متفرقه


2 دقیقه پیش

با زخم های زندگی چه کنیم؟

در این سلسله مطالب مباحثی درباره زندگی معنای زندگی روابط و احساسات و ... توسط دکتر شیری ارائه خواهد شد. صبح بخیر: ممکن است شما هم مانند بسیاری از افراد جامعه برای حل مشکلات ...
2 دقیقه پیش

نظر آیت‌الله محقق داماد درمورد سید حسن

آیت الله سید مصطفی محقق داماد، برادر حضرت آیت الله سید علی محقق داماد در پاسخ به سئوالی در خصوص اجتهاد آیت الله سید حسن خمینی، گفت: نظر بنده در مورد ایشان همان نظر اخوی ...

آغاز فرماندهی لاریجانی بر جناح راست معتدل



اخبار,اخبار انتخابات ,علی لاریجانی

 اخبار انتخابات  - بر کسی پوشیده نیست که علی لاریجانی این روزها می‌خواهد هم آینده سیاسی خود را از برخی اصولگرایان جدا کند و هم در صحنه بازی‌های انتخاباتی و سیاسی اصولگرایان نقش چشمگیرتری داشته باشد. رئیس پارلمان در دو سال گذشته بیش از پیش نشان داده است که نمی‌خواهد با سرنوشت طیفی از این جریان فکری مواجه شود که سبد رای‌شان در میان آرای عمومی خالی است.

او نه‌تنها می‌خواهد خط خود را از حامیان دو دولت نهم و دهم و بقایای آنها در مجلس جدا کند، بلکه کنش‌های سیاسی‌اش هم نشان می‌دهد دوست ندارد تنها به عنوان یک شخصیت اصولگرای معتدل شناخته شود و ترجیح می‌دهد همان‌طور که ریاست پارلمانی را با اکثریت اصولگرا برعهده دارد بخشی از حلقه رهبری این جناح باشد. او گرچه عبای زعامتی علمای اصولگرای قم با عنوان شورای فقاهتی را بر دوش ندارد، به نظر می‌رسد می‌خواهد لااقل مدیریت انتخاباتی آنها را برعهده داشته باشد. حتی بارها چهره‌های نزدیک به او هم تاکید کرده‌اند با بخشی از اصولگرایان هرگز بیعت نخواهند کرد و این خود نشان‌دهنده این است که او و طیف همراهش به قدرت سیاسی خود ایمان دارند. در این میان اما حضور در عرصه مدیریت انتخاباتی یک جریان فکری که بارها بر عدم ائتلاف با طیف تندرو تاکید کرده است نیازمند ملزوماتی است. تشکیل حزب بخشی از این ملزومات است.


آذر 93 که علی لاریجانی به مناسبت سالروز تاسیس پارلمان به صدا وسیما رفت، در خلال گفت‌وگویی تلویحا به تاسیس حزب از سوی خود و همفکرانش اشاره کرد. او در پاسخ به این سوال که آیا قصد راه‌اندازی حزبی سیاسی دارد‌، گفت: «تشکیل حزب کار خوبی است و بعضا دوستانی که با من در این زمینه صحبت می‌کنند آنها را تشویق به این امر می‌کنم. من خودم هنوز به این نتیجه نرسیده‌ام که می‌توانم حزب تشکیل دهم، شاید هم مقداری تنبلی است اما عقیده دارم اگر واقعا احساس کنم وجود من می‌تواند کمکی به حزب کند حتما این کار را می‌کنم و بعضی از دوستان که با من صحبت می‌کنند، تشویق‌شان می‌کنم که کار حزبی را پیگیری کنند و احزاب قوی در کشور به وجود بیاورند.»


حرف‌های پاییز 93 لاریجانی در ساختمان جام‌جم به مثابه چراغ سبزی برای تشکیل حزب بود. بعد از این اظهارنظر زمستان همان سال کاظم جلالی از چهره‌های نزدیک به لاریجانی و رئیس فراکسیون رهروان صریحا در مورد تاسیس حزب لاریجانی به خبرنگاران گفت: «ما مرتب درخصوص حزب با آقای لاریجانی جلسه می‌گذاریم و ایشان با تاسیس حزب از سوی ما موافق است.»


