گردشگری


2 دقیقه پیش

مناظر بی نظیر زمین‌های گلف در آمریکا

در زندگی چیزهای کمی بهتر از بازی گلف در میان رشته کوه های باشکوه، بیابان های بی ثمر یا اقیانوس های خروشان وجود دارد. هر ایالت آمریکایی حداقل یک زمین گلف با مناظر بی نظیر ...
2 دقیقه پیش

باشکوه‌ترین مراکز خرید در جهان

برای اغلب مردم، خرید کردن بخشی از تفریح آن‌ها و برای‌شان مهم است! برای برخی دیگر، تاریخ و فرهنگ مهمتر است اما در صورتی که دو مورد بالا را باهم ترکیب کنید می‌توانید علاوه ...

آتشکده ری؛ جاذبه تاریخی بیخ گوش تهران


آتشکده ری از آثار تاریخی به جا مانده از دوره ساسانیان در شهر باستانی ری می باشد. آتشکده ری که به آتشکده بهرام و تپه میل هم شهرت دارد بر بلندای تپه ای پهناور در جنوب شرقی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و در ۲ کیلومتری جنوب قلعه نو بخش کهریزک شهرستان ری قرار گرفته است.

وب‌سایت آریا زمین: آتشکده ری از آثار دوره ساسانیان در شهر ری است. گمان می رود که این بنا آتشگاه بهرام گور بوده باشد.

آتشکده ری

آتشکده ری از آثار تاریخی به جا مانده از دوره ساسانیان در شهر باستانی ری می باشد. آتشکده ری که به آتشکده بهرام و تپه میل هم شهرت دارد بر بلندای تپه ای پهناور در جنوب شرقی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و در ۲ کیلومتری جنوب قلعه نو بخش کهریزک شهرستان ری قرار گرفته است. گمان می رود که این بنا آتشگاه بهرام گور بوده باشد.

این بنای قدیمی، بقایای یکی از مهمترین آتشکده های پیش از اسلام که به روایت تاریخ طبری از آن قدیمی تر وجود ندارد. براساس کتاب تاریخ طبری، این آتشکده محل نگهداری آتش مقدس بوده چنانکه در جایی دیگر نیز گفته شده؛ یزدگرد پس از شکست جلولا از حلوان به ری آمد و آتش مقدس را از آنجا برگرفت و به مرو برد.

مسعودی نیز در مروج الذهب احداث آتشکده ری را به فریدون نسبت می دهد. او می گوید آتشکده ری قبل از ظهور زرتشت وجود داشته است. ری قبل از زرتشت هم شهری مذهبی بود و چون اعراب در فتح ری با مردم آنجا صلح کردند آتشکده را باقی گذاشتند.

آتشکده ری

بنای آتشکده بر فراز تپه بزرگی قرار گرفته که از سطح زمین حدود 18 متر ارتفاع داره و به گفته کارشناسان میراث فرهنگی قبلا 20 متر هم خاک روی آن را پوشانده بود یعنی در واقع 20 متر خاکبرداری شده تا به آثار باقی مانده دست یافتند.

بخشی از بنای آتشکده ری در زمان حمله اسکندر به ایران خراب شد و تنها قسمتی از بنای چهارطاقی و زیبای این آتشکده به صورت دو میل باقی ماند. بنای اصلی شامل چهار طاق بوده که فعلا دو طاق آن باقی مانده است، در زیر طاق کوچک آتش مقدس قرار می گرفت و مردم در مقابل آن به نیایش می پرداختند.

آتشکده ری

ساختمان آتشکده در راستای شرقی - غربی ساخته شده تا به طور کامل از نور خورشید برای روشن نمودن ساختمان بنا استفاده شود، بنایی که به گفته باستان شناسان در چهار طبقه احداث شده بود.

در بخش زیرین مجموعه سه راهروی کم پهنا وجود دارد که سراسر طول بنا را طی می کند، دالان وسط که مخصوص عبور بالاترین مقام مذهبی آتشکده یعنی موبد موبدان بود امروزه قابل عبور همگان است.

در بالای هر کدام از این دالانها تصویر یک ماهی کنده کاری شده که یکی از ماهی ها در موزه ایران باستان، دیگری در محل سایت و سومی بر دیوار محل اقامت کارکنان میراث جا گرفته است.

