ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

اتفاقات عجیب لیگ دسته یک فوتبال در میانه‌ی نیم فصل



فوتبال ایران ,لیگ دسته یک فوتبال ایران

اتفاقات عجیب لیگ دسته یک فوتبال در میانه‌ی نیم فصل

لیگ دسته یک فوتبال ایران در حالی به میانه‌ی نیم فصل اول خود رسیده که اتفاقات عجیب و غریب در آن کم به چشم نمی‌خورد و گویا پایانی هم برای این رویدادها نمی‌توان متصور بود.

به گزارش ایسنا، لیگ دسته اول فوتبال ایران که در آغاز به نظر می‌آمد با برنامه‌ریزی دقیق شروع به کار می‌کند امسال هم دچار برخی حاشیه‌های رنگارنگ شده تا باز هم این لیگ، پر خبر و پر از حاشیه باشد.

1- اولین اتفاق جالب توجه لیگ دسته یک امسال 13 تیمی شدن آن بود. دسته‌بندی به دو گروه 13 تیمی و برگزاری شش بازی در هر گروه سبب می‌شد تا یک تیم هر هفته استراحت داشته باشد.

2- ماجرای بدهکاری تیم‌ها هم نکته تازه‌ای نبود. البته این فصل تیم‌ها با هشدار جدی کمیته انضباطی روبرو شدند که در صورت صاف نکردن بدهی‌ها اجازه حضور تیم‌های بدهکار در لیگ دسته اول داده نمی‌شود؛ بدهی‌هایی که گاهی به میزان نصف قرارداد یک بازیکن معمولی لیگ برتری هم نبود. اما در نهایت با اغماض اجازه حضور تیم‌های بدهکار در لیگ امسال داده شد.

3- درابتدای فصل و با شکایت تیم البدر بندر کنگ، دیدار تیم‌های استیل آذین و مس سونگون وزقان در فصل گذشته لیگ دسته دو به عنوان تبانی تشخیص داده شد و تیم ورزقانی که به لیگ دسته یک صعود کرده بود با کسر امتیاز مجددا در لیگ دسته دو ماند.

البته در این میان دلیل تبانی هم جالب بود، "توصیه مربی استیل آذین به دفاع تیمش برای حمله نکردن".

البته بعدها این تیم مس ورزقان بود که از البدر بندر کنگ شکایت کرد و حالا این البدر بود که متهم به تبانی شد و کمیته انضباطی آن را به کسر شش امتیاز محکوم کرد و با این اوصاف البدر باید با این کسر امتیاز به لیگ دسته دوم بازمی‌گشت.

البته ناگفته نماند که البدر هنوز هم و پس از اعلام رای کمیته انضباطی به بازی‌های خود ادامه می‌دهد و انگار نه انکار که این تیم محکوم است!

4- اتفاقات باشگاه ابومسلم مشهد هم در نوع خود بی نظیر بود. بحث بر سر مالکیت این تیم چنان بالا گرفت که کار داشت به شکایت باشگاه مشهدی از AFC و FIFA می‌رسید. اسماعیل وفایی که مالکیت این تیم را بر عهده داشت در ابتدای فصل با طرح ادعای اداره ورزش و جوانان خراسان روبرو شد که این تیم را از آن خود می دانست.

بعد از این ادعا ابومسلم به دو بخش تقسیم شد و هر تیم به صورت جداگانه برای خودش تمرین می‌کرد. بعد از سپری شدن چهار هفته از آغاز مسابقات هم ابومسلم به میدان نرفته بود و با اولتیماتوم فدراسیون روبرو شد که در صورت ادامه این وضعیت ابومسلم از مسابقات کنار گذاشته می‌شود.

سرانجام بعد از کش و قوس‌های فراوان و در حالی که این ادعای اداره ورزش و جونان می توانست به عنوان دخالت دولت کل فوتبال ایران را تحت تاثیر قرار دهد، بالاخره این تیم به وفایی رسید و ماجرا تمام شد. البته ابومسلم چهار بازی عقب افتاده در کارنامه خود دارد و معلوم نیست با وجود بازی های عقب افتاده تیم ها به خاطر جام حذفی چه زمانی این دیدارها برگزار می شود.

