ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

6 مکمل مفید برای ورزشکاران



ورزش,تغذیه ورزشی,مکملهای مفید برای ورزشکاران

6 مکمل مفید برای ورزشکاران
بدون توجه به اینکه چه ورزشی می‌کنید چقدر این ورزش شدت دارد و چقدر منظم آن را انجام می‌دهید، بهتر است از مکمل‌های خاصی برای افزایش قدرت، استقامت و انرژی استفاده کنید. این مکمل‌ها آمادگی جسمانی را افزایش می‌دهند.

 

6 مکمل زیر برای همه ورزشکاران مفید هستند:
1- پروتئین:
پروتئین یکی از ریزمغذی‌هایی است که برای تامین انرژی بدن لازم است. ضمنا پروتئین برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده، افزایش ایمنی و نگهداری از عضلات لازم است. اگر فردی ورزش کند و میزان پروتئین لازم را کسب نکند ریکاوری عضلات به خوبی انجام نخواهد شد. بهتر است پروتئین بعد از ورزش دریافت شود. با این حال در تمام روز نیز می‌توان پروتئین مصرف کرد.

 

2-بتا آلانین:
بتا آلانین آمینواسیدی است که برای تولید کارنوزین در بافت‌های ماهیچه‌ای لازم است. وجود کارنوزین در عضلات کمک می‌کند که بافت‌ها بتوانند هیدروژن بیشتری از اسید لاکتیک بگیرند و pH مناسب داشته باشند. هنگامی که pH عضلات مناسب باشد قدرت و استقامت بیشتری به هنگام ورزش دارند.
مطالعاتی که در مجله بین‌المللی تغذیه ورزشی و سوخت و ساز ورزش منتشر شده است نشان می‌دهد مردان ورزشکاری که مکمل بتا آلانین مصرف می‌کنند کمتر به هنگام ورزش سنگین خسته می‌شوند و بیشتر عضلات آن‌ها رشد می‌کند.

 

3- کراتین:
کراتین معمولا در کبد، کلیه و پانکراس تولید می‌شود و کمک می‌کند که انرژی ذخیره شده به سلول‌ها برسد. کراتین به فسفوکراتین تبدیل می‌شود و در عضلات ذخیره می‌شود. بدین ترتیب بدن می‌تواند از این ماده برای استفاده از انرژی در حین انجام ورزش‌های سنگین استفاده کند. بدن به صورت طبیعی روزی دو گرم کراتین احتیاج دارد. باید با کمک تغذیه مناسب کراتین از دست رفته جبران شود.

 

4- آرگینین:
آرگینین آمینواسیدی است که برای تولید پروتئین استفاده می‌شود. غذاهایی همچون گوشت قرمز، ماهی، لبنیات و مغزها سرشار از آرگینین هستند. وجود آرگینین باعث راحت‌تر شدن جریان خون و اکسیژن‌رسانی بیشتر به ماهیچه‌ها می‌شود. بدین ترتیب عضلات دیرتر خسته می‌شوند.

 

5- آمینو اسیدهای شاخه‌ای – زنجیره‌ای:
آمینواسیدهای شاخه‌ای – زنجیره‌ای یا BCAA از آمینواسیدهای اصلی هستند. بدن به خودی خود نمی‌تواند این آمینواسیدها را تولید کند پس باید در تغذیه خود این مواد را دریافت کنیم. بعد از 90 دقیقه ورزش بدن تمام انرژی و کربوهیدرات‌ها را مصرف می‌کند و شروع به استفاده از پروتئین موجود در عضلات می‌کند. BCAA این امکان را به بدن می‌دهد که از غذا برای مدت طولانی‌تری به عنوان منبع انرژی استفاده کند و به عضلات آسیب زده نشود. بررسی‌ها نشان داده است دوندگانی که BCAA مصرف می‌کنند کمتر سوزش عضلات و خستگی را بعد از ورزش شدید تجربه می‌کنند.

 

6- مولتی ویتامین:
محققان دانشگاه هاروارد مصرف روزانه مولتی ویتامین را توصیه کرده‌اند. مولتی ویتامین‌ها فرمول‌های مختلفی دارند. مولتی ویتامین خوب باید تمام ویتامین‌های مورد نیاز روزانه و مواد معدنی لازم را داشته باشد. این ویتامین‌ها عبارتند از: A ، C ، D ، E و ویتامین‌های B. بسیاری از ما نمی‌دانیم که کمبود ویتامین داریم یا خیر. خوردن مولتی ویتامین به ورزشکاران کمک می‌کند تا مواد مصرف شده بدن را جبران کنند.
منبع:isna.ir


ویدیو مرتبط :
استفاده از داروها و مکمل‌های بدنسازی در ورزشکاران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

2 خوراکی مفید برای ورزشکاران



 

 

 خوراکی مفید برای ورزشکاران

 

اسفناج و چغندر قدرت عضلات را افزایش می‌دهند

 

مصرف سبزیجاتی که سرشار از نیترات هستند از قبیل اسفناج یا چغندر برای عضلات و همچنین برای سلامت عمومی بدن مفید است.


