دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

Microsoft Surface، تبلتی در قالب لپ‌تاپ


مایکروسافت ادعا می کند Surface پاسخی برای همه نیازهای کاربران از یک تبلت است. آیا این محصول تهدیدی برای تبلت هاست یا تهدیدی برای لپ‌تاپ ها؟






صبح بخیر:  وقتی در سال 2010 میلادی آی‌پد معرفی شد، گوگل و ارتش تبلت های اندرویدی‌اش همه در برابر آی‌پد قد علم کردند تا این محصول انقلابی را از رده خارج کنند. پس از آن نیز تبلت هایی همچون نکسوس 7 گوگل و ترانسفورمر پرایم ایسوس با ویژگی ها و امکانات خوب خود را رقیب سرسخت آی‌پد و آی‌پد مینی می دانستند. پس از آنها نیز تبلت ویندوز هشتی مایکروسافت به نام Surface با صفحه‌کلید اختصاصی وارد میدان مبارزه شد.

مایکروسافت ادعا می کند Surface پاسخی برای همه نیازهای کاربران از یک تبلت است. آیا این محصول تهدیدی برای تبلت هاست یا تهدیدی برای لپ‌تاپ ها؟ برای آشنایی بیشتر با این محصول با ما همراه باشید.

تبلتی در قالب لپ‌تاپ
طراحی

اگر انتظار داشتید که Surface بدنه آلومینیومی و باریکی همچون آی‌پد داشته باشد، متاسفانه ناامید خواهید شد. بدنه تبلت سرفیس از تیتانیوم تیره ساخته شده است و بیشتر ظاهر و ترکیبی صنعتی دارد و بیشتر به نظر می رسد که مقاوم و استحکام بالایی دارد.

سرفیس از آلیاژ VaporMg ساخته شده است. این آلیاژ سه مرتبه سبک تر از آلومینیوم است. استفاده از این فلز به وزن کم تبلت کمک بسزایی کرده است زیرا معلوم نبود اگر از آلیاژ دیگری در ساخت آن استفاده می شد، وزن دستگاه چقدر می شد. در حال حاضر سرفیس 676 گرم وزن دارد و از آی‌پد 4 وای‌فای با 652 گرم وزن و گوگل نکسوس 10 با 603 گرم وزن چندان سنگین تر نیست. ضخامت بدنه سرفیس 9.4 میلی‌متر است و با نسل چهارم آی‌پد برابری می کند اما از نکسوس 10 گوگل (8.9 میلی‌متر) ضخیم تر است.

لبه های تبلت گرد و خمیده هستند و این مساله برای زمانی که می خواهید برای مدت طولانی دستگاه را در حالت افقی در دست بگیرید بسیار خوب است. البته باید در نظر داشت که این دستگاه همچنان از دیگر رقیبانش سنگین تر است.

کلید تنظیم صدا در سمت چپ دستگاه و درست زیر سوکت 3.5 میلی‌متری هدفون، کلید خاموش و روشن در بالا و در سمت راست، پورت  USB 2.0، میکرو HDMI و پورت شارژ دستگاه قرار دارند که مکانیزم آهن ربایی همچون داک صفحه‌کلید دارد. برای ورودی کارت حافظه MicroSD نیز دربی وجود دارد که آن را می پوشاند.

همچنین باید به کاور صفحه کلیدهای تایپی و لمسی اشاره کنیم که به گیره آهن‌ربایی می چسبند و تبلت را به لپ‌تاپ تبدیل می کنند. البته منظور از لپ‌تاپ این نیست که بتوانید سرفیس را مانند لپ‌تاپ در دست بگیرید و لم بدهید یا با آن به رختخواب بروید، باید از این دستگاه فقط روی میز یا سطح صاف استفاده کنید زیرا صفحه‌کلیدش همچون لپ‌تاپ واقعی نیست. شاید بتوان سرفیس را به ترانسفورمر Infinity یا پرایم ایسوس تشبیه کرد.
هر کدام از صفحه‌کلیدها تجربه ای متفاوت را برای کاربر رقم می زنند. صفحه‌کلید لمسی، به کاربر کمک می کند تا داکیومنت و ایمیل های خود را با سرعت بیشتری نسبت به صفحه‌کلیدهای معمولی تایپ کند. این صفحه‌کلید 3.25 میلی‌متر ضخامت دارد.

