ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

ابهام‌هایی در آگهی مزایده سرخابی‌ها


انتشار آگهی مزایده واگذاری استقلال و پرسپولیس در روزنامه‌ها علاوه بر آنکه از عزم سازمان خصوصی‌سازی برای واگذاری این دو باشگاه خبر داد ابهام‌هایی را هم ایجاد کرد.

خبرگزاری مهر: همزمان با پیگیری خبرهای تیم ملی ایران در استرالیا، آگهی مزایده دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در روزنامه های کثیرالانتشار اعلام شد تا واگذاری این دو باشگاه روند سریعتر و جدی تری به خود بگیرد. با این وجود اما درج این آگهی بر ابهام‌های موجود در مورد این دو باشگاه افزود چرا که مواردی در آن اعلام شده که جای بحث و بررسی یا حداقل توضیح بیشتر دارد.

اول: سهامی خاص و سهامی عام

اولین نکته که به چشم می آید این است که چرا باشگاه پرسپولیس سهامی عام اعلام شده اما باشگاه استقلال سهامی خاص است؟ تفاوت این دو شرکت بسیار زیاد است: به شرکت‌هایی که سهام آنها در دست عموم مردم باشد (۵۱% سهام به بالا) سهامی عام گفته می‌شود. فقط شرکت‌های سهامی عام در بورس پذیرفته می‌شوند.

به شرکت‌هایی که سهام آنها در اختیار عده‌ای خاص باشد، سهامی خاص گفته می‌شود و شرکت سهامی عام برای تامین سرمایه اقدام به پذیره‌نویسی عمومی می‌نماید ولی شرکت سهامی خاص، حق مراجعه به عامه را ندارد.

 - امکان صدور اوراق قرضه فقط برای شرکت‌های سهامی عام وجود دارد.

- سهام شرکت سهامی عام قابل عرضه در بازار بورس است ولی شرکت سهام خاص چنین اجازه‌ای ندارد.

حال پرسش این است که مگر این دو باشگاه تحت مالکیت وزارت ورزش نبوده اند؟ و آیا اینکه کنفدراسیون آسیا به همین موضوع ایراد گرفت که مجمع دو باشگاه نباید یکی باشد دلیلی بود برای جدایی استقلال از وزارت ورزش و پیوستن به وزارت اقتصاد و دارایی و این تفاوت عظیم آیا از همینجا نشات می گیرد؟ یعنی استقلال را اشخاص می توانند بخرند اما پرسپولیس باید پذیره نویسی شود و مردم آن را بخرند؟

دوم: ساختمانها متعلق به این دو باشگاه نیست

بحث دوم اینا ست که چندی پیش مجمع فدراسیون تشکیل جلسه داد و ساختمانهای این دو باشگاه را متعلق به فدراسیون فوتبال دانست. تا جایی که ما می دانیم این دو ساختمات در غرب تهران در زمان دادکان به این دوباشگاه هبه شد و البته جهت جلوگیری از فروش آن سندش به نام این دو باشگاه نشد. پس سند این دو ساختمان به نام استقلال و پرسپولیس نیست و زمانی که این دو ساختمان سندش به نام سرخابی ها نیست  چگونه آنها را واگذار می کنند؟

سوم: فقط برند یا کل شرکت؟

در آگهی مزایده چند جا اسم شرکت روی این دو باشگاه گذاشته شده است، اما وقتی به فروش جز به جز می رسیم در آگهی، «برند و اسم» برای فروش گذاشته شده است!

این یعنی آنکه شرکت واگذار نمی شود یا اینکه منظور از برند همان شرکت است؟ این دو عنوان با هم تفاوتهای بسیاری دارند واگذاری برند می شود شبیه به همین که حالا واگذار شده یعنی مالک شرکت نه، یعنی اسپانسری  که می تواند از برند استقلال و پرسپولیس درآمد زایی کند همین!

اگر منظور از برند همان شرکت نباشد هم قوانین کنفدراسیون آسیا به مشکل می خورد و اجازه حضور در رقابتها داده نمی شود و هم خریدار عملا مالک شرکت نیست. به نظر می رسد باید توضیحی در این رابطه داده شود چرا که برند همان شرکت نیست بلکه نماد یک شرکت است!

چهارم: چرا درفشی فر و مرغوبکار؟

ورزشگاه درفشی فر متعلق به پرسپولیس و مرغوبکار متعلق به استقلال نامیده شده و هر دو در معرض واگذاری قرار گرفته اند. نکته اینجاست که این دو ورزشگاه اجاره ای هستند و اصالتا متعلق به این دو باشگاه نیستند. تنها زمینهای تلو و کمپ حجازی هستند که از نظر سند متعلق به استقلال  هستند و چون استقلال زیر مجموعه وزارت ورزش است عملا کمپ ناصر حجازی متعلق به وزارت است.

