ورزشی


2 دقیقه پیش

پیرترین و جوان ترین بازیکن یورو 2016

سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ترین، کوتاه ترین و بلندترین بازیکن‌های یورو ۲۰۱۶ پرداخته است. خبرگزاری ایسنا: سایت یوفا در گزارشی به معرفی پیرترین، جوان ...
2 دقیقه پیش

عکس: ارزش تیم های حاضر در یورو 2016

در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ها هستند. وب سایت مشرق: در جمع 24 تیم حاضر در یورو 2016، آلمان گران ترین و مجارستان ارزان ترین تیم ...

آقایان آبی! شاهنامه آخرش خوش است


مدیرعامل سابق پرسپولیس گفت: فتح الله زاده بداند من در انتخابات فدراسیون طرفدار او هستم و اگر می توانستم رای بدهم حتما گزینه مورد نظر من، او بود.

کاپ: محمد رویانیان درباره نتایج درخشان این روزهای پرسپولیس اظهار داشت: خدا را شکر می کنم. درست است که مدتی است در این فوتبال نیستم اما نتایج پرسپولیس را دنبال می کنم. خوشحالم که این تیم با بازیکنان و کادر فنی بادرایتی که دارد توانسته خوشحالی را به هواداران تقدیم کند.به همین خاطر از آنها تشکر می کنم.

وی درباره کری خوانی های برخی بازیکنان استقلال و همچنین هواداران این تیم برای پرسپولیسی ها در نیم فصل اول که جایگاه آنها را به تمسخر می گرفتند و حالا آنها در دو امتیازی استقلال به سر می برند؛ خاطرنشان کرد: یادتان است من همیشه می گفتم جوجه را آخر پاییز می شمارند. به خاطر همین بود. شاهنامه آخرش خوش است و مطمئن باشید پرسپولیس لیگ را بالاتر از استقلال به اتمام می رساند. حاضرم به شما قول دهم این اتفاق می افتد.

مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس درباره رایگان شدن بازی های اکثر تیم های لیگ برتری و اینکه آیا این روش می تواند در بلندمدت به نفع فوتبال ما باشد یا خیر بیان داشت: چون خودم در حال حاضر در راس کار حضور ندارم نمی توانم با قطعیت در این باره صحبت کنم اما همین که این روش توانسته مردم را به ورزشگاه ها بکشاند به خودی خود خوب است. خوشبختانه پرسپولیس هم زیبا بازی می کند و همین باعث شده هواداران استقبال شان دوچندان شود. البته باید برای بلندمدت فکر و چاره بهتری اندیشید. به نوبه خودم ایده دیگری برای آوردن مردم به ورزشگاه ها داشتم و دارم که هر وقت قسمت شد دوباره به فوتبال برگردم این طرح را عملی می کنم.

وی درباره اظهارنظر چند روز پیش خودش مبنی بر اینکه برای کنترل کردن یکسری از بازیکنان پرسپولیس موتوری استخدام کرده بود گفت: ما با این کار نمی خواستیم مورد خاصی را پیدا کنیم. فقط یکی، دو تن از بازیکنان ما به کنترل و مراقبت بیشتری احتیاج داشتند و ما افرادی را استخدام کرده بودیم که در طول شبانه روز به آنها سر بزنند و جویای احوال شان شوند. این اتفاق کاملا به صورت محسوس رخ می داد و در تایم های مختلفی هم صورت می گرفت. این موتوری ها می رفتند و حال بازیکنان را می پرسیدند و اگر کمکی می خواستند هدایت شان می کردند.

رویانیان در پاسخ به این سوال که اگر این اتفاق بعد از او هم تکرار می شد آیا باز هم مشکلاتی برای بازیکنانی چون سوشا مکانی به وجود می آمد یا خیر، تصریح کرد: نباید از جوسازی رسانه ها در این قضیه غافل شد. هر بازیکن ممکن است خطا یا اشتباهی انجام دهد. مثل هر آدم عادی دیگری. باید با رافت کامل به او برخورد کرد و از رفتار بدش او را پشیمان کرد. همان دو بازیکنی که خدمت تان عرض کردم وقتی فهمیدند ما برایشان مراقب گذاشته بودیم، بسیار شرمنده بودند.

وی درباره کاندیداشدن علی فتح الله زاده در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال اذعان داشت: فتح الله زاده بداند من طرفدار او هستم و اگر می توانستم رای بدهم حتما گزینه مورد نظر من، او بود.

رویانیان در پایان درباره اینکه اگر او الان رئیس فدراسیون فوتبال بود چه واکنشی در قبال مشکلات ایران و عربستان انجام می داد؛ گفت: بدون شک من با قدرت برخورد می کردم. آنها در حال مشکل سازی هستند و سیاست را داخل فوتبال کردند و باید خجالت بکشند. لازم است ای اف سی و فیفا با آنها رفتار قاطعی داشته باشند. عربستان دربرابر ایران چیزی نیست که بخواهد قد علم کند. دیپلماسی با آنها مفهومی ندارد. عربستانی ها هیچ چیزی از دیپلماسی نمی دانند. در نهایت به هیچ وجه راضی به بازی در کشور ثالث با عربستانی ها نمی شدم.


ویدیو مرتبط :
شاهنامه اخرش خوش است ......(متین کم تحمل)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شاهنامه آخرش خوش است



 

 

 

شاهنامه آخرش خوش است

 

کسانی که بدون مطالعه و مداقه دست به کاری زنند هر چند در تشخیص خویش مومن بوده به حسن ختام عمل و اقدام اعتقاد داشته باشند . مع الذکر بر افراد تیز بین و دوراندیش پوشیده نیست که عجله و شتابزدگی هرگز به نتیجه نمی رسد و عجول و شتابزده چون اسب تیزتک یکروز با سر سقوط خواهد کرد . به همین جهت در قضاوت عجله نمی کنند و عامل را به دست زمان می سپارند زیرا به خوبی می دانند که : شاهنامه آخرش خوش است.