کاور تایپی نیز همان طور که از نامش پیداست، صفحه‌کلید معمولی است که برای تایپ به کمک کاربر می آید.

صفحه‌نمایش

صفحه نمایش سرفیس از نمایشگر آی‌پد و بیشتر تبلت های اندرویدی بزرگ تر است. این صفحه نمایش 10.6 اینچ اندازه، نسبت تصویر 16:9 و کیفیت ClearType HD دارد، یعنی فول‌اچ‌دی نیست.
با داشتن رزولوشن 768×1366 پیکسل و تراکم تصویر 148 پیکسل در هر اینچ، نمی توان کیفیت صفحه نمایش سرفیس را با آی‌پد چهار (2048×1536 پیکسل و تراکم تصویر 264 پیکسل در هر اینچ) و نکسوس 10 (2650×1600 پیکسل و تراکم تصویر 300 پیکسل در هر اینچ ) مقایسه کرد. اما با همه این اوصاف باز هم تصاویر در این نمایشگر با وضوح خوبی دیده می شوند. البته شاید نتوان شفافیت و زنده بودن تصاویر را با نمایشگر محصولاتی همچون گلکسی تب 10.1 سامسونگ مقایسه کرد.

تماشای فیلم، وب‌گردی و استفاده از رابط کاربری ویندوز 8 در این صفحه نمایش همچنان خوب است. شیشه ضدخش آن نیز دوام بیشتری به دستگاه بخشیده است.

تبلتی در قالب لپ‌تاپ

دوربین

انتظار نداشته باشید که گوشی هوشمند خود را در جیبتان بگذارید و با دوربین 1.2 مگاپیکسل عقب این تبلت که قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت 720p اچ‌دی نیز دارد، بخواهید عکاسی کنید. این دوربین آن قدر قوی و کارآمد نیست که بتوان از عکس های آن استفاده کرد یا آنها را با دوستان خود در فیس‌بوک به اشتراک گذاشت. تقریبا همه عکس هایی که با این دوربین گرفته می شوند تعداد بسیاری نویز دارند.
دوربین دیگری نیز در جلوی تبلت قرار دارد که آن نیز 1.2 مگاپیکسل با قابلیت فیلم‌برداری با کیفیت 720p اچ‌دی است. البته دوربین دوم برای برقراری تماس تصویری مثلا در اسکایپ کارکرد بسیار خوبی دارد. تنها نکته مثبتی که در مورد دوربین سرفیس می توان به آن اشاره کرد زاویه مناسب دوربین است که کاربر می تواند به خوبی منظره ای را که می خواهد در صفحه نمایش کادربندی و با دوربین ضبط کند.

صدا


در حالت افقی، دو بلندگوی استریو دستگاه در بالا قرار دارند و به این ترتیب صدا با دست های کاربر خفه و گنگ نمی شود. یعنی هنگام نگه داشتن تبلت، دست کاربر مانعی برای پخش صدا نیست. شاید بتوان گفت این تبلت یکی از بهترین صداها را میان دیگر تبلت ها دارد. کاربر می تواند هنگام تماشای فیلم در سرفیس، صدای گرم، واضح و بدون نویزی را تجربه کند.

ویندوز 8

سرفیس نسخه RT ویندوز 8 را در خود دارد. این نسخه متناسب و مخصوص تبلت طراحی و عرضه شده است. ویندوز 8 طراحی کاشی مانند بسیار زیبایی دارد به طوریکه شما می توانید میان اپلیکیشن های مبتنی بر Bing، اینترنت اکسپلورر 10، ایکس‌باکس موزیک و ویدئوها به راحتی گشت بزنید. همچنین می توان به طور یکجا به حساب های کاربری مختلف ایمیل دسترسی داشت. همچنین می توانید به دسک‌تاپ معمولی ویندوز نیز دسترسی داشته باشید که برای دوستداران نسخه لمسی این سیستم‌عامل حس آشنای ویندوز 7 را دارد.

یکی از مزایای بسیار مهم ویندوز 8 این است که به طور پیش فرض نرم‌افزارهای Office Home و Student 2013 RT Preview را در خود دارد. البته بازگشت به مود دسک‌تاپ برای استفاده از آن می تواند تا حدی برای کاربر گیج کننده به نظر برسد.

