ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

اختلاف نظر برای انتخاب جانشین تارتار


مالک و مدیرعامل باشگاه راه‌آهن در خصوص تغییر و انتخاب جانشین احتمالی سرمربی این تیم اختلاف نظر دارند.

خبرگزاری تسنیم: امضای قرارداد 5 ساله با تارتار در زمان مدیرعاملی علیرضا رحیمی و مانور رسانه‌ای که مسئولان باشگاه راه‌آهن روی این موضوع انجام دادند و اعلام کردند نخستین باشگاه ایرانی هستند که در راستای حمایت از کادرفنی خود قرارداد 5 ساله با سرمربی تیمشان می‌بندند، باعث شده آنها این احتمال را بدهند که برکناری سرمربی تنها پس از یک نیم فصل  بازتاب رسانه‌ای منفی برای این باشگاه در پی خواهد داشت.

درحالی که مدیرعامل باشگاه راه‌آهن از 4 یا 5 روز پیش درصدد تغییر سرمربی این تیم است اما این موضوع مالک باشگاه راه‌آهن را دچار تردید کرده است. این اختلاف نظر درحالی رقم خورده که این دو نفر با یکدیگر نسبت فامیلی هم دارند.

رضا صادق‌پور مدیرعامل فعلی باشگاه راه‌آهن، زمانی که فقط عضو هیئت مدیره بود نظر مساعدی روی تارتار نداشت و نتایج ضعیف راه‌آهن با این مربی باعث شد وی در نیم‌فصل درصدد برکناری او برآمده است. در این بین حتی مذاکراتی با علی‌اصغر مدیرروستا انجام داده اما در این بین کیانیان مالک باشگاه، چندان موافق تغییرات نیست و حتی در تماسی تلفنی با تارتار به وی گفته که به این مسائل توجهی نکرده و به کارش ادامه دهد.

گفته شده مالک باشگاه راه‌آهن به هیچ وجه موافق مدیرروستا نیست و اعتقاد دارد اگر قرار است تغییری صورت گیرد بهتر است حسین فرکی یا یک گزینه خارجی جایگزین تارتار شوند.


ویدیو مرتبط :
انتخاب جانشین بعد از پیامبر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اختلاف‌نظر دولت با مجلس درباره نحوه انتخاب شهرداران



اخبار,اخبار اجتماعی , انتخاب شهرداران

 

اخبار اجتماعی - رای مردم یا گزینه «هیات حل اختلاف»؟
اختلاف‌نظر دولت با مجلس درباره نحوه انتخاب شهرداران

مجلس به یک‌فوریت طرحی رای داده است که در آن شهردار توسط هیات حل ‌اختلاف به شورای شهر پیشنهاد می‌شود، حال آنکه دولت در حال نهایی کردن لایحه مدیریت شهری است که براساس آن شهردار در شهرهای بالای 200هزارنفر با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شود.

طراح این طرح مجلس، «قسیم عثمانی» نماینده شهرستان بوکان و تدوین‌کننده لایحه دولت «علی نوذرپور» معاون شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور است. در ادامه گفت‌وگوی «شرق» را با عثمانی و نوذرپور درباره جزییات طرح و لایحه‌ای که در روزهای اخیر بسیار در رسانه‌ها به بحث گذاشته شده، می‌خوانید:

نوذرپور، تدوین‌کننده لایحه دولت: انتخاب شهردار با رای مردم تدوین لایحه مدیریت شهری به کجا رسید؟
پیش‌نویس طرح در اختیار دولت قرار گرفت و دولت آن را به کمیسیون خاص امور کلانشهر تهران و دیگر کلانشهرها ارجاع داد. کمیسیون هم لایحه را برای نظرخواهی به تمام وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های درگیر فرستاده تا طی جلساتی نظرات کارشناسی جمع‌آوری شوند که در صورت تایید در کمیسیون اصلی به ریاست وزیر کشور تصویب می‌شود و به مجلس می‌رود.


‌تصور می‌کنید چه زمانی به مجلس ارسال شود؟
اوایل سال آینده.


‌این لایحه چه نکاتی دارد که در قوانین قبل لحاظ نشده است؟
این لایحه 298 ماده دارد. مهم‌ترینش عملی‌کردن مدیریت واحد شهری است، به این معنا که آن بخش از وظایف دولت که از جنس امور محلی‌اند همچون، توزیع آب، برق، گاز، احداث مدارس، درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها، میراث فرهنگی و گردشگری و... را که به نظر متخصصان مدیریت شهری، محلی هستند و نیازی به دخالت دولت ندارند به شهرداری و شورا واگذار شود. این بحث مربوط به دولت فعلی هم نیست و در قانون پنج‌ساله دوم توسعه هم آمده است. تصویب این لایحه در دولت با توجه به اینکه دولت باید تصدی‌گری‌اش را واگذار کند بسیار مهم است. به‌عنوان مثال تدوین طرح‌های توسعه شهری از جمله طرح جامع که در حال حاضر توسط وزارت راه‌وشهرسازی انجام می‌شود به شهرداری واگذار می‌شود.


‌در بحث انتخاب شهردار چه اتفاقی می‌افتد؟
در شهرهای بالای 200هزارنفر با رای مردم انجام می‌شود البته این زمانی است که شورای شهر تقویت شود و دیگر شورای شهرداری نباشد و با اجرای لایحه به‌طور واقعی تبدیل به شورای شهر شود. انتخاب شهردار با رای مردم تنها زمانی تضعیف شورا را به‌دنبال دارد که اختیارات شورا همچون اکنون محدود باشد اما اگر شورا از وضعیت حداقلی به حداکثری تغییر ماهیت یابد و اختیاراتش گسترش پیدا کند دیگر این امر محدودشدن شورا را به‌دنبال ندارد. تجربه دنیا هم همین است و از کشورهای توسعه‌یافته تا همسایگانی همچون ترکیه و پاکستان به این سمت رفته‌اند.


