ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

معرفی کامل رشته ورزشی کبدی



کبدی,رشته ورزشی کبدی,معرقی رشته کبدی

معرفی کامل رشته ورزشی کبدی
كبدی همان زو یك بازی ایرانی است. اصل و منشاء این بازی بومی و محلی است و این بازی نیاز به قدرت و مهارت داشته و كاملاً ساده و كم خرج می باشد و نیازی به محوطه بزرگ و وسایل بازی ندارد.


این بازی در تمام نقاط ایران معروف و مشهور است و مسابقات كبدی به طور عادی برگزار می شوند. قوانین این بازی با گذشت زمان تغییر و اصلاح گردیده است. كبدی از مسابقات آسیایی سال 1982 به صورت نمایشی و پس از آن جزء‌ مسابقات رسمی بازیهای آسیایی قرار گرفت.


تعریف كبدی :
كبدی در اصل یك بازی ایرانی است و به اسامی مختلف نامیده می شود، این بازی در گیلان شیرین دودو و در خراسان، گلستان و مازندران زو و در سیستان و بلوچستان كبدی نامیده می شود. كبدی یك بازی كم خرج و یك بازی بیرون سالنی و سالنی پرتحرك است كه تركیبی از كشتی و راگبی است. برای گرفتن مهاجم یا فرار از دست حریف در این بازی به مهارت، انعطاف پذیری چابكی، استقامت، حضور ذهن و جرأت نیاز است.

 

قوانین و مقررات بازی :
1. هر تیم شامل 12 بازیكن (7 نفر بازیكن اصلی و 5 نفر بازیكن ذخیره) می باشد.
2. تعویض در بازی در مواقع تایم اوت پزشكی و تایم مربی مجاز می باشد و محدودیت تعویض وجود ندارد.
3. وقت بازی 2 وقت 20 دقیقه ای می باشد و در صورت تساوی دو تیم در پایان وقت قانونی پنج حمله از سوی دو تیم و اگر باز هم مساوی شدند حمله یك به یك پیگیری می شود، تا تیم برنده مشخص گردد.
4. وقت استراحت بین دو نیمه، 5 دقیقه می باشد.

 

کبدی,رشته ورزشی کبدی,معرقی رشته کبدی

 

كبدی تحت قوانین و مقررات زیر اجرا می شود:
زمین كبدی :
زمین بازی قطعه زمینی است مسطح با تشك تاتامی با ابعاد 10*5/12 متر برای مردان كه توسط یه خط میانی به دو قسمت تقسیم می شود،‌ هر نیمه از زمین 10 متر عرض و 6 متر و 25 سانتی متر طول دارد كه اندازة هر نیمه به عرض 8 متر و طول 5 متر و 50 سانتی متر است.تعاریف خطوط كبدی به شرح ذیل می باشد:

 

1- مرز : عبارت است از خطوط چهار طرفه محوطه زمین بازی كه به عنوان خطوط مانع در نظر گرفته شده اند، مثل DA/CD/BC/AB كلیه خطوط حداكثر به عرض 5 سانتی متر و از قسمت محوطه زمین بازی تشكیل می شوند.


2- خط میانی: MID LINE : این خط زمین بازی را به دو قسمت (25/6 برای مردان و 50/5 برای زنان) تقسیم می كند به اسم خط میانی یا پیروی. و یا شروع حمله نامیده می شود.
3- لابی LOOBY : هر یك از كناره های زمین بازی به صورت راهرو یا لابی به عرض 1 سانتی متر در نظر گرفته شده است.


4- خط باك یا حمله BAULK :باید از عرض كامل در فاصله 75/3 متر برای زمین مردان و در فاصله 3 متر برای زمین زنان باشد و كلیه خطوط نشان داده شده در شكل باید به طور واضح كشیده شوند و نباید بیشتر از 5 سانتی متر عرض داشته باشند.
5- خط امتیازی BONUS :از خط باك 1 متر و فاصله آن تا انتهای زمین 5/1 متر می باشد.