یکی از ویژگی های ویندوز 8 که بسیار دوست داشتنی است، قابلیت چسباندن اپلیکیشن ها به کناره صفحه نمایش است که محیطی برای انجام چند کار همزمان ایجاد می کند و کاربر می تواند دو اپلیکیشن را در صفحه ای واحد به طور یکجا اجرا و مشاهده کند. این قابلیت هم در مورد اپلیکیشن های خود سیستم و هم در مورد نرم‌افزارهای Store مصداق دارد و قابلیت چند وظیفه‌گی در این تبلت بسیار بهتر از گلکسی  Note 10.1 سامسونگ کار می کند.

تبلتی در قالب لپ‌تاپ

نرم‌افزار

برای وسیله ای که مبتنی بر نرم‌افزارهای خود است بسیار ناامیدکننده است که مایکروسافت در فروشگاه خود اپلیکیشن های چندانی برای این دستگاه ندارد. شاید برخی نرم‌افزارهای خوب و شناخته شده ای همچون اسکایپ و SmartGlass ایکس‌باکس یا بازی های همچون Jetpack Joyride و  Fruit Ninja در این فروشگاه وجود داشته باشند اما طولی نمی کشد که متوجه می شوید که فروشگاه اینترنتی سیستم‌عامل کروم بسیار بهتر از فروشگاه مایکروسافت برای ویندوز 8 ظاهر شده است. یکی دیگر از ایرادات این بخش این است که نمی توان اپلیکیشن های ویندوز 7 را روی نسخه RT ویندوز 8 نصب و استفاده کرد.

عملکرد

تبلت سرفیس مایکروسافت به پردازنده چهار هسته ای انویدیا تگرا 3 و دو گیگابایت رم مجهز است. این تبلت وای‌فای و بلوتوث 4 دارد و به خوبی از عهده انجام چند کار هم زمان بر می آید. با این ویژگی ها در ردیف تبلت های اندرویدی همچون ترانسفورمر Pad Infinity و نکسوس 7 قرار می گیرد. با این پردازنده، گشت زدن میان کاشی های ویندوز 8 و مرور وب در اینترنت اکسپلورر 10 بدون هیچ تاخیری انجام می شود و صفحات با کمترین میزان تاخیر باز می شوند.

بزرگ ترین مشکل این دستگاه، مدت زمان بارگذاری است. دسترسی به اپلیکیشن های از پیش نصب شده، بازی ها و نرم‌افزارهای دانلود شده از فروشگاه مایکروسافت بیش از 10 ثانیه زمان می برد.
تبلت سرفیس مایکروسافت در دو نسخه 32 و 64 گیگابایت عرضه می شود و برخلاف آی‌پد اپل می توان حافظه داخلی آن را با کمک یو‌اس‌بی و MicroSDXC افزایش داد. نکته ای که باید در اینجا به آن اشاره کرد آن است که مدل 32 گیگابایت فقط 16 گیگابایت فضای خالی برای ذخیره سازی دارد.

باتری

مایکروسافت ادعا می کند که باتری 31.5 وات ساعت سرفیس می تواند تا 10 ساعت استفاده را پاسخ‌گو باشد که بسیار مشابه کارکرد باتری 43.5 وات ساعت نسل چهارم آی‌پد اپل است.
به لطف پردازنده چهار هسته ای و صفحه نمایش که باتری چندانی مصرف نمی کند، این باتری با احتساب وب‌گردی، دانلود اپلیکیشن، بازی، تماشای ویدئو و انجام چند کار همزمان 9.5 تا 10 ساعت استفاده را دوام دارد.

نتیجه گیری

آیا سرفیس مایکروسافت رقیب سرسخت آی‌پد است؟ پاسخ این است که این دو تبلت کاملا با هم فرق دارند. آی‌پد یک تبلت باریک آلومینیومی چند رسانه ای است که ظرفیت و قدرت کافی برای تماشای فیلم، خواندن مجله و انجام بازی را دارد.