نزدیک به یک سال از زمزمه‌های تاسیس حزب رهروانی‌ها می‌گذرد و در آستانه این یک‌سالگی بالاخره خروجی جلسه انتخاباتی دیروز فراکسیون رهروان ولایت با محوریت فعالیت تشکیلاتی و حزبی تاسیس  و اعلام موجودیت «جمعیت رهروان ولایت» شد؛ جمعیتی که عباسعلی منصوری‌آرانی از اعضای فراکسیون رهروان در مورد آن به «ایسنا» گفته است جلساتی از یک سال قبل برای ایجاد این تشکیلات سیاسی در خارج از مجلس بین برخی اعضای فراکسیون رهروان ولایت تشکیل می‌شده است و حالا منتظر هستند که این تشکیلات جدید چارچوب‌ها و فرآیند قانونی خود را طی کنند.


اما خبرهای ضد و نقیضی از حزب شنیده می‌شود؛ حزبی که هنوز ثبت قانونی و رسمی نشده است. صبح دیروز ایرج عبدی از اعضای فراکسیون رهروان اولین کسی بود که در گفت‌و‌گو با «فارس» خبر تشکیل «جمعیت رهروان ولایت» را رسانه‌ای کرد. عبدی گفت اعضای هیأت مؤسس تشکل رهروان ولایت مشخص شدند و نام جمعیت رهروان ولایت نیز برای این تشکل از سوی اعضا انتخاب شده است. به گفته عبدی اعضای هیأت مؤسس 30 نفر هستند و طبق تصمیم اتخاذ شده کاظم جلالی به عنوان دبیرکل جمعیت انتخاب شده و اساسنامه جمعیت نیز در حال تدوین است.


در فهرست اسامی‌ای که عبدی به آن اشاره کرد به‌جز چهره‌های نزدیک به لاریجانی در مجلس همچون کاظم جلالی، بهروز نعمتی و جواد هروی در میان اعضای هیات موسس جمعیت رهروان ولایت اسامی‌ای چون علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، محمدعلی پورمختار رئیس کمیسیون اصل 90، سیدرضا اکرمی عضو جامعه روحانیت مبارز و حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به چشم می‌خورد.


بعد از انتشار این خبر بهروز نعمتی، نایب‌رئیس فراکسیون رهروان ولایت در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران اسامی نام برده شده و همچنین دبیرکلی کاظم جلالی را گمانه‌زنی‌های برخی اعضای فراکسیون خواند و گفت: «جناب آقای عبدی برحسب گمانه‌زنی‌های خود درباره اسامی افراد، بیشتر از افراد مجلسی نام برده‌اند که باید گفت اصلا موضوعات فرامجلسی است و تنها به داخل مجلس ختم نمی‌شود.»


او همچنین در مورد دبیرکلی کاظم جلالی توضیح داد: «دکتر جلالی تنها یکی از گزینه‌هایی است که از طرف مجلس برای دبیرکلی تشکل مطرح شده و بدون شک عزیزان خارج از مجلس هم گزینه‌هایی برای این جایگاه خواهند داشت. معتقدم این تشکل در آینده تشکیل و ان‌شاءالله با برند رهروان ولایت در انتخابات حاضر خواهد شد. همچنین باید بگویم فعلا درباره نام جدید تشکل رهروان ولایت مواردی مطرح نیست و اینکه می‌گویند نامش به جمعیت تغییر کرده، همه موارد در حد گمانه‌زنی است.»


با وجود انتشار اخباری متفاوت در مورد اعضای موسس این حزب و دبیرکل آن اما به هر روی دیروز حزب لاریجانی هم حضورش را به طور رسمی اعلام کرد؛ حزبی که همان‌طور که چهره‌های نزدیک به لاریجانی پیش از آن هم تاکید کرده‌‌اند تنها متشکل از اعضای مجلسی فراکسیون رهروان پارلمان نیست و آنها مدتهاست رایزنی‌ها با چهره‌های سرشناس اصولگرایی را آغاز کرده‌اند.


