ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

رشد و بالندگی ورزش در سایه آرامش و اعتماد



 

 

رشد و بالندگی ورزش در سایه آرامش و اعتماد

 

ورزش در مفهوم و معنای کلی آن شامل تمامی اتفاقات و فعالیت هایی است که در جابی جای ایران اسلامی تحت هر شکل و عنوانی جریان دارد.

 

ورزش و فعالیت های دستگاه ورزش تنها به چند فدراسیون و اداره کل و تیم های ملی خلاصه نمی شود بلکه اینها همه بخشی از جریانی است که سازمان تربیت بدنی متولی آن است.

 

بحث اول و اولویت نخست سازمان تربیت بدنی به خصوص در تعریفی که دکتر سعیدلو در این یکساله برای ورزش ما ترسیم کرده سلامتی آحاد جامعه و ایجاد شور و نشاط در بین مردم از راه توسعه ورزش قهرمانی و همگانی است که سمت و سوی همه جریان های ورزش به این جهت حرکت می کند.

 

در حقیقت ورزش قهرمانی و قهرمانی ها همه در جهت توجه و تشویق تمامی مردم به سمت ورزش است و ورزش وسیله ای است برای رسیدن به هدف که سلامتی و سالم سازی جامعه مد نظر آن است.

 

در این راه و با رویکردی که ریاست سازمان به آن دارند می توان به نمونه هایی اشاره کرد که تاثیر آنی آن را هم اکنون شاهدیم و در دراز مدت تاثیر عمقی آن را جامعه شاهد خواهد بود.

 

دوری کردن از شعار و شعار زدگی در توسعه ورزش همگانی و ایجاد و تشکیل و در حقیقت فعال سازی جدی و دوباره شورای عالی ورزش همگانی با مشارکت تمامی وزارت خانه ها و نهادهای مرتبط با سلامت جامعه و همچنین تشویق و ترغیب رسانه ها به توجه به ورزش همگانی همه و همه از جمله دیدگاه هایی است که دکتر سعیدلو به بدنه دستگاه ورزش و مدیران آن تزریق کرده و اثرات عمیق آن را هر روز که می گذرد شاهد هستیم و بازهم خواهیم بود.

 

شاید در نگاه اول این سوال مطرح شود که معاونت ورزش همگانی در تشکیلات و چارت فعلی سازمان به یک اداره کل تبدیل شد اما در محتوی هیچ تفاوتی نکرد بلکه قوانین دست و پا گیر و بورکراسی اداری در راه توسعه ورزش همگانی با این طرح برداشته شد و اکنون دستگاه ورزش بر این باور است که ورزش همگانی یک فرهنگ و یک جریان است که باید از سوی سازمان حمایت و هدایت شودو تمامی فدراسیون های ورزشی و ادارات کل تربیت بدنی در وهله اول و سپس تمام نهادها و وزارتخانه های مرتبط با سلامت اجتماع از طرف دیگر درگیر توسعه ورزش همگانی خواهند شد و این کار از طریق شورای عالی ورزش همگانی در حال انجام است.

 

اما در بحث توسعه فضاهای ورزشی و ساخت و سازها که به پروژه های عمرانی معروف است دکتر سعیدلو از ابتدا بنا را بر تکمیل فضاهای نیمه کاره گذاشت چه اینکه آنقدر فضای نیمه کاره در ورزش کشور وجود دارد که اگر با تمام سرعت و با وجود بودجه های لازم به طور شبانه روزی هم نسبت به تکمیل آن اقدام شود باز تا ۵ سال آینده همه آنها تکمیل نخواهد شد بنابراین بدون شعارزدگی و در نهایت صداقت بنا را سازمان تربیت بدنی براین نهاده که اینها ابتدا تکمیل شود و سپس اگر لازم بود به توسعه امکانات جدید دست زند.

 

برای رسیدن به این منظور دکتر سعیدلو با شناخت از فضای ورزشی کشور یکی از پیش شرط های خود را برای تصدی ریاست سازمان افزایش چشمگیر بودجه قرار دادند و بلافاصله پس از حضور در سازمان ورزش رایزنی ها و تلاش خود را برای افزایش بودجه ورزش آغاز کردند.

 

سالها بود که ورزش ما از بابت بودجه در ردیف های دسته چندم قرار می گرفت ولی اینبار دکتر سعیدلو با رایزنی هایی که در دولت و مجلس انجام داد و با رویکرد مثبتی که مجلس نسبت به اهداف دکتر سعیدلو در ورزش داشت کف بودجه ورزش را برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی ۵ برابر افزایش دادند تا با تکیه بر این پشتوانه عظیم مادی راه رسیدن به تکمیل فضاهای نیمه کاره هموار شود.

