دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

10 سوال رایج عکاسان آماتور


با پرسیدن سوال های زیر پیش از عکاسی، می توانید در عکاسی یک قدم جلوتر بایستید و تعداد عکس های زیبایی خود را بیشتر کنید.





صبح بخیر: پیش از برداشتن دوربین، کادربندی و فشار شاتر باید فکر کنید. باید فکر کنید که برای چه می خواهید این سوژه را ثبت کنید. شاید بگویید تاکنون بدون فکر، عکس های بسیاری گرفته اید که زیبا هم از آب در آمده اند. آنها الله بختکی بوده اند و شاید دوباره تکرار نشوند.  اما با پرسیدن سوال های زیر پیش از عکاسی، می توانید در عکاسی یک قدم جلوتر بایستید و تعداد عکس های زیبایی خود را بیشتر کنید.



1. با این عکس چه می خواهید بگویید؟

این سوال در عکاسی بسیار مهم است. اگر بدانید قصد شما از گرفتن عکس موردنظر چیست، بسیار بهتر زاویه و کادر بندی و نور را در جهت مناسب تنظیم می کنید. سوالی که در این مورد باید بپرسید این است: چرا این عکس را می گیرم؟ با این عکس چه داستانی می خواهم نقل کنم؟ آیا می خواهید احساسات لحظه موردنظر را ثبت کنید؟ آیا قرار است این عکس را با کسی بدهید؟ آیا این بخشی از عکس های دنباله دار است؟

داستان سوژه یکی از مهم ترین مسایلی است که باید پیش از عکاسی در ذهن پروراند.

2. نقطه کانونی این عکس کجاست؟

پیش از کادربندی باید بدانید چه بخشی از آن قرار است در نظر بیننده خودنمایی کند. بدانید نقطه کانونی عکس چیست و می خواهید با این عکس دقیقا کدام بخش از سوژه را به مرکز توجه تبدیل کنید. نقطه کانونی می تواند، انسان، ساختمان، کوه، گل یا ... باشد. برای ایجاد نقطه کانونی می توانید از فوکس، بلور کردن، اندازه، رنگ و ... کمک بگیرید.

3. چه چیزی به نقطه کانونی لطمه می زند؟

پس از تعیین اینکه چه چیزی قرار است نقطه کانونی عکس شما بشود باید به اطراف چشم بیندازید و ببینید آیا چیزی هست که باعث از بین رفتن توجه ها از نقطه کانونی شود؟ اگر این گونه است باید آنها را از کادر بیرون کنید. نقطه کانونی عمق بسیاری به عکس می تواند ببخشد اما شاید لازم باشد جای خود به عنوان عکاس را تغییر دهید تا برجستگی لازم را به سوژه ببخشید. به این نکته توجه داشته باشید شاید کادر شما دو نقطه کانونی داشته باشد. بنابراین بهتر است آن را در دو عکس متفاوت ثبت کنید. به این ترتیب، عکس تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.



4. در زمینه یا جلوی سوژه چه چیزهایی قرار دارند؟

یکی از رایج ترین مشکلاتی که به زیبایی عکس های دیجیتال لطمه می زند، پس زمینه عکس ها است. هنگام عکاسی به همه اطراف و پشت زمینه توجه کافی داشته باشید تا مسایل اضافه در عکس ثبت و باعث بی ارزش شدن عکس نشوند. برای محو زمینه باید روی سوژه فوکوس کنید تا حد امکان پس زمینه آن بلور و تار شود.

5. آیا به اندازه کافی نزدیک هستم؟

یکی دیگر از اشتباهات رایج در عکاسی دیجیتال این است که سوژه در وسط تصویر بسیار کوچک است. بهتر است همیشه کادر را با سوژه خود پر کنید تا پویایی و زیبایی بیشتری به عکس ببخشید. برای این منظور باید خودتان هم به سوژه نزدیک شوید یا نقطه کانونی بلندتری به عکس بدهید که تاثیر نزدیکی را داشته باشد.

6. منبع نور کجاست؟

همیشه به نوری که روی سوژه می تابد توجه داشته باشید. بدون نور کافی جزئیات و شفافیت عکس را از دست می دهید. برای بهبود نور می توانید میزان ISO (حساسیت نوری) یا سرعت شاتر را به صورت دستی تنظیم کنید. البته این دستکاری ممکن است به عکس های تیره و نویز دار منتهی شود. بهترین کار توجه به منبع نور و این نکته است که آیا نور کافی برای سوژه وجود دارد یا باید از نورهای مصنوعی همچون فلاش استفاده کنید.



7. آیا کادر من درست است؟

برای عکاسی زیبا باید به کادر خود توجه ویژه داشته باشید. باید همیشه در مسیر و مماس با افق، ساختمان، چهره یا ... کادربندی کنید. اگر کادر شیب داشته باشد همه زیبایی عکس از بین می رود و در انتهای یک عکس بی فکر و پر از اشکال روی دست شما می ماند. پیش از عکاسی، همه زوایای سوژه را در نظر بگیرید. همیشه این سوال را از خود بپرسید آیا دوربین را درست در دست گرفته ام؟ آیا خط افق با کادر من همخوانی دارد؟

8. از چه زوایای دیگری از این سوژه می توانم عکاسی کنم؟

اگر 10 نفر با 10 دوربین دیجیتال را رو به روی سوژه ای واحد قرار دهیم، هر 10 نفر از یک زاویه از سوژه عکاسی می کنند. این درست نیست. کمی خلاقیت به خرج دهید. به اطراف توجه کنید و ببینید آیا می توان از زوایای دیگری هم عکس های زیبا از سوژه خلق کرد؟ لازم نیست همیشه عکس های استانداردی که همه از عهده ثبت آنها بر می آیند، بگیرید. زوایای خلاقانه، متفاوت و زیبای سوژه را پیدا و آنها را ثبت کنید.

