متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

شب جمعه و اعمال شب جمعه (قسمت اول)



 

 

اعمال شب جمعه

 

 

 

اعمال شب جمعه

 

 

شب جمعه را اعمال بسیارى است كه ما در اینجا تنها به ذكر چند عمل بسنده می ‏كنیم.

 

اوّل:یکی از اعمال شب جمعه بسیار گفتن‏ «سبحان اللّه،و اللّه اكبر،و لا اله الاّ اللّه»و زیاد صلوات فرستادن در این شب است.

روایت شده:جمعه،شبش تابناك و روزش بس روشن‏ است،پس ذكر«سبحان اللّه،و اللّه اكبر،و لا اله الاّ اللّه»بگوئید و بر محمّد و آل محمّد بسیار صلوات فرستید و در روایت دیگر در مورد اعمال شب جمعه آمده: كه كمترین صلوات در شب جمعه،صد مرتبه است،و هرچه بیشتر باشد بهتر است.

 

و از امام صادق علیه السّلام روایت شده:صلوات بر محمّد و آل محمّد در شب جمعه با هزار كار نیك برابر است و هزار گناه را پاك می ‏كند و مقام انسان را هزار درجه بالا می ‏برد و مستحب‏ است كه پس از نماز عصر پنجشنبه تا آخر روز جمعه بر محمّد و آل محمّد بسیار صلوات فرستند.و با سند صحیح از حضرت صادق علیه السّلام‏ روایت شده:هنگام عصر روز پنجشنبه فرشتگان از آسمان با قلمهاى طلا و صحیفه‏هاى نقره فرود می ‏آیند و در عصر پنجشنبه و شب‏ و روز جمعه تا هنگام غروب خورشید جز صلوات بر محمّد و خاندان آن حضرت چیزى ننویسند.

و شیخ طوسى فرموده: در روز پنجشنبه مستحبّ است فرستادن هزار صلوات بر محمّد و آل محمّد. و در آن بگوید:

 

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ وَ أَهْلِكْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ مِنَ الْأَوَّلِینَ وَ الْآخِرِینَ.

 

خدایا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و فرج ایشان را تعجیل نما،و دشمنانشان را از جن و انس از اولین و آخرین نابود فرما.

 

و گفتن این صلوات صد مرتبه از بعد از عصر پنجشنبه تا آخر روز جمعه فضیلت بسیار دارد.و نیز شیخ فرموده:مستحب است در آخر روز پنجشنبه به این صورت استغفار كنند:

 

أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِی لا إِلَهَ إِلا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ تَوْبَةَ عَبْدٍ خَاضِعٍ مِسْكِینٍ مُسْتَكِینٍ لا یَسْتَطِیعُ لِنَفْسِهِ صَرْفا وَ لا عَدْلا وَ لا نَفْعا وَ لا ضَرّا وَ لا حَیَاةً وَ لا مَوْتا وَ لا نُشُورا وَ صَلَّى اللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ الْأَخْیَارِ الْأَبْرَارِ وَ سَلَّمَ تَسْلِیما .

طلب آمرزش مى‏نمایم از خدایى كه نیست معبودى جز او،زنده و پایدار است،و توبه مى‏نمایم به سوى او توبه بنده فروتن‏ بى‏چیز كه فقیر و عاجز ناتوان است براى نفس خود و نه دفاعى و نه سودى و نه زیانى و نه زندگى‏ و نه مرگى و نه رستاخیزى و درود خدا بر محمّد و خاندان او،پاك و پاكیزگان،از برگزیدگان و نیكان، و درود فراوان فرست.

 

دوّم:آنكه در شب جمعه این سوره‏ها را بخواند كه از براى هریك فوائد و ثواب بسیار روایت شده:بنى اسرائیل[اسراء] كهف،سه طس[شعراء و نمل و قصص]سجده،یسى،ص،احقاف،واقعه،حم سجده،حم دخان،طور،اقتربت،جمعه‏ و اگر فرصت نشد همه را در شب جمعه تلاوت كند،واقعه و سوره‏ هاى قبل از آن را انتخاب كند و در شب جمعه تلاوت کند.

 

از امام صادق علیه السّلام روایت شده‏ هركه در هر شب جمعه سوره«اسراء»را بخواند،نمی ‏میرد تا خدمت حضرت قائم(عج)رسد و از اصحاب آن حضرت گردد.

