ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

زانوی عقب رفته و حرکات اصلاحی + تصاویر



زانوی عقب رفته و حرکات اصلاحی +تصاویر
زانوی عقب رفته یکی از انواع تغییر شکل های زانو است که در آن ، زانو عقب تر از وضعیت طبیعی قرار می گیرد.به عبارت دیگر ، زانو با دامنه بیشتر از حد طبیعی باز می شود که این عمل غیر طبیعی است.

 

علل زانوی عقب رفته
-ضعف عضلات چهار سر
-فلج عضله چهار سر
-کوتاهی عضله چهار سر
-ضعف عضلات پشت ران
-ضعف عضلات پشت ران و چهار سر
-فلج عضلات پشت ران

 

زانوی عقب رفته,علل زانوی عقب رفته,درمان زانوی عقب رفته

 
عوارض ناشی از تغییر شکل زانوی عقب رفته
۱-آرتروز زود رس
به علت وارد شدن فشارهای غیر طبیعی ، فرد دچارآرتروز زودرس زانو می شود.


۲-درد
درد زانو به علل مخلف،از جمله کشش بافت های نرم،وارد آمدن فشار غیر طبیعی بر سطوح مفصلی و فشرد شدن استخوان کشکک روی استخوان ران بروز می کند. بنابراین درد ممکن است در قسمت جلو زانو به علت فشردگی کشکک روی استخوان ران و همچنین در عقب زانو به علت کشش بافت های نرم خلفی ایجاد شود.


۳-تغییر در راستای ستون مهره ها
در صورتی که تغییر شکل یک طرفه باشد، می تواند موجبات انحراف ستون مهره ها را فراهم آورد.


۴-تغییر الگوی راه رفتن
راه رفتن فرد از حالت طبیعی خارج می شود.
۵-افزایش آسیب پذیری زانو
نظر به این که در این وضعیت زانو از وضع بیومکانیکی طبیعی خارج می شود، آسیب پذیری آن افزایش می یابد و احتمال آسیب وترها و رباط های اطراف زانو زیاد می شود.


تشخیص زانوی عقب رفته
۱- برای این منظور ، می توان دو پا را از سطح زمین بلند کرد.این کار در حالی صورت می گیرد که فرد طاقباز خوابیده است .زاویه زانو در حالت طبیعی و هنگامی که کاملا "صاف می باشد، صفر درجه است،اما اگر زانو عقب رفته باشد، این زاویه تغییر خواهد کرد.در صورتی که یک طرفه باشد، تغییر شکل را در مقایسه با سمت سالم بهتر می توان تشخیص داد.در دو طرف ها نیز اندازه گیری زاویه باز شدن زانو به تشخیص کمک می کند.

 

زانوی عقب رفته,علل زانوی عقب رفته,درمان زانوی عقب رفته

 
۲-در حالی که درشت نی و استخوان ران در یک خط قرار گرفته اند ( زاویه صفر درجه یا ۱۸۰ درجه) ساق را بلند کنید.بلند کردن ساق موجب می شود که درشت نی نسبت به استخوان ران در سطحی بالاتر و زاویه دار واقع می شود. این حالت ، نشان دهنده زانوی عقب رفته است.

 

زانوی عقب رفته,علل زانوی عقب رفته,درمان زانوی عقب رفته

 

نحوه اندازه گیری زانوی عقب رفته
برای این منظور، راستای ساق و ران که در یک خط هستند ، به عنوان وضعیت طبیعی و صفر درجه در نظر گرفته می شود.حال ، جلو آمدن ساق نسبت به ران زاویه ای ایجاد می کند که میزان درجه زاویه عقب رفتن زانو را مشخص می کند.