اسفناج قدرت عضلات را افزایش می دهد

 

اسفناج و یا دقیق‌تر بگوییم نیترات موجود در آن قدرت عضلات را افزایش می‌دهد.

 

به گفته‌ی محققان موسسه‌ی Kralinska سوئد، نیترات که در بدن به اکسید نیتریت تبدیل می‌شود عملکرد میتوکندری‌ها را بهتر می‌کند. میتوکندری‌ها همان ارگانیسم‌های سلولی هستند که انرژی مورد نیاز عضلات را تأمین می‌کنند.

 

محققان در پی این بودند که کشف کنند مصرف نیترات روی تولید انرژی برای افراد سالم چه تأثیری می‌گذارد. برای این کار به مدت 3 روز روی دو گروه از شرکت کنندگان در این پژوهش، مطالعاتی صورت گرفت.

 

گروه اول رژیم غذایی حاوی نیترات معادل 200 تا 300 گرم اسفناج دریافت کردند و رژیم غذایی گروه دوم فاقد این ماده در نظر گرفته شد.

 

سپس این دو گروه شروع به انجام فعالیت‌های ورزشی کردند و در طول این مدت میزان مصرف اکسیژن در هر دو گروه اندازه گیری شد.

 

نتایج این بررسی نشان داد که بعد از مصرف نیترات، توانایی و کارایی میتوکندری‌های عضلات افزایش یافت. در واقع بعد از مصرف نیترات مصرف اکسیژن کاهش و تولید انرژی افزایش می‌یابد و به لطف همین نیترات‌ها عضلات قدرت بیشتری پیدا می‌کنند و اکسیژن کمتری نیاز دارند.

 

محققان مشاهده کردند آن دسته از ورزشکاران دوچرخه سواری که چند ساعت قبل از شروع مسابقه آب چغندر مصرف کرده بودند در مدت زمان کوتاه‌تری به

 

خط پایان رسیدند

 

به گفته‌ی محققان نیترات‌ها می‌توانند در مقابله با بیماری‌هایی که به دلیل ناکارآمدی و اختلال در میتوکندری‌ها بروز می‌یابند از قبیل دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی موثر عمل کنند.

 

نوشیدن آب چغندر توانایی فیزیکی بدن را افزایش می‌دهد

 

اگر اهل ورزش هستید یا مسابقات مهمی در پیش دارید آب چغندر را دریابید. محققان دانشگاه Exeter ایالات متحده‌ی آمریکا ثابت کرده‌اند نیترات که به میزان زیادی در این نوشیدنی وجود دارد باعث بهبود و افزایش عملکرد فیزیکی ورزشکاران می‌شود.

 

در پژوهش مذکور محققان مشاهده کردند آن دسته از ورزشکاران دوچرخه سواری که چند ساعت قبل از شروع مسابقه آب چغندر مصرف کرده بودند در مدت زمان کوتاه‌تری به خط پایان رسیدند.

 

در طول این پژوهش، محققان 9 دوچرخه سوار حرفه‌ای را مورد مطالعه و آزمایش قرار دادند. آن‌ها قصد داشتند تأثیر نیترات بر عملکرد جسمی و نتیجه‌ی مسابقات را بررسی کنند.

 

اسفناج و یا دقیق‌تر بگوییم نیترات موجود در آن قدرت عضلات را افزایش می‌دهد

 

این ورزشکاران حدود دو ساعت و نیم بعد از نوشیدن نیم لیتر آب چغندر در دو مسیر چهار و شانزده کیلومتری به رقابت پرداختند. البته نوشیدنی چند تن از این ورزشکاران حاوی نیترات بوده و چند تن دیگر نوشیدنی بدون نیترات مصرف کرده بودند. نتیجه این بررسی‌ها نشان داد زمان رسیدن به خط پایان نزد دوچرخه سوارانی که نیترات مصرف کرده بودند 28 درصد کمتر از بقیه‌ی دوچرخه سواران بوده است.

 

برای توضیح خواص نیترات باید بگوییم که این ماده قبل از هر چیز جریان خون را افزایش و فشار خون را کاهش می‌دهد.

 

نیترات همچنین باعث کاهش میزان اکسیژن مورد نیاز عضلات برای انجام فعالیت‌های فیزیکی خود می‌شود. بنابراین نیترات توانمندی و کارایی عضلات و سیستم قلبی عروقی را افزایش می‌دهد.

منبع: تبیان