دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

"صورت فلکی شلیاق" یا چنگ رومی(Lyr) + تصاویر



اخبار علمی - "صورت فلکی شلیاق" یا چنگ رومی(Lyr) + تصاویر

شلیاق صورت فلکی کوچکی است که نام خود را از یک آلت موسیقی تاردار گرفته است و مشهور است که در عهد عتیق مورد استفاده قرار می‌گرفته و هنوز هم در برخی از نقاط یونان استفاده می‌شود. زمان رسیدن به نصف النهار ۲۴ مرداد و مساحت آن ۲۸۶ درجه مربع می‌باشد.

وقتی این نقش آسمانی با تمام ستارگانش به خوبی دیده شود شبیه یک چنگ است. برای مدت ها تصور بر این بود که یک کرکس چنگ را در آسمان نگاه داشته است.

شلیاق صورت فلکی کوچکی است که نام خود را از یک آلت موسیقی تاردار گرفته است و مشهور است که در عهد عتیق مورد استفاده قرار می گرفته و هنوز هم در برخی از نقاط یونان استفاده می شود. زمان رسیدن به نصف النهار ۲۴ مرداد و مساحت آن ۲۸۶ درجه مربع می باشد. 

اخبار,اخبار علمی,صورت فلکی شلیاق

 نام یکی از صورتهای فلکی تابستانی که بسیار تحت تاثیر درخشندگی ستاره پرنورش ستاره نسر واقع است. ستاره متغیر بتا شلیاقی که سر دسته ستارگانی متغییر با همین نام است، ستاره چهارتایی اپسیلون و سحابی سیاره ایM57 در این صورت فلکی از مهمترین اجرام این صورت فلکی هستند.
 
ستاره‌ها
ستاره آلفا(vega) یا نسر واقع به معنای عقاب یا لاشخور است، طیف آن از نوع A0 V با قدر ۰.۰۳ و فاصله ۲۶ سال نوری است. ستاره بتا تا زمین ۳۰۰ سال نوری فاصله دارد و به عنوان ستاره‌ای از آغازین از گروه متغیرهای گرفتی به‌شمار می‌آید. دو ستاره آن از نوع A۸ و B۷ هستند ستاره بتا دارای قدر متغیر ۳.۳ تا ۴.۳ در مدت ۱۲.۹ ستاره اپسیلون با چشم غیر مسلح با قدر ۴ به نظر می‌رسد، اما با دوربین دوچشمی به صورت دو ستاره تفکیک می‌شود. تلسکوپ های بهتر هر یک از این ستارگان را هم بصورت جفتی نشان می دهد.

  اخبار,اخبار علمی,صورت فلکی شلیاق

اجرام عمقی آسمان
M57 یک سحابی حلقه با قدر نهم در میانه راه بین بتا و گامای شلیاق در فاصله ۲۱۵۰ سال نوری از ماست. این سحابی در تصاویر تهیه شده با نوردهی بالا مملو از ستاره است. از درون تلسکوپهای کوچک در یک شب صاف، مانند صفحه بیضوی محوی دیده خواهد شد که اندازه ظاهریش از سیاره مشتری بزرگتر است. برای مشاهده حفره مرکزی آن به یک تلسکوپ ۱۵ سایتیمتری نیاز است. ستاره آبی رنگ مرکزی آنقدر کم نور است که به کمک تلسکوپهای آماتوری آشکار نخواهد شد. این سحابی در بین ستارگان گاما و بتا شلیاق قرار دارد.
 
در افسانه
ایرانیان از قدیم این پیکر آسمانی را دیگ‌پایه، یک‌پایه، کَشَف و عوام سه‌پایه می‌نامیدند. این پیکر آسمانی را همچنین به گونه کرکسی با بال‌های جمع‌شده تصور می‌کرده‌اند. در افسانه‌های یونانی، از بین گوهرهای درخشان آسمان، چنگ رومی نماینده سازی است که اورفئوس آن را نواخت تا نیروهای هادس را ترغیب نماید تا همسر دوست داشتنی او، ائورودیکه از دنیای مردگان آزاد نماید.او چنان دلنواز می‌نواخت که نگهبانان خشمگین دنیای مردگان را آرام می‌کرد. سرانجام ائورودیکه اجازه یافت به دنیای زندگان برگردد ولی اورفئوس نباید تارسیدن به دنیای زندگان اوریدیکه را نگاه را می‌کرد و وقتی او این کار را کرد،ائورودیکه برای همیشه ناپدید شد.

