دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

5 راز ناشناخته از قطب شمال



 

اگرچه اکثر مردم ترجیح می دهند اوقات فراغت خود را در مناطق خوش آب و هوا سپری کنند اما قطب شمال بهشت رویایی علاقمندان به کسب اطلاعات و اکتشافات جدید است.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، برخی فکر می کنند که قطب شمال مکانی دور افتاده است؛ بدون هیچ گونه حیات یا ارزشی. اما باید توجه کرد که این منطقه سرشار از ویژگی های خاص و ناشناخته است که هر ساله هزاران نفر را برای اکتشاف و مشاهده این رویدادهای جالب، به این منطقه بسیار سرد می کشاند. برخی از ویژگی های جالب این منطقه به شرح زیر است:

منطقه ای سرشار از کربن

مرکز تحقیقات جغرافیایی دنیا تخمین زده اند که 25 درصد از کل کربن موجود در کره زمین در قطب شمال وجود دارد. این مقدار چیزی حدود 800 میلیون تن می شود که در صورت استخراج، منبع گران قیمت و مهمی برای دنیای صنعتی امروز محسوب می شود.

حیواناتی بدون ساعت درونی

وضع خاص تابش آفتاب در قطب شمال و طول شب و روز وضع خاصی برای حیوانات ایجاد کرده است. مثلا گوزن شمالی موجود در این منطقه، ساعت درونی ندارد و گوزن های نر تقریبا کاری به ساعات شبانه روز ندارند.

راز ناشناخته از قطب شمال, روبرت پیری

به طور معمول بدن پستانداران (از جمله انسان) تحت تاثیر یک ریتم 24 ساعته است که متاثر از دوره های روشنی – تاریکی است. اما در قطب شمال در کل تابستان شب ها نیز مانند روز روشن است و در زمستان، روزها مانند شب تاریک و همین امر این ریتم روشنی- تاریکی را از بین برده است لذا برخی حیوانات قطب شمال ساعت درونی شان را از دست داده اند.

حیوانی با زندگی عجیب

حیوانی به نام Onychiurus arcticus در قطب شمال وجود دارد که می تواند با سرمای بسیار سخت قطب شمال کنار بیاید. این حیوان وقتی هوا به شدت سرد می شود تمام آب بدنش را از دست می دهد و به شکل کاملا خشک و چروک منتظر هوای بهتری می ماند. وقتی تنها مقدار کمی آب به این موجود برسد،‌ این حیوان کوچک دیگر بار به زندگی باز می گردد.

راز ناشناخته از قطب شمال, روبرت پیری

معدن آهن آسمانی

یکی از سه شهاب سنگ بزرگ موجود بر روی کره زمین در این منطقه وجود دارد. این شهاب سنگ در گرونلند در قطب شمال قرار دارد و 91 درصد از آن را آهن تشکیل داده و مردم بومی قطب شمال از آهن موجود در آن برای ساختن نیزه و چاقو استفاده می کنند.

عشق عجیب به قطب شمال

روبرت پیری (1845- 1920) یکی از معروفترین محققین قطب شمال است. این دانشمند با همسرش نه بخاطر علاقه و محبت بلکه به دلیل دیگری ازدواج کرده است:‌ "این خانم کمتر از دیگران جلوی او را برای سفر به قطب شمال می گرفته و مزاحم کارش نمی شده است!"/باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
قطب شمال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نشت نگران كننده متان از قطب شمال



 

نشت نگران كننده متان از قطب شمال

 

متان دومين گاز گلخانه عمده‌اي است كه بشر توليد مي‌كند (پس از دي‌اكسيد كربن). اين گاز با سرعتي بيشتر از حد پيش‌بيني، از منطقه يخ زده قطب شمال نشت كرده است و راهي اتمسفر زمين مي‌شود.


پژوهشگراني كه اين مطالعه جديد را انجام داده‌اند معتقدند با اين شرايط بايد گاز متان را داراي نقشي پررنگ‌تر از تصورات قبلي در بر هم خوردن تعادل زيست محيطي زمين به شمار آورد.


پژوهشگران دانشگاه فيربنكس در آلاسكا در تحقيقات خود نشان داده‌اند در گذر زمان، گاز متان قابل توجهي در لايه يخ‌زده دائمي زمين به دام افتاده است و سالانه بالغ بر ? ميليون تن از آن به دليل گرمايش زمين كه عمدتا ناشي از فعاليت‌هاي بشري است، رها شده و راهي اتمسفر مي‌شود.


به عقيده پژوهشگران اين مطالعه، شدت انتشار اين گاز تا به آن حد نگران‌كننده است كه رها شدن كسر كمي از آن مي‌تواند تبعات نگران‌كننده زيست‌محيطي را براي زمين و ساكنان آن به همراه داشته باشد.


اين مطالعه نشان مي‌دهد لايه يخ‌زده دائمي زمين بتدريج در حال از دست دادن توانايي خود به عنوان دامي نفوذناپذير در نگه داشتن مقادير عظيمي از متان است.


بخشي از نتايج اين مطالعه نشان مي‌دهد حجم گاز متاني كه هم‌اكنون از صفحه يخي شرق سيبري نشت پيدا مي‌كند، قابل مقايسه با گازي است كه از اقيانوس‌هاي سراسر زمين منتشر مي‌شود. اين محققان هشدار مي‌دهند بايد هرچه سريع‌تر براي توقف اين فرآيند دست به كار شد.


البته در كنار اين محققان، دانشمنداني نيز هستند كه شرايط را چندان نگران كننده و حاد توصيف نمي‌كنند. پژوهشگران انستيتوي ماكس پلانك آلمان از جمله اين افراد هستند.


به عقيده آنها، دليل روشني وجود ندارد مبني بر اين‌كه وضعيت به مرحله بحران نزديك شده است. آنها مي‌گويند اين احتمال وجود دارد كه نشت گاز متان در قالب يك فرآيند هميشگي و از آخرين دوران عصر يخ يعني زماني حدود ??هزار سال پيش در زمين وجود داشته است.


برخي پژوهشگران بر اين عقيده هستند كه انتشار سالانه ? ميليون تن گاز متان در برابر آلايندگي جهاني ???ميليون تن گاز متان رقم قابل توجهي نيست!


در حال حاضر حدود ?? درصد از گاز متان موجود در اتمسفر زمين ناشي از فعاليت‌هاي انساني است و منابع طبيعي نظير تالاب‌ها سهم باقيمانده را به خود اختصاص داده‌اند.


از سوي ديگر، حجم گاز متاني كه در منطقه قطب شمال وجود دارد، بيشترين ميزاني است كه در ??? هزار سال گذشته بوده است.... / یادداشت : جام‌جم آنلاین