ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

ابهام درباره حضور بازیکن ایرانی-ژاپنی در تیم ملی



اخبار,اخبار ورزشی,بازیکن ایرانی-ژاپنی در تیم ملی


اخبار ورزشی - ابهام درباره حضور بازیکن ایرانی-ژاپنی در تیم ملی

 آریا جاسورو هاسه گاوا بازیکن ایرانی الاصل فوتبال ژاپن که اخیرا مورد توجه سرمربی تیم ملی کشورمان قرار گرفته است شاید به دلیل قوانین سختگیرانه ژاپن نتواند همزمان تابعیت کشور دیگری را بپذیرد.

به گزارش ایرنا، این بازیکن 25 ساله متولد سایتاما است. او پدری ایرانی و مادری ژاپنی دارد و هم اکنون به عنوان هافبک میانی در تیم اف.سی توکیو در جی لیگ ژاپن بازی می کند.

وی تا کنون سه بار برای تیم زیر 20 سال ژاپن به میدان رفته است و از سوی آلبرتو زاکرونی برای حضور در تیم ملی این کشور هم دعوت شد اما به دلیل مصدومیت نتوانست بازی کند.

گاوا از زمان پیوستن به تیم توکیو در سال 2012 تا کنون 57 بار برای این تیم در لیگ ژاپن بازی کرده و موفق به زدن هشت گل شده است.

او بعد از فریدون زندی، امیر شاپورزاده، اشکان دژاگه، رضا قوچان نژاد، امید نظری، دانیل داوری و مهرداد بیت آشور، احتمالا هشتمین بازیکن دارای تابعیت دو گانه خواهد بود که به تیم ملی فوتبال ایران برای مسابقات جام جهانی 2014 می پیوندد.

اما ظاهرا انتقال او به دلیل قوانین تابعیت ژاپن، به این سادگی ها نیست چرا که ژاپن از جمله کشورهایی است که فقط تک تابعیتی را قبول دارد و گاوا به دلیل دارا بودن پاسپورت ژاپنی بعید است در شرایط عادی بتواند وارد تیم ملی فوتبال ایران شود.

گفته می شود قوانین ژاپن در این رابطه (تک تابعیتی) بسیار سختگیرانه است از این رو احتمال اینکه او به مشکل بر بخورد وجود دارد.

سفارت ژاپن نیز در گفت و گویی با   ایرنا این موضوع را تأیید کرده است.

البته سفارت ژاپن افزود، در گذشته مواردی وجود داشته که افراد توانسته اند هم تابعیت ژاپنی و هم تابعیت ایرانی خود را حفظ کنند ولی در این رابطه کاری از دست سفارت بر نمی آید و طرف ایرانی باید خود موضوع را پیگیری کند.

دفتر نمایندگی ایرنا در ژاپن نیز تلاش کرد موضوع را از طریق تماس با خود گاوا دنبال کند اما پدر وی گفت، تماس با این بازیکن به دلیل حضور او در مسابقات امپراتوری امکان پذیر نیست چون بازیکنان در هنگام برگزاری این مسابقات کاملا از خانواده خود جدا می شوند.
 اخبار ورزشی - ایرنا


ویدیو مرتبط :
کیروش و تیم ملی در هاله ای از ابهام

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گفت و گو با پدر بازیکن دورگه ایرانی و ژاپنی / چرا آریا برای آمدن به تیم ملی تردید دارد؟



اخبار,اخبار ورزشی,دعوت آریا جسور به تیم ملی

 

اخبار ورزشی - گفت و گو با پدر بازیکن دورگه ایرانی و ژاپنی / چرا آریا برای آمدن به تیم ملی تردید دارد؟

تردیدها از کجا می آیند؟ چرا آریا هنوز به جمع ملی پوشان اضافه نشده؟ پدر هاسه‌گاوا به این سوال پاسخ می‌دهد.

 آریا جسور هاسه گاوا ؛ این نام پس از آن برای همه جذاب شد که در لیست بازیکنانی قرار گرفت که کارلوس کروش از میان ایرانیان مقیم خارج از کشور به سراغ شان رفته بود. او یوکوهاما مارینوس بازی می کرد. هافبک شماره 8 این تیم که شباهت ظاهری زیادی دارد به کاکا بازیکن سرشناس برزیلی .


آریا از آن پس که کروش تصمیم گرفت برای دعوت به تیم ملی از او دعوت کند برای همه در ایران جذاب شد. بازیکنی که متولد سایتامای ژاپن است. پدری ایرانی دارد و حالا 26 ساله است. پدرش بیژن جسور سال ها قبل از ایران رفته اما ماه های زیادی از سال را برمی گردد تا درکنار خانواده اش باشد.

 

بیژن در سال های جوانی بازیکن تیم های پایه استقلال و تهران جوان بوده است و اصلا با ویزای ورزشی و البته برای آموزش در دانشکده کاراته به ژاپن رفته بود. او برای همین علاقه ورزشی بود که آریا کوچک را در سرزمین بیسبال به فوتبال علاقمند کرد. بیژن جسور در این باره به خبرآنلاین می گوید:« راستش ورزش مورد علاقه ژاپنی ها بیسبال است اما چون من خودم فوتبال دوست بودم باعث شد روزهایی که همه با بچه های شان می رفتند دنبال بیسبال ، آریای من دنبال توپ بدود.»


