دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

PoWiFi چیست و چه قابلیت هایی دارد؟


ین روزها به هر جا که می‌رویم در اطراف خود انواع شبکه‌های بی‌سیم را می‌بینیم؛ ولی کمی فکر کنید. آیا واقعا ما از تمام پتانسیل‌های این فناوری نهایت استفاده را می‌بریم؟

وب سایت ماهنامه شبکه : این روزها به هر جا که می‌رویم در اطراف خود انواع شبکه‌های بی‌سیم را می‌بینیم؛ ولی کمی فکر کنید. آیا واقعا ما از تمام پتانسیل‌های این فناوری نهایت استفاده را می‌بریم؟ بنا به اظهارنظر مهندسین دانشگاه واشنگتن پاسخ این سئوال مثبت است.

 آن‌ها موفق شده‌اند سیستم جدیدی درست کنند که به آن برق روی وای‌فای (PoWiFi) گقته می‌شود. این سیستم جدید می‌تواند به در داخل یک شبکه بی‌سیم با استفاده از انرژی ذاتی سیگنال‌های وای‌فای به دستگاه‌های موجود در شبکه برق برساند.

PoWiFi چیست و چه قابلیت هایی دارد؟

وامسی تالا (Vamsi Talla) یکی از مهندسین این پروژه و همچنین نگارنده این مقاله می‌گوید: «برای اولین بار موفق شدیم نشان دهیم که می‌توان از دستگاه‌های وای‌فای برای تأمین نیروی سنسورهای داخل دوربین و سایر دستگاه‌ها استفاده کرد.

هم‌چنین موفق شدیم دستگاهی بسازیم که هم نقش روتر را به‌عهده دارد و هم این‌که می‌تواند به‌عنوان منبع تأمین‌کننده برق و انرژی عمل کند.

نکته مهمی که در مورد این دستگاه باید اشاره کرد آن است که علاوه بر تأمین برق و نیروی لازم برای کار سایر دستگاه‌ها بدون کوچک‌ترین افتی می‌تواند سیگنال وای‌فای را در شبکه نوزیع کند.»

سیستم PoWiFi که اولین بار در ابتدای سال جاری میلادی معرفی شد قرار است در ماه دسامبر در جریان کنفرانس CoNext 2015 که توسط مؤسسه دستگاه‌های محاسباتی و کامپیوتری برگزار می‌شود، تحت عنوان یک مقاله ارائه شود.

به نظر می‌رسد با توجه به رشد روزافزون استفاده از گجت‌های الکترونیکی (که خود شما نیز یکی از آن‌ها هستید) و هم‌چنین وجود شبکه‌های وای‌فای در اطراف‌مان تقاضا برای این فناوری بسیار زیاد است.

در حالی‌که ایده جریان الکتریسیته در هوا به صورت بی‌سیم ممکن است کمی خطرناک و نگران‌کننده به‌نظر برسد ولی مقدار نیرویی که توسط PoWiFi تولید می‌شود آن‌قدر کم است که هیچ نگرانی ایجاد نمی‌کند.

مقدار این نیرو به حدی است که می‌تواند شارژ سنسورهای کم مصرف دستگاه‌های کوچکی نظیر دوربین و ردیاب سلامتی را فراهم کند؛ اما گوشی‌های هوشمند و سایر وسایلی که به توان بیشتری نیاز دارند نمی‌توانند از این قابلیت استفاده کنند.

محققان در حالی‌که در حال تحقیق و کار بر روی PoWiFi بودند دریافتند که اوج انرژیی که از سیگنال‌های وای‌فای بدست می‌آید برای شارژ کردن این‌گونه گجت‌های کم مصرف کافی است ولی به دلیل این‌که سیگنال‌ها یک‌طرفه و به تناوب فرستاده می‌شوند احتمال از بین رفتن و هدر رفتن این انرزی وجود دارد.

مهندسین داتشگاه واشنگتن با بهنیه کردن دستگاه روتر توانستند توان کانال‌های وای‌فای را افزایش دهند و در کنار آن سنسورهایی در داخل دستگاه‌های کم مصرف مثل دوربین‌ها کار گذاشتند تا بتوانند با استفاده از این انرژی کار کنند.

 در نتیجه آن‌ها موفق شدند سیگنال‌های قوی و پیوسته برای فراهم کردن نیروی لازم این‌گونه دستگاه‌ها را تهیه کنند.

در جریان آزمایش‌های صورت‌گرفته محققان نشان دادند که PoWiFi قادر است نیروی لازم و کافی برای کار یک دوربین وایرلس کم‌مصرف را تا شعاع ۵ متری فراهم کند. هم‌چنین شارژ باطری یک دستگاه ردیاب سلامتی پوشیدنی Jawbone Up24 که کاملا خالی بود با استفاده از این فناوری در زمان ۲ ساعت و نیم به ۴۱ درصد رسید.

محققان در کنار آزمایش‌های مربوط به سنجش توانایی‌های شارژ سیستم؛ تآثیر کار PoWiFi روی وظیفه اصلی روتر را هم مورد بررسی قرار دادند: روتر در ارائه سرویس اینترنت به یک شبکه محلی هیچ‌گونه مشکلی نداشت.

