ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

ورزش های مفید و مضر برای افراد مبتلا به آسم



ورزش, بیماری آسم, ورزش های مفید برای بیماران آسمی

ورزش باعث بهبود شرایط جسمانی بیماران مبتلا به آسم می شود

 

ورزش و بیماری آسم
اگر از بیماری آسم رنج می برید، به حرف و حدیث های رایج در خصوص مضر بودن ورزش برای آسم اهمیتی ندهید، چون برعکس آنچه تصور می شود ورزش مناسب برای سلامتی شما بسیار مفید است. اکثر متخصصان، ورزش را برای افراد مبتلا به آسم مفید می دانند، اما حواستان باشد که هر ورزشی برای شما مناسب نیست. در نتیجه بهتر است از ورزش های مناسب با شرایط بدنی تان مطلع شوید. در این مطلب با ورزش های مفید و مضر برای افراد مبتلا به آسم بیشتر آشنا می شوید.

 

چرا بیماران آسمی باید ورزش کنند؟
ورزش برای افراد مبتلا به آسم مفید است، به خاطر اینکه اثرات مضر انقباض برونش ها را کاهش می دهد و حملات آسم کمتر می شوند. ورزش، احساس تنگی نفس و خفگی را کاهش می دهد و به بهبود شرایط جسمانی فرد کمک می کند. علاوه بر این تحرک بدنی، تحمل ورزش و حرکات جسمانی را بالا می برد. شما با ورزش کردن، اعتماد به نفس خود را افزایش داده و به زندگی عادی نزدیک می شوید.

 

ورزش های مناسب برای افراد مبتلا به آسم
بدون شک شما حق انتخاب دارید و می توانید در بین ورزش های موجود یکی را انتخاب کنید. اما باید توجه داشته باشید که ورزش انتخابی باید با شرایط بدنی و سلامتی تان منطبق باشد. در نتیجه توصیه می کنیم قبل از انجام هر ورزشی، با پزشک خود مشورت کنید. بهترین ورزش ها برای افراد مبتلا به آسم ورزش هایی هستند که استقامت و تحمل شما را بالا می برند و باعث بهبود وضعیت تنفس تان می شوند.

 

ورزش,ورزش های مفید برای بیماران آسمی,بیماری آسم

پیاده روی در بیماران آسمی باعث بهبود ضربان قلب می شود و قدرت تنفس را بالا می برد

 

- پیاده روی ورزشی مفید برای بیماران آسمی
یکی دیگر از ورزش های مناسب، ارزان و قابل استفاده برای افراد مبتلا به آسم چه در داخل منزل و چه در محیط بیرون پیاده روی است. البته باید حواستان باشد که از محدوده خود خارج نشوید و خودتان را به زحمت نیاندازید. پیاده روی آرام و حتی دوی نرم به بهبود ضربان قلب کمک کرده و قدرت تنفس تان را بالا می برد. با انجام این ورزش ها شما قادر خواهید بود که قفسه ی سینه تان را باز  و پر از هوا کرده و تنفس تان را بهتر کنترل کنید.

 

- شنا برای افراد مبتلا به آسم مفید است
یکی از ورزش های مناسب و سبک برای افزایش قدرت تنفسی بیماران آسمی، شنا است. در این ورزش یادگیری نفس گیری از اهمیت بالایی برخوردار است. زمانی که شنا می کنید، از تمام عضلات بدن تان و بویژه قفسه ی سینه استفاده می شود که برای شما مفید خواهد بود. البته همانطور که گفتیم بهتر است با پزشک خود در این زمینه مشورتی داشته باشید.