 

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با صورت فلکی جدی یا بزغاله بیشتر آشنا شوید + تصاویر



اخبار علمی - با صورت فلکی جدی یا بزغاله بیشتر آشنا شوید + تصاویر

این پیکر آسمانی، مثلث از شکل‌ افتاده‌ای است که ستارگان نسبتاً کم‌نوری دارد، صور مجاور آن به صورت آبریز٬ عقاب٬ کمان٬ میکروسکوپ و ماهی جنوبی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، صورت فلکی کم نور جدی در منطقه البروج، شاید اولین صورت فلکی است که از دوران ما قبل تاریخ شناخته شده است، تصویر بز یا ترکیب بز ماهی در لوحه‌های به جا مانده از ۳۰۰۰ سال قبل بابلی‌ها کشف گردیده است. زمان رسیدن به نصف النهار ۲۹ شهریور و مساحت آن ۴۱۴ درجه مربع می‌باشد.

اخبار,اخبار علمی , صورت فلکی جدی

 
صورت فلکی بزغاله یا جدی (Capricornus) یکی از صور فلکی منطقه البروج است. این پیکر آسمانی، مثلث از شکل‌ افتاده‌ای است که ستارگان نسبتا کم‌نوری دارد. این صورت فلکی ستارهٔ بارز و قابل توجهی ندارد لیکن رصدگران و ناظران زمینی آنرا به شکل مثلث بزرگی که اضلاع آن کمی قوس برداشته‌اند می‌بینند.
 
ستاره‌ها
این صورت فلکی ستاره قابل توجهی نداشته و درخشنده‌ترین آن‌ها از قدر سوم است. درخشنده‌ترین ستاره این صورت فلکی ستاره دلتای جدی متغیری است که منحنی نوری آن خیلی کم تغییر می‌کند.
 
اجرام عمقی آسمان
از اجرام عمقی این صورت فلکی می‌توان از خوشه ستاره‌ای M۳۰ نام برد که در حدود ۴ درجه ی، جنوب شرقی زتای جدی قرار دارد و قدری در حدود ۷+ دارد. بهترین حالت دید را با تلسکوپ می‌توان داشت. از دیگر اجرام عمقی می‌توان خوشه کهکشانی NGC ۷۱۰۳ و کهکشان مارپیچی NGC ۶۹۰۷ را نام برد.
 
در افسانه
پیشینیان ما، در منطقه دریای مدیترانه و خاورمیانه علاقه زیادی به موجودات افسانه‌ای داشتند؛ موجوداتی خیالی که از ترکیب اعضای موجودات واقعی و معمولی شکل می‌گرفتند از قبیل «می‌نو تاروس» (هیولای آدم خوار با سر گاومیش) و انسانهای اسب پیکر. عجیب‌تر از آن‌ها بزماهی است، که قبلا» در بابل قدیم نقش مهمی را بازی می‌کرد.

اخبار,اخبار علمی , صورت فلکی جدی

 
یونانیان باستان بر این باور بودند که «پان» (pan) خدای جنگل در نبردی که خدایان علیه غولهای افسانه‌ای در پیش گرفتند، برای آنکه بتواند از چنگ دشمنان فرار کند، خود را به رودخانه‌ای انداخت. او می‌خواست مانند شماری از دیگر خدایان برای استتار خود را به شکل ماهی در آورد.

چون او دیر به داخل آب پرید، تنها نیمه پایینی او تبدیل به دم ماهی شد و سرشاخدارش به شکل بز در آمد. به این ترتیب موجود عجیب و خیالی بز ماهی خلق شد، که بعد زئوس خدای خدایان او را به آسمان انتقال داد. صورت فلکی بزماهی را امروزه بیشتر جدی می‌خوانند. برای این اسم نیز افسانه‌ای وجود دارد. می‌گویند زمانی که «زئوس» نبرد بر سر قدرت را با پدرش «کرونوس» (cronous) آغاز کرد، آیجیپان «(aigipan)، پسر خدای جنگل به شکل یک بز کوهی در کنار او قرار گرفت و از او حمایت کرد. زئوس خدای پیروزمند، برای قدردانی از کمک» آیجیپان «بعدا او را به یک صورت فلکی تبدیل کرد.

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران