ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

7 باور غلط درمورد تناسب اندام



 

 

باورهای غلط رایج بسیاری در مورد ورزش و تناسب اندام وجود دارند که افراد بسیاری این باورهای.  غلط را صحیح می پندارند، لذا برای همگان بسیار مفید است که این باورهای غلط رایج را به خوبی بشناسند.

 

باور غلط اول:برای کاهش وزن، شدت ورزش و فعالیت بدنی باید خیلی زیاد باشد تا شما دچار تپش قلب شوید و یا تعریق فراوان داشته باشید.

 

حقیقت امر: هر نوع ورزش و فعالیت بدنی(صرف نظر از شدت آن) اگر به همراه یک برنامه غذایی صحیح باشد، می تواند سوخت و ساز روزانه شما را بالا ببرد. فعالیت های بدنی با شدت متوسط مانند پیاده روی نیز اگر بر یک پایه مداوم و منظم انجام شوند، می توانند به کاهش وزن و کنترل وزن کمک نمایند. تعریق فراوان نیز به معنای انرژی سوخت و ساز بیشتر نیست و می تواند به میزان فعالیت غدد عرق افراد بستگی داشته باشد.

 

باور غلط دوم: ورزش باعث افزایش اشتها شده و در عمل از کاهش وزن شما جلوگیری می نماید.

 

حقیقت امر: این امر همیشه مصداق ندارد و در حقیقت بررسی ها نشان داده اند که اشتها پس از برخی ورزش ها حتی قابل کنترل تر می گردد. فعالیت های بدنی با شدت متوسط که برای کمتر از 1 ساعت به طول انجامند اشتهای شما را می تواند برای مدت 1 الی 2 ساعت کاهش دهد. اما فعالیت بدنی با شدت زیاد که برای 1 ساعت و بیشتر به طول انجامد می تواند به ویژه در افرادی که سابقه ی فعالیت بدنی شدید ندارند، موجب افزایش اشتها گردد.

 

باور غلط سوم: بهترین راه برای بهبود سطح تناسب اندام تان، انجام ورزش شدید هر روزه می باشد.

 

حقیقت امر: بیشتر بودن همیشه به معنای بهتر بودن نیست. بدن شما به زمانی برای تجدید قوا در بین جلسات ورزش های سنگین نیاز دارد. اگر به عضلات تان فرصت کافی برای بهبود را ندهید، ممکن است در اثر تمرین بیش از حد به بدن تان آسیب هایی برسانید.

ورزش و فعالیت بدنی می تواند سایز و قدرت عضلات را افزایش دهد، در حالی که نداشتن فعالیت بدنی کافی موجب کاهش سایز و قدرت عضلات می گردد.

 

باور غلط چهارم: تمرین های بدنی شکمی مانند دراز نشست و دیگر حرکات ورزشی مشابه، چربی های اضافه ی ناحیه شکم شما را آب خواهند کرد.

 

حقیقت امر: کاهش سایز موضعی و یا مصرف چربی صرفا از نواحی منتخبی از بدن، میسر نیست. بسیاری از افراد هستند که به منظور رهایی از چاقی شکمی ساعت ها وقت خود را صرف درازنشست و دیگر ورزش های شکمی مشابه می کنند. چربی بدن نمی تواند در یک ناحیه خاص کاهش یابد. این نوع ورزش های شدید موضعی تنها عضلات زیر چربی را تحت تاثیر قرار می دهد و این عضلات را تقویت می کند؛ ولی مصرف چربی از تمام نقاط بدن به یک میزان است و از یک نقطه خاص کم نمی شود.

 

لذا اگر شما در حال کاهش چربی بدن تان توسط ورزش و عادات غذایی معقول هستید، چربی های اضافه بدن تان به میزانی مساوی از تمام نقاط بدن تان کاهش خواهند یافت نه از یک جای خاص از بدن تان مثل شکم. البته نواحی ای از بدن که چربی بیشتری را ذخیره کرده باشند در انتها کاهش چربی و سایز بیشتری خواهند یافت.

 

باور غلط پنجم: اگر شما ورزش کردن را متوقف سازید، عضلات تان تبدیل به چربی خواهند شد.