5- ساعت برگزاری دیدارها هم از جمله نکات قابل توجه در لیگ امسال بود. گرچه حالا با آغاز فصل سرما، هوا کمی خنک تر شده، اما نباید فراموش کرد که تعداد قابل توجهی از تیم‌های لیگ دسته امسال را تیم‌های جنوبی تشکیل می‌دهند. برگزاری دیدار فوتبال در گرمای 45 درجه‌ای و حتی بیشتر مطمئنا چیزی نیست که بشود به سادگی از کنار آن عبور کرد.

در این میان بازی 90 دقیقه‌ای بازیکنان علاوه بر آنکه مخاطرات جانی بسیاری را برای بازیکنان دارد، می‌تواند سبب افت کیفیت بازی‌ها شود. البته توجیه‌ها هم در نوع خود جالب بود. محروم بودن برخی از ورزشگاه‌ها از نور مناسب و تاریکی زود هنگام هوا در فصل پاییز و زمستان باعث شده تا مسولان برگزاری تصمیم بگیرند تا دیدارهای لیگ دسته یک را درست وسط ظهر برگزار کنند.

6- تعداد بازی‌های تیم‌ها هم جالب است. اگر نگاهی به جدول رده بندی لیگ دسته یک بیندازیم با آمار و ارقام جالبی روبرو می‌شویم. برخی تیم‌ها 6 بازی، بعضی 7 و برخی دیگر 8 و یا 9 بازی انجام داده‌اند.

7- اما در کنار همه این ماجراها شاید ناراحت کننده‌ترین بخش ماجرا دیدن نمایش ضعیف تیم‌هایی باشد که روزگاری در سطح اول فوتبال ایران بازی می‌کردند و حرف‌های بسیاری برای گفتن داشتند اما حالا باید در تکاپوی ماندن در لیگ دسته اول باشند.

 

از پاس که آخرین قهرمانی فوتبال ایران در سطح بین‌المللی را برای فوتبال ایران آورده بود تا ابومسلمی که زمانی بازی کردن در برابر آن باعث نگرانی تیم‌های مدعی می‌شد. از نساجی مازندران و نفت آبادان پر طرفدار تا پیکان که برای خود قدرتی به شمار می‌آمد.

در نهایت هرچه که هست لیگ دسته یک امسال با حواشی بسیاری مواجه است. لیگی که می‌تواند به محلی برای ظهور استعدادهای فوتبال تبدیل شود حالا درمقدماتی ترین چیزها مانده است.

/ایسنا


ویدیو مرتبط :
نتایج نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال بانوان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نقل و انتقالات نیم فصل لیگ برتر فوتبال روی هوا؟!



نقل و انتقالات نیم فصل لیگ برتر فوتبال,سازمان لیگ حرفه‌ای فوتبال

نقل و انتقالات نیم فصل لیگ برتر فوتبال روی هوا؟!

 لغو اردوی تیم ملی فوتبال علاوه بر این که برنامه مسابقات لیگ برتر را دستخوش تغییر کرد، مشکل دیگری نیز آفرید که تبعاتش کم‌کم در حال آشکار شدن است. اگر سازمان لیگ حرفه‌ای فوتبال هر چه زودتر کاری نکند ممکن است نقل و انتقالات نیم فصل لیگ برتر عملا تعطیل شود.

به گزارش  ایسنا ، پیش از شروع فصل سیزدهم لیگ برتر فوتبال، سازمان لیگ حرفه‌ای فوتبال که آن روزها با نام سازمان لیگ برتر فوتبال شناخته می‌شد، برنامه کامل فصل را با جزئیات ارائه کرد،‌ اما لغو شدن دو اردوی تیم ملی فوتبال کافی بود که همه چیز به هم بریزد.

اولین اتفاقی که روی داد، تغییر تقویم لیگ برتر فوتبال بود. این مساله کادر فنی بسیاری از تیم‌ها را خوشحال کرد، چون به این ترتیب می‌توانستند چند هفته‌ بیشتر تیم‌شان را در اختیار بگیرند و کاری کنند که بازیکنانشان هماهنگ‌تر شوند، اما اگر سازمان لیگ هر چه زودتر کاری نکند، همان‌ها به بزرگ‌ترین شاکی سازمان لیگ تبدیل می‌شوند چون ممکن است نتوانند در فصل نقل و انتقالات نیم فصل ، بازیکن خارجی جذب کنند.