 

هركه در هر شب جمعه سوره«كهف»را بخواند،نمی ‏میرد مگر شهید و خداوند او را در قیامت با شهیدان محشور می ‏كند و در قیامت همراه ایشان‏ نگاهش می ‏دارد .

 

هركه در شب جمعه سوره ‏هاى شعراء و نمل و قصص را تلاوت كند،از دوستان خدا گشته و در امان و حمایت حق تعالى قرار می ‏گیرد و نیز در دنیا دچار فقر و تنگدستى نمی ‏شود و خدا در آن جهان چندان از بهشت به او عطا كند كه خشنود شود و بلكه افزون بر خشنودى‏اش بر او كرامت نماید،و صد زن زیبا چشم از زنان دلرباى بهشت را به همسرى او در آورد.

 

هركه در شب جمعه سوره سجده را بخواند خدا در قیامت نامه اعمالش را به دست راست او دهد و در حسابرسى اعمال بر او آسان گیرد. و از دوستان محمّد و خاندان او باشد.

 

به سند معتبر از امام باقر علیه السّلام روایت شده:هركس هر شب جمعه سوره«ص»را قرائت كند،از خیر این جهان و جهان دیگر آن اندازه به او ببخشند كه جز به پیامبرى مرسل یا فرشته‏اى مقرّب نبخشیده و او را با هركس از اهل خانه‏اش كه بخواهد وارد بهشت كنند،حتى خدمتكارى كه به او خدمت كرده باشد،هرچند از خانواده او به حساب نیاید و در حدّ شفاعت او نباشد.

از امام صادق علیه السّلام روایت شده:هركه در شب جمعه یا روز جمعه سوره«احقاف»را بخواند،در دنیا دچار بیم و هراس نشود و در روز قیامت‏ از وحشت و ترس در امان باشد.

 

هركه در شب جمعه سوره واقعه را بخواند،خدا او را دوستش بدارد و او را محبوب تمام مردم كند،و در دنیا دچار بدحالى و تنگدستى نشود و آفتى از آفات دنیا به او نرسد،و از دوستان حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام باشد و این سوره مخصوص‏ امیر المؤمنین علیه السّلام است.

 

و روایت شده:هركه سوره«جمعه»را در هر شب جمعه تلاوت كند كفاره اعمال او از این جمعه تا جمعه‏ دیگر خواهد بود.و نیز همین فضیلت براى كسی ‏كه در هر شب جمعه و بعد از ظهر و عصر جمعه سوره«كهف»را بخواند وارد شده است.

 

نمازهای شب جمعه

آگاه‏ باش كه براى شب جمعه نمازهاى بسیارى وارد شده.

اوّل:یکی از نمازهای مستحب در شب جمعه ،نماز حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام

 

دوّم:یکی دیگر از نمازهای مستحب در شب جمعه ، دو ركعت نماز كه در هر ركعت، «حمد»و پانزده مرتبه سوره «زلزال» خوانده میشود ،در روایت است:هركه این نماز را بجا آورد،خدا او را از عذاب قبر و هول‏ وهراس قیامت‏ ایمن كند.

 

سوّم:آنكه در شب جمعه در ركعت اوّل نماز مغرب و ركعت اوّل نماز عشاء سوره«جمعه»و در ركعت دوّم نماز مغرب‏ سوره«توحید»و در ركعت دوم عشا سوره«اعلى»را بخواند.

 

 

اعمال شب جمعه

 

 

چهارم:یکیدیگر از اعمال شب جمعه این است که خواندن شعر را در شب جمعه ترك كند؛زیرا در حدیث صحیح از امام صادق علیه السّلام روایت شده:براى شخص روزه‏دار و شخص محرم و نیز در حرم خدا و در روز جمعه و در شب آن روایت كردن شعر مكروه‏ است.راوى به حضرت عرض كرد:هرچند معناى آن شعر مطلب حقى باشد،فرمود:هرچند شعر به حق باشد. و در حدیث معتبر از امام صادق علیه السّلام روایت شده:رسول خدا فرمود:هركه در شب یا روز جمعه یك شعر بخواند،در آن شب‏ و روز بهره‏اى از ثواب به غیر آن نداشته باشد.و براساس روایت معتبر دیگر،در آن شب و روز نمازش مورد قبول واقع نشود [از آنجاكه شعر و خواندن آن مورد علاقه مردوزن،پیروجوان،عالم‏وعامى و خلاصه تمام مردم است،شاید اصرار روایات بر ترك خواند شعر در شب‏ و روز جمعه به خاطر این باشد كه اهل ایمان از قرائت قرآن و دعا و مستحبات شب و روز جمعه باز نمانند و ثوابهاى عظیم و بهره‏هاى وافر الهى را از دست‏ ندهند.مترجم]

