ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

اولین سکانس آرزوهای کی‌روش تا برزیل



 

 

اولین سکانس آرزوهای کی‌روش تا برزیل


 

5164 روز پس از برد تاریخی

اولین سکانس آرزوهای کی‌روش تا برزیل

تیم ملی فوتبال ایران در اولین گام برای رسیدن به جام جهانی 2014 برزیل فردا به دیدار مالدیو می‌رود.

تیم‌های ملی فوتبال ایران و مالدیو از دور رفت مرحله دوم مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل از ساعت 19:30 شنبه در حالی به مصاف هم می‌روند که هنوز با آوردن نام مالدیو پس از 14 سال، پیروزی عجیب و خیره کننده 17 بر صفر که در آن دوران رکورد پرگل‌ترین پیروزی جهان نیز محسوب می‌شد، در اذهان زنده می‌شود،‌ بردی نوستالوژیک که روی پیروزی‌های پرگل تیم ملی باقی مانده و با گذشت سال‌ها پس از این اتفاق هنوز این گونه پیروزی‌ها را "بردهای مالدیوی " می‌نامند.

*اولین دیدار؛ مالدیو یا کیسه گل؟
تیم ملی ایران در اولین رویارویی دو تیم به یک پیروزی شگفت‌انگیز رسید. بد نیست با مرور اتفاقات این دیدار کمی تجدید خاطره کنیم.

(سیزدهم خرداد 1376)
تیم ملی ایران در مرحله گروهی رقابت‌های مقدماتی جام جهانی 1998 فرانسه و از گروه سوم در اولین دیدار در ورزشگاه العباسیون دمشق و در حضور حدود 7 هزار تماشاگر به مصاف تیمی رفت که آن روزها کمتر کسی نامش را هم شنیده بود؛ مالدیو.

ایران در این دیدار با ترکیب احمدرضا عابدزاده، افشین پیروانی، محمد خاکپور، یحیی گل محمدی، مهدی مهدوی کیا، رضا شاهرودی (73 مهرداد میناوند)، کریم باقری، حمید استیلی (72 فرهاد مجیدی) ، علیرضا منصوریان (78 محسن گروسی) ، خداداد عزیزی و علی دایی به میدان رفت و در پایان نتیجه‌ای به دست آمد که هیچ فوتبالدوستی تصور آن را در ذهن نداشت؛ 17 بر صفر. نتیجه‌ای که بیشتر در بازی‌های توپ و تور اتفاق می‌افتد تا فوتبال.

این پیروزی خیره کننده به لطف گل‌های کریم باقری (9، 13، 16، 60، 66، 67 و 83)، حمید استیلی (29، 47 و 55)، خداداد عزیزی (35 و 36)، رضا شاهرودی (56)، مهدی مهدوی کیا (63)، علی دایی (75 و 77) و مهرداد میناوند (87) رقم خورد تا در آن زمان پرگل ترین دیدار رسمی فوتبال ملی در سطح جهان رقم بخورد و البته در کنار آن هم کریم باقری گلزن ترین هافبک جهان در یک مسابقه ملی لقب بگیرد.

نکته جالب اینکه از تیم ملی آن روزهای فوتبال ایران در ترکیب فردا هیچ بازیکنی حتی روی نیمکت هم نمی‌نشیند و از آن جمع فقط مجیدی و مهدوی‌کیا هنوز بازی می‌کنند.

ایران در بازی برگشت هم در تهران 9 بر صفر و با گل‌های علیرضا منصوریان (15 و 44)، کریم باقری (22 و 39)، علی دایی (33 و 43)، مهدی مهدوی کیا (38)، رضا شاهرودی (68) و خداداد عزیزی (87) به یک پیروزی پرگل دیگر مقابل مالدیو دست یافت.

ایران در این دیدارها به عنوان تیم صدرنشین گروه در بین تیم‌های سوریه، قرقیزستان و مالدیو به دور بعدی رسید و سرانجام نیز پس از کسب نتیجه لازم در بازی معروف ایران و استرالیا جواز حضور در جام جهانی 98 فرانسه را گرفت.

*تاریخچه ایران - مالدیو (ایران 37 - مالدیو صفر)

دو تیم پیش از این 4 بار به مصاف هم رفته‌اند که نتایج آن را در زیر مرور می‌کنیم:

مقدماتی جام جهانی 98 فرانسه:
دیدار رفت (مسابقات به صورت متمرکز در سوریه برگزار شد)
ایران 17 - مالدیو صفر

مقدماتی جام جهانی 98 فرانسه:
دیدار برگشت (مسابقات به صورت متمرکز در ایران برگزار شد)
ایران 9 - مالدیو صفر

مقدماتی جام ملت‌های آسیا 2000
دیدار رفت (مالدیو)
مالدیو صفر - ایران 8

مقدماتی جام ملت‌های آسیا 2000
دیدار برگشت (ایران)
ایران 3 - مالدیو صفر

اتفاقات دیدار آخر که پیروزی 3 بر صفر ایران را به همراه داشت، بی شباهت به دیدار دوستانه اخیر ایران و ماداگاسکار نبود و تماشاگران که همچنان با خاطره 17 بر صفر زندگی می‌کردند نتیجه 3 بر صفر به مذاقشان خوش نیامده و بارها علیه ملی‌پوشان شعار سر داده و آنها را هو کردند.

