متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

آمار بیماران "مصروع" در ایران



اخبار,اخبار اجتماعی,بیماری مصروع

 

اخبار اجتماعی - آمار بیماران "مصروع" در ایران

رییس انجمن علوم اعصاب ایران گفت: دستگاهی که برای مراحل درمان بیماران صرع مقاوم به درمان استفاده می‌کردیم تقریبا 30 تا 40 برابر افزایش قیمت داشته است و این دستگاه نقش مهمی در تشخیص درست بیمارانی که کاندید عمل جراحی هستند، دارد.

حسین پاکدامن در نخستین کنگره بین‌المللی صرع مقاوم به درمان اظهار کرد: حدود 600 هزار بیمار مصروع در ایران داریم که از این تعداد 200 هزار بیمار مقاوم به درمان هستند و این کنگره درباره درمان صرع‌های مقاوم به درمان صحبت می‌کند. طبیعتا اشکالات زیادی حتی در مراکز بزرگ دنیا در تشخیص و درمان این نوع صرع‌ها مطرح است که منجر به عوارض بسیار جسمی و روحی برای بیماران می‌شود.

وی ادامه داد: سعی می‌کنیم در این کنگره چهار روزه در خصوص آخرین روش‌های تشخیصی صرع و به ویژه صرع‌های مقاوم به درمان و آخرین روش‌های درمانی صحبت کنیم.

رییس انجمن متخصصان اعصاب ایران با اشاره به روش تحریک عصب واگ برای درمان صرع‌های مقاوم به درمان در ایران، اضافه کرد: زمانی که درمان طبی بر روی بیماران مبتلا به صرع نتیجه نداشته باشد از روش‌های دیگری مانند تحریک عصب واگ استفاده می‌شود که با این روش بین 40 تا 50 درصد از بیمارانی که صرع آنها غیرقابل کنترل بود، کنترل شده‌اند.

پاکدامن با بیان اینکه حدود 13 سال پیش نخستین مرکز در خاورمیانه بودیم که از این روش درمانی استفاده کردیم، افزود: زمانی که روش تحریک عصب واگ را شروع کردیم بیمارانی از آمریکا و اروپا برای درمان صرع مقاوم به درمان به ایران آمدند؛ چرا که هم هزینه درمان در ایران پایین بود و هم اینکه به کار ما اعتقاد داشتند.

وی تصریح کرد: انتظار داریم دستگاهی که مورد استفاده برای مراحل درمان بیماران صرعی است و در حال حاضر تقریبا 30 -40 برابر افزایش قیمت داشته در اختیار ما بگذارند تا به این شیوه درمانی ادامه دهیم، چرا که این دستگاه برای تشخیص درست بیمارانی که کاندیدا عمل جراحی هستند نقش مهمی دارد و در غیر اینصورت جراحی موثر نخواهد بود.

هم‌چنین دبیر اجرایی اولین کنگره بین‌المللی صرع مقاوم به درمان گفت: بالای 200 نفر بیماران صرع مقاوم به درمان جراحی شدند که بین 60 تا 70 درصد این بیماران بهبود یافتند و حدود 20 درصد نیز بهتر شدند.

مجید برکتین اظهار کرد: اخیرا روش‌های تشخیصی تهاجمی در رابطه با بیماران صرع مقاوم به درمان در مرکز صرع بیمارستان کاشانی در حال اجرا است به این معنی که قصد داریم با کاشت الکترودها در سطح مغز به مرکز کانون ایجاد کننده تشنج پی ببریم و در صورت امکان با جراحی آن را از مغز خارج کنیم که البته این کار تا بحال در ایران انجام نشده است.

وی با بیان اینکه مرکز صرع بیمارستان کاشانی اولین مرکز جامع صرعی است که توسط وزارت بهداشت مورد تایید واقع شده است، ادامه داد: همچنین مرکز صرع اصفهان با کمک خیرین در سال 1388 ایجاد شده و از لحاظ کیفیت همسطح جهان است. البته برخی دستگاه‌ها را در این مرکز به دلیل تحریم نداریم.

برکتین گفت: درآلمان، آمریکا و ... هزینه یک بیمار صرع مقاوم به درمان چیزی حدود 500 میلیون تومان است، در حالی که این هزینه در ایران یک دهم یا یک پانزدهم کشورهای دیگر است.

 

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش نگران کننده آمار ایدز جنسی در ایران



 

 

ایدز

 

 

بر اساس اعلام وزارت بهداشت ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی در رده دوم انتقال این بیماری قرار دارد به طوری که به گفته وزیر بهداشت زمانی نگران انتقال ایدز از طریق خون آلوده و اعتیاد تزریقی بودیم اما امروز رفتارهای پرخطر جنسی موجب افزایش موارد ابتلا به HIV ایدز شده است.

 وزارت بهداشت آمار جدید از موارد ابتلا به ویروس HIV/AIDS در کشور را که مربوط به سه ماهه نخست امسال بود، ارائه داد که در این آمار میزان ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی 9.1 درصد اعلام شده است.

