دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

10 پیش‌بینی استیو جابز كه به واقعیت تبدیل شد


10 نقل قول از «استیو جابز» را که در سال ۱۹۸۵ انجام داده بخوانید و ببینید که این ذهن بزرگ در زمانی که تکنولوژی تنها گام‌های اولیه پیشرفت را بر می‌داشت و دنیای کامپیوتر و اینترنت به هیچ عنوان چنین گستردگی نداشت، چگونه آینده را پیامبرگونه می‌دید.

کافه سینما: تقریباً ۳۰ سال پیش، درست یک سال پس از انتشار سیستم عامل مکینتاش اپل و آگهی تبلیغاتی مشهورش، «استیو جابز» مصاحبه‌ای با «دیوید شف» نویسنده و روزنامه‌نگار نیویورک تایمز انجام داد. مانند تمام سخنرانی‌های دیگر و مصاحبه‌های او، این مصاحبه نیز پر از نکته های عمیق و جالبی بود. به جز آن، پیش‌بینی‌های دقیق و درستی در این مصاحبه وجود داشت که شاید در آن زمان همه به عنوان نوعی خودخواهی و یا تبلیغات برای اپل آن‌را به حساب می‌آوردند.



«استیو جابز» در این گفتگو سعی کرد بینش و اعتقاداتش را نسبت به تکنولوژی و آینده دنیا ترسیم کند. اگرچه او تنها کسی نبود که که از آینده گفته، اما اولین کسی بود که از تغییرات قریب‌الوقوعی که در عصر ارتباطات رخ خواهد داد، سخن به میان آورد. نکته قابل توجه درست بودن این پیشگویی‌ها است. چیزی که امروز شاهد آن‌ها هستیم. او نه تنها آینده را درست پیش‌بینی كرد، بلكه خود نیز در معماری و شكل‌دهی آن نقشی اساسی داشت.

حالا ۱۰ نقل قول از «استیو جابز» را که در سال ۱۹۸۵ انجام داده بخوانید و ببینید که این ذهن بزرگ در زمانی که تکنولوژی تنها گام‌های اولیه پیشرفت را بر می‌داشت و دنیای کامپیوتر و اینترنت به هیچ عنوان چنین گستردگی نداشت، چگونه آینده را پیامبرگونه می‌دید.تصاویر طرح‌های گرافیكی و هنری است كه طرفداران او پس از مرگ برایش كشیده‌اند.

تأثیر عظیم كامپیوتر‌ها بر روی آینده

ما (در اپل) می‌دانیم که در حال انجام کاری عظیم هستیم. حالا در ابتدای انجام این کار هستیم و می‌دانیم که چطور باید به آن شکل دهیم. همه کسانی که این‌جا هستند چنین حسی دارند که ما آینده دنیا را تحت تأثیر قرار خواهیم داد.



فراگیر شدن کامپیوتر

ما فکر می‌کنیم که کامپیوتر، مهم‌ترین ابزار ساخته شده به دست بشر است و اعتقاد داریم که انسان‌ها اساساً استفاده کنندگان ابزارها هستند. اگر ما فقط بتوانیم کامپیوترهای فراوانی را در اختیار مردم بیشتری قرار دهیم، حتماً تغییرات کیفی زیادی در دنیا ایجاد خواهد شد. آن‌چه می‌خواهیم در «اپل» انجام دهیم، کاربردی کردن کامپیوترها و قرار دادن آن‌ها در اختیار میلیون‌ها نفر است. به طور ساده این کاری است که می‌خواهیم انجام دهیم.



ضرورت وجود کامپیوتر

در حال حاضر، دلیل اصلی خریدن کامپیوتر برای شما، انجام کار در خانه و یا استفاده از نرم افزار های آموزشی برای خودتان یا فرزندانتان است. اما این تغییر خواهد کرد. کامپیوتر به یکی از لوازم ضروری برای خانه‌هایتان تبدیل خواهد شد.



انفجار اینترنت

یکی از دلایلی که در آینده شما را مجبور به داشتن کامپیوتر در خانه‌هایتان خواهد کرد، اتصال به شبکه ارتباطی سراسری است. در حال حاضر در حال برداشت گام‌های اولیه برای توسعه چیزی هستیم که مانند تلفن، به یاد ماندنی و بزرگ خواهد بود.




لپ تاپ و نوت بوک

صبر کنید تا روزی را ببینید که «مکینتاش» بر روی چیزی به اندازه یک کتاب نصب شده و کارایی دارد.



