گردشگری


2 دقیقه پیش

مناظر بی نظیر زمین‌های گلف در آمریکا

در زندگی چیزهای کمی بهتر از بازی گلف در میان رشته کوه های باشکوه، بیابان های بی ثمر یا اقیانوس های خروشان وجود دارد. هر ایالت آمریکایی حداقل یک زمین گلف با مناظر بی نظیر ...
2 دقیقه پیش

باشکوه‌ترین مراکز خرید در جهان

برای اغلب مردم، خرید کردن بخشی از تفریح آن‌ها و برای‌شان مهم است! برای برخی دیگر، تاریخ و فرهنگ مهمتر است اما در صورتی که دو مورد بالا را باهم ترکیب کنید می‌توانید علاوه ...

سفرهای جذاب تابستانی به جزیره‌های ایران (1)


هوا که گرم می شود آدم دلش می خواهد دایم زیر دوش آب سرد باشد. یا به طور کلی در آب باشد تا خنک شود و حالش جا بیاید.

 
 
 

صبح بخیر: هوا که گرم می شود آدم دلش می خواهد دایم زیر دوش آب سرد باشد. یا به طور کلی در آب باشد تا خنک شود و حالش جا بیاید. آنها که در خانه استخر دارند که این روزها بساط آب‌تنی‌هایشان برپا است. اما آن دسته که سفر کردن و بازدید از مکان های جدید را بیشتر دوست دارند و می خواهند در دریاچه ها و سواحل طبیعی، روزهای خود را شب کنند، شاید آشنایی با جزیره های ایران برایشان جالب باشد.

همه این جزیره ها مسکونی هستند. برخی از آنها امکانات تفریحی بسیاری هم دارند.  

جزیره قشم

قِشم بزرگ‌ترین جزیره‌ خلیج فارس و بزرگ‌ترین جزیره غیر مستقل دنیا است که موقعیت سوق الجیشی نیز دارد.  این جزیره در دوران ساسانیان ابرکاوان نام داشته‌است و جزو استان هرمزگان ایران است. عمده فعالیت این جزیره نیز صیادی است.

قشم در اطراف خود نیز جزیره های دیگری دارد که از جمله آنها می توان به جزیره هنگام ، هرمز و لارک اشاره کرد. طبیعت بکر و ساحل زلال این جزایر مورد توجه گردشگران است. در این میان آنها، جزیره هنگام به دلیل نزدیکی به جزیره قشم و زیستگاه دلفین ها، آهو ها (جبیرها) و تنها پارک کروکودیل ایران بیشتر از بقیه گردشگر جذب می کند.

در اطراف قشم جزیره های کوچکی نیز وجود دارند که با ساحل فاصله کمی دارند و هنگام  جزر و مد به ساحل جزیره می پیوندند و دوباره جدا می شوند. به همین دلیل به آنها جزایر ناز می گویند. به این دلیل که گویی در پیوستن به جزیره ناز می کنند !

برای تابستان به جزیره های ایران بروید (1)

گنبد نمکی نمکدان


کوه نمکی - کوه نمکدان - در قسمت جنوب غربی جزیره، ویژگی عمده مجموعه کوهستانی غربی را تشکیل می‌دهد. این کوه که به شکل مخروط است تا ارتفاع ۳۹۷ متر (قلهٔ کوه نمکدان) می‌رسد. ساختار نمکی این کوه از انباشته شدن صخره‌های آذرین با رسوبات تشکیل شده‌است. کوه گنبد نمکی، با بقایای معادن نمک باستانی و چشمه‌های آب شور، به خودی خود یک ”اثر تاریخی طبیعی دیدنی" با امکانات آموزشی و تفریحی را به وجود آورده‌است.

دره ستارگان

روستای برکه خلف در فاصله پنج کیلومتری از ساحل جنوبی جزیره قرار گرفته‌است. در شمال این روستا دره ستارگان قرار دارد. اهالی منطقه به این روستا استاله کفته می‌گویند. اما، نام دره ستاره‌ها برای این پدیده کم‌نظیر زمین‌شناسی جاافتاده‌است.

به دلیل شکل ویژه این دره و انواع حجم‌ها و پدیده‌های فرسایش موجود در آن وزش بادهای تند و گردش هوا در لابه‌لای ستون‌ها و حفره‌های موجود در دره تولید صدا می‌کند و به دلیل این صداها است که اهالی معتقدند با تاریک شدن هوا این دره محل آمد و شد ارواح و اجنه‌است و بنابراین از ورود به آن در شب خودداری می‌کنند.