9. در دست گرفتن دوربین به شکل دیگر چه تاثیری روی عکس دارد؟

بیشتر عکاس ها عادت دارند بیشتر مواقع دوربین را در حالت های ثابت همچون افقی، منظره یا پرتره در دست می گیرند. این کار هیچ اشکالی ندارد. اما با تغییر حالت دوربین نیز می توان عکس های زیباتری خلق کرد. مثلا گاهی برای ایجاد تصویر تاثیرگذارتر، بد نیست دوربین خود را خم کنید، بچرخانید یا زاویه دار عکاسی کنید.

10. بیننده به چه قسمت عکس توجه خواهد کرد؟

این سوال شاید به نقطه کانونی عکس مرتبط باشد. اما باید بدانید بیننده عکس فقط به یک نقطه توجه نمی کند و ممکن است شکل یا رنگ عکس را دنبال کند و به عناصر دیگری در عکس برسد که برایش جالب هستند. بنابراین، باید بدانید عناصر بصری و ظاهری نیز در جذابیت بیشتر عکس تاثیر بسیاری دارند.


ویدیو مرتبط :
اختتامیه همایش 10 روز با عکاسان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چند سوال رایج در مورد نقاشی‌های کودکان




 

چند سوال رایج  در مورد نقاشی‌های کودکان

 

 

کودکان سریع‌تر از آنچه فکرش را بکنید سعی می‌کنند با هر آنچه به دست‌شان می‌آید خط و خطوطی بکشند و اصطلاحا نقاشی کنند.


نقاشی کودکان نه تنها برای آنها یک نوع لذت و بازی است، بلکه می‌تواند به والدین در دیدن و شناختن دنیای درونی آنها کمک کند. البته نقاشی نکشیدن یک کودک یا تمایل کم او به این کار به این معنی نیست که تخیل ضعیفی دارد. بسیارند کودکانی که از طرق دیگر غیر از نقاشی دنیای خود را به شما نشان می‌دهند.


آیا همیشه باید نقاشی کودکان را تحسین کرد؟


نقاشی کشیدن کودکان نشانه رشد آنهاست.نقاشی تمام کودکان زیباست گرچه ممکن است نقاشی یک کودک با هارمونی و دیگر از روی بی‌دقتی باشد.

 

توصیه روان‌شناسان به شما این است که همیشه با گفتن این جمله که چه نقاشی زیبایی، کودک‌تان را تشویق کنید اما به او دروغ نگویید زیرا کودکان می‌توانند متوجه تشویق بی‌جا شوند.


نظر خود را صادقانه در مورد انتخاب رنگ‌ها و محل قرار گرفتن آدم‌ها و اشیا بیان کنید و به او بگویید که می‌تواند بهتر نقاشی کند.

 

 


آیا باید نقاشی کودکان را نگه داشت؟


وقتی کودکی نقاشی می‌کشد و آن را به شما می‌دهد یعنی کادویی به شما تقدیم کرده که بابت آن تلاش بسیار کرده است. پس کادوی او را دور نیندازید یا حداقل همان لحظه این کار را نکنید. معمولا کودکان از تماشای نقاشی‌های یکی دو سال قبل خود بسیار ذوق‌زده می‌شوند و این کار آنها را تشویق به ادامه کار و بهبود هنرشان می‌کند.

 


آیا می‌توان نقاشی کودکان را نقد کرد؟


نقاشی‌ها تولیدات آنی هستند. به همین دلیل تفسیر آنها آن هم توسط انسان‌های بالغی که دیدشان به واسطه ترس‌ها و پروژه‌های روزانه تغییر کرده بی‌فایده است. نقاشی‌ها تنها گویای شخصیت در حال ساخت کودک هستند. مثلا اگر کودکی 2 درخت تنومند را در کنار دو نهال به تصویر می‌کشد ممکن است بخواهد خانواده‌ای را ترسیم کند. توصیه ما به شما این است که نقاشی‌ها را نقد نکنید بلکه از خود کودک بخواهید آنچه را ترسیم کرده برای شما تعریف کند و قضاوت را به گفته‌های او بسپارید.

 


اینکه کودکی همیشه تصویر یک چیز را بکشد طبیعی است؟

 

برخی کودکان تنها به خانه کشیدن یا کشیدن درخت علاقه دارند. دلیل این امر آن است که آنها تنها به مسایل روزانه یا علایق خود دارند فکر می‌کنند. تکرار یک نقاشی کار غیرطبیعی نیست. اتفاقا این کار سبب افزایش مهارت در آنها می‌شود. اما اگر کودک‌تان مرتبا تصویر سیاه و ناخوشایند را به تصویر می‌کشد و این نقاشی‌ها با علایم دیگر مثل بروز مشکل در مدرسه یا خانه همراه است باید با یک روان‌شناس در مورد آ‌نها صحبت کنید.

 


آیا دستکاری در نقاشی‌های آنها کار صحیحی است؟

 

نقاشی‌های کودکان معمولا کمی دور از حقیقت است. ممکن است آدمک نقاشی او 4 انگشت و خورشیدش قرمز باشد. دلیل آن هم این است که کودکان آنچه را می‌دانند می‌کشند نه آنچه را می‌بینند. برای آنها خانه همیشه سقف تیز مثلثی دارد. سعی نکنید حقیقت را به آنها بفهمانید. دست‌شان را آزاد بگذارید تا آنچه را می‌خواهند بکشند. اگر خودشان موافق‌اند شما می‌توانید به نقاشی آنها گل یا خانه بیفزایید. اگر بخواهید حقیقت را به آنها نشان دهید ممکن است از نقاشی زده شوند.