به نظر می‌رسد تاسیس حزب علی لاریجانی با همراهی رهروانی‌ها حامل پیام برای هر دو جناح راست و چپ است؛ پیامی که در آن لاریجانی یادآوری می‌کند در بازی‌های سیاسی و مدیریت صحنه رقابت‌های انتخاباتی  می‌خواهد فرماندهی اصولگرایان معتدل را برعهده بگیرد.


اخبار  انتخابات  - فرهیختگان


ویدیو مرتبط :
ماجرای ایجاد جناح چپ و راست از زبان محمد شریعتمداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز تبلیغات انتخاباتی لاریجانی در قم/احتمال حضور سیدحسن خمینی در انتخابات



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

آغاز تبلیغات انتخاباتی لاریجانی در قم/احتمال حضور سیدحسن خمینی در انتخابات

البته در این میان اطرافیان شناخته‌شده لاریجانی می‌گویند او قصد شرکت در انتخابات را ندارد اما شاید این لبخندها و دیدارها در شهر قم تنها به صرف نماینده این شهر مقدس بودن نباشد. به‌نظر می‌رسد لاریجانی احتمالا می‌خواهد باز هم رئیس یک قوه دیگر کشور شود چراکه به گمانی، او در مدیریت قوا عملکرد خوبی داشته است پس بیراه نیست که شانس خود را این‌بار در انتخاباتی دیگر و این بار نه برای رفتن به بهارستان، بلکه برای رفتن به مکانی دیگر بیازماید.

به گزارش نامه، روزنامه آرمان در ستون خبرهای کوتاه امروز خود به تلاش های علی لاریجانی برای ورود به پاستور، اظهارات انتخاباتی کامران و سخنان نوه امام راحل درخصوص کاندیداتوری سید حسن خمینی اشاره کرده و آورده است؛

از قدیم می‌گویند چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. لاریجانی به‌خوبی این ضرب‌المثل را دریافته و سعی در اجرای آن دارد چنانکه تبلیغات خود را از قم آغاز کرده است.

او چند روز پیش بود که به جمع اعضای شورای شهر و روستای قم رفت و با آنها گل گفت و گل شنید! البته پیش از سفر به قم به شهرهای دیگری هم سفر کرده بود که پس از تفسیرهای انتخاباتی از آن کوله‌بار بستن‌ها، ترجیح داد از شهری تبلیغات انتخاباتی خود را آغاز کند که مردمش او را به‌خوبی می‌شناسند و همین زمستان سال گذشته بود که با رای دادن به او برای ورود به مجلس نهم، بیعتی با او، تازه کردند.

البته در این میان اطرافیان شناخته‌شده لاریجانی می‌گویند او قصد شرکت در انتخابات را ندارد اما شاید این لبخندها و دیدارها در شهر قم تنها به صرف نماینده این شهر مقدس بودن نباشد. به‌نظر می‌رسد لاریجانی احتمالا می‌خواهد باز هم رئیس یک قوه دیگر کشور شود چراکه به گمانی، او در مدیریت قوا عملکرد خوبی داشته است پس بیراه نیست که شانس خود را این‌بار در انتخاباتی دیگر و این بار نه برای رفتن به بهارستان، بلکه برای رفتن به مکانی بیازماید که در این سال‌ها، نامه‌های زیادی به مقصد آن نوشته است. محلی به نام پاستور!

شاید، اما من رئیس‌جمهور نمی‌شوم!

اعتماد به نفس آقای وزیر باعث شد که روز گذشته بگوید قصدی برای کاندیداتوری در انتخابات ندارد. کامران دانشجو البته با همین اعتماد به نفس گفته است که فرض محال، محال نیست. وزیر علوم دیروز گفته است که «حساب احتمالات می‌گوید احتمال هیچ چیز در دنیا رد نمی‌شود، اما من چنین فکری در سر ندارم تا زمانی که وزیرم، وزیر احمدی‌نژاد هستم و همچنین تا زمانی که وزیر هستم، اجازه نمی‌دهم خدمات و نیت خدماتم جز در راه رضای خدا در راه دیگری آلوده شود.»

