متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

احیای «مجمع عقلا» در پارلمان دهم/ مجلس عقلا، پایانی بر عصر تازه به دوران رسیده‌ها



روحانی در این سخنان خود به «مجلس عقلا» اشاره می‌کند، مجلسی که نمونه کوچک تر آن را در مجلس دوم به نام « مجمع عقلا» راه اندازی کرد.

  رئیس جمهور روحانی در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم از آنها خواست که افرادی را برای نمایندگی مجلس انتخاب کنید که تجربه و دانش بیشتری دارند. » او آرزو کرد که :«انشالله مجلس عقلا و متدینین و عاشقان به انقلاب و کشور تشکیل شود. انشالله مردم افرادی را برگزینند که لابق تر بوده و با مسئولیت بیشتری، نماینگی را بپذیرند.»

روحانی در این سخنان خود به «مجلس عقلا» اشاره می‌کند، مجلسی که نمونه کوچک تر آن را در مجلس دوم به نام « مجمع عقلا» راه اندازی کرد. او در گفت‌وگویی با روزنامه جام جم قبل از انتخابات ریاست جمهوری به این مجمع اشاره می‌کند و می‌گوید:« من همیشه فردی اعتدال گرا و میانه رو و همواره با اصولگرایان معتدل صمیمی بودم، یكی از علائم اش هم این كه در مجلس دوم با طیف بندی راست و چپ، فراكسیونی تشكیل دادم كه به جلسه عقلا معروف شده بود. همه صاحب نظران طیف راست و چپ در آن فراكسیون جمع می شدند. همه آنها كه به عنوان چهره های شاخص بودند حضور داشتند. مثل آیت الله موحدی كرمانی، آیت الله انواری از یك سو و جناب آقای اسدالله بیات و جناب آقای كروبی از سوی دیگر حضور داشتند. این فراكسیون در مجلس چهارم و پنجم هم بود كه من اداره می كردم. البته اسم خاصی نداشت، یك فراكسیون فراجناحی بود؛ بنابراین همیشه همین شیوه را داشتم و هر جا كه كار می كردم معتدلین دو جناح با من صمیمی بودند.»

اخبار,اخبار  انتخابات ,خبرهای انتخابات  , انتخابات  مجلس


رسول منتجب نیا نماینده سه دورهٔ اول مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون دفاع مجلس درباره جلسه عقلا می گوید: ‫«جلساتی با مدیریت آقای دکتر حسن روحانی در منازل نمایندگان ساکن در اطراف مجلس (قدیم) و با عضویت بین 15 تا 20 تن از نمایندگان خواص ، که آن را جلسه عقلا نامگذاری کرده بودند . در آن جلسه چهره های شاخص جناح راست چون آقایان یزدی و موحدی کرمانی و جناح چپ چون آقایان بیات و هاشمیان و ..... شرکت فعال داشتند و جهت گیری آن جلسات کاملا روشن بود که ادامه جنگ را ناممکن و یا ناصحیح و توقف جنگ را ضروری می دانست ، هر چند بطور صریح در جلسات اعلام نمی گردید و حتی در جلسه نهائی که با رئیس وقت مجلس (هاشمی رفسنجانی) و فرمانده جنگ داشتیم، صرفا ضرورت ارائه پیشنهاد کتبی به امام مطرح شد.»

مهم‌ترین هدف این جلسات در اوج جنگ، پیدا کردن راهی برای پایان دادن به جنگ بوده است.

همانطور که از این خاطره‌ها مشخص است، روحانی به خاطر این ویژگی اخلاقی به شدت به دنبال تشکیل مجلس متشکل از نیروهای اعتدالی دو جریان اصول‌گرا و اصلاح‌طلب‌ها است. او پیش از این هم ناراحتی خود را از حضور سیاستمداران بی تجربه در سپهر سیاست ایران اعلام کرده بود. رئیس جمهور روحانی در سال 93 و در جمع دانشجویان گفت:« به یک عده تازه به دوران رسیده که البته ما به انها هم احترام می گذاریم می گویم که نمی خواهد نسبت به آینده و ارزش های انقلاب و اسلام دل نگران باشند ، همه باید در ارزشها اجماع نظر پیدا کنید.»