 

- دوچرخه سواری و بیماری آسم
دوچرخه سواری برای بیماران مبتلا به آسم مفید است. می توانید از دوچرخه ثابت داخل منزل استفاده کنید و یا اینکه دوچرخه تان را بردارید و به دل طبیعت بزنید. البته حواستان باشد که خودتان را خسته نکنید. پیمودن مسیرهای سربالایی برای شما توصیه نمی شود. بهتر است با مسیرهای کوتاه شروع کنید و کم کم پیش بروید. با انجام این ورزش نشاط بخش، شما با تقویت عضلات و بهبود شرایط بدنی تان، قدرت تنفس تان را نیز ارتقا خواهید داد.


 

ورزش های مفید برای بیماران آسمی,ورزش,بیماری آسم

یوگا، ورزشی بسیار مفید برای افراد مبتلا به آسم است

 

- یوگا باعث می شود بهتر نفس بکشید
یوگا ورزشی مفید برای بیماران مبتلا به آسم است. یوگا باعث می شود که آرامش بیشتری کسب کنید و استرس هایتان کنترل شود. با انجام یوگا، عضلات به کار گرفته شده تقویت می شود و به شما کمک می کند تا بهتر نفس بکشید. در واقع ورزش یوگا باعث می شود که شما بهتر بدن خود را بشناسید و بهتر از آن استفاده کنید. با انجام این ورزش، شیوه نفس کشیدن تان بهبود پیدا خواهد کرد و انعطاف پذیری و شرایط جسمانی تان افزایش خواهد یافت.

 

ورزش های مفید دیگر برای بیماران آسمی
علاوه بر ورزش های اشاره شده در بالا، شما قادر به انجام ورزش های دیگر از جمله تنیس، قایقرانی، ژیمناستیک وغیره (البته با نظر و اجازه پزشک تان) هستید.


ورزش های نامناسب برای بیماران آسمی
از ورزش کردن در مکان هایی که احتمال بروز آلرژی را بالا می برند و همچنین از ورزش های خشن بپرهیزید. به همین دلیل ورزش هایی مانند اسب سواری، راگبی، بسکتبال، فوتبال و غیره برای شما توصیه نمی شود.
تنها ورزشی که برای افراد مبتلا به آسم مطلقا ممنوع است، غواصی در زیر آب است، به خاطر اینکه کپسول های اکسیژن حاوی ترکیبات آلرژی زایی هستند. علاوه بر این اگر دچار حمله آسم شوید، در زیر آب امکان مصرف داروهایتان نخواهد بود و آمدن به سطح آب مشکل است. در نتیجه این ورزش برای شما خطرات زیادی به همراه دارد و باید از آن بپرهیزید.

 

چند توصیه ورزشی به افراد مبتلا به آسم

در شرایط آلودگی هوا ورزش نکنید.

هر ورزشی را به تدریج آغاز کنید.
قبل، حین و بعد از ورزش آب بنوشید.
قبل از ورزش، بدن تان را گرم کنید.
از طریق بینی نفس بکشید.

در محیط هایی که گرد و غبار دارند و باعث ایجاد آلرژی می شوند، ورزش نکنید.
ورزش تان را مناسب با شرایط بدنی تان انتخاب کنید.

 حواستان به شرایط آب و هوایی از قبیل رطوبت، مه، سرما، ارتفاع و غیره باشد.


حتما داروهایتان را در دسترس قرار دهید تا موقع حملات احتمالی آسم مصرف کنید.
اگر می خواهید دویدن را شروع کنید، در جلسه ی اول فقط 5 دقیقه دوی آهسته داشته باشید. در جلسات بعدی می توانید ده دقیقه بدوید و زمانی که احساس کردید آمادگی بدن تان بالا رفته است، این مدت را افزایش دهید. هیچگاه به خودتان فشار نیاورید.
از طریق بینی نفس عمیق بکشید و بازدم را از راه دهان (در دو نوبت) انجام دهید.
تنفس تان را با حرکات تان تنظیم کنید.
اگر به تازگی دچار حمله ی آسم شده اید، از ورزش کردن بپرهیزید.