برای تابستان به جزیره های ایران بروید (1)

دره ستاره‌ها در واقع یک ناحیه فرسایش یافته توسط آب‌های سطحی، رگبارهای فصلی و تندبادها است. فلات اولیه که هنوز در بخش شمالی به‌صورت کم و بیش دست نخورده باقی مانده، در ارتفاع بین ۷ تا ۱۵ متری از کف دره قرار دارد و جنس آن ماسه سنگ با سیمان آهکی سست و پر از پوسته‌های فسیلی است. مخروط‌های نوک‌تیز، ستون‌نها و ستونک‌های فرسایشی، آرک‌ها و تیغه‌ها و دیواره‌های نواری از جمله بخش‌هایی هستند که در این دره مشاهده می‌شوند.

به دلیل سست بودن جنس لایه‌ها، می‌توان انتظار داشت که پس از هر بارندگی شدید (که به ندرت اتفاق می‌افتد) تغییرات محسوسی در مورفولوژی دره صورت پذیرد.

دژهای پرتغالی در قشم

آثار دژ پرتقالی ها در شهر قشم و دژهای دیگری در خاور لافت، موسوم به دژهای نادری - که با توپ های بزرگ آن روزگار مجهز بوده است -، در قشم دیده می شود . این دژ، وظیفه پشتیبانی قلعه هرمز را بر عهده داشته که شامل تامین آب شیرین برای قلعه پرتقالی هرمز بوده است. بنای این قلعه در ۱۶۲۱ میلادی باعث شد شاه عباس بزرگ اقدام به جنگ بر ضد پرتقالیها و اخراج آنان از سواحل خلیج فارس نماید .

برای تابستان به جزیره های ایران بروید (1)


جزیره هرمز

هرمز، جزیره‌ای بیضی شکل که نوعی گنبد نمکی است به مساحت ۴۲ کیلومتر مربع برابر با ۱۶ مایل مربع در ورودی خلیج فارس در ۸ کیلومتری بندرعباس است. این جزیره را به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه هرمز، کلید خلیج فارس می‌دانند. همین موقعیت است که آن را در طول تاریخ، از نظر راهبردی و بازرگانی از اهمیت خاصی برخوردار ساخته‌است.

برای تابستان به جزیره های ایران بروید (1)

موزه دکتر احمد نادعلیان

موزه و نگارخانه دائمی دکتر احمد نادعلیان در جزیره هرمز، محلی است که آثار این هنرمند محیطی شناخته شده در عرصه های بین المللی در آنجا به نمایش در آمده اند. نادعلیان یكی از چهره های شناخته شده هنر محیطی در عرصه بین المللی است. در حال حاضر اغلب در طبیعت زندگی می کند، به گوشه و کنار جهان سفر می کند و در یک عرصه بین المللی هنر محیطی اجرا می کند. آثار او در بیش از 40 کشور دنیا در شرق تا جزایر ژاپن در شمال تا جزایر شمالی فنلاند در قطب و در غرب تا غربی ترین نقطه امریکا پراکنده هستند. در این موزه می توان از مکان زندگی دکتر نادعلیان بازدید کرد. بسیاری از مستندات و آثار او در گوشه و کنار جهان در این موزه به نمایش در آمده اند. در بین ماه های پائیز و زمستان در بسیاری از موارد دکتر نادعلیان در جزیره زندگی می کند و در این محل نقاشی می کند.

برای تابستان به جزیره های ایران بروید (1)

کوه‌های خوراکی هرمز

در مسیر دریایی قشم به جزیره هرمز کوه‌هایی به رنگ زرد، سفید و قرمز دیده می‌شود. در میان این کوه‌ها، کوه قرمز رنگی وجود دارد که خاکش خوراکی است و مردم محلی از خاک سرخ آن به عنوان ادویه در طبخ ماهی و نان و تهیه ترشی، مربا و سُس استفاده می‌کنند.

مردم محلی این کوه را «گِلک» می‌نامند و خاک سرخ آن را مانند نمک در تهیه انواع غذاها مصرف می‌کنند. این کوه با ارتفاع تقریبی ۲۰۰ متر در جنوب جزیره هرمز قرار گرفته و از خاک آن در صنایع سرامیک سازی و رنگسازی نیز استفاده می‌شود.

برای تابستان به جزیره های ایران بروید (1)


جزیره لاوان

جزیرهٔ لاوان از شمال خاوری به مقام و از خاور به جزیره شیدور (شتور) منتهی می‌شود و در ۲۸ کیلومتری غربی ساحل نخیلوه در آبهای خلیج فارس واقع شده است.

