متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

لقمه حرام برای انسان ضرر دارد!



 

لقمه حرام برای انسان ضرر دارد!
ساختار تن و جان آدمی به مانند سایر مخلوقات عالم، حق است[1] و این نحوه از ساختار، اقتضاء می کند که این تن و جان با هر چه پیرامون او است و با آن در ارتباط است، سازگار نباشد. صدمه هایی که به روح و بدن وارد می شود همه از این ناحیه است که انسان روح یا تن خود را با چیزی درگیر می کند که سنخیتی با او ندارد و آن چیز نه تنها برای سلامت و رشد روح و بدن او مفید نیست، بلکه باعث تخریب و در نهایت انهدام و مرگ او نیز می شود.

 

 

چه چیزهایی با تن و جان آدمی ناسازگارند؟


دانشی که پاسخگوی این سوال است

دانش تجربی بشر که محدود و محصور در حس و آزمایش است هرگز توان و اجازه آن را نخواهد داشت که پا از گلیم خود فراتر نهاده و درباره خارج از این محدوده سخنی گوید و اظهار نظری کند. بنابراین نهایت حرفی که می تواند بزند در محدوده حس است و ماده. در حالیکه دامنه سوال ما بسیار فراتر از بُرد این دانش است. برای رسیدن به پاسخ ما نیازمند دانشی هستیم که ماده و ماوراء ماده را در نوردد و با شناختی بی نظیر از عالم ماده و معنا به ما بگوید با این تن و جانی که ما داریم کدام سازگار است و مفید؛ کدام ناسازگار است و مضر.

 

این دانش بی نظیر، همان دانش وحی است که سلطان علوم است؛ دانشی که از طریق نقل معتبر (قرآن و روایات) به ما رسیده و در آن سخن از حقایقی است که از دسترس عقل و دانش بشری به دور است و به تصریح قرآن کریم اگر وحی نبود محال بود که عقل و دانش تجربی بتواند به آن معارف و حقایق دست پیدا کند. «وَ یُعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُون‏» [2]

 


محدود بودن علم و دانش تجربی

دانش تجربی در نهایت می تواند به ما بگوید چه چیزهایی برای تن ما؛ گوارش و اعصاب مفید است و چه چیز مضر آن هم در محدوده ای که آزمایش و تجربه کرده است به نتایجی رسیده است ولی در مواردی که هنوز دانشی کسب نکرده یا توان ورود در آن را ندارد؛ مانند بحثهای روح و معنا، حرفی برای گفتن ندارد؛ به خصوص که در موارد فراوانی این وحی است که یکه تاز میدان است و همانگونه که گذشت دانشی دارد که در انحصار خود اوست.

 

این مقدمه به دو منظور ذکر شد: یکی اینکه بدانیم بهترین و مطمئن ترین دانشی که پاسخگوی آن سوال است وحی است که از طریق نقل معتبر به دست ما رسیده است هر چند در مواردی دانش تجربی هم با او همنواست. دوم اینکه اگر در موارد فراوانی وحی سخنی گفت که دانش تجربی که از آن به عقل بشری تعبیر می شود آن را کشف نکرده بود و یا به نتیجه ای متضاد با آن رسیده بود، سخن و نظر او بر قطعیات وحی مقدم نکنیم و بدانیم آن مواردی را که او کشف نکرده به احتمال یا به قطع، جزء همان مواردی است که گفتیم در انحصار وحی است. آن نتیجه متضادی هم که عقل و دانش بشری به آن رسیده است بدون تردید خطا و اشتباه است؛ زیرا وحی عین واقعیت را بیان می کند[3] بنابراین مخالف او می شود غیر واقع و باطل.[4]

 


یادآوری سوال اصلی

با این مقدمه به سراغ آیات و روایات که سخنگوی وحی خدایند رفته تا معلوم شود چه چیزهایی با روح و جسم ما سازگارند و چه چیزهایی ناسازگار؟



امور سازگار و ناسازگار با جسم و جان آدمی

پس از بررسی درمی یابیم که امور سازگار و ناسازگار با جسم و جان آدمی به پنج دسته کلی تقسیم می شوند: برخی برای سلامت و رشد انسان (خواه روحی؛ خواه جسمی) ضروریند(واجبات)؛ برخی مضرند (محرمات)؛ برخی ضروری نیستند؛ اما مفیدند (مستحبات)؛ برخی مضر نیستند؛ اما نبودشان بهتر است (مکروهات) و در نهایت برخی که تاثیر خاصی ندارند (مباحات)