 

نكات مهم :
1. لازم است در هر طرف زمین به اندازة 4 متر فضای بیرونی در كنار و انتهای خطوط اختصاص داده شود.


2. سكوی نشستن : SITTING BLOCK
باید در فاصله 2 متر از انتهای خطوط قرار گیرد. این سكو باید به شكل مستطیل 8*1 متر برای مردان و 6*1 متر برای زنان باشد. در صورت عدم امكان فراهم ساختن سكو با چنین ابعادی، داور می تواند در مورد علامت گذاری و تعیین محل مناسب سكوهای محل نشستن تصمیم گیری نماید.


3. كبدی گفتن:
با صدای بلند و واضح، باید كلمه كبدی را به طور ممتد بازیكن مهاجم تكرار كند.

4. مهاجم:
كسی است كه وارد میدان حریف می گردد مهاجم قبل از اینكه به زمین یا میدان حریف برسد باید شروع به كبدی گفتن بكند.


5. حریف:
هر یك از بازیكنان یك گروه كه در محوطه زمین خود در مقابل گروه مهاجم در طرف دیگر زمین قرار می گیرند، حریف یا طرف مخالف گروه دیگر محسوب می گردند.

6. قطع:
قطع كردن صدای كبدی كلمه (كبدی كبدی) یا نفس گیری در طی بازی به معنی قطع كردن محسوب می گردد. این عمل باید به طور ممتد كبدی ـ كبدی شروع شده و ادامه یابد تا زمانیكه مهاجم به زمین خود برگردد.


7. موفق شدن:
در صورتیكه مهاجم بدون نقض قوانین بازی با حریف تماس پیدا كند یا اگر قسمتی از بدن حریف با قسمتی از بدن مهاجم تماس پیدا كند و سپس مهاجم با زمین خود تماس پیدا كند، مهاجم موفق به كسب امتیاز شده است.

 

کبدی,رشته ورزشی کبدی,معرقی رشته کبدی

 

8. متوقف ساختن مهاجم:
در صورتیكه حریفان یا حریف بدون نقض قوانین بازی مهاجم را نگه داشته و او را در زمین خود متوقف سازند و به مهاجم اجازه رسیدن به زمینش را ندهند تا وی نتواند بازی را ادامه دهد، مهاجم متوقف شده شناخته می شود و یك امتیاز را از دست می دهد.


9. صحیح رسیدن به زمین:
در صورتیكه مهاجم پس از عبور از خط میانی، با هریك از اعضای بدن با زمین خود تماس پیدا كند و قوانین بازی را نیز نقض نكرده باشد و بازی را ادامه داده باشد وی صحیح به زمین خود رسیده است.

 

10. چنانچه مهاجم خط امتیازی را رد كند یك امتیاز می گیرد.

11. تماس پیدا كردن:  منظور از تماس پیدا كردن تماس مهاجم با حریفان یا لباس، كفش و مو یا هر یك از وسایل یا اعضای بدن آنها می باشد.

12. درگیری: هنگامی كه مهاجم با حریف یا حریف با مهاجم تماس پیدا كند درگیری آغاز می گردد.


13. حمله: هنگامی كه مهاجم وارد زمین حریف می شود حمله آغاز شده است.
14. حمله موفق: اگر مهاجم حداقل یكبار هنگام زمان حمله از خط 75/3 متری (باك) عبور نماید و به زمین خود برگردد، حمله موفقیت آمیز انجام شده است.

 

کبدی,رشته ورزشی کبدی,معرقی رشته کبدی

 

  نحوه بازی :
1. طرفی كه برنده شیر یا خط می شود، حق انتخاب زمین یا حمله را دارد و در نیمه دوم زمین باید عوض شود و طرفی كه مهاجمان خود را اول نفرستاده است باید حمله را آغاز كند. بازی در نیمه دوم با همان تعداد بازیكنانی كه در نیمه اول وجود داشته اند ادامه پیدا می كند.