PoWiFi چیست و چه قابلیت هایی دارد؟

این آزمایش در شش خانه انجام شد و کاربران متوجه کمترین افت سرعت و کاهش کارایی نشدند. کاربران قادر بودند هم صفحات وب را باگزاری کنند و هم این‌که فایل ویدئویی اجرا کنند.

شیام گولاکوتا؛ یکی دیگر از نویسندگان این مقاله می‌گوید: در آینده شاهد خواهیم بود که فناوری PoWiFi میزان کارایی سیستم را وارد مرحله جدیدتری کند تا این‌که بتواند به دستگاه‌هایی که در فاصله بیشتری نسبت به روتر قرار دارد سرویس اینترنت ارائه دهد و در عین حال قادر باشد برق تعداد زیادی سنسور را فراهم کند.

هرچند که در حال حاضر نیرویی که از فناوری PoWiFi به دست می‌آید قابل مقایسه با توان یک شبکه کابلی نیست.

 اما پیشرفت‌هایی که در طول زمان حاصل می‌شود می‌تواند موجب شود تا این فناوری تأثیر بسزایی در کار کاربران خود داشته باشد؛ به‌خصوص زمانی‌که کاربران قادر باشند دستگاه‌های کوچک موجود در شبکه را بصورت وایرلس شارژ کنند.

البته در پایان باید گفت که همه امیدوار هستیم تا روزی به این هدف برسیم.


ویدیو مرتبط :
قابلیت های جدیدویندوز10

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نانوحسگرهایی با قابلیت آشکارسازی تک ویروس



 

نانو حسگر

 

پژوهشگران ايراني، با مطالعه خواص اپتيکي نانوآنتن‌ها، امكان ساخت نانوحسگرهايي با قابليت آشکارسازي تک‌ويروس، پيل‌هاي خورشيدي نانومتري و ديسک‌هاي نوري ظرفيت بالا را فراهم كردند.

 

نانوآنتن‌ها شامل دو يا چند نانوذره هستند که در فاصله چند نانومتري از يکديگر قرار داشته و نقش آنها در نانواپتيک، مشابه نقش آنتن‌هاي معمولي در سيستم‌هاي مخابراتي و الکترونيکي است. از بر هم‌کنش نور با نانوآنتن‌ها، يک ميدان الکترومغناطيسي بسيار قوي در گاف بين نانوذرات بوجود مي‌آيد که مي‌تواند کاربردهاي گوناگوني را به همراه داشته باشد.

 

دکتر احمد محمدي پژوهشگري است که به مطالعه سيستماتيک خواص اپتيکي نانوآنتن‌هاي ساخته شده از يک يا دو نانوذره به شکل بيضي‌گون و همچنين بررسي تاثير پارامترهاي مهم مانند مواد سازنده، ضريب گذردهي محيط پيرامون، اندازه نانوذرات و فاصله بين آنها بر سطح مقطع پراکندگي، پرداخته است.

 

وي در گفتگو با بخش خبري سايت ستاد ويژه توسعه فناوري نانو گفت: «در اين طرح تحقيقاتي، دو روش تحليلي و عددي را براي محاسبه سطح مقطع پراکندگي نانوآنتن‌هاي ساخته شده از يک و دو نانوذره، به‌كار گرفته‌ايم. به همين منظور، از تئوري قطبش‌پذيري، با اعمال تصحيحات مناسب در نانوآنتن‌هاي تک‌ذره استفاده کرده‌ايم».

 

دکتر محمدي در ادامه افزود: «از آنجا که استفاده از تئوري قطبش‌پذيري، براي نانوآنتن‌هاي شامل بيش از يک نانوذره امکان پذير نيست، بنابراين، در اين پژوهش سعي کرده‌ايم از روش‌هاي عددي همچون FDTD سه بعدي، براي محاسبه سطح مقطع پراکندگي نانوآنتن‌ها استفاده نماييم.

 

در هر دو مورد، با تغيير پارامترهاي مسئله، بررسي سطح مقطع پراکندگي، تشديد پلاسموني مورد نظر و بهرة پراکندگي بالا، مدل مناسبي را ارائه کرده‌ايم».

 

با طراحي مناسب نانوآنتن‌ها، امكان ساخت نانوحسگرهاي بسيار حساس با توانايي آشکارسازي تک‌ويروس، ديسک‌هاي نوري با ظرفيت چند ترابايت (چند هزار گيگابايت)، سلول‌هاي خورشيدي در ابعاد نانومتري با بهره بسيار بالا (بيش از 80%) و مدارهاي مجتمع نانوفوتونيکي فراهم مي‌گردد، همچنين تصويربرداري اپتيکي از پروتئين‌ها و DNA، امكان‌پذير مي‌شود.

 

جزئيات اين طرح كه در گروه فيزيک دانشگاه خليج‌فارس با همکاري فرانسيسکا کامينسکي (موسسه نيلزبور در دانمارک) و دکتر ماريو آجو (گروه نانواپتيک، دانشگاه ETH در سوييس) به سرپرستي پروفسور وحيد صندوقدار انجام شده، در مجله Int. MKS است. '> MKS است. '> J Nanotechnol (جلد 6، صفحات 11- 10، سال 2009) منتشر شده است.