متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

دوات



تعبير خواب به روايت منوچهر مطيعي تهراني

اگر در خواب ببينيد که دوات داريد موردي براي آموختن و آموزاندن مي يابيد. نه به صورت علم و تحصيل کلاسيک بل که آموختن و آموزاندن به معني عام. کششي که براي آموختن و تعليم دادن در ما ايجاد مي شود در خواب هاي ما به صورت يکي از ابزار تحرير مثلا دوات تجسم مي يابد. حتي احساس کمبودهاي ما در رابطه با دانش اجتماعي و اطلاعات عمومي در خواب هاي ما متجلي مي گردد و اين جلوه به شکل قلم، دوات، کتاب، خط کش، کتابخانه و از اين قبيل ظاهر مي شود. ممکن است احساسي در ما به وجود آيد يا سرخوردگي شديدي پيدا کنيم ولي به زبان مي آوريم. چه بسا که اين احساس کمبود به يادمان نماند و فراموش کنيم اما ضمير ناخودآگاه ما ضربه وارد آمده را حفظ مي کند و نگه مي دارد و در خواب هاي ما به صوري که گفته شد شکل مي بخشد.


ویدیو مرتبط :
دوات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دوات گری و سماور سازی



دوات گری, صنایع دستی, سماورسازی

دوات گری و سماور سازی

در قرن سیزدهم دوات‌گری شغلی بود که تهیه دوات و دوات دان یعنی قلمدان می نمود و چون کار دوات گری با ورود قلم فرانسه و جوهر و قلم‌های نوک آهنی و در عقبش خودنویس رو به زوال گذارد به تدریج دوات گرها کار اولیه خود را به سماورسازی و امور ادوات برنجی تبدیل نموده و سماورساز شدند.

 

بنا بر نوشته جعفر شهری در کتاب تاریخ اجتماعی تهران، در قرن سیزدهم دوات گری شغلی بود که تهیه دوات و دوات دان یعنی قلمدان می نمود و چون کار دوات گری با ورود قلم فرانسه و جوهر و قلم های نوک آهنی و در عقبش خودنویس رو به زوال گذارد، به تدریج دوات گرها کار اولیه خود را به سماورسازی و امور ادوات برنجی تبدیل نموده و سماورساز شدند.

 

دوات گری, صنایع دستی, سماورسازی

 

به طوری که بعد از دوات گری کار این کسبه تبدیل به ساختن آفتابه ی وضو در اشکال و اندازهای مختلف از برنج شد، یعنی آفتابه ای کوچک برنجی که مخصوص وضو گرفتن بود و آن را در زمستانها به جهت گرم نگه داشتن آب درونش در پایه کرسی جای می دادند.

 

او در ادامه آورده است بعد از آن، همراه گران و کم شدن سماورهای برنجی روسی در جنگ جهانی اول، ساختن سماورهایی از روی سماورهای آنها جزء دیگر کارهای این کسبه درآمد که همراه آن تعمیر سماورهای سوخته و دیگر تعمیرات و لحیم کاری های مختلف ضمیمه کارشان گردید.
منبع:tebyan-zn.ir