آتشکده ری

تپه میل با سنگ، ساروج، خشت و گل ساخته شده است. نیزارهای اطراف تپه از وجود دریاچه ای حکایت دارد که در گذشته در این محل وجود داشت، ولی خشک شده است.

آتشکده بهرام در سال 1334 توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره 407 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه از مکانهای دیدنی استان تهران محسوب می شود.

آتشکده ری

مسیر دسترسی :

از شهر ری حدود 12 کیلومتر به سمت ورامین رانندگی کنید، سپس در محلی به اسم روستای قلعه نو تابلوی بزرگ آتشکده ری شما را به سمت این محل باستانی هدایت می کند.

آتشکده ری به نام های آتشکده بهرام، تپه میل، نیز شناخته می شود.

آتشکده ری

آتشکده ری

آتشکده ری

آتشکده ری

آتشکده ری

آتشکده ری

آتشکده ری


ویدیو مرتبط :
زلزله ای که از بیخ گوش تهران رد شد ....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استقلال 2-1 نفت تهران/ آبی بیخ گوش تراکتور



استقلال 2-1 نفت تهران/ آبی بیخ گوش تراکتور

با سه امتیازی که استقلال از بازی با نفت گرفت، با یک بازی کمتر به رتبه دوم جدول صعود کرد

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

لیگ برتر باشگاه‌های ایران

- جام خلیج فارس

دوره دوازدهم

- هفته سیزدهم

پنجشنبه چهارم آبان 1391

- ساعت 18:00استقلال تهرا

ن- نفت تهرانورزشگاه: آزادی تهران

تماشاگر: حدود 5 هزار نفر

داور: محسن قهرمانی با کمک های محمدرضا ابوالفضلی و آرمان اسعدی. داور چهارم: محمدرضا اکبریان

کارت زرد: سید ایمان موسوی از نفت، هاشم بیک زاده، سیاوش اکبرپور و میثم بائو از استقلال

کارت قرمز: وریا غفوری و یعقوب کریمی از نفت

گل : یعقوب کریمی در دقیقه 16 برای نفت و جی لوید ساموئل 22 و آرش برهانی 51 برای استقلال

استقلال تهران: سید مهدی رحمتی، علی حمودی، پژمان منتظری، سیدمیثم حسینی (46 میثم بائو)، حنیف عمران زاده (80 امیرحسین صادقی)، جواد نکونام، جی لوید ساموئل، هاشم بیک زاده، خسرو حیدری، سیاوش اکبرپور (86 امین منوچهری) و آرش برهانی. سرمربی: امیر قلعه نویی

نفت تهران: سوشا مکانی، وریا غفوری، هادی شکوری، احمد آل نعمه، وحید حمدی نژاد، علیرضا کرامت، یعقوب کریمی، رحیم زهیوی (62 گوران لوابوویچ)، مگنو باتیستا، مصطفی سیفی و سیدایمان موسوی (85 میثم آقابابایی) سرمربی: منصور ابراهیم زاده

شرح بازی:

استقلال بعد از شکست اول هفته مقابل تراکتورسازی با چند تغییر به زمین آمده بود. در این تیم که امیر قلعه نویی را بعد از یک هفته روی نیمکت می دید، حنیف عمران زاده جانشین امیرحسین صادقی مصدوم شده بود و میثم حسینی و هاشم بیک زاده همزمان به بازی گرفته شده بودند، تا تیمی که اول فصل ترافیک در خط میانی اش کاملاً به چشم می آمد، در غیاب جانواریو، جباری و توزی، از یک مدافع چپ به عنوان هافبک چپ استفاده کند.

 در سمت راست هم خسرو حیدری که اصولاً یک مدافع است، هافبک راست امروز استقلال بود تا علی حمودی هم در ترکیب اصلی جایی داشته باشد. زوج خط میانی آبی ها را هم جواد نکونام و جی لوید ساموئل تشکیل داده بودند که این آخری، در اوایل فصل چندان به بازی گرفته نمی شد. در خط حمله هم، خبری از امین منوچهری و میلاد میداوودی نبود تا آرش برهانی و سیاوش اکبرپور دو مهاجم آبی ها باشند که از این جمع، اکبرپور کمی عقب تر از برهانی و متمایل به سمت راست بازی می کرد.

 در غیاب هافبک های بازیگردان استقلال و بحران خلاقیتی که در میانه میدان این تیم دیده می شد، آبی ها در اکثر دقایقی که صاحب توپ می شدند، توپ های بلندی را به قصد پشت دفاع نفت و استفاده از سرعت آرش برهانی می فرستادند و همچون بازی های گذشته، چند حرکت هم از همکاری حمودی و حیدری در راست شکل گرفت.