کامران دانشجو همان فردی است که برادرش هم گفته بود رئیس دانشگاه آزاد نمی‌شود اما درنهایت همه دیدند که رئیس دانشگاه آزاد شد؛ شاید او هم که امروز می‌گوید کاندیدای ریاست‌جمهوری نمی‌شود، در زمان ثبت‌نام‌ها در صف کاندیداتوری برای این کرسی بایستد و بگوید که با اصرارهای فراوان ثبت‌نام کردم. او روز گذشته هم در کنار فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی نشست تا بگوید با مسئولان عرصه‌هایی که تاکنون ارتباطی با آنها نداشته است هم قدرت تعامل و ارتباط گیری دارد. به هر حال برادران دانشجو پس از سال 84 و روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد سمت‌هایی را کسب کردند که شاید در دولت‌های دیگر چنین فرصتی به آنها داده نمی‌شد.

احتمال حضور سیدحسن خمینی در انتخابات!

نعیمه اشراقی با بیان اینکه عارف گزینه مناسب‌تری نسبت به نجفی برای اصلاح‌طلبان است، تأکید کرد: اصلاح‌طلبان هنوز تحت یک جبهه واحد، متحد نشده‌ و سلایق متفاوتی دارند.

وی که مدتی است به دنیای سیاست ورود پیدا کرده و تصور نمی‌شود شناخت زیادی با آنچه در اردوگاه‌های اصلاح‌طلبان و اصولگرایان می‌گذرد، داشته باشد در گفت‌وگویی با رسانه اصولگرای تسنیم با اشاره به احتمال کاندیداتوری محمدرضا عارف و محمدعلی نجفی گفت: ضمن احترام به شخصیت آقای نجفی، به نظر بنده «محمدرضا عارف» گزینه‌ مناسب‌تری برای اصلاح‌طلبان است. وی که خود را از جرگه اصلاح‌طلبان تعریف می‌کند، با بیان اینکه عدم شرکت و یا سکوت در انتخابات92 از جانب برخی از اصلاح‌طلبان به‌معنای تحریم انتخابات نیست، افزود: انتخابات مهمی پیش روی ماست؛ اما آیا خود آنها می‌خواهند که در انتخابات کاندیدا معرفی نکنند.

این فعال سیاسی همچنین تأکید کرد که «اگر با نگاهی واقع‌گرایانه نظر بیندازیم، بهتر است در این زمان اندکی که باقی است، اصلاح‌طلبان برای فراهم کردن فضایی که بتوانند در انتخابات کاندیدا داشته باشند، تلاش کنند.» اشراقی در ادامه این مصاحبه با اشاره به خبر برخی رسانه‌ها مبنی بر احتمال کاندیداتوری حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی نیز گفت: احتمال حضور سیدحسن خمینی در انتخابات 92 را رد نمی‌کنم.

وی در این‌باره خاطرنشان کرد: به نظر بنده، سیدحسن خمینی بهترین گزینه برای شرایط ایران امروز است؛ پشتوانه قوی مردمی، سلامت شخصیتی و تفکر باز فراجناحی وی، ادله این نظرم است.

وی با بیان اینکه سیدحسن تنها کسی است که می‌تواند دولت آشتی ملی تشکیل دهد، افزود: او می‌تواند وسیله‌ای برای آشتی عده‌ای از مردم و برخی از جناح‌ها با نظام شود. اشراقی ادامه داد: اصلاح‌طلبان گروه‌های سیاسی‌ای هستند که هنوز تحت یک جبهه واحد متحد نشده‌ و سلایق و نظرات متفاوتی دارند و در شرایطی که امروز در مصدر اجرایی سیستم نیستند، این پراکندگی آنها هم طبیعی است. نوه حضرت امام(ره) در پایان گفت‌وگوی خود تأکید کرد: اگر شرایط به گونه‌ای تغییر کند که اصلاح‌طلبان بتوانند با معرفی کاندیدای واحد و موجه در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده شرکت کنند، شانس زیادی خواهند داشت./نامه نیوز