‌در طرحی که امروز یک‌فوریتش در مجلس تصویب شد، گزینه‌های شهردارشدن توسط هیات حل اختلاف به شورا پیشنهاد می‌شود. این سوال را به‌عنوان کارشناس مسایل شهری و نه از نقطه‌نظر مسوولیت حقوقی‌تان پاسخ دهید. ارتباط این هیات با شهرداری و شورای شهر چیست؟
من متوجه نشدم که چرا این موضوع مطرح شده است اما بالاخره مجلس با توجه به جایگاه قانونی‌اش از اختیارات قانونی خود استفاده کرده است. اما ای کاش مجلس اجازه دهد با توجه به تدوین‌شدن لایحه مدیریت شهری، این لایحه سرفرصت کارهای کارشناسی‌اش انجام و به مجلس برود تا تمام ابعاد مدیریت شهری بررسی شود. این لایحه لایحه جامعی پس از تصویب قانون شهرداری‌های کشور مصوب سال34 و بعد از گذشت 60سال است و جایگزین آن می‌شود. اما باز هم تاکید می‌کنم اگر دولت وظایفش را منتقل کند انتخاب شهردار توسط مردم نه‌تنها محدودیت نیست که موجب بسط و توسعه مشارکت مردم در اداره شهرها می‌شود. کمااینکه در شهرهای زیر 200هزارنفر که اختیارات منتقل نمی‌شود انتخاب شهردار توسط شورا انجام می‌شود.


عثمانی، تدوین‌کننده طرح مجلس: معرفی شهردار پیشنهادی توسط «هیات‌حل اختلاف»

‌ در طرح مجلس آمده که گزینه‌های شهرداری از سوی هیات حل اختلاف به شورای شهر پیشنهاد شود. این موضوع چه ارتباطی با هیات حل اختلاف دارد؟
نامش فعلا هیات حل اختلاف است و باید تغییر کند.


‌ترکیب این هیات چگونه است و چه وظایفی دارد؟
این هیات‌وظیفه پیشنهاد شهردار و نظارت بر شهرداری و شورا را دارد. در شهرستان‌ها متشکل از نماینده مجلس، نماینده دادگستری، رییس شورای شهر و یک نفر به پیشنهاد شورای تامین است. در مراکز استان؛ استاندار، سه نماینده مجلس از مرکز استان، مدیرکل دادگستری و یک نفر به پیشنهاد شورای تامین، عضو هیات هستند و در تهران معاون اول رییس‌جمهور ریاست آن را بر عهده دارد و شورا متشکل از دادستان یا معاونش، رییس دیوان محاسبات، سه نماینده از کمیسیون شوراها و امنیت ملی مجلس، دو نفر از شورای‌عالی استان‌ها ویک نفر از وزارت اطلاعات است.


‌حضور نماینده شورای تامین، دادگستری و... امنیتی‌شدن این شورا را به ذهن متبادر می‌کند... .


قبلا هم اینها عضو شورا بوده‌اند و موضوع جدیدی نیست. در قانون ذکر شده است.


‌اما پیش از این اختیار پیشنهاد شهردار را نداشتند؟
پیشتر بحث براین بود که گزینه از طرف دولت پیشنهاد شود اما ما تصور کردیم که خیلی دولتی نشود بهتر است و برای همین به ترکیب موجود رسیدیم.


‌برای انتخاب شهردار در شورا لابی‌های زیادی صورت می‌گیرد. آیا تصور نمی‌کنید این لابی‌گری به هیات فوق هم کشیده شود؟
اطمینان بیشتری در مورد این شورا وجود دارد که این اتفاقات در آن رخ ندهد.


‌آیا این محدودکردن اختیارات قانونی نمایندگان مجلس در شورای شهر نیست؟
خیر، چون طبق قانون نمایندگان مجلس وظیفه نظارتی دارند نه اجرا و در اصل 100 قانون اساسی هم این موضوع ذکر شده است.


‌ضرورت تصویب این طرح با توجه به اینکه لایحه مدیریت شهری در 290 بند در دولت در دست بررسی است و تا اوایل سال جدید به مجلس می‌آید چیست؟ آیا این موازی‌کاری با لایحه دولت نیست؟
صبر کنید لایحه دولت بیاید، شاید ترکیب شدند.


‌در لایحه دولت، انتخاب شهردار در شهرهای بالای 200هزارنفر با رای مردم است و این موضوع در سطح بین‌المللی هم موفق بوده. نظر شما چیست؟
در همه دنیا که تجربه نشده است. معتقدیم نباید هیچ‌کس در انتخاب و عزل شهردار اختیار مطلق داشته باشد چون فساد می‌آورد.

 

بنابراین فیلتری گذاشتیم تا قانونمند شود و صلاحیت افراد را تایید کند. در عزل شهردار هم این اتفاق می‌افتد و باید فیلتر داشته باشد تا اگر شهرداری تحت فشار و خواسته‌های فراقانونی شورای شهر قرار گرفت و خوب کار می‌کرد، نتوان به راحتی عزلش کرد و حکم عزل شهردار هم به هیات تجدیدنظر برود. البته ما نمی‌خواهیم اختیارات نظارتی شورای شهر را محدود کنیم و هدف ما جلوگیری از دخالت شورای شهر در کارهای اجراست.


‌ روند اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران چگونه خواهد بود؟
امروز (سه‌شنبه) یک فوریت طرح در مجلس تصویب شده و برای بررسی‌های بیشتر به کمیسیون می‌رود.
اخبار اجتماعی - شرق