موبایل و آی فون

پیشرفت، در ساخت محصولاتی خواهد بود که هر چه بیشتر قابل حمل و دارای قابلیت ارتباط با یکدیگر باشند که بتوان آن‌ها را به چاپگرهای لیزری، پایگاه‌های داده، تجهیزات ارتباطی و یا حتی تلفن و کامپیوترهای شخصی وصل کرد.



پیش‌بینی نیاز‌های انسان توسط كامپیوتر

تا به این‌جا ما موفق شده‌ایم از کامپیوترهاشان به عنوان یک خدمتکار خوب استفاده کنیم. از آن‌ها می‌خواهیم کارهایی مانند انتشار مطالب، نوشتن نامه و یا کارهایی از این قبیل انجام دهند که بسیار هم خوب از عهده آن‌ها بر می‌آیند. اما به زودی خدمات بسیار بهتری از این خدمتکاران خواهید دید. در آینده کامپیوترها مأمور و یا راهنمای شما خواهند شد؛ و این به این معنا است که آن‌ها نیازهای ما را شناسایی خواهند کرد و کاری را که می‌خواهیم برایمان انجام می‌دهند. ما می‌توانیم از کامپوترهامان بخواهیم که همه‌چیز را زیر نظر داشته باشند و وقتی اتفاق مشخصی اتفاق افتاد، به ما هشدارهای لازم را بدهند.



خرید و فروش الکترونیکی

چیزهای ساده مانند نظارت روزانه و ساعتی بر سهام‌ها، در آینده امکان پذیر خواهد بود. زمانی که قیمت سهام شما از میزان مشخص پایین‌تر بیاید، کامپیوتر به صورت خودکار به کارگزارتان در بورس اجازه فروش آن‌را خواهد داد و به اطلاع شما خواهد رساند.



آینده اپل     
                                                                                                                                                                   فکر می‌کنم ما این‌جا به جز ساخت کامپیوترها، وظیفه دیگری نیز در قبال جامعه داریم. «اپل» این شانس را داشته است که شرکتی با درامد زایی و سرمایه بالا در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ باشد. اما به هر حال یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها و به نظر من بزرگ‌ترین چالش ما در آینده، تبدیل شدن به شرکتی ۱۰ تا ۲۰میلیارد دلاری در ۵ تا ۱۰ سال آینده است. این چیزی است که به ان خواهیم رسید.



آینده استیو جابز

مطمئن نیستم بخواهم همیشه در ارتباط با اپل بماند. امیدوارم در تمام طول زندگی‌ام، بتوانم نخ‌های زندگی خود را با نخ‌های اپل، مانند یک پارچه زیبا در هم ببافم. شاید  چند سال در کنار ان‌ها نباشم، اما زود باز خواهم گشت؛ و این کاری است که می‌خواهم انجام دهم. اما نکته اساسی که باید درباره من همیشه در یاد داشته باشید  این است که «من هنوز یک شاگرد هستم.»


ویدیو مرتبط :
10 عامل موفقیت استیو جابز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شش "نه" بزرگ استیو جابز که تبدیل به شش "بله" بزرگ شدند


استیو جابز مدیر اپل در کنار قدرت مدیریت فوق العاده اش، رفتارهای به خصوصی هم دارد که معمولا حواشی خاصی را برای او ایجاد می کند، از مسیر ویژه ای که در زندگی انتخاب کرده تا لباس پوشیدن معروف او که معمولا در برنامه های اپل، استیو را با یک تیپ ثابت به ما می شناساند. ‏ ‏

استیو جابز مدیر اپل در کنار قدرت مدیریت فوق العاده اش، رفتارهای به خصوصی هم دارد که معمولا حواشی خاصی را برای او ایجاد می کند، از مسیر ویژه ای که در زندگی انتخاب کرده تا لباس پوشیدن معروف او که معمولا در برنامه های اپل، استیو را با یک تیپ ثابت به ما می شناساند.