«تازه به دوران رسیده‌ها»، لقب تازه‌ای بود که روحانی به مخالفان دولت به ویژه کسانی بود که در قاموس سیاسی ایران به عنوان دلواپس شناخته می‌شوند داد. این افراد کسانی بودن که طی سال‌های اخیر به ویژه در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد ظهور کردند و پله‌های ترقی را به سرعت طی کردند و به نهادهای مختلف از جمله مجلس نفوذ کردند. همین رشد غیرقابل باور باعث شد تا روحانی از عبارت "تازه به دوران رسیده" پرده برداری کند و امروز از "مجلس عقلا" سخن بگوید.

روحانی بر این باور است که این جریان، نحله‌ای تندرواست. کسانی که حاضرند برای رسیدن به اهداف خود حتی اخلاق را هم قربانی کنند. مناظره‌های سال 88، یک شنبه سیاه مجلس نهم و یا برخی نطق‌های نمایندگان مجلسه علیه دولت و استفاده از عبارت هایی همچون «غلط کردن» نمونه‌‍‌های بارز این معناست.

اعتدال‌گرایان در منطق سیاسی خود منافع ملی را بر هر مسئله دیگری ترجیح می‌دهند اما جریان‌های تندرو همیشه سعی می‌کنند بر مدار منافع شخصی حرکت کنند. امروز برخی از نمایندگان مجلس نگران، حجم بسته‌های پنیر تولید شده در کشور هستند اما در زمان دولت قبل در برابر تمام کاستی‌ها سکوت می‌کردند، چون دولت، دولت مورد تایید آنها بود.

نکته جالب توجه در این میان این است که قبل از روحانی نیز هاشمی از رفتار این تندروها انتقاد کرده بود و آنها را جدید الاسلام‌ها» نامید. آیت‌الله در سخنانی در مورد این گروه سیاسی و تفکراتشان گفت:«جدید الاسلام ها به جان انقلاب و مردم افتاده اند، این گروه فرصت طلب که در دوران مبارزه حضور نداشتند، امروز قدرت را برای خودشان ابدی و مادرزادی و ارث حساب می کنند، اینها تصورات دیگری هم می توانند بکنند. چقدر تلاش شد که نگذارند در کشور اینترنت باشد. چقدر ماهواره را از بالای پشت بام ها جمع کردند، و من نمی دانم چه تاثیری کرد؟»

روحانی و هاشمی هر دو به دنبال رسیدن به یک هدف هستند و آنهم تشکیل مجلسی که بتواند در کنار دولت دوران پسابرجام را هدایت کند و این معنا تنها در صورتی محقق می‌شود که مجلسی اعتدالی در کشور شکل بگیرد.

 

اخبار انتخابات مجلس  -  عصر  ایران  /مصطفی داننده 


ویدیو مرتبط :
تشکیل مجمع عقلا | سطر های ناخوانده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مجلس دهم رکورد حضور زنان در پارلمان را می‌شکند؟



 اخبارانتخابات  ,خبرهای انتخابات ,انتخابات  مجلس

براساس نتایج نهایی انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تاکنون 14 نماینده زن به طور قطعی به مجلس آینده راه پیدا کرده‌اند و 8 نفر دیگر نیز در دور دوم انتخابات به رقابت ادامه می دهند و لذا این احتمال وجود دارد که مجلس دهم رکورد حضور زنان در پارلمان را بزند و برای اولین بار 22 نماینده زن بر کرسی‌های سبز مجلس تکیه بزنند.

به گزارش ایسنا ، در دوره اول تا سوم مجلس 4 زن، در دوره چهارم 9 زن، در دوره پنجم 14 زن، در دوره ششم 13 زن، دردوره هفتم 13 زن، در دوره هشتم 8 زن و در دوره نهم 9 زن به عنوان نمایندگان مردم در مجلس حضورداشتند.