سرفیس مایکروسافت کاور صفحه‌کلید، رابط کاربری بسیار روان ویندوز 8 و قابلیت ارتقا حافظه دارد و با داشتن قابلیت انجام چند کار به طور همزمان در جایگاه ویژه ای میان تبلت ها می نشیند. ارزش این تبلت با صفحه نمایش نه چندان عالی، مشکلات عملکردی، محدود بودن اپلیکیشن های فروشگاه و اینکه از کاورهای صفحه‌کلید آن فقط روی سطوح صاف می توان استفاده کرد تا حدی کاهش پیدا می کند.
 
پشتیبانی کامل از مایکروسافت آفیس را می توان نگین تاج سرفیس به شمار آورد که در کنار صفحه‌کلید این تبلت را به وسیله ای کارآمد تبدیل کرده است. در آخر باید گفت اگر بسیار مشتاق داشتن تبلت سرفیس هستید، به شما پیشنهاد می کنیم منتظر آمدن نسخه دوم آن باشید شاید ایرادات نسخه فعلی در آن برطرف شده باشد.  


ویدیو مرتبط :
معرفی رسمی لپ تاپ Microsoft Surface Book

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

Surface Pro 3: تبلت، لپ تاپ یا هر دو؟!


مایکروسافت در هفته گذشته از نسل جدید سرفیس در ابعاد بزرگ‌تر، بدنه باریک‌تر و سبک‌تر و همچنین سخت‌افزار قوی‌تر پرده برداشت. مدیر بخش سرفیس مایکروسافت از Surface Pro 3 به عنوان تنها گزینه از پُست‌پی‌سی‌ها برای جایگزین شدن لپ‌تاپ‌ها یاد کرد.

زومیت: سرفیس پرو ۳ باریک‌ترین سخت‌افزار مجهز به پردازنده Core i اینتل، در دنیا است. این تبلت فقط ۸۰۰ گرم وزن دارد و از این بابت نیز نسبت به سرفیس قبلی با وزن حدود ۹۱۰ گرم به شکل قابل ملاحظه‌ای سبک‌تر شده است؛ مخصوصاً که سایز صفحه‌نمایش در آن از ۱۰.۶ اینچ به ۱۲.۱ اینچ افزایش یافته است. کاهش وزن و ضخامت محصول در راستای نزدیک شدن به فرم فکتور تبلت‌ها صورت پذیرفته در حالی که افزایش قطر نمایشگر علاوه بر حربه زیرکانه مایکروسافت برای کاهش ضخامت محصول، موجب نزدیک‌تر شدن سرفیس پرو به یک لپ‌تاپ ایده‌آل شده است.

سرفیس پرو مایکروسافت همچنان بزرگ‌تر، ضخیم‌تر و سنگین‌تر از تبلت 12.2 گلکسی نوت پرو سامسونگ و آیپد ایر اپل است. البته گلکسی نوت پرو سامسونگ صرفا به عنوان یه تبلت خاص به بازار معرفی گردید و سودای تصاحب بازار یا جایگزینی با لپ‌تاپ‌ها را در سر نمی پروراند. شاید استانداردترین ابعاد و شکل ظاهری در این مجموعه متعلق به آیپد ایر باشد که به عنوان یک تبلت، موفق به تصاحب بخش بزرگی از بازار شده است؛ چرا که خصوصیات ظاهری آن بیش از بقیه به فرم فکتور تبلت نزدیک است.

سرفیس پرو 3 در مقابل مک‌بوک‌های اپل کوچک‌تر و سبک‌تر است در حالی که از نظر قدرت پردازشی تفاوت عمده‌ای با این دو لپ‌تاپ مشهور بازار ندارد. اما با در نظر گرفتن صفحه کلید مناسب برای سرفیس که از نظر کارایی و ارگونومی نزدیک به مک‌بوک‌ها باشد، دیگر این فاصله از نظر سایز و وزن در این حد واضح نخواهد بود. در کل سرفیس مایکروسافت با قدرت پردازشی مناسب خود از دیدگاه فرم فکتور لپ‌تاپ، سبک‌تر و کوچک‌تر از مک‌بوک‌های اپل است که آن را در جایگاه مناسب‌تری قرار می‌دهد. اما نکات ریزی در این برتری نهفته است که در ادامه به آن می‌پردازیم. بنچمارک‌های زیر که از سایت انگجت انتخاب شده است، دید مناسب‌تری از قدرت پردازشی محصول مایکروسافت در مقایسه با دیگر محصولات ارایه می‌دهد:

 می‌توان به این نتیجه رسید که سرفیس با بدنه باریک‌تر، وزن سبک‌تر و قابلیت‌های متنوع در حد و اندازه اولترابوک‌های مطرح بازار ظاهر شده است.