 

مزیت بالایی که تصویب این طرح مهم به همراه داشت این بود که اولا کف بودجه ورزش یکبار برای همیشه چند برابر شد و حالا و در پایان هر سال فضا برای چانه زنی و افزایش بودجه در حد مقدورات فراهم است و دیگر اینکه دکتر سعیدلو با شناخت و تجربه ایی که در بدنه امور اجرایی دولت داشت راهی را برای این افزایش بودجه پیدا کردند که دائمی و همیشگی است و نیازی نیست در پایان هر سال برای تعیین ممر درآمدهای آن به تکاپو بیفتند.

 

یک در هزار بودجه نهادها و وزارتخانها رقمی در حدود یک هزار میلیارد تومان را به سمت ورزش در گام اول سرازیر می کند که این یک پیروزی بزرگ برای مجموعه تربیت بدنی و ورزش ایران است.

 

به بخش ورزش قهرمانی هم اگر نگاهی معقولانه و بی طرفانه داشته باشیم خواهیم دید که در هر هفته از ۵۲ هفته حضور دکتر سعیدلو در دستگاه ورزش یک عنوان خوب جهانی و آسیایی در میادین رسمی نصیب ورزش ایران شده که نیمی از این عناوین برای اولین بار به دست آمده است و این خود ره آورد دیدگاهی است که دکتر سعیدلو به ورزش آورده و بر مبنای این دیدگاه است که فدراسیون ها و ادارات کل احساس آرامش و استقلال عمل می کنند و با تمام وجود برای موفقیت ورزش تلاش می کنند.

 

در این یکساله کمترین اختلافات و سوء تعبیرها بین ورزشی ها اعم از فدراسیونها و ادارات کل با سازمان تربیت بدنی را شاهد بوده ایم و اگر هم چالشی بوده در جهت ارتقا آن بخش صورت گرفته است و در حقیقت هر یک از اجزا و مدیران و روسای ورزش که خوب کار کرده اند مورد حمایت قرار گرفته اند تا حرف های روزهای نخست دکتر سعیدلو به یک باور تبدیل شود که اعلام داشتند مبنا برای کار کردن در ورزش شایستگی و صداقت است و هر کس در این مسیر باشد بدون توجه به موقعیت و فضایی که دارد همگام و همراه ما خواهد بود و آنهایی که نتوانند خود به خود خودشان از این قطار جا خواهند ماند.

 

همه اینها را گفتیم تا به اینجا برسیم که هر کاری و هر تفکری در فضای آرام و اعتماد و اطمینان متقابل و بی جنجال و حاشیه است که امکان رشد پیدا می کند و باید عرض کنیم که ارمغان بزرگ ورزش ما در دوره یکساله حضور دکتر سعیدلو آرامش و اعتماد و اطمینان بوده است و در این فضاست که می بینیم استعدادها شکوفا می شود و قهرمانی ها و عناوین خوب جهانی و آسیایی بدون آنکه اتفاق خاصی افتاده باشد یکی پس از دیگری برای ایران اسلامی به دست آمده است.

 

پیامد این نوع نگاه مثبت و سازنده و به دور از جنجال و حاشیه ریاست سازمان تربیت بدنی است که امروز کمترین چالش بین افکار عمومی و نمایندگان افکار عمومی که رسانه ها باشند با سازمان تربیت بدنی به وجود آمده و این همان چیزی است که ورزش برای رشد و تکاپو به آن نیاز دارد.

 

بدون شک در ورزش فراز و نشیب و شکست و پیروزی وجود دارد و هیچکس نمی تواند منکر آن باشد و یقینا در آینده نیز این فراز و نشیب ها به وجود خواهد آمد اما آنچه مهم است نوع نگاه درستی است که در این عرصه به وجود آمده و با ادامه این روند ورزش ایران هر روز که می گذرد امیدوارنه تر به آینده نگاه می کند و نتیجه این آرامش و این فضای مثبتی که به وجود آمده در آینده نمود عینی تر و روشن تری پیدا خواهد کرد.

منبع:peonews.com


ویدیو مرتبط :
یکی از راه های بالا بردن اعتماد به نفس و آرامش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاریخچه ورزش آرامش بخش یوگا



يوگا دانشي است رازآميز و شگفت انگيز برجاي مانده از تمدن هاي بسيار دور و کهن .ولي آنچه در تاريخ بجاي مانده قدمتي حداقل سه هزار ساله دارد . اولين اثر مكتوب و جمع آوري شده يوگا كتابي است به نام يوگا سوترا كه توسط فرزانه و حكيم بزرگ پتنجلی در سرزمين هند نگاشته شده است . اين اثر خوشبختانه در ايران به نام هستي بي كوشش ترجمه شده است . اين اثر آنچه را عرفا و فرزانگان گذشته براي كمال معنوی و نیروهای درون سینه به سینه منتقل كردن را در چهار فصل و 186 سوتره يا عبارت كوتاه به زيبايي تمام گرد آورده است.