2. در صورتیكه هر یك از قسمتهای بدن بازیكن با زمین خارج از محدوده تماس پیدا كند باید از زمین خارج شود اما هنگام درگیری اگر هر یك از قسمتهای بدن بازیكن یا بازیكنانی كه در محدوده زمین بازی است برخورد كند، وی نباید از زمین خارج شود (قسمت تماس باید در داخل محدوده زمین بازی باشد)

 

3. در صورتیكه بازیكن در زمان بازی از محدوده زمین بازی خارج شود، وی باید از زمین بازی خارج گردد یا سر داور با اعلام شماره بازیكن به وی دستور خروج از بازی را می دهد در این حالت صورت زده نمی شود و بازی ادامه می یابد.


4. مهاجم می بایست كلمه كبدی را به صورت بلند ادا كند چنانچه او نتواند كلمه مذكور را مكرر ادا كند داور او را با دادن تذكر بر می گرداند و حمله به تیم مقابل داده می شود.
5. پس از برگشت مهاجم به زمین خودش تیم مقابل باید بلافاصله مهاجم خود را روائه حمله نماید. اگر حمله را بیشتر از 5 ثانیه به تأخیر بیاندازد، سر داور حمله را به تیم مقابل میدهد. بنابراین هر تیم مهاجم خود را تا آخر بازی به نوبت به حمله می فرستد.


6. چنانچه مهاجم یا مهاجمین پس از یك اخطار، عمداً قوانین شماره 5 و 6 را نقض كنند داور یا سرداور بایستی برگشت او را اعلام كرده و یك امتیاز به حریف بدهد.
7. چنانچه افراد تیم مقابل، مهاجم را گرفتند و او با تلاش از چنگ آنها بیرون آید و خود را به زمین خودی رساند نبایستی دنبال شود. اما چنانچه مهاجم فقط حریف یا حریفان خود را لمس كرد باید دنبال شود و در زمین خودشان او را زمین گیر كنند تا 1 امتیاز بگیرند.

 

8. در یك زمان بیش از یك مهاجم نباید داخل زمین حریف شود، چنانچه بیش از یك مهاجم داخل زمین حریف شود، سر داور می بایست دستور دهد همه آنها برگردند و حمله را به تیم مقابل می دهد.
9. در صورت تكرار مورد 8، سر داور یا داور بایستی به آنها اخطار دهد و اگر علیرغم اخطار آنها این كار را ادامه دهند داور یا سرداور تمامی مهاجمینی كه به زمین حریف وارد شده اند و قوانین را نقض كرده اند به زمین خود برگردانده و حمله را به تیم مقابل می دهد.

 

10. چنانچه مهاجم هنگامی كه در زمین حریف است نتواند امتیاز كسب كند و هنگامی كه مهاجم نگه داشته شده است حریفان نمی دانند عمداً با بستن دهان مهاجم او را ساكت كنند. داور یا سرداور بایستی مهاجم را به زمین خود برگرداند و مدافع خطاكار را از زمین بازی اخراج كند و یك امتیاز به حریف بدهد.
11. هیچ حریفی نباید خودسرانه مهاجم را هل بدهد و از خط وسط خارج كند. (تنه قانونی مجاز است)


12. تا زمانی كه مهاجم به زمین خود نرسیده باشد هیچ یك از حریفان نباید با سطح زمین مهاجم تماس پیدا كند و تمامی بدن آنها باید در پشت خط میانی باشد. اگر وی مرتكب چنین عملی شود در مورد او اعلام اوت می شود از بازی اخراج می گردد.


13. اگر حریف یا حریفانی كه از بازی بیرون شده اند از قانون شماره 13 تخطی كرده باشند، مهاجمی را بگیرند یا در هنگام گرفتن یا كمك به گرفتن مهاجم از قانون مذكور تخطی كنند در مورد مهاجم اعلام اوت نباید كرد و حریف یا حریفانی كه در زمین مهاجم هستند به زمین خود برمی گردند و فرصت حمله به تیم مقابل داده می شود.


