ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

دختران ورزشکار ایران در کردستان عراق


مدتی است که چند نفر از بازیکنان درجه یک والیبال، ندا شهسواری نفر اول پینگ پنگ زنان ایران، دو سه بازیکن هندبال و بدمینتون در لیگ های عراق بازی می کنند.





هفته نامه تماش
اگران امروز - لیلی خرسند: همه چیز بی سروصدا اتفاق افتاد. با یک تماس تلفنی چند نفر دختران لژیونر شدند. با اینکه سه چهار سالی از این اتفاق می گذرد هنوز این خبر رسانه ای نشده است . مدتی است که چند نفر از بازیکنان درجه یک والیبال، ندا شهسواری نفر اول پینگ پنگ زنان ایران، دو سه بازیکن هندبال و بدمینتون در لیگ های عراق بازی می کنند. با اینکه این بازیکنان در لیگ های ایران هم حضور فعالی دارند اما چون لیگ های عراق متمرکز برگزار می شود، می توانند برای باشگاه های این کشور هم بازی کنند.

این بازیکنان اولین لژیونرهای ورزش زنان ایران نیستند. فقط چند سالی است دختران ایرانی با پوشش اسلامی در مسابقات برون مرزی شرکت می کنند و دیده می شوند اما حضور دختران در تیم های باشگاهی خارج از ایران از اوایل دهه 80 آغاز شد. ورزشکارانی که برای زندگی به خارج از ایران رفته بودند در باشگاه های دسته های پایین مشغول به کار شدند.

شادی طباطبایی، تنیسور ایران بود که به آمریکا رفت و مدعی برای باشگاه ترایتون بازی می کرد. همان سال ها مونا نگهبان از بازیکنان تیم ملی به ایتالیا رفت و برای یکی از باشگاه های این کشور بازی کرد. در بسکتبال هم این اتفاق برای ماندانا مهرانپور و سارا غنی نژاد افتاد. آنها باشگاه های انگلیس را انتخاب کردند.

دخترانی هم بودند که ایران را ترک نکردند اما برای بازی به خارج از ایران رفتند. بهارک زرین قبا مدتی برای باشگاه بسکتبال الشباب امارات بازی می کرد. بهناز خیاط، دروازه بان تیم ملی فوتبال هم مورد توجه یکی از تیم های اسپانیایی قرار گرفت. مدتی هم بحث لژیونر شدن فرشته کریمی و نیلوفر اردلان در یکی از باشگاه های فوتسال روسیه مطرح شد. چند نفر از بازیکنان تنیس هم هر از گاهی به دبی می روند و در مسابقات جایزه بزرگ شرکت می کنند.

اما داستان بازیکنانی که در عراق بازی می کنند، متفاوت است. آنها بدون اینکه روی این موضوع مانور بدهند، چند سالی است در باشگاه های این کشور بازی می کنند. کردستان عراق منطقه ای خودمختار است و از نظر امنیتی و مالی وضعیت بهتری نسبت به مناطق دیگر این کشور دارد.

محمد نجاتی از بازیکنان اسبق تیم ملی والیبال از سال ها قبل در کردستان عراق فعال است. او تیم شقلاوه را دارد و دختران ایران را ترغیب کرده به این کشور بروند. نجاتی به تماشاگران امروز می گوید: «من تیم والیبال مردان را داشتم. سال اول تیم را از رده سیزدهم به دوم رساندم. برای این تیم دو بازیکن؛ احمد بابایی و مهدی کریمی را از ایران با خودم بردم. سال بعد گفتند تیم زنان را هم راه اندازی کنیم. تیمشان زیاد خوب نبود. من همان موقع با فدراسیون صحبت کردم و آنها هم دو بازیکن معرفی کردند.»

مائده برهانی و زینب گیوه چی اولین بازیکنانی بودند که به عراق رفتند. تیم دختران شقلاوه با این دو بازیکن دوم لیگ عراق شد. بعد از حضور این دو، دو تیم دیگر عراق هم ترغیب شدند که بازیکن ایرانی داشته باشند. شهرزاد ریاضی، کاپیتان سابق تیم ملی به همراه سه بازیکن دیگر راهی این کشور شدند.

نجاتی معتقد است که این اتفاق هم به نفع بازیکنان ایران شده و هم اینکه ورزش زنان عراق را متحول کرده است: «بازیکنان ایرانی مربی مرد نداشتند. البته مدتی است که عباس برقی با آنها کار می کند. روز اولی که به تیم ما آمدند، مشکل تکنیک داشتند. با تمریناتی که انجام دادند، خیلی تغییر و حالا پیشرفت خوبی کرده اند. گیوه که از اول هم بازیکن خوبی بود اما مائده پیشرفت خیلی عجیبی داشت.»

با حجاب بازی می کنند

حجاب و بازی سطح بالای دختران ایران، زنان عراقی را ترغیب کرده تا حضور پررنگ تری در ورزش داشته باشند. نجاتی می گوید: «دختران عراقی بدون روسری بازی می کردند اما حالا چند نفر آنها حجاب می گذارند. متوجه شده اند که می شود با حجاب هم بازی کرد. دختران ایرانی در کل، ورزش عراق را متحول کرده اند. قبلا سالن مسابقات زنان خالی بود اما الان برای هر بازی حدود دو سه هزار تماشاگر داریم.»