سرفیس پرو 3: تبلت، لپ تاپ یا هر دو؟!

سرفیس جدید از یک صفحه‌نمایش ۱۲ اینچ با رزولوشن بسیار خوب ۲٫۱۶۰ در ۱٫۴۴۰ پیکسل بهره می‌برد که نسبت تصویر 3:2 را ارائه می‌کند. مایکروسافت ادعا کرد که این نسبت تصویر ۶ درصد فضای کاری بیشتری را نسبت به صفحه‌نمایش ۱۳ اینچ مک‌بوک‌ ایر در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

مایکروسافت به همراه سرفیس پرو ۱۲ اینچ خود از Type Cover 2 نیز رونمایی کرد. این پوشش تبلت، دارای کلیدهای فیزیکی برای تایپ آسان است و ۷۸ درصد اصطکاک کمتری دارد. این صفحه‌کلید طوری طراحی شده است تا بهتر روی پا قرار گیرد. به لطف طراحی جدید پایه سرفیس، می‌توان به شکل بهتر و آسان‌تری از سرفیس پرو ۳ برای تایپ استفاده نمود.

سرفیس پرو 3: تبلت، لپ تاپ یا هر دو؟!

پایه‌ی نگهدارنده‌ی جدید از یک حالت canvas mode یا بوم‌مانند، پشتیبانی می‌کند که سرفیس پرو ۳ را در یک زاویه‌ی ۱۵۰ درجه‌ای قرار می‌دهد و بطور خاص برای طراحی و نگارش در نظر گرفته شده است. مایکروسافت این ویژگی‌ها را دقیقا در راستای نزدیک کردن تجربه کاربری از تولید محتوا با سرفیس به آنچه که در لپ‌تاپ‌ها شاهد هستیم، اضافه کرده است. همان گونه که در شکل زیر مشاهده می‌کنید تغییرات اعمالی ردموندی‌ها موجب می‌گردد که تولید محتوا با سرفیس‌های جدید در حالات مختلف از جمله در زمانی که تبلت را بر روی پاهای خود قرار می‌دهید و به تولید محتوا مشغول هستید، ساده‌تر گردد. با همه اینها هنوز فاصله زیادی میان سهولت استفاده و ارگونومی مناسب کیبورد مک‌بوک‌ها و بسیاری از لپ‌تاپ‌های دیگر نسبت به سرفیس وجود دارد.

سرفیس پرو 3: تبلت، لپ تاپ یا هر دو؟!

درگاه‌ها

سرفیس پرو 3 به یک پورت USB 3.0، پورت Mini-DisplayPort و اسلات SD Card مجهز شده است که از این نظر نسبت به اکثر تبلت های رایج بازار در شرایط بهتری قرار می‌گیرد. مجهز بودن تبلت به پورت‌های متنوع با توجه به کاربرد کنونی تبلت‌ها نکته مهمی به شمار نمی‌رود، در حالی که تجهیز شدن یک لپ‌تاپ به پورت‌های مختلف از حیاتی‌ترین ملزومات این محصولات به شمار می‌روند. مک‌بوک‌های اپل نیز از این نظر برتری چندانی نسبت به سرفیس ندارند. تفاوت عمده آن‌ها به پشتیبانی مک‌بوک‌ها از پورت تاندربولت 2 و پورت USB 3.0 باز می‌گردد که شاید برای تعدادی از کاربران با اهمیت جلوه کند. بارها برای شما اتفاق افتاده است که هنگام استفاده از ماوس نیاز به اتصال هارد اکسترنال یا فلش مموری به لپ تاپ خود داشته باشید که در این حالت نیاز به دو پورت USB بیشتر خود را نمایان می کند. البته مایکروسافت برای این موضوع نیز راه‌حلی دارد و یک داک استیشن را برای سرفیس ۳ طراحی کرده است که چند درگاه USB را به همراه پورت‌های مربوط به اترنت، دیسپلی پورت و غیره در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

با همه این‌ها سرفیس پرو ۳ در مقایسه با تبلت‌های بازار از تنوع خوبی در زمینه درگاه‌های ورودی و خروجی بهره می برد.