14. چنانچه مهاجمی خارج از نوبت خود وارد زمین شود یا بازی را شروع كند، سرداور یا داور می بایست به او دستور برگشت و اخطار بدهند اگر به عقیده سرداور یا داور چنین ورودی به طور مداوم و مصرانه صورت گیرد وی به حریف مقابل یك امتیاز می دهد (چنین امتیازی می بایست حداقل پس از دادن یك اخطار به مهاجمین اعلام شود).


15. هنگامیكه یك تیم اخراج می شود یا تمام تیم حریف در بیرون زمین هستند و هیچ یك از حریفان حق دوباره بازی كردن را نداشته باشند می بایست امتیاز اونا كه دو امتیاز می باشد علاوه بر امتیازات كسب شده از سوی بازیكنان اخراج شده بدهند. بازی ادامه می یابد و تمامی بازیكنان دو گروه ظرف مدت 10 ثانیه وارد زمینهای خود می شوند و در غیراینصورت سرداور یا داور می بایست یك امتیاز به حریفان بدهند و سپس چنانچه تیم وارد زمین نشود سرداور یا دارو برای هر 5 ثانیه یك امتیاز می بایست بدهد. در نتیجه بازی تا آخر به همین
ترتیب ادامه می یابد.


16. چنانچه به مهاجمی در برابر یك بازی خطرناك اخطار داده شود و یا به هر طریقی از سوی تیم خود راهنمایی شود سرداور یا داور می تواند بازیكن خاطی را دیسكالیفه نماید و 2 دقیقه یا بیشتر از بازی اخراج نماید.


17. چنانچه امتیازات دو تیم یكسان باشد قانون پنج حمله ای اجرا می شود. از هر تیم 5 نفر مهاجم انتخاب می شود و به ترتیب حمله (حمله اول مهاجم از تیمی كه برنده سكه بوده انجام می شود) انجام می شود و در صورت قطع كردن خط باك توسط مهاجم منجر به كسب امتیاز می شود و مدافعین هفت نفر كامل هستند، اگر باز هم مساوی شدند قانون حمله ناگهانی اعمال می شود.


18. در سیستم لیگ طرفی كه برنده است صاحب دو امتیاز لیك می شود و طرف بازنده هیج
امتیاز لیگ كسب نمی كند. در صورتیكه دو تیم مساوی شدند هر دو طرف یك امتیاز كسب خواهند كرد.


19. اگر نور سالن و زمین كافی نباشد یا باران شدیدی ببارد یا بنا به هر دلیل دیگری در ادامه مسابقه اختلال پیش آید و مسابقه تا آخر ادامه نیابد، چنین مسابقه ای می بایست دوباره برگزار شود. در صورت توقف موقتی مسابقه، باید مسابقه ادامه یابد.
20. مربیان و سرپرستاران تیمها نباید از روی نیمكت بلند شده و سر و صدا نمایند بلكه در وقت تایم اوت و در دو نیمه تیم خود را راهنمایی نماید چنانچه از قانون تخطی نمایند اخطار و جریمه خواهند شد.
منبع : delgarm.com


ویدیو مرتبط :
معرفی رشته ورزشی پیلاتس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معرفی رشته ورزشی هاکی روی چمن