پنجم:در حق مؤمنین بسیار دعا كند،چنان‏كه حضرت زهرا علیها السّلام بسیار دعا می‏كرد و روایت شده اگر براى ده نفر از برادران مؤمن كه از دنیا رفته باشند طلب آمرزش كند بهشت براى او واجب مى‏شود.

 

اعمال شب جمعه (قسمت دوم)


ویدیو مرتبط :
اعمال اختصاصی شب جمعه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعمال شب جمعه (قسمت دوم)



 

 

اعمال شب جمعه

 

اعمال شب جمعه (قسمت اول)

ششم:دعاهاى مخصوص شب جمعه‏ را بخواند كه آن دعاها بسیار است و ما به ذكر برخى از آنها بسنده مى‏كنیم: به سند صحیح از امام صادق علیه السّلام روایت شده:هركس در شب جمعه در سجده آخر نافله شب این دعا را هفت بار، بخواند،هنگامی‏كه از آن فارغ شود،آمرزیده شده باشد. و اگر در هر شب این دعا را در سجده آخر نافله شب بخواند،بهتر است. و آن دعا این است:

 

اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ بِوَجْهِكَ الْكَرِیمِ وَ اسْمِكَ الْعَظِیمِ أَنْ تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَغْفِرَ لِی ذَنْبِیَ الْعَظِیمَ .

 

خدایا!از تو مى‏خواهم به عنایت كریمانه و نام بزرگت كه درود فرستى بر محمّد و خاندان محمّد و از گناهانم بزرگم درگذرى.

 

و از حضرت رسول صلّى اللّه علیه و آله روایت شده:هركس در شب یا روز جمعه این دعا را، هفت بار بخواند،اگر در آن شب یا در آن روز از دنیا برود وارد بهشت می ‏شود و آن دعا این است:

 

اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّی لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ خَلَقْتَنِی وَ أَنَا عَبْدُكَ وَ ابْنُ أَمَتِكَ وَ فِی قَبْضَتِكَ وَ نَاصِیَتِی بِیَدِكَ أَمْسَیْتُ عَلَى عَهْدِكَ وَ وَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَعُوذُ بِرِضَاكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ أَبُوءُ بِنِعْمَتِكَ [بِعَمَلِی‏] وَ أَبُوءُ بِذَنْبِی [بِذُنُوبِی‏] فَاغْفِرْ لِی ذُنُوبِی إِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلا أَنْتَ .

 

خدایا!تویى پروردگار من،شایسته پرستشى جز تو نیست،تو مرا آفریدى و من بنده تو و فرزند كنیز تو و در دست قدرت توام‏ و زمام زندگی ‏ام به دست توست،تا توانستم بر عهد و پیمان روز را به شب آوردم.از شرّ آنچه انجام دادم به‏ خوشبینى و خشنودى تو پناه مى‏آورم،به نعمتت اعتراف و به گناهم اقرار مى‏نمایم پس گناهانم را بیامرز،زیرا گناهان‏ را جز تو نمی ‏آمرزد.