 

زانوی عقب رفته,علل زانوی عقب رفته,درمان زانوی عقب رفته

 
حرکات اصلاحی زانو عقب رفته
۱-ضعف عضلات چهار سر
در صورتی که ضعف عضلات چهار سر عامل ایجاد تغییر شکل باشد باید آن را تقویت کرد  که در ادامه به تعدادی از تمرینات تقویتی ‎، از ساده به مشکل اشاره می شود:
تمرینات پشرونده برای تقویت عضله چهار سر
۱-انقباض ایزومتریک: پاها را دراز کنید‏،در حالی که پاها صاف و کشیده هستند، همزمان عضلات ران هر دو پا را منقبض کنید.این تمرین را چند بار تکرار کنید.
۲-انجام حرکت باز کردن زانو: روی زمین دراز بکشید و یک پد یا چیزی مشابه آن به ارتفاع ۷ سانتیمتر(۳اینچ) زیر زانو قرار دهید. سپس در این حالت زانو را باز کنید و به وضعیت اول برگردید.


۳- بالا بردن پا با زانوی صاف : روی زمین دراز بکشید‏ سپس بدون اینکه زانو را خم کنید‏، پا را از مفصل ران رو به بالا حرکت دهید.
۴-بالا بردن پا و اعمال مقاومت: این تمرین مانند حرکت قبلی انجام می شود ،منتها با استفاده از یک وزنه که موجب اعمال مقاومت می شود.وزنه های را با به مچ بسته ‏، ( می توانید کسیه های کوچکی را با شن پر کنید و از آن استفاده کنید) و سعی کنید پا را صاف کید. به تدریج می توانید سنگینی وزنه را برای تقویت عضله چهار سر افزایش دهید.


۲-کوتاهی عضله چهار سر
در این مورد، کوتاهی عضله چهار سر باید با استفاده از حرکات کششی بر طرف شود.
کشش عضله چهار سر: فرد در حالی که روی یک پا نشسته است ، پای دیگر را به سمت عقب می برد .در این حالت ، در مفصل ران عضلات خم کننده تحت کشش قرار می گیرند. از طرفی، عضله راست رانی هم که جزء عضلات چهار سر ران است، تحت کشش قرار می گیرد. باخم کردن زانو، بقیه قسمت های عضله چهار سر نیز کشیده می شوند.

 

 زانوی عقب رفته,علل زانوی عقب رفته,درمان زانوی عقب رفته

 

 کشش عضله چهار سر در حالت ایستاده:  با دست چپ پای (قسمت مچ پا و یا برای اعمال کشش به عضلات جلو پا به صورت هم زمان و قسمت جلو پا را ) راست را می گیرد و زانو را خم می کند ، سپس ران را باز می کند ، به طوری که عضله چهار سر کشیده می شود.

 

زانوی عقب رفته,علل زانوی عقب رفته,درمان زانوی عقب رفته

 
۳- قوی بودن عضله چهار سر
اگر قدرت عضله چهار سر خیلی زیاد باشد، به طوری که با عضلات خم کننده زانو متعادل نباشد، می تواند تغییر شکل زانوی عقب رفته را ایجاد کند.در این حالت حرکات اصلاحی باید در جهت پایداری تقویت عضلات خم کننده زانو باشد.
۱- فرد رو به شکم می خوابد و زانوی خود را خم می کند، با انجام این حرکت عضلات خم کننده زانو فعال می شوند.این حرکت برای هر پا انجام شود.

۲- اگر فرد در حالت خوابیده رو به شکم بتواند زانوی خود را خم کند ، برای اعمال مقاومت می توان از وزنه ای کم استفاده کرد، به این ترتیب که وزنه کوچکی به مچ پا بسته می شود و فرد زانوی خود را در این حالت خم می کند. مقاومتی که از طریق وزنه اعمال می شود ، موجبات تقویت بیشتر عضلات خم کننده زانو را فراهم می آورد .به تدریج و با بهبود قدرت عضلانی فرد می توان میزان وزنه را افزایش داد.


زانوی عقب رفته خفیف
در موردی که زانوی عقب رفته خفیف است ‏، استفاده از کفش پاشنه دار می تواند در جلوگیری از پیشرفت تغییر شکل و اصلاح آن مفید باشد.در موارد شدید تغییر شکل ، باید از وسایل کمکی زانو استفاده کرد.

