ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

اسهال ناشی از مسافرت های ورزشی



اسهال مسافرتی, اسهال  و رقابت ورزشی, پیشگیری از اسهال در مسابقات ورزشی

اسهال ناشی از مسافرت های ورزشی
ورزشکاران و تیمهای ورزشی آنان که جهت انجام رقابتهای ورزشی به کشورهای دیگر سفر می کنند در معرض ابتلا به اسهال مسافرتی قرار دارند. این پدیده اولین بار زمانی شرح داده شد که یک تیم آمریکایی به مکزیک سفر کرده بود. علت این پدیده باکتریایی است ولی گاهی علل ویروسی یا انگاسهال ناشی از مسافرت های ورزشیل هم می تواند عامل آن باشند.

شایعترین علل باکتریایی آن یک نوع باکتری به نام باکتری ایکولای ( Ecoli ) تیپ تولید کننده سم است . سایر علل باکتریایی هم عبارتند از باکتری های شیگا و کمپلیوباکتر . علل ویروسی عبارتند از ویروس های نور واک، روتا ویروس و آندوویروس ها. از علل انگلی هم می توان به انگل های ژیاردیا و انتاموباهیستولیتیکا اشاره نمود.

 

تشخیص
• اسهال مسافرتی اغلب به دنبال انتقال ورزشکاران به یک محیط جدید از نظر آب و هوایی رخ می دهد .
• اسهال مسافرتی را به اینگونه تعریف می کنیم که طی 24 ساعت حداقل 3 نوبت دفع مدفوع شل و بدون قوام همراه با علائمی مثل استفراغ ، تهوع ، درد شکم ، فوریت در دفع مدفوع خونی داشته باشیم .
• اسهال را مسافرتی می نامیم که در10-7  روز اول بعد از مسافرت رخ دهد.


• به طور معمول این اسهال با دفع روزانه 10 – 3 مرتبه مدفوع شل و به مدت 5 – 3 روز خود را نشان می دهد.
• در صورت وجود علائم فوق تشخیص اسهال مسافرتی متحمل است که با آزمایش مدفوع تشخیص قطعی می شود.
• در آزمایش مدفوع اگر گلبول سفید باشد عفونت باکتریایی متحمل است اما چنانچه گلبول سفید دیده نشود اینامر عفونت باکتریایی را رد نمی کند.


درمان
• هدف اولیه درمان عبارتست از جایگزینی آب و املاح از دست رفته طی اسهال برای جلوگیری از کم آبی و افت عملکرد ورزشی و سلامتی فرد.
• اغلب اسهال های ورزشی به آنتی بیوتیک جواب می دهد که انتخاب نوع آنتی بیوتیک بر عهده پزشک تیم است.
• درمان غیر آنتی بیوتیکی برکاهش حرکات روده و افزایش قوام مدفوع تمرکز دارد تا از دست دادن آب را در ورزشکار کاهش دهد .
• برای درمان غیر آنتی بیوتیکی می توان از ترکیبات بسیموت یا داروی لوپرامید استفاده کرد .
• توجه شود که دراسهال خونی هرگز نباید از لوپرامید استفاده شود .


پیشگیری
• استفاده از بطری های آب معدنی یا آب و نوشیدنی های آماده روش خوبی برای پیشگیری است .
• گاهی در سفر به نواحی پر خطر استفاده پیشگیرانه از بسیموت سالب سالیسیلات به تعداد 4 بار در روز در کاهش خطر ابتلا موثر است .


اسهال  و رقابت ورزشی
اسهال ورزشی مانعی برای قابت ورزشکار نیست اما می تواند کارایی وی را کاهش دهد.در صورت وجود علائمی مثل تب بالا کاهش شدید آب بدن ، استفراغ های شدید وعلائم عمومی بدنی شدید ورزشکار نباید به ورزش بپردازد و باید تا پایدار شدن شرایط خود وبهبودی نسبی از ورزش بپرهیزد.

منبع:sportmedicine.ir


ویدیو مرتبط :
مسافرت و چیزهای ضروری برای مسافرت(درخواستی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماری اسهال در شيرخواران



یکی ازبیماری هایی که درصد بالایی از مراجعه بیماران به ویژه کودکان را به مراکز درمانی تشکیل می دهد، اسهال است. اسهال از علل عمده بیماری و مرگ و میر میان کودکان در کشورهای درحال توسعه به حساب می آید و حدود ٨٠ درصد مرگ های ناشی از اسهال در سال اول زندگی کودکان رخ می دهد و علت اصلی مرگ هم کم آبی بدن به دلیل از دست رفتن آب و املاح در مدفوع اسهالی است. علاوه بر این، بیماری اسهال، مشکلات اقتصادی فراوانی را نیز به جامعه تحمیل می کند.

 

 

کودک

 

 

اسها ل عبارت است از دفع مكرر مدفوع بيش از حد شل يا آبكي. روزانه تا 6 بار دفع مدفوع نرم در شيرخواري كه از مادر تغذيه مي كند، طبيعي است و نبايد اين حالت را با اسهال اشتباه كرد. در صورت ابتلاي فرزندان به اسها ل، براي پيشگيري از كاهش آب بدن به او مايعات فراوان بدهيد.



