متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

راهکارهای هشت گانه توجه در نماز



 

 

راهکارهای هشت گانه توجه در نماز

 

آیت الله العظمی وحید خراسانی در پاسخ به سوالی در خصوص توجه در نماز، رعایت امور هشتگانه را توصیه کرد.

متن سوال و پاسخ این مرجع تقلید به این شرح است:

سؤال :چه کنیم تا در نماز حواسمان پرت نشده و توجّه‌مان به خدای تعالی باشد؟

 

پاسخ: بعضی از اموری که برای حضور قلب در نماز سفارش شده است عبارتند از:

اول: وضو را باتوجه و حضور قلب انجام دهد، از امام رضا(ع) روایت شده که وضو موجب طهارت و تزکیه‌ی دل است (وسائل الشیعه ‌1/ ‌367 ابواب وضو باب‌1 حدیث ‌9)

 

دوم: در عظمت نماز و در روایاتی که درباره‌ی نماز وارد شده تأمّل نماید.

 

سوم: مانند کسی نماز بخواند که گویا با نماز وداع می‌کند و دیگر فرصت نماز خواندن را نخواهد یافت (مجالس صدوق و ثواب الاعمال عن ابن‌ ابی‌یعفور قال «قال ابوعبدالله الصادق‌7 اذا صلّیت صلاة فریضة فصلّها لوقتها صلاة مودّع یخاف ان لا یعود الیها ابدا»)

 

چهارم: وقتی روبه قبله می‌نماید سعی کند که دنیا و مافیها و خلق و آنچه به آن مشغولند را فراموش نماید و قلب خود را از آنها تهی نماید.

 

پنجم: به معانی نماز توجه نموده و نماز را با تأنّی و آرامش بخواند.

 

ششم: اینکه بداند از آن هنگام که وارد نماز می‌شود، تا آن لحظه ای که از نماز خارج می‌شود، خدای تعالی به او رو کرده و نظر می‌نماید، و ملکی بالای سر او ایستاده و می‌گوید: ای نمازگزار اگر می‌دانستی چه کسی به تو نظر می‌نماید و با چه کسی مناجات می‌کنی هرگز از او رو بر نمی‌گرداندی و ابداً از جای خود بر نمی‌خواستی (کافی عن ابی‌جعفر‌7 قال: «قال رسول‌الله (ص) اذا قام العبد المؤمن فی صلاته نظر الله عزوجل الیه (اقبل الله الیه) حتی ینصرف ... و وکّل الله به ملکاً قائماً علی رأسه یقول له ایها المصلی لو تعلم من ینظر الیک و من تناجی ما التفتّ و لازلت من موضعک ابداً» وسائل الشیعه ابواب اعداد فرائض باب ‌8 حدیث ‌5 از کافی)

 

هفتم: اینکه بداند که در حال نماز از بالای سرش تا کرانه‌ی آسمان، رحمت خدا براو سایه انداخته و ملائکه الهی از اطراف او تا افق سماء او را در بر گرفته‌اند. (عنه (ص) ... و اظّلته الرحمة من فوق رأسه الی افق السماء و الملائکة تحفّه من حوله الی افق السماء...» وسائل الشیعه ابواب اعداد فرائض باب ‌8 حدیث ‌5 از کافی)

 

هشتم: آنچه در نماز مکروه است به جا نیاورید و به آنچه فضیلت نماز را می‌افزاید اهتمام نمائید مثل انگشتر عقیق به دست نمودن و لباس پاکیزه پوشیدن و خود را خوشبو نمودن و شانه و مسواک زدن.

 


ویدیو مرتبط :
آموزش مقامات هشت گانه صبا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر ورزش: به ورزش المپیکی سه‌گانه توجه بیشتری خواهیم کر



اخبار,اخبار اجتماعی,محمود گودرزی

محمود گودرزی با مسئولان ورزش سه‌گانه نشستی را برگزار کرد.

در این نشست محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان قول داد در صورت گشایش در بودجه وزارت، توجه بیشتری نسبت به ورزش المپیکی سه گانه شود.

گودرزی ، همکاری فدراسیونهای ورزش سه گانه، شنا، دوچرخه سواری و دوومیدانی را بسیار مهم تلقی کرد و گفت: نیاز هست که فدراسیون سه گانه هماهنگی لازم با دیگر فدراسیون ها از جمله فدراسیون شنا، دوچرخه سواری و دوومیدانی و همچنین نهادهای مرتبط مثل شهرداری ها و وزارت نیرو به منظور بهره گیری از امکانات و دریاچه های تحت اختیار آنها برقرار و تفاهم نامه ای منعقد کند تا بدین طریق بتوان بخشی از نیازهای ضروری این رشته المپیکی را مرتفع ساخت.

وزیر ورزش و جوانان در پایان اظهار داشت: با توجه به وضعیت بودجه وزارت و اینکه ما کل فدراسیون ها را به یک چشم نگاه می کنیم و فرقی بین آنها قائل نیستیم، بنابراین در صورت گشایش در بودجه، به این ورزش المپیکی توجه بیشتری خواهیم کرد.

پیش از سخنان وزیر ورزش، محمد علی صبور رئیس فدراسیون ورزش سه گانه، ضمن تشکر از وزیر و معاونین وی که در دو سال اخیر توجه مناسبی نسبت به این ورزش داشتند، گزارشی از فعالیت های انجام شده از بدو تاسیس تاکنون ارائه کرد.

در این نشست، بهرام افشارزاده مشاور عالی وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی در شورای معاونین وزارت ورزش و جوانان نیز حضور داشت.

اخبار اجتماعی - ایسنا