اما نقطه ضعف استقلال در نیمه اول، جناح چپ بود که نه در حمله مشارکت فعالی داشت و نه در دفاع، نقطه مطمئنی بود. در این نیمه، اکثر حملات نفتی ها از جناح چپ خط دفاعی استقلال پایه ریزی می شد و علاوه بر گلی که از این منطقه به ثمر رسید، یکی دو بار دیگر هم شاگردان ابراهیم زاده، با استفاده از ضعف پوشش در سمت چپ و ناهماهنگی حسینی و بیک زاده، صاحب موقعیت شدند

. در مجموع، بیست و پنج دقیقه ابتدایی بازی که هر دو گل بازی هم در این محدوده به ثمر رسید، کیفیت بهتری نسبت به دقایق 25 تا 45 بازی داشت و در این دقایق، اگرچه هر دو تیم، موقعیت های برای رسیدن به گل دوم داشتند اما با احتیاط بیشتری در زمین حرکت می کردند.

با شروع نیمه دوم،

 استقلال با یک تعویض، در آرایش خط میانی و حمله اش هم تغییراتی ایجاد کرد. میثم حسینی که روز ناموفقی را پشت سر گذاشته بود، جای خود را به میثم بائو داد. با این تغییر، بیک زاده به دفاع چپ رفت، و آرایش استقلال به 4-2-3-1 نزدیک شد.

بدین ترتیب که بائو در مرکز خط میانی جلوتر از نکونام و ساموئل ایستاد، حیدری بال راست شد و اکبرپور به عنوان بال چپ نیمه دوم را آغاز کرد. با گل زودهنگام آرش برهانی در این نیمه، بازی چند دقیقه ای متعادل شد اما در ادامه، نفت یکی دو بار بخت رسیدن به گل تساوی را داشت. مثل حرکت سریع موسوی که روی پاس خوب یعقوب کریمی به وجود آمد، اما با واکنش رحمتی بی اثر شد.

در فاصله دقایق 70 تا 80 نفت تسلط نسبی روی جریان بازی داشت اما در همین دقایق هم اشتباه های فردی مدافعان این تیم، فرصت هایی را برای آرش برهانی فراهم کرد که اختلاف را بیشتر کند. با اخراج دو بازیکن نفت در ده دقیقه پایانی، عملاً بازی از روال نرمال خارج شد و نه استقلال میل به ریسک کردن و حمله همه جانبه داشت و نه نفت توان تحت فشار گذاشتن حریف را داشت. 

شرح گل ها:

نفت 1-0: ایمان موسوی با اشتباه مدافعان استقلال در آفساید گیری از چپ فرار کرد و با پاس عرضی، یعقوب کریمی را در موقعیت تک به تک قرار داد. هافبک سابق استقلال هم با ضربه بغل پای چپ، توپ را به قعر دروازه فرستاد

استقلال 1-1: با همکاری خسرو حیدری و علی حمودی از راست، حمودی در داخل هجده قدم صاحب موقعیت شد و با یک پاس عرضی توپ را به ساموئل سپرد. بغل پای آرام و دقیق جی لوید ساموئل، به آرامی دور از دسترس سوشا مکانی به گل مساوی تبدیل شد.

استقلال 2-1: خسرو حیدری باز هم از راست نفوذ کرد و در چند سانتی متری خط اوت، توپ را روی دروازه سانتر کرد. این توپ را آرش برهانی روی تیر اول، زودتر از سوشا مکانی به گل تبدیل کرد. دروازه بان نفت روی این صحنه عقیده داشت توپ به دست آرش برهانی خورده، ولی تصاویر آهسته چیز دیگری را نشان می داد

بهترین بازیکن:

خسرو حیدری روی گل اول موثر بود، پاس گل دوم را صادر کرد و پایه گذار اکثر حملات استقلال در این بازی بود.

اتفاق ویژه:

در دقیقه 80 وریا غفوری به خاطر درگیری با سیاوش اکبرپور و ضربه ای که به پای او زد، از زمین اخراج شد و چند ثانیه بعد به دنبال اعتراض بازیکنان نفت، نوبت یعقوب کریمی بود که با کارت قرمز مستقیم از زمین بیرون برود./گل