 

حقیقت امر: عضلات هرگز تبدیل به چربی نخواهند شد. عضله، عضله هست و چربی، چربی؛ این ها در واقع دو بافت متفاوت هستند که عملکردهای متفاوتی دارند. تبدیل ماهیچه به چربی مثل تبدیل چوب به فلز است. حقیقت این است که ورزش و فعالیت بدنی می تواند سایز و قدرت عضلات را افزایش دهد، در حالی که نداشتن فعالیت بدنی کافی موجب کاهش سایز و قدرت عضلات می گردد. وقتی که بدن تان کالری بیشتری را نسبت به کالری دریافتی اش می سوزاند سلول های چربی تحلیل می یابند و کوچک می شوند و زمانی که تجمع چربی به علت بیشتر بودن دریافت کالری از مصرف آن رخ می دهد، سلول های چربی افزایش سایز می یابند. کاهش سایز موضعی و یا مصرف چربی صرفا از نواحی منتخبی از بدن، میسر نیست.

 

باور غلط ششم: به موازات افزایش سن و پیر شدن، فواید ورزش و فعالیت بدنی برای بدن از بین می روند.


حقیقت امر: سالمندان می توانند از مزایای بسیاری که ورزش و فعالیت بدنی منظم برای بدن به ارمغان می آورد، بهره مند گردند. در حقیقت کیفیت زندگی سالمندان در نتیجه ی فعالیت های بدنی مداوم ارتقای بسیاری می یابد. افزایش انعطاف پذیری، قوی تر شدن ماهیچه ها و استخوان ها(که از فعالیت بدنی و ورزش نشات می گیرند) به تحرک بهتر سالمندان کمک می نمایند. همچنین فعالیت های بدنی منظم قلبی - ریوی در ارتقای قوای قلب و ریه ها موثر است. علاوه بر آن افزایش سطوح فعالیت بدنی به جبران و نیز جلوگیری از کاهش طبیعی متابولیسم بدن در اثر افزایش سن، کمک می نماید.

 

باور غلط هفتم: تمرینات ورزشی سنگین نیازمند یک رژیم غذایی پر پروتئین هستند.

 

حقیقت امر: خیر در یک رژیم غذایی مطلوب برای تمرینات ورزشی سنگین نیز کربوهیدرات ها هستند که بخش اعظم رژیم غذایی را تشکیل می دهند. رژیم های غذایی پر پروتئین ممکن است اثرات منفی ای را برای بدن انسان به همراه داشته باشند(از جمله بیماری های کلیوی).

دریافت معقولی از پروتئین در یک رژیم غذایی متوازن، برای فعالیت های بدنی سنگین کفایت می کنند. چنان چه ورزشکار هستید بهتر است در مورد یک رژیم غذایی متعادل و دریافت مکفی منابع پروتئینی، با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید.

منبع: سلامت


ویدیو مرتبط :
نرم افزار پزشکی ورزشی، تناسب اندام و پرورش اندام

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۰ باور غلط درمورد کالری‌سوزی



کاهش وزن,کم کردن وزن,رژیم لاغری

۱۰ باور غلط درمورد کالری‌سوزی
اگر می‌خواهید به نتیجه دلخواهتان برای کاهش وزن برسید، این باورهای غلط را دور بیندازید.
با شکم خالی ورزش می‌کنید، آنقدر تلاش می‌کنید که موقع ورزش حتماً عرق کنید، و ۵ وعده سبک در روز غذا می‌خورید -- همه این عادت‌ها برای دست یافتن به کاهش وزن واقعی ضروری هستند.


اما چرا عقربه ترازو هیچ تکانی نمی‌خورد؟
شاید دلیل آن این باشد که یکسری باورهای عمومی نادرست را باور کرده‌اید. اینها ۱۰ باور غلط درمورد کاهش وزن و کالری‌سوزی هستند که باید دور انداخته شوند.