 

شیخ طوسى و سیّد كفعمى و سیّد ابن باقى رحمهم اللّه فرموده ‏اند:در شب و روز جمعه و شب و روز عرفه مستحب‏ است دعاى اللّهم من تعبّا...خوانده شود،ما آن را از كتاب»مصباح شیخ«نقل می‏كنیم و آن دعا این است:

 

اللَّهُمَّ مَنْ تَعَبَّأَ وَ تَهَیَّأَ وَ أَعَدَّ وَ اسْتَعَدَّ لِوِفَادَةٍ إِلَى مَخْلُوقٍ رَجَاءَ رِفْدِهِ وَ طَلَبَ نَائِلِهِ وَ جَائِزَتِهِ فَإِلَیْكَ یَا رَبِّ تَعْبِیَتِی وَ اسْتِعْدَادِی رَجَاءَ عَفْوِكَ وَ طَلَبَ نَائِلِكَ وَ جَائِزَتِكَ فَلا تُخَیِّبْ دُعَائِی یَا مَنْ لا یَخِیبُ عَلَیْهِ سَائِلٌ [السَّائِلُ‏] وَ لا یَنْقُصُهُ نَائِلٌ فَإِنِّی لَمْ آتِكَ ثِقَةً بِعَمَلٍ صَالِحٍ عَمِلْتُهُ وَ لا لِوِفَادَةِ مَخْلُوقٍ رَجَوْتُهُ أَتَیْتُكَ مُقِرّا عَلَى نَفْسِی بِالْإِسَاءَةِ وَ الظُّلْمِ،

 

خدایا!هركس به امید كمك و طلب عطا و جود و جایزه مخلوقى مجهّز و مهیّا و آماده دیدار او شود،تنها به سوى توست اى پروردگار من استعداد و آمادگى من به امید عفو و درخواست و جایزه‏است،پس مرا از خواسته‏ام ناامید مساز،اى آن‏كه پرسنده‏ اى از او محروم نگردد و بخشیده‏اى از او نكاهد من به پشتوانه عمل شایسته‏اى كه انجام داده باشم،و یا به امید آفریده‏اى كه به او دل بسته باشم به پیشگاهت نیامده‏ام،به درگاهت آمده‏ام با با اعتراف بر نفس خویش به بدكارى دستم

 

مُعْتَرِفا بِأَنْ لا حُجَّةَ لِی وَ لا عُذْرَ أَتَیْتُكَ أَرْجُو عَظِیمَ عَفْوِكَ الَّذِی عَفَوْتَ [عَلَوْتَ‏] بِهِ [عَلَى‏] عَنِ الْخَاطِئِینَ [ الْخَطَّائِینَ‏] فَلَمْ یَمْنَعْكَ طُولُ عُكُوفِهِمْ عَلَى عَظِیمِ الْجُرْمِ أَنْ عُدْتَ عَلَیْهِمْ بِالرَّحْمَةِ فَیَا مَنْ رَحْمَتُهُ وَاسِعَةٌ وَ عَفْوُهُ عَظِیمٌ یَا عَظِیمُ یَا عَظِیمُ یَا عَظِیمُ لا یَرُدُّ غَضَبَكَ إِلا حِلْمُكَ وَ لا یُنْجِی مِنْ سَخَطِكَ إِلا التَّضَرُّعُ إِلَیْكَ فَهَبْ لِی یَا إِلَهِی فَرَجا بِالْقُدْرَةِ الَّتِی تُحْیِی بِهَا مَیْتَ الْبِلادِ ،

 

و با اعتراف به اینكه هیچ دلیل و نه عذرى بر بدكارى‏ام نیست،گذشت فراگیرت‏ را كه بر آن از خطاكاران درمى‏گذرى امیدوارم،پس پافشارى بر جرم بزرگشان‏ از اینكه بر انان دوباره مهرورزى تو را بازنداشت،پس اى آن‏كه رحمتش فراگیر و گذشتش‏ بس بزرگ است اى بزرگ،اى بزرگ،اى بزرگ،جز بردبارى‏ات خشم تو را برنگرداند و جز زارى به پیشگاهت از ناخشنودى‏ات رهایى نبخشد،پس خدایا!با نیرویى كه با آن سرزمینهاى مرده را زنده مى‏كنى برایم گشایشى بخش‏

 

اعمال شب جمعه

 

 

وَ لا تُهْلِكْنِی غَمّا حَتَّى تَسْتَجِیبَ لِی وَ تُعَرِّفَنِی الْإِجَابَةَ فِی دُعَائِی وَ أَذِقْنِی طَعْمَ الْعَافِیَةِ إِلَى  مُنْتَهَى أَجَلِی وَ لا تُشْمِتْ بِی عَدُوِّی وَ لا تُسَلِّطْهُ عَلَیَّ وَ لا تُمَكِّنْهُ مِنْ عُنُقِی اللَّهُمَّ [إِلَهِی‏] إِنْ وَضَعْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَرْفَعُنِی وَ إِنْ رَفَعْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَضَعُنِی وَ إِنْ أَهْلَكْتَنِی فَمَنْ ذَا الَّذِی یَعْرِضُ لَكَ فِی عَبْدِكَ أَوْ یَسْأَلُكَ عَنْ أَمْرِهِ،