اما بر خلاف این لباس ثابت، به نظر می رسد نظرات استیو همواره ثابت نبوده و شاید بهتر باشد که بگوییم تغییر و غیر قابل پیش بینی بودن یکی از مشخصه های اصلی استیو است.‏ ‏

از جمله باید گفت که اگر همه تکذیبهای استیو درست از آب در می آمدند، ما تقریبا هیچ یک از تولیدات معروف اپل را نمی دیدیم. با هم در ادامه مطلب لیست شش تایی «نه» های استیو را که به بله تبدیل شدند مرور می کنیم:

1-نه به هر گونه آیپاد ویدئویی: در سال 2004 استیو اعلام کرد که به هیچ وجه برنامه ای برای اضافه کردن قابلیتهای ویدئویی به آی پاد ندارد. او در پاسخ به تقاضای زیادی که برای اینکار می شد گفت: روح گوش کردن به موسیقی چیزی است که با تماشای ویدئو متفاوت است، ما در حال حاضر بر روی موسیقی تمرکز داریم و اپل اصلا به سراغ دستگاه هایی که در دست گرفته می شوند تا ویدئو نمایش دهند، نخواهد رفت....اپل در سال 2005 آی پاد های ویدئویی را به بازار عرضه کرد. ‏

2- نه به آیفون: در سال 2003 استیو با سرسختی اعلام کرد که اپل قصد دارد از فضای پی دی ای و موبایلها دور بماند. او گفت : "من فکر نمی کنم ما بتوانیم در بیزینس موبایل موفق باشیم." در سال 2007 شرکت اپل عرضه آیفون را اعلام کرد.

3- نه به عرضه کیت توسعه نرم افزاری آیفون: در ژانویه 2007 در واکنش به تقاضاهایی که برای عرضه کیت توسعه نرم افزاری آیفون از شرکت اپل می شد، جناب جابز پاسخ دادند که در دنیای امروزه نیازی به عرضه چنین کیتی برای توسعه دهندگان ثالث نیست و علاقمندان می توانند با استفاده از مرورگرها (بویژه سافاری) آنچه را که لازم است بسازند...هنوز یکسال از این صحبتها نگذشته بود که در اواخر سال 2007 شرکت اپل وعده عرضه این کیت را داد و در سال 2008 این وعده را عملی کرد.

4- به آی پد هم، نه! : در سال 2002 استیو اطمینان داد که هیچ شانسی برای دیدن یک تبلت با مارک سیب وجود ندارد. او گفت بازار تبلت ارزش آن را ندارد که اپل بخواهد سرمایه اش را درگیر آن کند، او خاطر نشان کرد که "خریداران تبلت، افراد ثروتمندی هستند که قبل از تبلت کلی لوازم کامپیوتری خریده اند." پس چرا اپل باید به جای تولید این لوازم پرفروش روی تبلت سرمایه گذاری می کرد؟ ...اپل سال گذشته (2010) آیپد خود را معرفی کرد، یکی از تولیداتی که صفحه جدیدی را برای اپل و رقبایش رقم زد.

5-نه به کتابهای الکترونیکی: کمتر از دوسال پیش در تابستان 2009، استیو به شدت هرگونه احتمال مداخله اپل در بازار ای-بوک را رد کرد و گفت: اپل هیچ علاقه ای به بازار ای-بوک ندارد. چند ماه بعد در ژانویه 2010 اپلیکیشن آی-بوک معرفی شد.

6- مولتی تسکینگ هم نه: در سال 2008 و در WWDC (کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل )اعلام شده بود که اپل به هیچ وجه طرفدار مولتی تسکینگ در آیفون نیست. استیو در دفاع از این نظر مولتی تسکینگ را دست و پا گیر، کند کننده کار موبایل و خورنده باطری توصیف کرد و گفت : وقتی کاربر دیگر با یک اپلیکیشن کاری ندارد چه نیازی به فعال بودن آن در پس زمینه است تا این همه دردسر درست کند؟ بعدها مولتی تسکینگ برای نسلهای های جدیدتر آیفون و آیپد در نظر گرفته شد.



علیرغم اینکه این موارد نشان می دهد که نباید چندان روی "نه" گفتن ها و تکذیب های استیو جابز حساب کرد، اما می توان گفت این ویژگی استیو احتمالا نشان دهنده حسابگری اوست. ممکن است او ابتدا با چیزی مخالفت کند، اما وقتی تقاضا را درک می کند و از موفقیت آن محصول مطمئن میشود، بلافاصله وارد بازار می شود و حاضر است از نظرات قبلی خود دست بکشد.

در مواردی مانند مورد "آی بوک" فاصله تکذیب و عرضه محصول آنقدر کم است که احتمالا در خلال تکذیب استیو جابز، گروهی از متخصصین شرکت در حال کار بر روی پروژه بوده اند. بنابراین شاید قصد استیو از چنین مخفی کاری جلوگیری از پدیده آزبورن (ایجاد اختلال در روند فروش محصول فعلی، با وعده نابجا و زودرس عرضه محصول بهتری در آینده) باشد.

منبع : Narenji.ir