سرفیس پرو 3: تبلت، لپ تاپ یا هر دو؟!

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سرفیس پرو 3 که ردموندی‌ها سعی در نمایش کارکرد پررنگ آن در این تبلت داشتند، قلم تعبیه شده در این محصول است. براساس گفته‌های پنی، رئیس بخش سرفیس مایکروسافت، قلم سرفیس پرو ۳ فقط یک استایلوس ساده نیست؛ بلکه به‌نوعی جایگزینی برای یک قلم واقعی است که همگان تجربه‌ی کار با آن را دارند و در کار با گجت‌ها نیز به‌دنبال استفاده از چنین قلمی هستند؛ بطوری که ویژگی‌هایی چون وزن سبک را داشته باشد.

قلم استایلوس مایکروسافت از تکنولوژی شرکت N-trig و به نام Active Pen استفاده می‌کند که همانند قلم‌های سری نوت که محصول شرکت Wacom است، نسبت به فشار وارده حساس است. اما تفاوت عمده این دو محصول به نحوه پیاده‌سازی آنها باز می‌گردد. Active Pen قادر به تشخیص 256 سطح از فشار است در حالی که محصول Wacom نزدیک به 1024 سطح را تشخیص می‌دهد. با این حال Active Pen تاخیر کمتری دارد و در مقابل قلم‌های نوت به شکل نازک‌تری پیاده‌سازی می‌شود که موجب نازک‌تر شدن محصول می‌گردد.

شاید بتوان بهترین ویژگی و قابلیت این قلم را امکان روشن‌کردن سرفیس‌پرو ۳ با فشار دادن کلید تعبیه شده روی این قلم عنوان کرد. این ویژگی زمانی بسیار کاربردی است که عجله دارید و می‌خواهید از سرفیس پرو ۳ فقط برای یادداشت‌برداری استفاده نمایید. سابقه استفاده از قلم هم در تبلت‌هایی نظیر سری نوت سامسونگ و هم در لپ‌تاپ‌هایی مثل تینک پد یوگا لنوو برمی‌گردد. مایکروسافت کارایی قلم خود را متمایز از رقبا دانسته است و بارها بر روی کارایی آن نسبت به رقبا تاکید داشته است. شاید اضافه شدن قلم استایلوس به عنوان یک ویژگی کارآمد بتواند گستره متنوع تری از مشتریان را برای یک محصول پوشش دهد، اما در دو فرم فکتور لپ تاپ و تبلت یک امتیاز حیاتی به شمار نمی‌رود. قلم استایلوس در بین پر فروش‌ترین محصولات شاخه تبلت (همانند آیپد) و شاخه لپ تاپ (مثل مک بوک ها) جایی ندارد که نشان دهنده اهمیت نه چندان بالای آن برای مشتریان است.

مدت نگه داری شارژ توسط سرفیس پرو برای وب گردی نزدیک به 9 ساعت اعلام شده است. جدول مقایسه‌ای زیر که از وب سایت انگجت انتخاب شده است، سرفیس پرو را در مقابل رقبا قرار می‌دهد.

جدول باتری

باتری این محصول در مقابل آترابوک های مطرح بازار که عمدتا از باتری‌های بزرگ‌تری بهره می‌برند در جایگاه واقعا خوبی قرار دارد. بدنه خوش ساخت سرفیس پرو در کنار فن کم صدا و سیستم خنک کنندگی فوق‌العاده آن در مقابل اولترابوک‌های بازارحرف‌های زیادی برای گفتن دارد. وقتی به این مجموعه، زمان مناسب نگاه داری شارژ این محصول اضافه می‌شود؛ آن‌وقت می‌توانیم سرفیس پرو را محصولی متمایز و درخشان در بین اولترابوک‌ها و لپ‌تاپ‌ها بنامیم. اما باتری محصول نسل سوم ردموندی‌ها در مقایسه با تبلت‌های بازار تا حدودی ناامید کننده جلوه می‌کند. معمولا تبلت‌های مطرح بازار بدون فن و با بدنه سردتر در مقابل سرفیس قرار می‌گیرند. با این وجود هیچ‌کدام از تبلت‌های اندرویدی یا آیپد نیز از نظر قدرت و بازده در سطح سرفیس ۳ نیستند.