 

و از اندوه هلاكم مكن تا آنكه دعایم را مستجاب نمایى و مرا به اجابت دعایم آگاه سازى و شیرینى سلامت و تندرستى را تا پایان عمر به من بچشان و مرا در معرض سرزنش دشمنم قرار مده و او را بر من چیره مساز و بر گردنم مسلّط مكن‏ خدایا!اگر تو مرا حقیر و پست بدارى،پس چه كسى بلندم گرداند و اگر تو مرا بلند گردانى،پس كیست آن‏كه مرا خوار كند و اگر هلاكم كنى،پس كیست آن‏كه درباره بنده‏ات در برابر تو خود نماید؟یا از كار او از تو پرس‏وجو كند؟

 

وَ قَدْ عَلِمْتُ أَنَّهُ لَیْسَ فِی حُكْمِكَ ظُلْمٌ وَ لا فِی نَقِمَتِكَ عَجَلَةٌ وَ إِنَّمَا یَعْجَلُ مَنْ یَخَافُ الْفَوْتَ وَ إِنَّمَا یَحْتَاجُ إِلَى الظُّلْمِ الضَّعِیفُ وَ قَدْ تَعَالَیْتَ یَا إِلَهِی عَنْ ذَلِكَ عُلُوّا كَبِیرا اللَّهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِكَ فَأَعِذْنِی وَ أَسْتَجِیرُ بِكَ فَأَجِرْنِی وَ أَسْتَرْزِقُكَ فَارْزُقْنِی وَ أَتَوَكَّلُ عَلَیْكَ فَاكْفِنِی وَ أَسْتَنْصِرُكَ عَلَى عَدُوِّی [عَدُوِّكَ‏] فَانْصُرْنِی وَ أَسْتَعِینُ بِكَ فَأَعِنِّی وَ أَسْتَغْفِرُكَ یَا إِلَهِی فَاغْفِرْ لِی آمِینَ آمِینَ آمِینَ .

 

با آنكه به یقین‏ مى‏دانم كه نه در حكم تو ستمى است و نه در انتقامت شتابى،چه تنها كسى در انتقام شتاب مى‏كند كه از دست‏دادن فرصت را مى‏هراسد و فقط كسى محتاج ستمگرى است كه ناتوان است،و حال آنكه تو اى خداى من!از این امور بسیار برترى.بار خدایا به‏ تو پناه مى‏آورم،پس پناهم ده و از تو امان مى‏جویم پس امانم ده و از توروزى مى‏طلبم پس روزى‏ام ده و اعتماد مى‏كنم‏ بر تو،پس تو خود مرا كافى باش،و براى غلبه بر دشمنم از تو یارى مى‏خواهم پس یارى‏ام ده،و از تو مدد مى‏جویم پس مرا مدد فرما، اى خداى من!دعایم را بپذیر.بپذیر.بپذیر.

 

هفتم:در شب جمعه دعاى«كمیل»را بخواند[كمیل بن زیاد نخعى،از اصحاب امیر المؤمنین علیه السّلام است كه‏ حضرت به اصرار وى دعاى كمیل را انشاء و به او تعلیم فرمود]

 

هشتم:در شب جمعه دعاى«اللّهمّ یا شاهد كلّ نجوى»را كه در شب عرفه هم خوانده‏ مى‏شود،بخواند.

 

نهم:در شب جمعه ده مرتبه بگوید:

 

یَا دَائِمَ الْفَضْلِ عَلَى الْبَرِیَّةِ یَا بَاسِطَ الْیَدَیْنِ بِالْعَطِیَّةِ یَا صَاحِبَ الْمَوَاهِبِ السَّنِیَّةِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ خَیْرِ الْوَرَى سَجِیَّةً وَ اغْفِرْ لَنَا یَا ذَا الْعُلَى فِی هَذِهِ الْعَشِیَّةِ.