جزیره لاوان از توابع دهستان لاوان در بخش کیش شهرستان لنگه استان هرمزگان می‌باشد و در مقابل منطقه گاوبندی (پارسیان) و شیبکوه قرار دارد ولی به منطقهٔ شیبکوه نزدیک تر است. طول این جزیره ۲۵ و عرض آن ۴/۵ الی ۷ کیلومتر است از سمت باختر رو به خاور کشیده شده است. این جزیره پس از جزایر قشم و کیش بزرگ‌ترین جزیره ایران در آبهای خلیج فارس می‌باشد، فاصله این جزیره تا بندر لنگه ۱۴۷ کیلومتر (۹۱ مایل) است. جزیره لاوان دورترین جزیره نسبت به مرکز استان هرمزگان است.

برای تابستان به جزیره های ایران بروید (1)

صید مروارید

اهالی جزیره در فصل معینی از سال به صید مروارید فعالیت دارند، ولی شغل اساسی مردم جزیره ماهی گیری است. ولی در سال‌های اخیر گرایش مردم روستا به کار کردن در شرکت نفت رواج یافته است. دارای مسجد، حسینیه، برق، آب لوله کشی، آب انبار (برکه)، دبستان و راهنمایی و دبیرستان می‌باشد.


ویدیو مرتبط :
شروع دوباره سفرهای تابستانی بعد از ماه میهمانی خدا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیش به سوی سفرهای تابستانی



 

 

پیش به سوی سفرهای تابستانی

 

تابستان فصل سفر است؛ فرقی نمی‌کند چند ساله باشید یا تعطیلات شما چه وقتی در سال باشد، همه‌ی آدم‌ها مسافرت‌ در فصل گرم سال را دوست دارند. هر مقصدی هم با توجه به جذابیت‌هایش، طرفدارهای خودش را دارد؛ اما نباید فراموش کرد که رعایت چند تا نکته‌ ساده و مهم، می‌تواند سفر بهتری را برای ما رقم بزند.

 


چه چیزی با خود ببریم؟

با توجه به مقصد سفرتان، به وسایل متفاوتی ممکن است احتیاج داشته باشید. روی هم رفته بد نیست حواس‌تان به موارد زیر باشد:

 

لباس خنک و سبک بردارید. لباس‌های پلاستیکی و چسبان انتخاب مناسبی برای پوشیدن در آب و هوای گرم مناسب نیستند؛ جلوی عرق‌کردن طبیعی بدن را می‌گیرند و بعد از یک‌بار پوشیدن در هوای گرم بوی خوبی نخواهند داشت.

لباس‌هایی بپوشید که راحت شسته و خشک شوند. آب و هوای شهرهای ساحلی عموماً مرطوب و شرجی است و لباس‌ها دیرتر خشک می‌شوند، اگر لباس نخی و سبک داشته باشید کم‌تر نگران این قضیه خواهید بود.

با لباس‌های غیرضروری چمدان خودتان را سنگین نکنید؛ فصل تابستان و حراج و خرید است، احتمال ول‌خرجی را در نظر بگیرید و مطمئن باشید می‌توانید از لباس‌های تازه خریداری شده‌تان در همان شهر بپوشید.

 

کفش راحت انتخاب کنید. مطمئناً با کفش کتانی نمی‌توانید روی شن‌های ساحل راه بروید، علاوه بر این‌که پاها را خیلی داغ می‌کند، باید چندین بار کفش‌ها را بشویید تا از شر شن‌ها خلاص شوید. یک جفت صندل یا کفش تابستانی همراه داشته باشید. اگر قصد پیاده‌روی‌های طولانی دارید، به کفش کتانی هم نیاز پیدا خواهید کرد، مگر این‌که از راحتی و طبی‌بودن صندل‌هایتان اطمینان داشته باشید.

 

ضد آفتاب، عینک آفتابی، کلاه. بدون این سه تا از خانه بیرون نروید. اشعه‌‌های مضر خورشید، که تابستان را فصل قدرت‌نمایی خودش می‌داند، بیشتر از هر چیز روی چشم و پوست تاثیر می‌گذارند. یک عینک آفتابی راحت و سبک، که ترجیحاً فلزی نباشد و توی گرما داغ نکند به همراه یک ضدآفتاب مرغوب می‌تواند راه‌حل خوبی برای محافظت از پوست و چشم‌‌هایتان باشد. کلاه‌های لبه‌دار نیز هم به عینک و ضد آفتاب کمک می‌کنند و هم جلوی آسیب‌زدن‌ آفتاب به موها را می‌گیرند.