پرسش در این زمینه این است که آیا وزارت تصمیم گرفته که این دو ورزشگاه (درفشی فر و مرغوبکار) که متعلق است به اداره کل تربیت بدنی تهران است را واگذار کند؟ اگر چنین است آیا تکلیف معارض درفشی فر را روشن کرده؟ چرا کمپ حجازی را که در موقعیت بهتری نسبت به دسترسی مرغوبکار است واگذار نکند؟


ویدیو مرتبط :
ماجرای مزایده سرخابی ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آگهی مزایده سرخابی‌ها در روزنامه‌ها


آگهی مزایده سرخابی ها بالاخره امروز در روزنامه ها منتشر شد تا باور کنیم موضوع جدایی آنها از دولت این بار جدی است.

ورزش سه: در حالی که قانون بودجه 93 به واگذاری سهام دو باشگاه تاکید دارد، سازمان خصوصی سازی راه دیگری را برگزیده است. با هم نگاهی به برخی موارد آن داریم:

1-آنها نام تجاری( برند) و ساختمان اداری دو باشگاه به همراه ورزشگاههای درفشی فر و مرغوبکار را به همراه زمین تلو ( متعلق به استقلال) برای مزایده قیمت گذاری کرده اند و خبری از سهام شرکت پرسپولیس و استقلال نیست.

2-در این آگهی مشخص است که قیمت برند پرسپولیس گرانتر بوده زیرا استقلال با داشتن زمین تلو به مساحت 30 هزار متر مربع ارزشی برایر پرسپولیس یافته که فقط برند و ورزشگاه درفشی فر و ساختمان اداری باشگاه را دارد.

3-در این مزایده خبری از ارزش گذاری کمپ استقلال نیست و احتمالا باید دلیلش مشکلات معارض داشتن و سند و ...باشد.

4-کسانی که بدهی معوقه بانکی دارند یا دارای سابقه موثر کیفری هستند. یا سو سابقه امنیتی دارند نمی توانند در مزایده شرکت کنند.

5-متقاضیان نمی توانند همزمان برای خرید هر دو باشگاه ثبت نام کنند.

6-کسانی که مالک باشگاهها دیگر هستند و سهام کنترلی سایر باشگاهها را دارند نیز اجازه حضور در مزایده را ندارند. مزید اطلاع :هدایتی همچنان در ثبت شرکت ها مالک سهام استیل آذین و عابدینی دارنده بخشی از سهام داماش است.

7-در آگهی قید شده که سند ساختمان اداری دو باشگاه به نام فدراسیون فوتبال است که بعدا در مورد نحوه انتقال آن قرار است اطلاع رسانی شود.

8-استقلال در قالب شرکت سهامی خاص و پرسپولیس در قالب سهامی عام به ثبت رسیده اند.چرایی این دوگانگی معلوم نیست.

9-برند پرسپولیس همچنان با نام پیروزی است و آنچه واگذار می شود در واقع پیروزی است نه پرسپولیس. برندی که طبق اظهارنامه شماره 297245 تحت شماره ثبت 144442 در تاریخ 2/2/86 در گروههای طبقاتی 35 (صادرات)36 (آژانس های املاک و مستغلات، 37 (آب بندی بام ساختمان) 38 آژانس های خبری، 39 تحویل بسته ها و 40 آب فلز دادن 41 ورزشی به ثبت رسیده است.

10-برند استقلال با شماره اظهارنامه 443090 و شماره ثبت 190088 در تاریخ 7/3/90 به ثبت رسیده و گروهش هم 41 و در رابطه با فعالیت های ورزشی است.

11-برنده مزایده قرار است خودش یک شرکت جدید به ثبت برساند و اموالی را که خریداری کرده زیر مجموعه آن شرکت قرار دهد.بعد از آن وزارت اقتصاد و دارایی و وزارت ورزش دو شرکت فعلی استقلال و پرسپولیس را منحل می کنند.طبعا خریدار نمی تواند نام استقلال و پرسپولیس را بدون پیشوند و پسوند روی شرکت تازه تاسیس خود بگذارد زیرا این دو نام تا قبل از انحلال وجود دارند و سیستم نامگذاری ثبت شرکت ها توان تعیین نام مشابه را ندارد.

12-قرار است دو باشگاه فعلی یا همان دو شرکت فعلی پیروزی و استقلال عهده دار دیون و بدهی ها و زیر نظر دولت باشند.یعنی هرکس طلبی از این دوباشگاه دارد با پیروزی و استقلال فعلی سر و کار دارد نه با باشگاههایی که بعدا تاسیس می شوند.

13-خریدار باید ظرف سه ماه 20 درصد سهام را به پیشکسوتان و هواداران( اولویت با پیشکسوتان) همان باشگاه با قیمت خریداری شده واگذار نماید.اسامی و صلاحیت این پیشکسوتان را وزارت ورزش تعیین می کند.یعنی برای این 20 درصد باید 58 درصد بپردازند تا بتوانند یک عضو در هیات مدیره داشته باشند. یک رای از حداقل 5 رای!

14-اسپانسرهای فعلی تا پایان تیرماه حق بهره برداری از برند را دارند و خریدار جدید از اول مرداد 94 می تواند از برند استفاده کند.

15-وقتی شرکت های جدید ثبت شد تعیین ضوابط صلاحیت هیات مدیره آنها توسط وزارت ورزش صورت می گیرد!