کلیسای کوچک دیگر توسط گنبدهای کوچک از یکدیگر متمایز هستند. کلیسای سنت باسیل به طور کلی شامل هشت گنبد به‌علاوه‌ی یک گنبد کوچک در جنوب کلیسای اصلی می‌شود.

 

کلیسای سنت باسیل,کلیسای سنت باسیل از جاذبه های گردشگری روسیه, عکس کلیسای سنت باسیل

تصاویر کلیسای سنت باسیل

 

بازسازی کلیسای سنت باسیل
در پایان ساخت کلیسای سنگی، برای محافظت از کلیسا در برابر اثرات جوی و جلوگیری از خرابی مصالح، تمام دیوارهای آن با رنگ‌های قرمز و سفید پوشانده شد. اما پوشش اولیه دیواره‌ها و گنبد این ساختمان نامشخص است؛ زیرا این پوشش سال 1595 طی یک آتش‌سوزی از بین رفت.

 

بنای کلیسای جامع سنت باسیل که بارها گرفتار آتش شده بود، در نیمه دوم قرن هفدهم بازسازی و سقف چوبی آن با آجرهای قوس‌دار جایگزین شد. در همین زمان، نقش‌های رنگارنگ نیز بر دیوار اتاق‌ها، راهروها و دیواره‌های خارجی کلیسا نقش بست.


سال 1683 نیز سقف‌های این کلیسای سنت باسیل بار دیگر کاشی‌کاری شد. حروف زردرنگ نقش بسته بر کاشی‌های آبی پررنگ بر دیوارها گویای داستان ساخت و بازسازی کلیسای "سنت باسیل" هستند، اما این نوشته‌ها یک قرن بعد طی یک مرمت از بین رفت. ناقوس کلیسا در سال 1680 با دو ناقوس جدید جایگزین شد.

 

کلیسای سنت باسیل, کلیسای سنت باسیل نماد تاریخی روسیه, تصاویر کلیسای سنت باسیل

کلیسای سنت باسیل از جاذبه های گردشگری روسیه

 

کلیسای سنت باسیل در سال 1737 باردیگر در چنگ آتش اسیر شد و حدود نیم‌قرن بعد بار دیگر مورد بازسازی قرار گرفت که این بار تغییراتی اساسی در ساختمان آن به وجود آمد؛ تا آنجا که نام برخی بناهای آن نیز تغییر کرد.


در جریان جنگ جهانی اول، توپخانه ارتش فرانسه دستور تخریب کلیسای "سنت باسیل" را دریافت کرد. در همین زمان این کلیسا توسط ارتش ناپلئون تماما غارت شده بود. اما به محض اتمام جنگ، باردیگر مهندسان شروع به بازسازی بنای ویران شده کلیسا کردند.

 

کلیسای سنت باسیل, کلیسای سنت باسیل نماد تاریخی روسیه, نمای داخلی کلیسای سنت باسیل

نمای داخلی کلیسای سنت باسیل

 

کلیسای سنت باسیل یکی از عجایب هفتگانه روسیه
در سال 1928 کلیسای سنت باسیل به عنوان یکی از آثار بزرگ ملی و جهانی تحت حمایت دولت روسیه درآمد. چند دهه بعد (1991) درهای کلیسای سنت باسیل به روی بازدیدکنندگان باز شد اما نه به عنوان مکانی برای عبادت، بلکه به عنوان یک موزه تاریخی که تا به امروز نیز تقریبا به همین شکل باقی مانده است.

 

از سال 1920 تا به امروز بنای کلیسای سنت باسیل و موزه تاریخی چهار بار ترمیم شده که هر کدام تغییرات زیادی در آن به وجود آورد. اما سال 1990 در تاریخچه این کلیسا سالی مهم و برجسته است. در این سال کلیسای سنت باسیل در یونسکو ثبت جهانی و پس از آن در سال 2007 به عنوان یکی از عجایب هفتگانه روسیه نامگذاری شد.

 منبع : isna.ir