این عبارت مثلی در بدو امر برای هر محقق کنجکاوی ایجاد شبهه می کند که مگر کتاب شاهنامه در آخرش چه دارد و چه نقاظ ضعفی در این شاهکار ادبی جهان یافت می شود که از آن به صورت ضرب المثل استفاده می کنند ؟

شاهنامه فردوسی کتاب ارزنده ای است که هر ایرانی پاک نژاد آن را به خوبی می شناسد . کتاب شاهنامه چه از نظر کمیت و چه به لحاظ کیفیت از شاهکارهای ادبی جهان به شمار می رود.
حکیم ابوالقاسم فردوسی با نظم و تدوین شاهنامه اساس ادب و ملیت ایران را پی ریزی کرد و اسامی تمام بزرگان و نامداران دوران باستانی را در جریده روزگار ثبت کرده است چنان که خود گوید:

چون عیسی من این مردگان را تمام
سراسر همه زنده کردم به نام

اگر شاهنامه با تحمل رنج سی ساله دهقان زاده طوس به وجود نمی آمد بی گمان تمام آثار و معالم تاریخی اسلاف و نیاکان ما دستخوش سیل حوادث می شد و بعید نبود که ما نیز اکنون مانند ملل آفریقای شمالی و بعضی از کشورهای خاورمیانه به لسان عربی متکلم می بودیم و لغات و کلمات شیرین پارسی را جز در کتابخانه ها و لابلای کتب قدیمه اگر با آن آب تعصب و جهالت شسته نشده باشد نمی توانستیم بیابیم.
ولی متاسفانه اختلاف عقیده مذهبی و نژادی فردوسی و سلطان محمود غزنوی و سعایت ساعیان و حاسدان و تنگ نظران موجب نقض عهد گردید و درهم به جای دینار داد.

اما ریشه تاریخی ضرب المثل بالا از آن سرچشمه گرفته است که نقل شده فردوسی پس از سرودن هجانامه مورد بحث موفق گردید یک نسخه از هجانامه را به وسیله دوستان و طرفدارانی که در دستگاه سلطنت محمود غزنوی داشت مخفیانه به آخر شاهنامه موجود در کتابخانه سلطنتی الحاق و اضافه نماید و همین عمل موجب شده است بعد ها که از شاهنامه کتابخانه سلطنتی به وسیله نساخان و خطا طان به منظور تکثیر و توزیع نسخه ها بر می داشته اند قهرا آن هجانامه آخر شاهنامه را هم می نوشته اند.
با این توصیف اجمالی که صحت و سقم آن بر عهده راویان اخبار است سابقا هر کس شاهنامه مطالعه می کرد چون مکرر به مدح و ستایش از سلطان محمود غزنوی برخورد می کرد به گمان خود همت و جوانمردانی سلطان را که مشوق فردوسی در تنظیم شاهنامه گردیده است از جان و دل می ستود و بر آن همه عشق و علاقه به تاریخ و ادب ایران آفرین می گفت ! بی خبر از آنکه شاهنامه آخرش خوش است زیرا وقتی که به آخر شاهنامه می رسید و منظومه هجاییه را در آخر شاهنامه قرائت می کرد تازه متوجه می شد که محمود غزنوی نسبت به سلطان ادب و ملیت ایران تا چه اندازه ناجوانمردی و ناسپاسی کرده است.

به همین جهت هر کس در ازمنه گذشته به قرائت شاهنامه می پرداخت قبلا به او متذکر می شدند تا زمانی که کتاب را به پایان نرسانده باشد و در قضاوت نسبت به سلطان محمود غزنوی عجله نکند زیرا شاهنامه آخرش خوش است یعنی در آخر شاهنامه است که فردوسی محمود غزنوی راه به خواننده کتاب می شناساند و با این قصیده هجاییه حق ناسپاسی و رفتار توهین آمیز را در کف دستش می گذارد.

بی فایده نیست دانسته شود که فردوسی برای سرودن شصت هزار بیت شاهنامه نه هزار واژه به کار برده که فقط چهار صد و نود تای آن عربی است. واقعه زیر را نیز به عنوان حسن ختام این مقاله نقل می کند:
شاه عباس امر کرد کتاب شاهنامه فردوسی را بنویسند. سه هزار تومان وجه نقد داد که بعد از اتمام، باقی را که شصت هزار تومان باشد سطری یک تومان بدهد.
میر سه هزار بیت از شاهنامه نوشته فرستاد و وجه را مطالبه کرد . شاه متغیر شده گفت:
" من نخواستم با تو معامله سلطان محمود غزنوی را که به فردوسی نمود، بنمایم . "
میر عماد هم سه هزار بیت را که نوشته بود سطری یک تومان صفحه به صفحه فروخت و سه هزار تومان شاه را رد کرد . بیچاره فردوسی که خود در فلاکت و بینوایی مرد ولی خطاط هر بیت او یک تومان لابد به تسعیر زمان قاجاریه نه صفویه- می گرفت! فاعتبروایااولی الابصار.

راستی ، کنت دو گوبینو می نویسد " در پایان عمر شنیدن یکی از همین اشعار از دهان کودکی در بازار باعث مرگ فردوسی شد . " آیا حقیقت دارد ؟
100100.ir