باور غلط ۱: رابطه‌جنسی مقدار زیادی کالری می‌سوزاند
اشتباه متوجه منظورمان نشوید، منظورمان این نیست که رابطه‌جنسی تلاش ارزشمندی نیست! اما اگر تصور می‌کنید می‌توانید به جای باشگاه رفتن و ورزش کردن، با همسرتان معاشقه کنید اشتباه کرده‌اید. طبق تحقیقی که در ژورنال نیوانگلند به چاپ رسیده است، مقدار کالری متوسطی که طی رابطه‌جنسی می‌سوزد، ۲۱ کالری است. بنابراین حتی اگر وقت کافی دارید که دفعات متعددی در روز رابطه جنسی داشته باشید، اگر می‌خواهید کالری‌سوزی کنید، باید به باشگاه هم بروید.


باور غلط ۲: همه کالری‌ها به یک صورت می‌سوزند -- چه ۱۰۰ کالری شکلات باشد چه ۱۰۰ کالری کاهو
شدت تمرین شما است که مقدار چربی درمقابل کربوهیدراتی که می‌سوزانید را مشخص می‌کند. هرچه تمرینتان شدیدتر باشد، کربوهیدرات بیشتری می‌سوزانید. هرچه تمرینتان هوازی‌تر و یکنواخت‌تر باشد، چربی بیشتری می‌سوزانید. ازآنجا که شکلات بیشتر از کربوهیدرات و چربی تشکیل شده است و کاهو فاقد چربی است، برحسب تمرینی که انجام می‌دهید، آنها هم با سرعت‌های مختلفی می‌سوزند.


باور غلط ۳: عرق کردن یعنی مقدار زیادی کالری می‌سوزانید
میزان عرق کردن شما به عوامل مختلفی خارج از ورزشتان بستگی دارد. میزان عرق کردن افراد مختلف متفاوت است که به سطح تناسب‌اندام، دمای بدن و رطوبت بستگی دارد. معمولاً افرادی که اندام متناسب‌تری دارند سریعتر عرق می‌کنند زیرا بدن آنها برای خنک کردن خود، کارایی بالاتری دارد.


باور غلط ۴: یک کیلومتر راه رفتن به اندازه یک کیلومتر دویدن کالری می‌سوزاند
شاید این باور به نظر منطقی بیاید. مدت زمان اتمام یک کیلومتر راه رفتن طولانی‌تر است بنابراین در انتها هر دو باید یک میزان کالری بسوزانند. اما اینطور نیست.

در دویدن شما از یک قدم به قدم دیگر می‌پرید که به انرژی بسیار زیادی نیاز دارد و مقدار کالری بسیار بیشتر از راه رفتن می‌سوزاند. در یک تحقیق که بر روی گروهی از زنان انجام گرفت مشخص شده است که در یک مایل دویدن آنها به طور متوسط ۹۱ و در یک مایل راه رفتن ۴۳ کالری سوزاندند و این یعنی یک مایل دویدن تقریباً دو برابر یک مایل راه رفتن کالری می‌سوزاند.


باور غلط ۵: برای کم کردن وزن، باید  تمرینات هوازی را  با برنامه «چربی‌سوز» انجام دهید
برنامه چربی‌سوز دستگاه‌های هوازی به تمرینی با شدت پایین گفته می‌شود که در آن محدوده بیشترین چربی‌سوزی اتفاق می‌افتد. واقعیت این است که این باور براساس درصد چربی است که می‌سوزانید نه مقدار کالری کلی که می‌سوزانید. و برای کاهش وزن مقدار کلی کالری اهمیت بیشتری دارد تا درصد چربی سوزانده شده زیرا در نهایت از هر دو آنها مقدار بیشتری می‌سوزانید.


اینطور در مورد آن فکر کنید: برای کم کردن وزن باید بیشترین تفاوت را بین کالری‌های سوزانده‌شده و کالری‌های مصرفی ایجاد کنید. تحقیقات مختلفی نشان می‌دهد که تمرینات اینتروال (تمرینات با شدت بالا و پایین) بیشترین میزان کالری را سوزانده و برای کاهش وزن بهتر است.