**مردم تهران در دوره اول مجلس شورای اسلامی چهار زن را از این حوزه انتخابیه روانه مجلس کردند.

مریم بهروزی متولد سال 1324، گوهرالشریعه دستغیب متولد 1314، عاتقه صدیقی (رجایی) متولد 1322و اعظم طالقانی متولد 1322اولین نمایندگان زن مجلس شورای اسلامی از میان 327 نماینده بودند.

**در دومین دوره مجلس شورای اسلامی هم این مردم پایتخت بودند که به زنان برای نمایندگی‌شان در مجلس اعتماد کردند و مرضیه حدیدچی(دباغ) متولد 1318، گوهرالشریعه دستغیب متولد 1314، مریم بهروزی متولد 1324 و عاتقه صدیقی متولد 1322را به عنوان چهار نماینده زن در میان 274 نماینده به مجلس روانه کردند.

**شاید این عملکرد مثبت زنان دوره دوم مجلس بود که باعث شد موکلین‌شان برای دوره سوم مجلس شورای اسلامی هم به آنها اعتماد کرده و به آنها نمایندگی بدهند، به این ترتیب در دوره سوم هم چهار نماینده زن از میان 278 نماینده در مجلس حضور داشتند.

**دوره چهارم مجلس شورای اسلامی اما به نسبت سه دوره قبل تعداد بیشتری از زنان را در خود جای داده بود.

همچنان که فخرالتاج امیر شقاقی متولد 1320 از حوزه انتخابیه هشترود، فاطمه همایون مقدم متولد 1324 از حوزه انتخابیه آذرشهر، اختر درخشنده متولد 1321 از حوزه انتخابیه کرمانشاه، قدسیه سیدی علوی متولد 1330 از حوزه انتخابیه مشهد و نفیسه فیاض‌بخش متولد 1343، منیره نوبخت متولد 1329، مرضیه وحید دستجردی متولد 1338، مریم بهروزی متولد 1324 و پروین سلیحی متولد 1336 از حوزه انتخابیه تهران به عنوان 9 زن مجلس چهارم از میان 275 نماینده به پارلمان راه یافتند.

**در دوره پنجم مجلس شورای اسلامی تعداد نمایندگان زن رشد بیشتری پیدا کرد و این بار 14 نماینده زن از میان 277 نماینده به مجلس راه یافتند.

مرضیه حدیدچی(دباغ) متولد 1318 از همدان، الهه راستگو متولد 1341 از ملایر، نیره اخوان بیطرف متولد 1335 از اصفهان، زهرا پیشگاهی فرد متولد 1334 از اصفهان، قدسیه سیدی علوی متولد 1330 از مشهد، مرضیه صدیقی متولد 1336 از مشهد، شهربانو امانی متولد 1339 از ارومیه و همچنین سهیلا جلودارزاده متولد 1337، فاطمه رمضان‌زاده متولد 1336، نفیسه فیاض‌بخش متولد 1343، فاطمه کروبی متولد 1325، منیره نوبخت متولد 1329، مرضیه وحید دستجردی متولد 1338و فائزه هاشمی متولد 1341 از تهران در مجلس حضور یافتند.

**در دوره ششم مجلس شورای اسلامی نیز 13 نماینده زن از 297 نماینده به پارلمان راه یافتند.

شهربانو امانی متولد 1339 از سوی مردم ارومیه، سیده فاطمه خاتمی متولد 1336 از طرف مردم مشهد، طاهره رضازاده متولد 1339 از طرف مردم شیراز، حمیده عدالت متولد 1335 از سوی مردم دشتستان، اکرم مصوری منش متولد 1338 از طرف مردم اصفهان، اعظم ناصری‌پور متولد 1345 از سوی مردم اسلام آباد غرب و مهرانگیز مروتی متولد 1341 از سوی مردم خلخال و سهیلا جلودار‌زاده متولد 1337، فاطمه حقیقت‌جو متولد 1347، فاطمه راکعی متولد 1333، وحیده علائی طالقانی متولد 1322، جمیله کدیور متولد 1342و الهه کولایی متولد 1335 از طرف مردم پایتخت برای نمایندگی در دوره ششم انتخاب شدند.