 

اى كسی ‏كه جود و بخشش توبه آفریدگان همیشگى است!اى آن‏كه دو دست سخاوت خود را براى عطا گشوده‏اى!اى صاحب‏ عطاهاى گرانبها!بر محمّد و خاندان او،نیكوخوترین مردمان درود فرصت،و ما را اى خداى بلندمرتبه‏ در چنین شبى بیامرز.

این ذكر شریف در شب عید فطر نیز خوانده می ‏شود.

 

دهم:در شب جمعه انار بخورد،چنانكه امام صادق علیه السّلام در هر شب جمعه میل میفرمود،و اگر هنگام خوابیدن بخورد،شاید بهتر باشد،چه آنكه روایت شده: هركه وقت خوابیدن انان بخورد تا صبح در جان خود ایمن خواهد بود.و سزاوار است هرگاه انار بخورد،در زیر آن دستمالى بگستراند كه‏ هر دانه‏اى از ان بیفتد جمع كرده و بعد بخودرد و بهتر است دیگرى را در آن انار شریك نسازد.

 

شیخ جعفر ابن احمد قمى رحمة اللّه در كتاب، عروس از امام صادق علیه السّلام روایت كرده:هركه ما بین دو ركعت نافله و فریصه صبح صد مرتبه بگوید:

 

سُبْحَانَ رَبِّیَ الْعَظِیمِ وَ بِحَمْدِهِ أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ

 

منزه است پروردگار بزرگ من و به ستایش او را سزاست،از خدا،پروردگار خود،آمرزش مى‏طلبم و به سوى او باز مى‏گردم.

خدا در بهشت خانه‏اى براى او بنا كند.و شیخ طوسى و سید ابن طاووس و دیگران این دعا را ذكر كرده و گفته‏ اند:مستحب است در سحر شب جمعه این دعا خوانده شود:

 

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ هَبْ لِیَ الْغَدَاةَ رِضَاكَ وَ أَسْكِنْ قَلْبِی خَوْفَكَ وَ اقْطَعْهُ عَمَّنْ سِوَاكَ حَتَّى لا أَرْجُوَ وَ لا أَخَافَ إِلا إِیَّاكَ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ هَبْ لِی ثَبَاتَ الْیَقِینِ وَ مَحْضَ الْإِخْلاصِ وَ شَرَفَ التَّوْحِیدِ وَ دَوَامَ الاسْتِقَامَةِ وَ مَعْدِنَ الصَّبْرِ وَ الرِّضَا بِالْقَضَاءِ وَ الْقَدَرِ یَا قَاضِیَ حَوَائِجِ السَّائِلِینَ یَا مَنْ یَعْلَمُ مَا فِی ضَمِیرِ الصَّامِتِینَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ،

 

خدایا!بر محمّد و خاندان او درود فرست و در این بامداد خشنودى خود را بر من ارزانى بدار،و ترس از خویش را در دلم جاى ده،و دلم را از غیر خود ببر،تا به غیر تو امید نبندم و جز از تو نترسم،خدایا!بر محمّد و خاندان او درورد فرست و مرا یقین استوار،و اخلاص بى‏شائبه و قدر خود،ببخش،اى برآورنده نیازهاى پرسندگان! اى آن‏كه هرچه در نهاد خاموشان مى‏گذرد مى‏داند!بر محمد و خاندانش درود فرست

 

وَ اسْتَجِبْ دُعَائِی وَ اغْفِرْ ذَنْبِی وَ أَوْسِعْ رِزْقِی وَ اقْضِ حَوَائِجِی فِی نَفْسِی وَ إِخْوَانِی فِی دِینِی وَ أَهْلِی إِلَهِی طُمُوحُ الْآمَالِ قَدْ خَابَتْ إِلا لَدَیْكَ وَ مَعَاكِفُ الْهِمَمِ قَدْ تَعَطَّلَتْ إِلا عَلَیْكَ وَ مَذَاهِبُ الْعُقُولِ قَدْ سَمَتْ إِلا إِلَیْكَ فَأَنْتَ الرَّجَاءُ وَ إِلَیْكَ الْمُلْتَجَأُ یَا أَكْرَمَ مَقْصُودٍ وَ أَجْوَدَ مَسْئُولٍ هَرَبْتُ إِلَیْكَ بِنَفْسِی یَا مَلْجَأَ الْهَارِبِینَ،