پيشگيري از كاهش آب بدن در شيرخواران


اسها ل، استفراغ يا تب مي تواند موجب كاهش آب بدن شود كه اين حالت در شيرخواران، مي تواند تهديدكننده حيات باشد، بنابراين ضروري است كه در صورت ابتلاي شيرخوار به هريك از اين حالات قبل از شير دادن از پستان مادر يا به جاي شير دادن از شيشه، مقادير فراوان مايعات به او بدهيد.

 

محلول هاي او.آر.اس يا مشابه آن را مي توان با حل كردن پودرهايي كه به صورت بدون نسخه قابل خريداري هستند يا با حل كردن2 ‌قاشق چايخوري شكر در 200 ميلي ليتر آب جوشانده خنك آماده كرد.

 

در صورتي كه كودك همچنان دچار علايم باشد، مرتب به او از اين محلول ها بدهيد. براي محاسبه ميزان كلي مايعي كه بايد هر روز به شيرخوار بدهيد، به جدول زير مراجعه كنيد. مصرف روزانه محلول او.آر.اس يا مشابه آن بدن با استفاده از جدول، ميزان كلي مصرف محلول را كه مناسب با وزن فرزندتان باشد، تعيين كنيد.

 


عدم تحمل پروتئين شير گاو


برخي از كودكان، قادر به تحمل پروتئين شير گاو كه در بيشتر انواع شير خشك هم يافت مي شود، نيستند. اين عدم تحمل معمولاً در اولين سال زندگي بين يك هفته تا چند ماه پس از شروع تغذيه با شير ايجاد ميشود و موجب اسهال و استفراغ مي شود. معمولاً اين حالت تا سن 3 ‌سالگي از بين مي رود.

 

در صورت شك به ابتلاي فرزندتان به اين بيماري، به پزشك خود مراجعه كنيد. وي احتمالاً پيشنهاد خواهد كرد تا به صورت آزمايشي براي مدت 2 ‌هفته فرآورده هاي حاصل از شير گاو را از رژيم غذايي كودك خود حذف كنيد.

 

در صورت بهبود علايم، مجدداً مقدار اندكي از شير گاو تحت نظارت پزشك به كودك داده مي شود. در صورت عود علايم، اين تشخيص تاًييد مي شود. لازم است كودك مبتلا به عدم تحمل پروتئين شير گاو، رژيم غذايي فاقد شير گاو داشته باشد و تحت نظر متخصص تغذيه قرار گيرد. كودكان زير يك سال نيازمند نوع ديگري از شير خشك (مثلاً شير خشك تهيه شده از سويا) هستند كه پزشك آن را تجويز خواهد كرد. هر 3 ‌ماه يك بار، كودك از نظر وجود بيماري مجدداً آزمايش مي شود. در صورت برطرف شدن عدم تحمل مي توان به تدريج شير گاو را به رژيم غذايي كودك اضافه كرد.

 

 

شیر خشک

 

 

ويژگي هاي مدفوع شيرخواران


اولين مدفوع دفع شده از كودك به مكونيوم معروف است. مكونيوم ماده اي چسبناك به رنگ سياه مايل به سبز و عمدتاً حاوي بلغم و صفرا است. در عرض يك يا دو روز، رنگ مدفوع به قهوه اي مايل به سبز و سپس به رنگ معمول خود تبديل مي شود.

 

 

اكثر كودكان روزانه چند بار مدفوع مي كنند هرچند در بعضي هم ممكن است چند روز اجابت مزاج روي ندهد. تا زماني كه يك كودك سرحال و خوب باشد، احتمالاً مشكلي وجود ندارد.

 

كودكاني كه با شير مادر تغذيه مي شوند، ممكن است اجابت مزاج مكرر داشته باشند. مدفوع اين شيرخواران بسيار نرم است و معمولاً مثل خردل، رنگي زرد ـ نارنجي دارد و ممكن است به وضوح بلغم هم در آن ديده شود.

 

مدفوع ممكن است بوي شير ترشيده بدهد. شيرخواراني كه با شيشه تغذيه مي شوند، مدفوع حجيم تر و پرقوام تري نسبت به كودكان تغذيه شده با شير مادر دارند. رنگ مدفوع قهوه اي روشن است و معمولاً بوي بدي شبيه به بوي مدفوع بزرگسالان دارد. سبز بودن رنگ مدفوع نشانه آن است كه غذا با سرعت از روده ها عبور كرده است. در شيرخواري كه با شير مادر تغذيه مي شود ممكن است اين رنگ سبز طبيعي باشد اما در شيرخواراني كه با شيشه تغذيه مي شوند، اين حالت ممكن است نتيجه عفونت هاي گوارشي باشد.

 

 

 

 

هشدار

 

نشانه هاي خطر: در صورت همراهي اسهال با هر يك از علايم زير فوراً آمبولانس درخواست كنيد:

 

. خواب آلودگي غيرطبيعي

 

. گود افتادگي چشم ها و يا خشكي زبان

 

. مدفوع سياه رنگ يا خوني

 

. امتناع شيرخوار از تغذيه براي مدتي بيش از 3 ساعت (در شيرخواران زير 3 ‌ماه) يا بيش از 6 ‌ساعت (در شيرخواران بالاي3 ‌ماه).