منبع : tebyan.net


ویدیو مرتبط :
‫افراد مبتلا به دیابت چگونه ورزش کنند؟‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورزش‌های مفید و مضر برای سالمندان



ورزش های مفید برای سالمندان,ورزشهای مضر برای سالمندان

ورزش‌های مفید و مضر برای سالمندان
سالمندی دورانی است که فعالیت های جسمانی و روانی فرد کاهش پیدا می‌کند و ابتلا به بیماری‌های جسمی و ذهنی ممکن است منجر به احساس افسردگی در فرد شود.
یکی از روش‌های ساده‌ای که از پیری جلوگیری می‌کند ورزش است. ورزش را باید به صورت پیوسته، مدام و بر اساس اصول صحیح انجام داد.
 بدون فعالیت و کار، انرژی خیلی زود تحلیل می‌رود. افرادی که تحرک کمتری نسبت به افراد پرتحرک دارند، در خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگون قرار می‌گیرند. ورزش کردن برای تمام افراد و هر گروه سنی مفید است.
 تحقیقات تازه پزشکی نشان داده است که پیری زودرس، با بی‌تحرکی تسریع می‌شود. خمودگی بدن ناشی از عدم تحرک مهم‌ترین عامل ایجاد پیری زودرس است.
 به طور کلی ورزش با چند هدف مهم انجام می‌شود: از جمله ورزشی که برای فعالیت‌های حرفه‌ای است، ورزشی که برای حفظ سلامتی و ایجاد نشاط و سالم ماندن بدن است و در ‌‌نهایت ورزشی که برای درمان بیماری‌ها انجام می‌شود.
 ورزش سالمندان باعث تقویت عضلات، تسهیل گردش خون، کاهش تنش و انعطاف‌پذیری بدن می‌شود. ورزش علاوه بر اینکه سیستم قلبی و عروقی را تقویت می‌کند، باعث پیشگیری از پوکی استخوان و ترمیم اختلالات استخوان نیز می‌شود.
کدام ورزش ها مفیدند؟
ورزش ایروبیک و هوازی علاوه بر اینکه سیستم اسکلتی و عضلانی را تقویت می‌کند، برای سیستم قلبی، عروقی، عصبی و حالات روحی و روانی فرد نیز موثراست. ورزش غیرهوازی برای تقویت گروه خاصی از عضلات برای تقویت مفاصل انجام می‌شود، ولی عمده‌ترین ورزشی که برای سالمندان توصیه می‌شود ورزش‌های هوازی است.
 پیاده روی، شنا کردن و دوچرخه سواری به عنوان ورزش‌های سودمند به سالمندان پیشنهاد می‌شوند. سالمندان اگر بتوانند به مدت 30 دقیقه ورزش‌های هوازی مثل پیاده روی، را در بیشتر روزهای هفته یا هر روز هفته انجام بدهند بسیار سودمند خواهد بود.
پیاده‌روی یکی از مناسب‌ترین ورزش‌ها برای سالمندان است
انجام ورزش‌های تحمل کننده وزن چون پیاده‌روی سبب افزایش تراکم استخوان می‌شود و ورزش‌های تقویت‌کننده عضلات بازکننده ستون فقرات پشت باعث بهبود خمیدگی قامت می شوند و ترکیب این دو به همراه ورزش‌های تعادلی و بهبود فضای داخل منزل و محیط کار از جمله مواردی است که می‌تواند به پیشگیری از زمین خوردن و شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان کمک کند.
کدام ورزش ها توصیه نمی شوند؟
انجام ورزش‌های پربرخورد مانند فوتبال، دویدن سریع و یا ورزش‌های رزمی خشن در سالمندان توصیه نمی‌شود.
ورزش‌های گروهی و ورزش‌هایی که بدون در نظر گرفتن شرایط جسمانی هر بیمار تجویز می شوند، ممکن است باعث تشدید بیماری‌ها و حتی ایجاد بیماری جدید شوند.