اکثر پی‌سی‌های بازار به سیستم عامل ویندوز مجهز شده‌اند که از نظر نرم افزاری غنی و جامع محسوب می‌شوند. سرفیس پرو 3 نیز همانند آنها به آخرین سیستم‌عامل مایکروسافت یعنی ویندوز 8.1 مجهز شده است که در برابری کاملا عادلانه با دیگر لپ‌تاپ‌های بازار قرار می‌گیرد. اما حقیقتا از نقطه نظر یک تبلت فاصله زیادی میان سرفیس مایکروسافت در مقابل تبلت‌های اندرویدی یا iOS بازار قرار دارد. رسالت کنونی تبلت‌ها در شکل و شمایل امروزی‌شان به تسهیل استفاده کاربر از نرم‌افزارهای متنوع ساده، روانی و سادگی رابط کاربری، در دسترس بودن سریع تنظیمات، زمان بالای نگه‌داری شارژ باتری، نمایشگر با رزولوشن بالا، وب گردی لذت بخش و... است که سرفیس پرو 3 در نقطه میانی برخورداری از این امکانات قرار دارد. زمانی که از رابط کاربری دسکتاپ در ویندوز 8.1 به سمت رابط کاربری مدرن می رویم، جنبه تبلتی محصول نمودار می‌شود. رابط کاربری مدرن ویندوز 8.1 در مقایسه با دسکتاپ، به خوبی برای صفحات لمسی بهینه شده است؛ تنظیمات نسبتا سریع در دسترس قرار می‌گیرند؛ روان و پایدار است؛ وب گردی با آن لذت بخش و قابل قبول است؛ اما از نظر کمیت و کیفیت اپلیکیشن از حداقل‌ها نیز بی بهره است که به شدت از جنبه تبلتی محصول می‌کاهد.

سرفیس پرو 3 قرار است با کانفیگ‌های متفاوت و برچسب قیمتی متنوع روانه بازار گردد:   
  • Core i3، 64GB Disk، 4GB Ram – 799 دلار
  • Core i5، 128GB Disk، 4GB Ram – 999 دلار
  • Core i5، 256GB Disk، 8GB Ram – 1,299 دلار
  • Core i7، 256GB Disk، 8GB Ram – 1,549 دلار
  • Core i7، 512GB Disk، 8GB Ram – 1,949 دلار
سرفیس پرو 3 با پایین‌ترین کانفیگ (800 دلار) همچنان از آیپد ایر با قیمت متوسط 650 دلار و گلکسی نوت پرو 12.2 با قیمت متوسط 700 دلار گران تر است. تفاوت قیمت‌ها آنچنان زیاد نیست در حالی که سخت افزار سرفیس به دلیل نزدیکی به قدرت پی‌سی، قدرتمند‌تر از تبلت های رایج بازار است که قیمت بیشتر را توجیه می‌کند. اگر تایپ کاور 130 دلاری را به سرفیس پرو 1299 دلاری اضافه کنیم (1430 دلار) مقایسه میان قیمت این محصول با لپ‌تاپ‌ها، بهتر صورت می‌گیرد. سرفیس پرو 3 با تایپ کاور و قیمت 1430 دلار در مقایسه با یوگا 2 پرو 1200 دلاری، دل XPS 12 با برچسب قیمتی 1000 دلار و ایسر Aspire S7 با قیمت 1300 با تفاوت قیمتی محسوسی گران‌تر است. سرفیس پرو 3 تقریبا در رده قیمتی اولترابوک 1400 دلاری ATIV Book 9 Plus سامسونگ قرار می‌گیرد.

مک بوک ایر 13 اینچی با مشخصاتی تقریبا مشابه با سرفیس پرو مذکور 1200 دلار قیمت دارد. مک بوک پرو 13 اینچی را می‌توان با مشخصات کمی بهتر ( فرکانس پردازنده بیشتر و گرافیک Iris )، با قیمت ۱۵۰۰ دلار خریداری کرد. سرفیس پرو با تایپ کاور و به قیمت 1400 دلار تقریبا در رده این محصولات قرار می گیرد.