در این 4 دیدار 37 گل سهم ایران است و جالب اینکه مالدیوی‌ها هنوز گلی را وارد دروازه تیم ملی کشورمان نکرده‌اند.

*تیم 151 فیفا در مسیر پیشرفت لاک پشتی (مالدیو صفر - کره‌جنوبی صفر!)

14 سال از اولین برد تیم ملی مقابل مالدیو گذشته و این تیم با گذشته‌های دور خود تفاوت هایی کرده است. پیشرفت مالدیو اگرچه محسوس و قابل ملاحظه نیست، اما همین موضوع باعث می‌شود توقع بردی خیره کننده از سوی هواداران فوتبال ایران تقریباً توقعی بیجا تلقی شود.

مالدیو امروز با اینکه در رده 151 تیم‌های ملی فوتبال قرار دارد اما با سرمایه‌گذاری بر روی رشته‌های ورزشی خود به خصوص فوتبال حالا در بین کشورهای جنوب شرق آسیا اسم و رسمی برای خود پیدا کرده‌ است.
مالدیوی‌ها در سال‌های اخیر نتایج نسبتا قابل قبولی هم گرفته‌اند که از جمله آن می‌توان به قهرمانی سال 2008 مسابقات فوتبال جنوب آسیا و نایب قهرمانی همین رقابت‌ها در سال 2009 اشاره کرد.

مالدیو در مقدماتی جام جهانی 2006 شگفتی‌ساز هم شد و در ادامه همین مسیر پیشرفتش نتیجه‌ای کسب کرد که بیشتر شبیه یک جرقه بود. آنها در خانه خود کره‌جنوبی را صفر بر صفر متوقف کردند تا کره‌ای‌ها بیشتر از میزبان از این نتیجه مبهوت شوند. مالدیو در بازی برگشت هم 2 بر صفر بازی را به ضعیف‌ترین کره ممکن واگذار کرد تا از صعود به مرحله بعدی بازبماند.

مالدیوی‌ها امسال (سال 2011) در 5 دیداری که برگزار کرده‌اند دو پیروزی، دو تساوی و یک شکست را به ترتیب در مقابل تیم‌های کامبوج، قرقیزستان، تاجیکستان، هند و سنگاپور به دست آورده‌اند تا برای دیدار با تیم ملی ایران از مرحله دوم مقدماتی جام جهانی 2014 برزیل آماده شوند.
به قول کی‌روش مالدیوی‌ها نترس و مغرور بازی می‌کنند و می‌دانند که چیزی برای از دست دادن ندارند.

*شنبه اول مرداد 90؛ قسمت اول آرزوهای کی‌روش

فردا تیم ملی ایران در حالی رودرروی مالدیو صف‌آرایی می‌کند که بی شک یکی از بهترین و حرفه‌ای‌ترین مربیان جهان روی نیمکت ایران حضور دارد. مربی‌ای که برای لحظه لحظه کارش برنامه دارد و از کوچکترین مسائل هم بی‌تفاوت عبور نمی‌کند.
برای مربی‌ای که آرزو دارد همراه با یک تیم ملی دیگر حضور در جام جهانی را تجربه کند، رقیبان تفاوتی ندارند و بر همین اساس است که کی‌روش فرقی بین برزیل و مالدیو قائل نمی‌شود.

کی‌روش به آینده تیم ملی خوش‌بین است و آینده تیم ملی از بازی فردا آغاز می‌شود. آینده‌ای که می‌تواند به قیمت جهانی شدن فوتبال ایران تماشم شود، اگر شاگردان کی‌روش هم مانند خودش حرفه‌ای و بزرگ فکر کنند و اگر حریف هر اندازه کوچک باشد هم ساده نپندارند و اگر همه اهالی فوتبال در این راه حامی تیم ملی باشند.

پس اگر همه این اما و اگرها رنگ واقعیت به خود بگیرد دیری نخواهد بود که با جهانی شدن فوتبال ایران، آرزوهای کی‌روش هم تحقق پیدا می‌کند تا فوتبالی بنا شود که همیشه آرزویش را داشته‌ایم. کی‌روش گفته بود که صعود به جام جهانی 2014 آرزویش است.