باور غلط ۶: ورزش کردن با شکم خالی چربی بیشتری می‌سوزاند
خوردن اندکی غذا قبل از تمرین به شما این امکان را می‌دهد که در طول روز چربی بیشتری بسوزانید. در یک تحقیق مشخص شد شرکت‌کننده‌هایی که قبل از ورزش چیزی می‌خوردند نه تنها کالری بیشتری سوزاندند بلکه طی ۲۴ ساعت بعد از آن نیز درصد بالاتری کالری سوزاندند. متخصصین توصیه می‌کنند که ۳۰ دقیقه قبل از تمرین یک میان وعده سبک مثل یک عدد میوه یا ماست میل کنید.


باور غلط ۷: رژیم‌های شل‌کن سفت‌کن متابولیسم شما را کند می‌کند.
با این رژیم‌ها آشنایی دارید: ۵ کیلو کم می‌کنید، دوباره ۵ کیلو زیاد می‌کنید و باز تکرار. و احساس بدتری نسبت به آن پیدا می‌کنید چون شنیده‌ید که تکرار این برنامه می‌تواند سوخت‌و ساز کلی بدن شما را تخریب کند. اما در یک تحقیق جدید که بر روی ۴۳۰ زن چاق انجام گرفت مشخص شد که هیچ تفاوت عمده‌ای بین آنهایی که چنین رژیم‌هایی می‌گیرند و آنهایی که نمی‌گیرند درمورد توانایی‌شان برای کم کردن وزن وجود ندارد. البته منظور ما این نیست که این رژیم‌ها اصولی و خوب هستند و آسیبی به شما وارد نمی‌کنند.


باور غلط ۸: برای کم کردن وزن باید ۵۰۰ کالری از کالری‌های مصرفی روزانه خود کم کنید
ازآنجاکه برای کم کردن یک پوند (۲.۵ کیلوگرم) وزن باید در هفته ۳۵۰۰ کالری از موادغذایی مصرفی خود کم کنید، کم کردن ۵۰۰ کالری در روز برای کم کردن یک پوند وزن در هفته به نظر منطقی می‌رسد. اما واقعیت این است که اگر یک یا دو روز در هفته را پرکالری غذا بخورید اما کاهش کالری‌های مصرفی هفتگی شما ۳۵۰۰ بماند باز هم وزن کم خواهید کرد.


باور غلط ۹: چند وعده در روز غذای سبک خوردن کالری بیشتری نسبت به خوردن غذای سنگین‌تر در وعده‌های کمتر می‌سوزاند
خوردن وعده‌های سبک‌تر و بیشتر در طور روز در مقایسه با خوردن وعده‌های سنگین‌تر با تعداد کمتر همیشه بعنوان راهی برای بالا بردن متابولیسم پیشنهاد شده است. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این روش برای همه مناسب نیست. ایده کار این است که هر زمان که چیزی می‌خورید سوخت و سازتان بالا می‌رود.

اما محققین دانشگاه میسوری در تحقیقی زنانی که سه وعده غذای حجیم طی ۱ ساعت خوردند را با آنهایی که همان تعداد کالری را در شش وعده مصرف کردند مقایسه نمودند و متوجه شدند که در خون زنان دسته اول چربی کمتری وجود دارد.

باید ببینید برای شما چه روشی کارامد است. اگر در هر وعده‌غذایی عادت به پرخوری دارید، یه وعده در رور برای شما بهتر از شش وعده خواهد بود.


باور غلط ۱۰: اگر می‌خواهید وزن کم کنید، باید هر روز ورزش کنید
هر روز باشگاه رفتن نه تنها هدفی غیرواقعبینانه است، بلکه اگر قصد کاهش‌وزن دارید، غیرلازم خواهد بود. آنچه مهم است میزان کالری است که در طول هفته می‌سوزانید. سعی کنید ۵ روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه فعالیت جسمی داشته باشید و برحسب هدفتان ۱۲۵۰ تا ۱۳۰۰ کالری در هفته بسوزانید. در روزهایی که فعالیت ورزشی کمتری دارید کالری کمتری مصرف کنید و در روزهایی که ورزشتان سنگین‌تر است کالری بیشتر.
منبع : mardoman.net