 

بحث ما که بررسی حرامهای مالی و لقمه حرام است در مجموعه دوم ؛ یعنی محرمات قرار می گیرد. از این رو به سراغ نقل معتبر (آیات و رویات) می رویم تا به ببینیم چه مواردی به دلیل مضر بودن برای سلامتی انسان (خواه جسم؛ خواه روح) از مصادیق لقمه حرام شمرده شده اند؟ برای جستجویی آسان تر و رسیدن به پاسخی دقیق تر، این سوال کلی را به دو سوال جزئی تر تقسیم می کنیم و بحث را با پاسخ به این دو سوال ادامه خواهیم داد:


1. چه چیزهایی، خوردنشان برای ما حرام است؟


2. کدام روش به دست آوردنِ مال و تصرف در آن برای ما ممنوع است؟

 

 

پی نوشت ها:

[1] ما خَلَقَ اللَّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ ما بَیْنَهُما إِلاَّ بِالْحَقِّ (8- روم)

[2] آیه 151 سوره بقره

[3] در قرآن آیات فراوان داریم که دلالت به حق محض بودن وحی می کند؛ مانند آیه 105 سوره اسراء و 104 سوره یونس(ع)

[4] چون یک گزاره یا حق است یا باطل اگر مخالف با حق بود پس می شود باطل. در آیه 3 سوره محمد (ص) می خوانیم: «الَّذینَ كَفَرُوا اتَّبَعُوا الْباطِلَ وَ أَنَّ الَّذینَ آمَنُوا اتَّبَعُوا الْحَقَّ مِنْ رَبِّهِمْ» از تقابلی که بین حق و باطل انداخته و بعد باطل را با کفر و حق را با ایمان قرین کرده است استفاده می شود هر آنچه در مقابل حوزه ایمان که وحی از ارکان آن است قرار گیرد باطل است.


ویدیو مرتبط :
لقمه حرام ( پلنگ صورتی و دردسر های لقمه حرام !! )

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیرون آمدن موی سر زنان مانند تراشیدن ریش توسط مردان حرام است/ضرر بی حجابی از ضرر مواد مخدر بیشتر است



نماینده مجلس:

بیرون آمدن موی سر زنان مانند تراشیدن ریش توسط مردان حرام است/ضرر بی حجابی از ضرر مواد مخدر بیشتر است

ستار هدایت‌خواه، نماینده شهرستان های بویراحمد و دنا در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی گفت: ابتذال کنونی در سینمای ایران نتیجه اقدامات و برنامه‌های برجای مانده از دوران اصلاحات است.

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نماینده شهرستان های بویراحمد و دنا در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی گفت: ابتذال کنونی در سینمای ایران نتیجه اقدامات و برنامه‌های برجای مانده از دوران اصلاحات است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، ستار هدایت‌خواه در« نشست حجاب چرا؟» افزود: به آقای صفارهرندی وزیر سابق ، معاون سینمایی ایشان ، دکتر حسینی و آقای شمقدری گفتم که شما بروید گزارش تحقیق و تفحص کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم را در این ارتباط مطالعه کنید تا بتوانید جلوی ابتذال ها در سینما را بگیرید.

 

وی با تشریح چگونگی تهیه شدن تحقیق و تفحص کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم از سینما ، اظهار داشت: با اغلب کارگردانان ، بازیگران ، تهیه کنندگان و دست اندرکاران امر سینما در آن زمان نشست هایی داشتم که اکنون حدود 300 صفحه دفترچه از آن نشست ها موجود است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: بعد از تمامی جوانب و تهیه گزارش های مختلف به این نتیجه رسیدیم که "آقای مهاجرانی "وزیر وقت دوران اصلاحات برنامه های خاصی برای سینمای ایران دارد.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، هدایتخواه ، گرایش به سکولاریسم و فمینیسم ، نشان دادن چهره سیاهی از جمهوری اسلامی و ترویج خیانت های زن به مرد و برعکس را از مهمترین ویژگی های سینمای دوران اصلاحات برشمرد.

 

وی گفت: متاسفانه آئین نامه‌های سینمای ایران در دوران اصلاحات و توسط شخص مهاجرانی تغییر داده شد اما در دولت دکتر احمدی نژاد برخی از این آئین نامه ها تغییر پیدا نکرده است.