منبع: حرکات اصلاحی دکتر سخنگوی

elmevarzesh.com


ویدیو مرتبط :
حرکات اصلاحی بدن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حرکات اصلاحی زانوی ضربدری + تصاویر



پای پرانتزی,عوامل ایجاد پای پرانتزی,حرکات اصلاحی پای ضربدری

حرکات اصلاحی زانو ضربدری + تصاویر
یکی از عوامل ایجاد پای پرانتزی عدم توازن عضلانی در پاست.
در واقع در این عارضه عضله ی داخلی همسترینگ ، واستوس مدیالیس و کوادری دچار ضعف شده اند. همین ضعف تعادل و پوسچر طبیعی فرد را بهم زده و در دراز مدت موجب ایجاد پای پرانتزی می شود.
الف) تقویت عضلات داخلی ران و همسترینگ :
تمرین اول :
 مانند شکل به پهلو دراز بشکید و سر را روی آرنج قرار دهید پای بالایی را روی صندلی قرار دهید تا پای پایینی بتواند به سمت بالا حرکت کند . حال پای زیرین را ۱۰ بار بالا آورید و هر بار ۱۰ ثانیه نگه دارید. برای اینکه بتوانید این تمرین را بیشتر بر روی بخش داخلی همسترینگ متمرکز کنید بهتر است کمی بسمت جلو یا شکم متمایل شوید تا بیشتر سمت داخل و خلفی ران در هنگام بلند کردن پا فعالیت نماید.

 

پای پرانتزی,عوامل ایجاد پای پرانتزی,حرکات اصلاحی پای پرانتزی

 

تمرین دوم :
 به پشت دراز بکشید و پای راست را بالا بگیرید در حالی که  زانوی پای چپ ۹۰ درجه خم شده و روی زمین است . باند کشی را از وسط پای راست برده عبور دهید و با دست راست  دو سر باند کشی را بگیرید.

 

پای پرانتزی,عوامل ایجاد پای پرانتزی,حرکات اصلاحی پای پرانتزی

 
با دست راست کش را به سمت راست بکشید تا پا به سمت راست کشیده شود ولی با انقباض عضلات داخلی ران مانع انحراف پا به سمت راست شوید . این حالت را ۱۰ ثانیه نگه دارید.

 

پای پرانتزی,عوامل ایجاد پای پرانتزی,حرکات اصلاحی پای پرانتزی

 

تمرین سوم :
در این تمرین برای کشش بخش داخلی ران و همسترینگ نشسته و پاها را تا جایی که ممکن است از هم باز کنید و دست ها را در مقابل روی زمین بگذارید . سپس به جلو کاملا خم شوید . آرنج ها را روی زمین بگذارید . ۶ -۵ ثانیه توقف کرده و سپس بلند شوید.

 

پای پرانتزی,عوامل ایجاد پای پرانتزی,حرکات اصلاحی پای پرانتزی

 

ب) تقویت عضله واستوس مدیالیس
این عضله بخشی از عضله چهار سر ران است که در شکل زیر نشان داده شده است.

 

پای پرانتزی,عوامل ایجاد پای پرانتزی,حرکات اصلاحی پای پرانتزی

 
برای تقویت واستوس مدیالیس مانند شکل بنشینید و یک زانو را خم کنید . پای هدف را دراز کنید.پشت زانو را به زمین یا یک پد کوچکی بفشارید . ۱۰ ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید.
این تمرین را ۱۰ بار تکرار نمایید.

 

پای پرانتزی,عوامل ایجاد پای پرانتزی,حرکات اصلاحی پای پرانتزی

 

ج) تقویت مجموعه عضلات کوادری سپس یا چهار سر ران :
مانند شکل به دیوار تکیه دهید و دست ها را روی کمر بگذارید . یک توپ در بین زانوها قرار دهید و آن را بفشارید . سپس تا ۳۰ تا ۹۰ درجه خم شوید و دوباره به حالت اول باز گردید.

 

پای پرانتزی,عوامل ایجاد پای پرانتزی,حرکات اصلاحی پای پرانتزی

 

ملاحظات اصلاحی
-پرهیز از نشستن به صورت قورباغه ای
-پرهیز از حرکات پرشی عمودی و کنترل و تقسیم فشار به هنگام فرود در اینگونه پرش ها
منبع:blogsport.info/ elmevarzesh.com