 

یکی دو تا کیسه‌ی پلاستیکی همراهتان داشته باشید. موقع ترک ساحل و در مواجه با لباس‌های خیس و شنی به دردتان می‌خورد. به غیر از این، می‌توانید لباس‌های تمیز و کثیف را با کیسه از هم جدا کنید و همه را پیش هم توی چمدان نگذارید.

 

اگر بطری‌های کوچک آب معدنی را دوست ندارید، یک بطری یا لیوان در دار کوچک که بتوانید گوشه‌ی کیف‌تان حملش کنید، همراه ببرید. باید به طور مرتب آب بنوشید و شاید همه‌جا لیوان شخصی یا آب تمیز در دسترس نباشد.



چه غذایی بخوریم؟

سعی کنید غذاهای خیلی چرب و سنگین در برنامه‌ی غذایی‌تان نباشد. میان‌وعده‌های سبک میل کنید. میوه‌های تازه و سبزیجات را حتماً به یاد داشته باشید.

 

مهم‌ترین خوراک تابستان، نوشیدنی است. نوشیدنی‌های خنک و ترجیحاً طبیعی بنوشید. آب‌میوه‌ها و نوشابه‌های گازدار هر چه کم‌تر، بهتر. داخل لیوان آب‌ چند قطره لیمو بچکانید؛ لیمو به تعریق سالم‌تر بدن کمک می‌کند.

 

از بهداشت رستوران یا کافه‌ای که می‌خواهید آن‌جا غذا بخورید مطمئن باشید. با یک نگاه به ظاهر رستوران می‌توان متوجه وضعیت آشپزخانه‌اش هم شد. اگر غذایتان بو یا رنگ غیرطبیعی داشت حتماً با پیشخدمت در میان بگذارید و آن غذا را نخورید.

 

بهتر است از فروشنده‌های دوره‌گرد، موادغذایی نخرید؛ چون که در معرض هوای آزاد بوده‌اند و احتمال فاسدشدن‌شان بیستر است.

 

خوراکی‌های مثل شیر، خامه و کره را پاستوریزه بخرید و به تاریخ انقضای آن‌ها دقت کنید.

 

سفر تابستانی با کودکان

بچه‌ها سریع‌تر در گرما کلافه می‌شوند. کودک‌تان را خیلی در فضای گرم و آفتابی نگه ندارید.

 

لباس مناسب و خنک به او بپوشانید و حتماً از ضد آفتاب‌های مخصوص کودکان برای محافظت از پوست صورتش استفاده کنید.

 

اگر به سنی رسیده که عینک را روی صورتش نگه دارد، یک عینک آفتابی مرغوب برایش تهیه کنید.

 

اگر کودک شما از پوشک استفاده می‌کند، پماد و لوسیون‌های ضد سوزش پوست همراه داشته باشید و از سوختن پاهایش جلوگیری کنید.

 

سعی کنید در شهر خودتان چند باری او را به استخر ببرید که از آب ترسی نداشته باشد؛ در این صورت بچه‌ها از بازی‌های آبی خیلی استقبال می‌کنند و بهشان خوش می‌گذرد.

 

کنار دریا یا استخر باید بیشتر مراقب او باشید. حواستان باشد خیلی توی دریا جلو نرود، کناره‌های استخر ندود و زمین نخورد.



توصیه‌های عمومی

بد نیست یک مجله یا کتاب سبک همراه داشته باشید، وقتی در حال درازکشیدن در آفتاب هستید، به اهمیتش پی می‌برید.

 

خیلی در معرض تابش خورشید نباشید. جاهای خنک و سایه را برای استراحت انتخاب کنید. مراقب گرمازدگی باشید. بعضی از فرودگاه‌ها، مراکز خرید و هتل‌ها به خاطر سیستم‌های خنک‌کننده‌ی پر قدرتی که در فصل تابستان فعال می‌کنند، خیلی سرد هستند. اگر شما یکی از آدم‌های به اصطلاح سرمایی هستید یا خیلی راحت مریض می‌شوید، یک ژاکت معمولی در دسترس داشته باشید. تغییر ناگهانی دمای بدن می‌تواند باعث سرماخوردگی شود.

 

کیف دستی خود را سبک کنید. گرمای هوا و کیف سنگین و شهری که خوب بلدش نیستید، می‌تواند بیش از حد شما را کلافه کند.

 

اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از سفر با پزشک خود مشورت کنید. داروهای موردنیاز را به مقدار کافی همراه ببرید. اگر مبتلا به دیابت هستید، مراقب دمای نگهداری داروها و انسولین مورد مصرفتان باشید، خیلی در معرض آفتاب قرار نگیرید، نوشیدنی‌های سالم و بدون قند زیاد بنوشید.

 

منبع:tebyan.net