این علاقه آریا را به باشگاه مارینوس می فرستد. او تمام دوران راهنمایی اش را در این تیم می گذراند. در همین سالهاست که او همراه با پدر در یوکوهاما اولین دیدار باستاره های تیم ملی را تجربه می کند؛«تیم ملی برای بازی با ژاپن به یوکوهاما آمده بود. من هم آریا را برداشتم و رفتیم هتل. این بازیکنان بزرگ الان جوانتر بودند.

 

مجیدی ، مهدوی کیا ، نکونام و خیلی های دیگر. آریا کنار همه بچه ها ایستاد و با آنها عکس گرفت. اتفاقا برخورد ملی پوشان با او هم جالب بود. » البته آریا خیلی فارسی بلد نبوده و این که او ملی پوشان را می شناخته اما بلد نبوده با آنها فارسی حرف بزند ، همان موقع هم برای ملی پوشان آن زمان جالب بوده است.

 

اصلا همان دیدارها و همان علایق است که باعث شده آریا بازیکنان فوتبال ایران را خیلی خوب بشناسد. او در جدیدترین مصاحبه اش با نشریه تماشاگران امروز گفته است:« من بازیکنان تیم ملی را می شناسم. علی کریمی ، علی دایی ، مهدی مهدوی کیا ، فرهاد مجیدی ، کریم باقری و جواد نکونام را می شناسم. ایران همیشه بازیکنان خوبی داشته است.»


او اما چرا زبان نمی داند؟ این جمله را پدرش باید بگوید:« ببین با خودش هم که حرف زدید و می دانید ، یک بخشی از مشکل این بوده که من در خانه خیلی با او فارسی حرف نزدم. اوایل که بچه تر بود واژه هایی را بلد بود اما الان فقط همان دمت گرم ، سلام ، چطوری و چند واژه ساده را بلد است. ما خیلی با ایرانی ها در ارتباط نبودیم.

 

برای همین هم او خیلی فارسی را یاد نگرفت. سال های زیادی هم هست که همیشه در تیم های باشگاهی بوده است و کمتر در خانه بوده تا بخواهم فارسی اش را تقویت کنم. با این وجود با پدر بزرگ و مادر بزرگش حسابی گرم می گیرد و با همین ایما و اشاره حسابی حرف های همدیگر را می فهمند.»


آریا و دعوت به تیم ملی. این خبر از کجا شکل گرفت؟ بیژن جسور در این باره به خبرآنلاین می گوید:« همان اوایل که آقای کروش سرمربی تیم ملی شدند ، یک روز یکی از این دست اندرکاران فوتبال که در ژاپن فعالیت می کنند با ما تماس گرفت و گفت می خواهد ما را ببیند. با آریا به یک هتل رفتیم ، آنجا ماجرا را برای مان شرح دادند. اینکه آقای کروش می خواهد بداند آیا آریا می تواند به تیم ملی بیاید یا نه.»


اما همه این تردیدها از کجا می آیند. چرا آریا هنوز به جمع ملی پوشان اضافه نشده؟ این پرسشی است که بازیکن سرزو اوزاکا درباره اش می گوید:« می دانید که مشکلم ، مشکل قوانین ژاپن است. اگر برای تیم ملی ایران به ایران بیایم باید ملیت ژاپنی ام باطل شود. بازی در تیم ملی ایران یک افتخار است اما من واقعا یک بازیکن دو ملیته هستم.

 

تمام زندگی اینجاست در ژاپن. این تصمیم ساده ای نیست که خیلی ساده بشود گرفت.» این حرف ها را او می گوید و پدرش هم تکمیل شان می کند:« شاید باید به او هم حق داد. فرق آریا با بچه های دیگری که به تیم ملی ایران پیوستند قوانین خاص ژاپن است. بقیه بازیکنان می توانند دو ملیتی باشند اما او باید پاسپورت ژاپنی اش را تحویل بدهد ، آن وقت برای ادامه فوتبالش در ژاپن هم یک بازیکن خارجی محسوب می شود. حتی برای ورود به این کشور و بودن در کنار مادرش هم نیاز به ویزا پیدا می کند. این ها چالش هایی هستند که تصمیم گیری را برای آریا سخت کرده است.»


آمدن یا نیامدن آریا به تیم ملی حواشی جالبی هم داشت. اینکه شایعه شد او برای حضور در ایران ، بادیگارد خواسته است. ادعایی که پدرش تنها به آن می خندد وخودش هم بعد از خندیدن برایش پاسخ جالبی دارد:« بادیگارد؟ مگر من سیاستمدار هستم که برای آمدن به تیم ملی نیاز به بادیگارد داشته باشم.»


البته بیژن جسور در این گفت و گو با خبرآنلاین نکاتی دیگر هم برای گفتن دارد:« او تنها مشکلش قرار گرفتن بر سر دوراهی بزرگی است. من با همه این مشکلات ، مدام می گویم بیا. اما یکسوی دیگر هم تصمیمی است که او باید برای ادامه زندگی اش بگیرد. او ایران و کشورش را دوست دارد. نامش آریاست ، خیلی دوست دارد به ایران بیاید اما شاید باید کمی عمقی تر تصمیم بگیرد.»
اخبار ورزشی - خبر آنلاین