جذابیت های عراق برای ایرانی ها

بعد از تحول در والیبال زنان عراق، تیم های بدمینتون، هندبال و پینگ پنگ هم تصمیم گرفتند فعال شوند. آنها از تجربه والیبال استفاده کردند و ورزشکاران ایرانی را به خدمت گرفتند. در هندبال حتی از ایران، مربی هم عازم عراق شد. در پینگ پنگ ندا شهسواری و محجوبه عمرانی دو بازیکن برتر ایران راهی این کشور شدند اما چرا عراق؟

همسایگی دو کشور رفت و آمد را برای زنان راحت تر کرده است، به خصوص برای ندا شهسواری که از کرمانشاه به عراق می رود. عراقی ها مسلمان هستند و استفاده از حجاب در باشگاه های این کشور دردسرساز نیست. حضور تماشاگران در سالن ها هم انگیزه زنان ایرانی را برای بازی در این کشور بیشتر می کند اما شاید انگیزه اصلی درآمدزایی باشد.

بیشترین پولی که به یک بازیکن والیبال زن در ایران داده می شود، حدود 20 میلیون تومان است. لیگ ایرانی چهار پنج ماه طول می کشد و یکی دو ماه هم پیش از فصل، بازیکنان درگیر تمرینات تیم هستند اما لیگ عراق متمرکز است و در یک ماه به پایان می رسد. متوسط پولی که به یک بازیکن پرداخت می شود 6 تا 9 میلیون تومان است.

دردسر هندبالیست ها

دختران ایرانی در این سه چهار سالی که بین ایران و عراق در رفت و آمد بوده اند مشکل چندانی نداشته اند و فدراسیون های مربوطه هم حامی شان بوده اند. فقط هندبالیست ها بودند که با مشکلاتی روبرو شده اند. به گفته یکی از دخترانی که برای بازی به عراق می رود، فدراسیون هندبال از آنها خواسته بود که بخشی از مبلغ قرارداد را به فدراسیون بدهند. با مخالفت دختران با این خواسته، آنها مدتی برای رفتن به عراق با دردسر روبرو شده بودند.


ویدیو مرتبط :
کمک ایران ب عراق و کردستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اتهام زنی جدید: قاچاق دلار از کردستان عراق به ایران



دلار, قاچاق دلار

اتهام زنی جدید: قاچاق دلار از کردستان عراق به ایران

وی افزود: ایران هم اکنون با تحریم های بین المللی در کسب دلار با محدودیت های مواجه است و به همین دلیل، عراق با درآمدهای نفتی بالا، راهی مناسب برای تهیه دلار است.

روزنامه المستقبل عراق به نقل از شماری از منابع و دفاتر صرافی در بغداد نوشت که به نظر آنها، قاچاق دلار به ایران دلیل گران شدن قیمت این ارز مهم در برابر دینار عراق است.
 یکی از مدیران دفاتر صرافی در خیابان السعدون به روزنامه المستقبل گفت: دلارها از صرافی های دولتی و خصوصی در بغداد به کردستان عراق و از آنجا به ایران منتقل می شوند.
وی افزود: ایران هم اکنون با تحریم های بین المللی در کسب دلار با محدودیت های مواجه است و به همین دلیل، عراق با درآمدهای نفتی بالا، راهی مناسب برای تهیه دلار است.به نوشته روزنامه المستقبل، قیمت دلار در بازارهای بغداد از 1200 دینار در چند هفته پیش به 1285 دینار افزایش یافته است.
مدیر یکی دیگر از دفاتر صرافی در منطقه المنصور بغداد هم گفت: دلیل گران شدن قیمت دلار در برابر دینار عراق، تقاضای شدید از سوی مشتریان ، مردم و مبادلات خرید های کلان ارزی و انتقال آنها به کشورهای همسایه است.
وی افزود: بانک مرکزی عراق قبلا روزانه 200 میلیون دلار و هم اکنون روزانه 300 میلیون دلار برای کنترل قیمت دلار در بازار ارز بغداد، وارد بازار می کند ولی این افزایش ورودی دلار نتوانسته تاثیر گذار باشد.
برخی دیگر از منابع خبری هم این رقم را روزانه 100 میلیون دلار ذکر کرده اند.
در همین ارتباط  عزیز المیاحی عضو کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری در پارلمان عراق مسؤولیت این روند افزایش قیمت دلار را متوجه بانک مرکزی عراق دانست.
وی گفت:  بانک مرکزی مسؤولیت حفاظت از توازن بازار ارز و کنترل گرفتن قیمت دلار را برعهده دارد و باید ابزارهای مناسبت برای کاهش قیمت دلار را به کار بگیرد.
المیاحی همچنین تعدادی از کارمندان بانک مرکزی عراق را عامل افزایش قیمت دلار دانست و گفت آنها با داشتن ارتباطات خاص خود از افزایش قیمت دلار سوء استفاده می کنند.عراق با صادرات بیش از 2 میلیون بشکه نفت خام در روز توانسته است درآمدهای ارزی گسترده ای را به دست آورد..../asriran.com