ورزش‌هایی که در آن بیمار کمر و پشت را خم می‌کند و یا ورزش‌هایی که در آن بیمار عضلات پشت ساق و ران‌ها را کشش می دهد، ممکن است برای مبتلایان به تنگی کانال نخاعی مفید باشد، اما برای مبتلایان به پوکی استخوان مناسب نیستند. برعکس تقویت عضلات بازکننده پشتی برای مبتلایان به پوکی استخوان مفید است، اما درد و ناراحتی مبتلایان به تنگی کانال نخاعی را تشدید می کند.
 قبل از ورزش با پزشک مشورت کنید
انجام ورزش به اندازه داروها و گاه بیش از آن نیاز به دانش و تجربه دارد. به همین علت تجویز ورزش باید مانند نسخه دارویی توسط پزشک یا درمانگر باتجربه تجویز شود.
میزان و نوع ورزش برای هر سالمند متفاوت است و باید برنامه‌ریزی دقیقی در این زمینه انجام گیرد. در تجویز ورزش باید مواردی نظیر نوع ورزش، شدت، مدت زمان و تعداد جلسات آن در هفته مشخص باشد.
برخی افراد که سابقه بیماری‌های قلبی، بالا بودن فشارخون و... دارند باید برنامه‌ریزی ورزشی دقیق‌تری نسبت به سایر افراد داشته باشند. لذا برای شروع یک برنامه‌ ورزشی در فرد سالمند ابتدا باید با پزشک مشورت کرد
یکی از موارد مهمی که در مورد سالمندان مهم است و باید حتما به آن توجه شود این است که افراد بالای 45 سال اگر می‌خواهند ورزش کنند، حتما باید بررسی کامل قلبی و عروقی شوند و بر اساس میزان توانایی، ورزش مناسب برای آنان تجویز شود که در غیر این صورت فشارهای شدید ناشی از ورزش آسیب‌های جبران ناپذیری را به آنان وارد می‌کند.
 چگونه ورزش را آغاز کنیم؟
قبل از هر ورزش، سالمندان باید به مدت 5 دقیقه بدن خود را گرم کنند، آهسته راه رفتن و نرمش‌های سبک نیز برای گرم شدن و آماده شدن بدن برای انجام ورزش روزانه مناسب است.
اگر سالمندی تا به حال ورزش نکرده است، بهتر است که آرام و آهسته ورزش کردن را آغاز کند و اکثرا با ورزش‌هایی آغاز کند که با انجام آن راحت‌تر است.
آرام ورزش کردن سبب می‌شود که کمتر به خود آسیب بزند و در ابتدای کار مانع از دردهای عضلانی و مفصل می‌شود.
پیاده روی یکی از بهترین ورزش‌ها برای آغاز کار است و می‌توان آرام آرام مدت و شدت آن را بالا برد.
 توصیه های لازم
- دقت در زمان شروع ورزش سالمندان بسیار مهم است. ضمن اینکه هر گونه ورزشی نیز برای این افراد مناسب نیست.
- محیط انجام ورزش باید آرام و فرد سالمند باید پوشش مناسبی داشته باشد.
- جلوگیری از تعریق و نوشیدن مایعات کافی مهم است تا فرد دچار کم آبی بدن نشود.
- زمینی که فرد در آن پیاده‌روی می‌کند، نرم باشد و بهتر است سراشیبی نداشته باشد.
- اگر سالمندان بیرون از خانه، مشکل دارند از تردمیل و دوچرخه ثابت استفاده کنند. ولی در کل به سالمندان توصیه می‌کنیم که حداقل هر روز 15 دقیقه ورزش کنند.
- باید مشخص شود که کدام قسمت از بدن سالمندان دچار ضعف است که از وزنه‌های کوچک استفاه کنند و ورزش‌های تعادلی را نیز تحت نظر پزشک انجام دهند، مثلا راه رفتن در خط مستقیم به تعادل در راه رفتن کمک می‌کند.
منبع:tebyan.net