نتیجه گیری

مایکروسافت در ارایه سیستم عامل بهینه شده برای اسمارت‌فون‌ها و تبلت‌ها دیرتر از نیاز بازار به تکاپو افتاد که نتیجه آن از دست رفتن بخش عمده‌ای از بازار رو به رشد محصولات موبایل بود. اما پیشینه نوآورانه این شرکت با ارایه محصول متمایز سرفیس پرو ضلع سومی از نیازهای کاربران را هدف قرار گرفت. کاربرانی که تمایل داشتند برای تبلت و لپ‌تاپ خود دو دفعه هزینه نکنند و با خرید یک محصول کارآمد با اکوسیستم غنی، نیازهای روزانه خود را به ساده‌ترین شکل پوشش دهند. مایکروسافت با ارائه‌ی آمارهایی ایده‌ی جایگزینی لپ‌تاپ‌ها را توسط تبلت‌ها خوب عنوان کرد، اما نمونه‌های کنونی را موفق نخواند. براساس گفته‌های Panay از مایکروسافت هم‌اکنون 96 درصد از کاربرانی که یک آیپد دارند، از وجود یک لپ‌تاپ نیز بهره می‌برند. نسل‌های قبلی سرفیس پرو موفقیت چندانی در فتح بازار این نیاز از کاربران را نداشتند چرا که بنا بر نظر اکثر کارشناسان فناوری، به درستی نمی‌توانستند نیاز کاربران را در دسته تبلت و لپ تاپ پوشش دهند و با محصولات خوب بازار فاصله زیادی داشتند.

 سرفیس پرو 3 به کمک پایه بهتر و قرارگرفتن در زاویه مناسب برای سهولت در تایپ در کنار نمایشگر 12 اینچی بیشتر از گذشته به لپ‌تاپ‌های موفق بازار نزدیک شده است. چرا که از نظر قدرت پردازشی و پورت های ورودی-خروجی در سطح آن‌ها است با این امتیاز که کم صداتر، سردتر، نازک‌تر و سبک‌تر است. با همه این‌ها، این محصول برای تولید محتوا و تایپ با ایده آل های بازار فاصله دارد.

سرفیس پرو 3: تبلت، لپ تاپ یا هر دو؟!

سرفیس پرو 3 بیشتر از گذشته باریک و سبک شده است و حالا به قلم استایلوس بهتری مجهز شده است. از نظر زمان نگهداری شارژ باتری وضعیت مناسبی دارد و رزولوشن بالای نمایشگر آن مناسب مطالعه متون و وبگردی از فاصله نزدیک است. بنابراین از نظر سخت‌افزاری، سرفیس پرو 3 محصول نسبتا خوبی در میان تبلت‌ها به شمار می‌رود (هرچند که سایز، ضخامت و وزن آن از بهترین‌های بازار فاصله دارد) اما رابطه کاربری مدرن ویندوز 8.1 و کمیت و کیفیت اپلیکیشن‌های توسعه داده شده برای آن در حد و اندازه یک تبلت که برای تصاحب بخشی از بازار می‌کوشد، کافی نیست.

از نظر من، سرفیس پرو 3 هنوز نمی‌تواند به جایگزینی مناسب برای تبلت‌های کنونی بازار به شمار آید. این محصول در بازار کنونی به اولترابوک‌های بازار شباهت زیادی دارد با این تفاوت که در بسیاری از جهات از آن‌ها برتر است، اما در فرم فکتور تبلت آنچنان که باید و شاید به استانداردهای لازم نزدیک نیست (بیشتر به دلیل نرم افزاری). پیشرفت مایکروسافت در توسعه سخت‌افزاری این محصول زیبا در سه نسل معرفی شده آنچنان هوشمندانه و سنجیده بوده است که می‌توان امیدوار بود در نسل آینده به مطلوب بازار نزدیک شود. اما از نظر نرم‌افزاری، بر خلاف حالت دسکتاپ، رابط مدرن ویندوز در کنار فروشگاه اپلیکیشن‌ها نتوانسته است تغییرات مثبت مهمی به خود ببیند و همچنان این مشکل بر سر راه سرفیس پرو وجود دارد.