سرمربی پرتغالی در آخرین نشست مطبوعاتی‌اش تاکید کرد که دلیلی بر دست کم گرفتن حریفان در فوتبال وجود ندارد و گفت: آنهایی که این انتقاد را مطرح می‌کنند که چرا ما برای بازی با مالدیو اردوی اروپایی برگزار کرده‌ایم آیا می‌دانند که مالدیو چه تحولاتی در فوتبالش انجام داده است؟ آیا می‌دانند این تیم برای بازی با ایران اردوی 6 ماه برگزار کرده است؟

*سرمربی مالدیو در اندیشه امری محال ...
دیگو کروسیانی، سرمربی مالدیو در مورد این دیدار اعتقاد دارد که امروز هر نتیجه‌ای ممکن است در فوتبال رخ دهد: "اکنون فوتبال با پنجاه سال قبل متفاوت است. دیگر تیم خوب یا بد وجود ندارد. حتی تیم‌های کوچک می‌توانند تیم‌های بزرگتر را با خلق یک شگفتی متوقف کنند. در مقطع کنونی، ما شاید نتوانیم ایران را در ورزشگاه آزادی شکست دهیم و از آن سو نیز دیگر ما آن مالدیوی نیستیم که از ایران 17 گل بخوریم. "

با این تفاسیر و ذکر این نکته که بازیکنان تیم ملی به تازگی اردوهای بدنسازی داخلی و خارجی خود را پشت سر گذاشته و آرام آرام به فرم مطلوب می‌رسند، نباید انتظار داشت که تیم ملی فردا فوتبالی تاکتیکی، تمام عیار و تماشاگر پسند و البته مهیج را به نمایش بگذارد.


ویدیو مرتبط :
سکانس پایانی "آرزوهای بزرگ 1946" (دوبله)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كی‌روش: راه رسیدن به برزیل طولانی است



 

 

 

كی‌روش: راه رسیدن به برزیل طولانی است

 

سرمربی به مالدیو رفت

كی‌روش: راه رسیدن به برزیل طولانی است

تیم ملی فوتبال ایران در سومین و آخرین دیدار تدارکاتی خود در اتریش، بعدازظهر شنبه در یک هوای گرم و یک دیدار پرگل با نتیجه ‌3 بر ‌2 مقابل تیم بانیک استراوا از جمهوری چک به پیروزی دست یافت.

به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، در این دیدار که از ساعت ‌١٥:45 در ورزشگاه "سوخاو" برگزار شد، تیم ایران در نیمه نخست با ترکیب رحمتی، ماهینی، نصرتی، حسینی، پژمان نوری، کریمی، مبعلی، زنیدپور، هادی نوروزی، قاضی و اولادی برابر حریف قرار گرفت و در دقیقه ‌٢٩ توسط قاضی به یک گل دست یافت. اما ناهماهنگی در خط دفاع، خستگی بازیکنان که روز قبل هم بازی کرده بودند و گرمای هوا باعث شد تیم حریف در دقایق ‌٣٠ و ‌٤٣ به دو گل دست یابد و نیمه اول با نتیجه ‌٢ - ‌١ بسود تیم چک خاتمه یافت.

در نیمه دوم، کی روش تغییراتی در تیم بوجود آورد بدین ترتیب که حسینی، نصرتی و کریمی در زمین ماندند و به جای بقیه، حقیقی، خسرو حیدری، پولادی، علی عسگری، بائو، حدادی فر، دقیقی و انصاریفرد به میدان آمدند. در اواسط این نیمه، رضا نوروزی جانشین کریمی شد و پژمان منتظری به جای نصرتی به میدان آمد.

نیمه دوم تقریبا بطور کامل در اختیار تیم ایران بود و بارها بازیکنان ما روی دروازه حریف خطرساز شدند که در نتیجه، رضا نوروزی در دقیقه ‌٧٨ و منتظری دقیقه ‌٨٠ دوبار دروازه حریف را باز کرده و بازی با حساب ‌٣ - ‌٢ به سود ایران خاتمه یافت. بدین ترتیب تیم ملی ایران در سه بازی تدارکاتی در این اردو صاحب دو برد و یک تساوی شد. قضاوت این دیدار را سه داور اتریشی برعهده داشتند.


در حاشیه


..............


** همانند دو بازی قبلی، گروهی از ایرانیان مقیم اتریش برای تماشای مسابقه به ورزشگاه آمده بودند.


** گرما و شرجی هوا بسیار در این دیدار آزار دهنده بود.


** در تیم بانیک استراوا چند بازیکن از اسلواکی و لهستان عضویت داشتند.


** کارلوس کی روش سرمربی تیم ایران پس از پایان این دیدار بلافاصله عازم وین شد تا از آنجا برای دیدن بازی دوستانه مالدیو با هند که روز یکشنبه برگزار می شود، به مالدیو برود.


** وی پیش از رفتن به داخل اتوبوس بازیکنان آمد و ضمن خداحافظی و ابراز رضایت از آنان، بابت تلاشی که در این اردو داشتند و نیز از سایر اعضای کادر تیم ملی تشکر کرد.

کی روش گفت: راه زیادی تا برزیل ‌٢٠١٤ درپیش داریم و در این راه با تیم های متفاوتی باید بازی کنیم که دو دیدار با مالدیو، آغاز این راه است. وی از بازیکنان خواست تا با همین تلاش و ممارستی که در این اردو داشتند، به حرکت خود ادامه دهند تا با طی کردن این راه طولانی به هدف نهایی خود برسیم.

بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران صبح یکشنبه در استخر هتل ریکاوری خواهند داشت و ساعت ‌٣٠/١٣ عازم وین می شوند تا از این شهر به ایران سفر کنند.