داستان از این قرار است که طبق قانون جدید فیفا درباره نقل و انتقالات فدراسیون‌ها باید پیش از شروع فصل تاریخ نقل و انتقالات پیش فصل و میان فصل را اعلام کنند تا فیفا سیستم‌ "TMS" را برای انجام نقل و انتقالات برای آن کشور فعال کند.

 

با توجه به برنامه طراحی شده لیگ فوتبال ایران، تاریخ نقل و انتقالات نیم فصل ایران از 2014/01/06 تا 2014/02/01 یعنی شانزدهم دی ماه تا 12 بهمن ماه 1392 تعیین و به فیفا اعلام شد.

تغییر برنامه لیگ به دلیل لغو اردوی تیم ملی باعث شد که نیم فصل فوتبال ایران هم جلو بیفتد.

17 آبان ماه 92، هفته‌ 15 لیگ برتر انجام می‌شود و تیم ملی برای دیدار برگشت با تایلند و لبنان در مقدماتی جام ملت‌های آسیا اردوی دیگر را تشکیل می‌دهد. دیدار ایران و لبنان بیست و هشتم آبان تمام می‌شود و طبق قاعده نیم فصل دوم لیگ برتر باید از اوایل آذر ماه 92 آغاز شود،

 

به این ترتیب نیم فصل لیگ برتر در حالی فرا می‌رسد که تیم‌ها نمی‌توانند در نقل و انتقالات بین‌المللی شرکت کنند و بازیکن خارجی جذب کنند، در حالی که خیلی از تیم‌ها روی جذب بازیکنان خارجی در نیم فصل حساب کرده‌اند.

احمد براتی حقوقدان فوتبال، در گفت‌وگو با ایسنا ، درباره این مساله می‌گوید: وظیفه سازمان لیگ فقط برگزاری مسابقه‌های لیگ برتر نیست، بلکه یکی از وظایف اصلی‌اش دفاع از حقوق تیم‌ها است. در این مورد خاصی هم سازمان لیگ باید دخالت کند، چون اگر کاری نکند تیم‌ها ضرر می‌کنند.

براتی همچنین می‌گوید: اگر سازمان لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران به فیفا نامه‌ای بدهد و دلیل تغییر برنامه اش را توضیح دهد، فیفا هم می پذیرد که تاریخ نقل و انتقالات فوتبال ایران را که قبلا ثبت شده است، تغییر دهد چون هدف اصلی فیفا برای ایجاد سیستم‌ TMS جلوگیری از اقدامات غیر قانونی در نقل و انتقالات است.

براتی ادامه می‌دهد: اگر تاریخ نقل و انتقالات بین‌المللی فوتبال ایران تغییر نکند تیم‌ها نمی‌توانند بازیکن خارجی جذب کنند و در زمانی که پنجره نقل و انتقالات بین‌المللی برای ایران باز می‌شود – 2014/01/06 تا 2014/02/01 – هیچ تیمی حاضر نمی‌شود به بازیکنش رضایت نامه بدهد که به ایران بیاید، مگر این که باشگاه‌ها پیش‌تر به توافقی با یکدیگر رسیده باشند.

 

اصولا باشگاه‌های خارجی در کوران مسابقات و در حالی که نیم فصل دوم لیگ‌های ‌شان شروع شده است رضایت نامه بازیکنان‌شان را برای آمدن به ایران صادر نمی‌کنند، مگر این که واقعا بازیکن مازادی باشد که بخواهند آن را به پول تبدیل کنند!

 سازمان لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران باید هر چه سریع‌تر برای حل این مشکل کاری کند تا دیر نشده جلوی متضرر شدن تیم‌ها را بگیرد. ارسال درخواست به فیفا شاید اولین قدمی باشد که سازمان لیگ می‌تواند انجام دهد. /ایسنا