**تعداد نمایندگان زن در مجلس هفتم هم همانند مجلس ششم ۱۳نفر بود که مردم از بین 294 نماینده آنها را انتخاب کرده بودند.

فاطمه آجرلو متولد 1345 از حوزه انتخابیه کرج، نیره اخوان متولد 1335 از حوزه انتخابیه اصفهان، رفعت بیات متولد 1336 از حوزه انتخابیه زنجان، هاجر تحریری نیک صفت متولد 1343 از حوزه انتخابیه رشت، عشرت شایق متولد 1342 از حوزه انتخابیه تبریز، عفت شریعتی متولد 1331 از حوزه انتخابیه مشهد و مهرانگیز مروتی متولد 1341 از حوزه انتخابیه خلخال و همچنین فاطمه آلیا متولد 1335، لاله افتخاری متولد 1338، الهام امین‌زاده متولد 1343، فاطمه رهبر متولد 1343، سهیلا جلودارزاده متولد 1337 و نفیسه فیاض‌بخش متولد 1343 از حوزه انتخابیه تهران 13 نماینده زن مجلس هفتم بودند.

**در مجلس هشتم اما تعداد نمایندگان زن ریزش پیدا کرد و به 8 نفر از بین 288 نماینده تقلیل پیدا کرد.

فاطمه آجرلو متولد 1345 از کرج، نیره اخوان متولد 1335 از اصفهان، عفت شریعتی متولد 1331 از مشهد و همچنین فاطمه آلیا متولد 1335، لاله افتخاری متولد 1338، زهره الهیان متولد 1347، فاطمه رهبر متولد 1343 و طیبه صفایی متولد 1339 از تهران، هشت نماینده زن مجلس هشتم بودند.

**در مجلس نهم نیز تعداد نمایندگان زن تنها 9 نفر از 288 نماینده بود.

مهناز بهمنی از سوی مردم سراب، شهلا میرگلو بیات از طرف مردم ساوه و زرندیه، نیره اخوان بیطرف از سوی مردم اصفهان، حلیمه عالی از طرف مردم زابل و زهک، سکینه عمرانی از سوی مردم سمیرم و فاطمه آلیا، فاطمه رهبر، زهره طبیب زاده نوری و لاله افتخاری از سوی مردم پایتخت برای حضور در صحن سبز پارلمان راهی مجلس شدند.

**در دوره دهم نیز تاکنون حضور 14 نماینده زن که 8 نفر آنها از تهران هستند قطعی شده و 8 نفر دیگر نیز در مرحله دوم انتخابات با رقبایشان به رقابت می پردازند تا تکلیف کرسی‌های زنان در مجلس آینده مشخص شود.

علاوه بر سهیلا جلودارزاده، فریده اولاد قباد، سید فاطمه حسینی، پروانه سلحشوری، فاطمه سعیدی، پروانه مافی، فاطمه ذوالقدر و طیبه سیاوشی شاه عنایتی که از سوی مردم تهران راهی مجلس شدند، مردم اصفهان ناهید تاج‌الدین و مینو خالقی و مردم نیشابور هاجر چنارانی، مردم مبارکه زهرا سعیدی، مردم دیر و کنگان سکینه الماسی و مردم قزوین سیده حمیده زرآبادی را به عنوان نمایندگان خود در مجلس انتخاب کردند.

اعظم محمدی نیا از حوزه انتخابیه خرم آباد، فاطمه مقصودی از حوزه انتخابیه بروجرد، سمیه محمودی از حوزه انتخابیه شهرضا، معصومه آقا پورعلی از حوزه انتخابیه شبستر، خدیجه ربیعی فرادنبه از حوزه انتخابیه بروجن، شهلا میرگلوبیات از حوزه انتخابیه ساوه، سارا فلاحی از حوزه انتخابیه ایلام و زهرا ساعی از حوزه انتخابیه تبریز نیز در مرحله دوم انتخابات به رقابت می‌پردازند تا مشخص شود زنان چه تعداد از کرسی‌های سبز مجلس دهم را در اختیار خواهند گرفت.


اخبار انتخابات  -  ایسنا