هاکی روی چمن,رشته ورزشی هاکی روی چمن,تاریخچه هاكی روی چمن

هاکی روی چمن
هاکی روی چمن یک ورزش گروهی است که بین دو تیم ۱۱ نفره بر روی یک زمین چمن با هدف وارد کردن یک توپ کوچک به وسیله چوب هاکی به دروازه حریف انجام می‌شود.
 نهاد اداره‌گر این رشته ورزشی فدراسیون بین‌المللی هاکی است و مهمترین مسابقات این رشته ورزشی المپیک و جام جهانی هاکی است که هر ۴ سال یک‌بار برگزار می‌شوند. هاکی از المپیک ۱۹۲۸ آمستردام به این‌سو همواره در برنامهٔ بازی‌های المپیک قرار داشته‌است و پیش از آن نیز دو بار در المپیک ۱۹۲۰ آنتورپ والمپیک ۱۹۰۸ لندن برگزار شد.
 هاکی پس از فوتبال بیشترین تعداد بازیکنان را در میان ورزش‌های گروهی خارج از سالن (فضای آزاد) را دارد، اما رقابت‌های باشگاهی هاکی تماشاگران زیادی را به خود جذب نمی‌کند و بازیکنان کمی به صورت کاملاً حرفه‌ای به این رشته ورزشی می‌پردازند.
 در کشورهایی که فصل زمستان مانع از برگزاری مسابقات هاکی در فضای باز می‌شود، نوع داخل سالن هاکی نیز تمرین می‌شود که با تغییراتی در قوانین از جمله حضور ۶ بازیکن (به‌جای ۱۱ بازیکن) در هر تیم و در یک زمین حدوداً ۴۰ در ۲۰ متری (به جای زمین استاندارد ۹۱ در ۵۵ متری) و قرار دادن دیواره‌هایی در کنار خط برای ریباند توپ و تفاوت‌های جزئی دیگری برگزار می‌شود.
 تاریخچه هاکی روی چمن
نشانه‌هایی از برگزاری بازی‌هایی شبیه به هاکی در زمان‌های بسیار دور تاریخی وجود دارد، از جمله نقاشی‌هایی در مصر از ۴ هزار سال پیش و سنگ‌نگاره‌ای در حدود ۲۵۰۰ سال پیش در یونان باستان که دو نفر را در حال انجام یک بازی به نام (به یونانی: Κερητίζειν) (تلفظ: کِریتزین) نشان می‌دهد. از حدود هزار سال پیش نیز قوم دائور درمغولستان داخلی، چین به نوعی بازی به نام بِیکو می‌پرداخته‌اند که شبیه به هاکی امروزین است.
هاکی نوین  
پیدایش و تدوین مقررات هاکی نوین به اوایل سده ۱۹ در مدارس غیر انتفاعی[۲] انگلستان باز می‌گردد. «باشگاه بلکهیث» در جنوب شرقی لندن، باشگاه‌های کریکت درمیدلسکس که هاکی را به عنوان یک ورزش زمستانی انجام می‌دادند و «باشگاه تدینگتون» پیشگامان اشاعه این رشته ورزشی شمرده می‌شوند. در سال ۱۸۸۶ اتحادیه هاکی تأسیس شد و در ۱۸۹۵ نخستین مسابقهٔ بین‌المللی این رشته بین تیم‌های ملی ولز و ایرلند (۳ بر صفر به سود ایرلند) برگزار شد.
 هاکی در اواخر قرن نوزدهم وارد هند شد و نخستین باشگاه هاکی در کلکته شکل گرفت، هاکی پس از مدتی به صورت ورزش ملی این سرزمین درآمد و تیم ملی هندوستان در المپیک ۱۹۲۸ شرکت کرد و با پیروزی در تمام بازی‌ها و بدون دریافت هیچ گلی مدال طلای المپیک را به خانه برد، پس از آن نیز تا بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۵۶ تنها قهرمان المپیک بود، اما پس ازاستقلال پاکستان از هند این دو کشور به صورت رقبای اصلی این رشته ورزشی درآمدند. پاکستان در المپیک‌های ۱۹۶۰، ۱۹۶۸ و ۱۹۸۴ و هند در دوره‌های ۱۹۶۴ و ۱۹۸۰ قهرمان المپیک شدند.
 تغییر زمین مسابقات هاکی از چمن طبیعی به چمن مصنوعی باعث شد تا حاکمیت هندی‌ها و پاکستانی‌ها در این رشته خاتمه پیدا کند. زمین‌های چمن مصنوعی از ابتدای دههٔ ۱۹۷۰ جایگزین چمن‌های طبیعی شدند و قیمت بالای آن‌ها و تغییراتی که در نحوهٔ بازی هاکی به دلیل بالا رفتن سرعت بازی ایجاد شد، باعث شد تا از دهه ۱۹۷۰ کشورهای ثروتمندتری چون آلمان، هلند و استرالیا به قدرت‌های برتر این رشته ورزشی بدل شوند.

منبع:Asemoni.com