 

و خواهشم را برآور،و گناهم را بیامرز و روزى‏ام را وسعت بخش و نیازهاى درونى‏ام و حوائج براداران دینى‏ام و خانواده‏ام را برآورد،خداى من‏ آروزوهاى دور و سركش جز نزد تو ناكام است،همّتهاى بلند جز آنكه بر گرد كوى تو گردد بیهوده باشد و راههاى خرد بسته است جز به سوى تو،پس تویى امید دلها و به سوى توست پناهگاه،اى گرامى‏ترین‏ مراد،و بخشنده‏ترین درخواست شده!با همه وجودم به سوى تو گریخته‏ام،اى پناهگاه گریختگان،

 

بِأَثْقَالِ الذُّنُوبِ أَحْمِلُهَا عَلَى ظَهْرِی لا أَجِدُ لِی إِلَیْكَ شَافِعا سِوَى مَعْرِفَتِی بِأَنَّكَ أَقْرَبُ مَنْ رَجَاهُ الطَّالِبُونَ وَ أَمَّلَ مَا لَدَیْهِ الرَّاغِبُونَ یَا مَنْ فَتَقَ الْعُقُولَ بِمَعْرِفَتِهِ وَ أَطْلَقَ الْأَلْسُنَ بِحَمْدِهِ وَ جَعَلَ مَا امْتَنَّ بِهِ عَلَى عِبَادِهِ فِی كِفَاءٍ لِتَأْدِیَةِ حَقِّهِ [أَنَالَ بِهِ حَقَّهُ‏] صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ لا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ عَلَى عَقْلِی سَبِیلا وَ لا لِلْبَاطِلِ عَلَى عَمَلِی دَلِیلا.

 

با بارهاى گناه كه‏ بر دوش مى‏كشم،درحالى‏كه براى رسیدن به تو یاورى نمى‏یابم جز آگاهى از اینكه تو نزدیك‏ترین كسى هستى كه‏ امید جویندگان به اوست و آنچه را كه نزد اوست راغبان آرزومندند،اى آن‏كه خردها را به معرفت خویش شكوفا ساخت،و زبانها را به ستایش خود گشود و آنچه را بر بندگانش منّت گذارد،براى اداى حق خود بسنده ساخت،بر محمّد و خاندان درود فرست و براى شیطان بر خردم راهى و به سوى باطل بر عملم راهنما و دلیلى قرار مده.

 

و به هنگام طلوع صبح روز جمعه این دعا را بخواند:

أَصْبَحْتُ فِی ذِمَّةِ اللَّهِ وَ ذِمَّةِ مَلائِكَتِهِ وَ ذِمَمِ أَنْبِیَائِهِ وَ رُسُلِهِ عَلَیْهِمُ السَّلامُ وَ ذِمَّةِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ ذِمَمِ الْأَوْصِیَاءِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ السَّلامُ آمَنْتُ بِسِرِّ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ السَّلامُ وَ عَلانِیَتِهِمْ وَ ظَاهِرِهِمْ وَ بَاطِنِهِمْ وَ أَشْهَدُ أَنَّهُمْ فِی عِلْمِ اللَّهِ وَ طَاعَتِهِ كَمُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ.

شب را صبح كردم در امان خدا و امان فرشتگان و امان پیامبران و فرستادگان او(درود بر آنان باد)،و امان محمّد(درود خدا بر او و خاندان او باد)،و امانهاى جانشینیان خاندان محمّد(درود بر آنان باد)،ایمان آوردم‏ به نهان خاندان محمّد(بر ایشان درود باد)و ظاهر و باطن ایشان،و گواهى مى‏دهم كه همانا ایشان در معرفت به خدا و طاعت او همچون محمّد(درود خدا بر او و خاندان او)هستند.

روایت شده:هركس پیش از نماز صبح روز جمعه سه مرتبه بگوید:

 

أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِی لا إِلَهَ إِلا هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ.

 

آمرزش می‏جویم از خداى كه شایسته پرستشى جز آن زنده پاینده نیست و به سوى او باز میگردم.

گناهانش آمرزیده شود هرچند از حباب نشسته بر دریا بیشتر باشد

منبع:emametanha.persianblog