دکتر حمیدرضا شاعری، رئیس انجمن ایدز ایران معتقد است که آمار وزارت بهداشت در مورد ایدز مربوط به مبتلایان به این بیماری از سال 65 تا کنون است و به هیچ دردی نمی‌خورد. در واقع ارایه نشدن آمار به روز که نشان دهنده وضعیت کنونی ابتلا به ایدز در ایران باشد جای سئوال است.

بر اساس آمار وزارت بهداشت که از طریق دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور جمع آوری شده است، تا اول تیر 89 مجموعا 21 هزار و 435 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS در کشور شناسایی شده اند که 6/92 درصد آنان را مردان و 4/7 درصد را زنان تشکیل می دهند.

این در حالی است که بر اساس آمار سه ماهه چهارم سال 88 ، تعداد مبتلایان به این بیماری 20 هزار و 975 مورد بوده است. بنابراین در سه ماه اول امسال 460 مورد جدید ابتلا به HIV/AIDS شناسایی شده که به معنای پنج مورد در هر روز است.

دکتر وحید دستجردی، وزیر بهداشت با بیان اینکه سالانه 5 تا 10 نفر از طریق روسپی ها مبتلا به HIV ایدز می‌شوند، گفت:  زمانی نگران انتقال ایدز از طریق خون آلوده و اعتیاد تزریقی بودیم اما امروز رفتارهای پرخطر جنسی و روسپی ها موجب افزایش موارد ابتلا به HIV ایدز شده است.

وی با اظهار تاسف از اینکه جوانان و نوجوانان ما از آموزش کافی در زمینه رفتارهای جنسی برخوردار نیستند، افزود: این در حالی است که روسپی ها در جامعه پراکنده‌اند و مسایل مربوط به رفتارهای پرخطر جنسی منجر به افزایش موارد HIV ایدز در کشور می‌شود.

دکتر مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز کشور در خصوص افزایش موارد ایدز جنسی گفت: وقتی سن ازدواج بالا می رود و از سوی دیگر آمار طلاق رو به افزایش است به طبع تماس جنسی محافظت نشده نیز افزایش یافته و در نتیجه شیوع موارد ابتلا به ایدز از طریق این شکل از تماسهای جنسی شدت می یابد.

بر اساس اعلام اداره سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس وزارت بهداشت، مطالعات سال 88 نشان می‌دهد از مجموع 20 هزار و 547 مورد آلودگی ثبت شده به ویروس ایدز 76 درصد آلودگی در گروه سنی 15 تا 44 سال اتفاق افتاده است.

دکتر عباس صداقت، رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با اشاره به تدوین برنامه سوم کشوری مبارزه با ایدز گفت: این برنامه که تا سال 94 تدوین شده است به زودی برای اجرا به هیئت دولت ارایه می شود.

وی افزود: آموزش مقابله با رفتارهای پر خطر مانند مصرف مواد روانگردان و در دسترس قرار گرفتن داروهای اساسی به بیماران، نظام مراقبت از بیماری توجه به زنان، ‌تقویت پژوهشهای کاربردی در زمینه ایدز و حمایت اجتماعی از این بیماران، از اهم محورهای برنامه سوم کشوری مبارزه با ایدز است.

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با توجه به شناسایی بیش از 20 هزار بیمار آلوده به ویروس HIV در کشور گفـت: ایدز درمان قطعی ندارد اما با آموزش و اطلاع رسانی می توان از معرض خطر قرارگرفتن جوانان به این بیماری پیشگیری کرد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، علل ابتلا به HIV در بین کل مواردی که از سال 1365 تا کنون در کشور به ثبت رسیده اند به ترتیب تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان مواد (9/69 درصد)، رابطه جنسی (1/9 درصد)، دریافت خون و فرآورده های خونی (1/1درصد) و انتقال از مادر به کودک (6/0 درصد) بوده است. راه انتقال در 3/19 درصد از این گروه نامشخص مانده است.

در مقایسه این آمار با مواردی که ابتلا آنان در سال 1388 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی 3/71 درصد، برقراری روابط جنسی 6/17 درصد، و انتقال از مادر مبتلا به کودک 6/1درصد را تشکیل داده است. همچنین در 5/9 درصد از موارد شناسایی شده در سال گذشته، راه انتقال نامشخص بوده است.

دکتر محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با اشاره به افزایش موارد ابتلا به عفونت ایدز در منطقه مدیترانه شرقی که شامل ایران نیز می شود، گفت: برآورد می‌شود 80 هزار نفر آلوده به ویروس ایدز در کشور وجود داشته باشند.

بررسیهای آماری و تحلیلی نشان می دهد که ایدز از طریق رفتارهای جنسی کنترل نشده در کشور رو به افزایش است و در این بین قشر جوان و نوجوان جامعه به دلیل موانع و محدودیتهایی که در زمینه اطلاع رسانی از بیماری ایدز دارند، بیش از سایرین در معرض خطر قرار دارند و می بایست با اتخاذ راهکارهای علمی و اجرایی، جامعه را از پیامدهای ناگوار ایدز مصون نگه داشت...../تحلیل:عصرایران