یوگا

يوگا چيست؟

يوگا . از واژه يوگ يا يوج yoj (وسيله ايكه به گردن گاو مي بستند تا او را كنترل نمايند و زمين را شخم بزند) گرفته شده است . و در مفهوم به معناي روش كنترل نفس مي باشد. در معنائي ديگر يوگا معناي رهائي و رسسيدن به وحدت و يگانگي است. حكيم پتانجلي در يوگا سوترا اينچنين تعريف ميكند. يوگا چيته نيرو و ده وريتي . يعني يوگا عبارت است از باز داشتن از تموجات ذهني و نفس و اين همانا رسيدن به مرحله صمدي يعني حالتي از خاموشي كامل ؟ و فكر و رسيدن به آگاهي خالص و يكي شدن با آگاهي فردي با آگاهي ميهماني ووحدت . گر به خود آئي به خدائي رسي

مراحل يوگا

براي تكامل معنوي ، كمال انساني و خود شناسي عميق ، يوگا 8 مرحله يا بعبارتي 8 بخش وجود انساني را بر مي شمرد . همانطور كه يك درخت بطور عمده داراي 8 بخش است تا به ثمر برسد انسان نيز براي رشد بايد به اين ابعاد هشتگانه درون خود نزم كند و روي آنها كار نمايد.

یوگا

مرحله اول: ياما yama. ريشه درخت معنوي :آموزه هاي اخلاقي اجتماعي (پرهيزات)

مرحله دوم: نياما niyama تنه درخت معنوي : آموزه هاي اخلاقي اجتماعي (واجبات )

مرحله سوم: آسانا asana شاخه : حركات يوگا

مرحله چهارم: پراناياما pranayama برگ: روش هاي تنفسي و كنترل انرژي

مرحله پنجم: پراتي هارا pratyhara پولت: روش هاي كنترل ؟ ، هيجانات و احساسات

مرحله ششم : دهارانا dharana شيره : روش هاي كنترل و تمركز فكر

مرحله هفتم : دهيان dhyana گل: رسيدن به تعمق و خاموشي ذهني

مرحله هشتم : صمدي samadhi ميوه : رسيدن به وحدت ، خلوص ، يگانگي و روشن بيني

یوگا

تاریخچه یوگا در ایران

تمدن کهن ایران زمین یکی از تمدن های بزرگ و جهانی است و دانش بشری در این تمدن قدمت دیرینه دارد . از جمله دانش یوگا از دیرباز در فرهنگ ادبیات و خصوصا عرفان کهن دیده می شود. بسیاری از اندیشمندان و عارفان ایران زمین با یوگا و مدتیشن آشنا بوده و از آن بهره جسته اند . اما در دوره جدید فعالیت های یوگا ، می توان از جناب آقای مجید موقر در سال های 1343 یاد کرد.

مجید موقر در آن سال ها ضمن آشنای با دو استاد و نمایشگر یوگا در نیویورک و ادامه سفر با آنها با این رشته آشنا می شود و ضمن مداوای بیماری های صعب العلاج خویش در نشریه مهر حتی چند سال مقالاتی را جهت معرفی یوگا به ایرانیان می نویسد .

همچنین در سال 1355 دکتر بهلول پزشک بیماری های قلب و رئیس بیمارستان یوگا در هندوستان به ایران دعوت می شود و در دانشگاه اصفهان با موضوع رابطه یوگا با علم را سخنرانی می نماید . در آن زمان دکتر بهلول در گوشه ای از سخنرانی اش می گوید :«این اهانتی است به یوگا که این رشته را ورزش بدانیم زیرا هدف یوگا تنها حرت در آوردن دست و پا و گردن نیست ، بلکه نیت آسایش و آرامش روح است.»

در همان سال ها سوامی نارابطان از اساتید به نام یوگا پیامی را به علاقمندان یوگا ی ایرانی می فرستد.

در سال 1346 توسط مجید موقر آموزشگاه یوگا در تهران گشایش یافت. همچنین در سال های قبل از انقلاب اسلامی شاهد پخش حرکات یوگا در تلویزیون بودیم ، تا پس از انقلاب اسلامی در سال 75-1374 یوگا بطور رسمی تحت نظر تربیت بدنی و جزو زیر مجموعه فدراسیون ورزشهای همگانی آغاز بکار گیرد.

در همان آغاز رئیس انجمن یوگای ایران مهرداد گردان ، رئیس کمیته آموزش دکتر ساعد احمدی ، رئیس کمیته پژوهش دکتر عیسی جلالی ، رئیس کمیته امور استان ها سید عباس علویون ، رئیس کمیته مربیان مسعود مهدوی پور بوده است .

هم اکنون در بیش از پانزده استان کشور کمیته های یوگا تشکیل شده است و بیش از 200 مربی یوگا که غالب آن ها زن هستند در دوره های متعدد مربیگری آموزش دیده اند.