 

نماینده شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس هشتم شورای اسلامی ، بنیاد فارابی و خانه سینما را از مهمترین اماکن فرهنگی ایجاد ابتذال در سینمای ایران دانست و خاطرنشان کرد: فیلم های جشنواره فجر امسال نسبت به دوران قبل بهتر بود اگرچه فیلم " گشت ارشاد " دارای مشکلاتی است.

هدایتخواه گفت: تعداد فیلم های مروج بی حجابی در سینمای ما روبه کاهش است اما باید اذعان داشت که به حد مطلوب نرسیده‌ایم.

وی با تاکید به اینکه اعتقاد ندارم وضعیت سینمای کنونی مملکت مطلوب نیست ، یادآور شد: سینمای ما نسبت به سینمای انقلاب مطلوب نیست اما نسبت به گذشته بهتر شده است.

 

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، بدون اشاره به نام فرد یا افرادی در بدنه دولت دهم ، بیان داشت: نوع نگاهی بعضا وجود دارد كه خواستار مروج بدحجابی است.

نماینده شهرستان های بویراحمد و دنا در مجالس هفتم و هشتم شورای اسلامی گفت: اوضاع سینما و تلویزیون روبه بهبود است و فیلم های خوبی ساخته شده و می شود اما اصلاح سینمای ما نیازمند نیروهای متعهد است.

 

هدایت‌خواه براین باوراست که نیروهای متعهد هنرمند در کشور اندک می باشد و باید در این ارتباط تلاش کرد، اگرچه هرکسی که وارد این فضا شد تحت تاثیر قرار می گیرد.

وی افزود: از 100 فیلم کنونی در سینما و یا تلویزیون حدود 20 فیلم آن را می توان گفت دارای مشکلاتی هستند اما نباید بسمت و جهتی رفت که این تعداد افزایش یابد.

 

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه یکی از سیاست های ضدانقلابیون را اشاعه بی حجابی در کشور ذکر و اظهار داشت: بخشی از بی حجابی ها سازمان یافته و توسط جریانات ضدانقلاب و دشمنان ما و با برنامه صورت می گیرد.

 

هدایتخواه ادامه داد:مصوبه شورای فرهنگی عمومی که زیرمجموعه ای از شورای عالی انقلاب فرهنگی است در بخش " منشور گسترش عفاف و حجاب " بخوبی اجرایی نشده است.

 

وی باتاکید براینکه مصوبه مذکور کارایی خود را بخوبی در جامعه نشان نداده است ، یادآور شد: از 26 دستگاه اجرایی که باید این منشور را در جامعه اجرا می کنند برخی تلاش های خوبی داشته اند اما برخی دیگر بنحو شایسته ای آن را اجرایی نکردند.

نماینده بویراحمد و دنا در مجالس هفتم وهشتم شورای اسلامی افزود: تنها راهی که دشمن برای شکست نظام اسلامی در برنامه خود دارد ترویج اندیشه های نادرست و رواج بدحجابی در قالب مسائل فرهنگی است.

 

هدایت‌خواه با تشریح دیدگاه اسلام راجع به عفاف و حجاب ، بیان داشت: همانطور که بیرون آمدن " موی " سر زنان حرام است تراشیدن ریش طبق فتوای فقها احتیاط واجب و حرام می باشد.

 

وی رسیدن زنان به کمال را از طریق رعایت عفاف و حجاب دانست و تصریح کرد: مردان نیز با چشم پوشی و حفظ متانت به کمال می رسند.

 

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت:هیچکس نگفته هرکه بدحجاب است ضدانقلاب و ضددین می باشد و چنین تصوری هم نداریم اما ما می گوئیم کسی که می آید در 22بهمن ماه ها و انتخابات ها شرکت می کند بهتر است حجاب خود را رعایت کند.

 

هدایتخواه تاکید کرد که ضرر بی حجابی از ضرر مواد مخدر بیشتر است.

وی افزود: اعتقاد ندارم به زور بر دانشجویان دانشگاه آزاد باید چادر کرد اما معتقدم گاهی عده ای برای اینکه به نظام و انقلاب دهن کجی کنند سازمان یافته به ترویج بدحجابی می پردازند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی شرایط پوشش صحیح اسلامی را جلب توجه نکردن ، محرک نداشتن و پوشاندن تمام بدن به استثنای گردی صورت و دست ها تا مچ برشمرد./انتخاب