دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

​هفت نکته برای یک "​هفت نکته برای یک "خرید امن آنلاین"



هکر , پیشگیری از هک کارت بانکی

یکی از راههای جلوگیری از هک حساب بانکی استفاده از آخرین نسخه‌ی مرورگر است.

 

یکی از مشکلاتی که در همین چند سال، از بوجود آمدن پدیده‌ی خرید اینترنتی وجود دارد عدم اطلاع کاربران از نکات ریزی است که سبب می‌شود خرید آنلاین به منبعی برای سودجویان جهت اخاذی از کاربران تبدیل شود.


اگر قصد دارید امنیت را تا آن‌جا که ممکن است در فرآیند خرید برقرار کنید، با ما همراه باشید تا هفت نکته‌ی مفید و کاربردی این حوزه را فرا بگیرید.

 

۱. استفاده از آخرین نسخه‌ی مرورگر
شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی مرورگرهای اینترنتی با انتشار نسخه‌ی جدیدی از محصول خود، قابلیت‌های امنیتی بیشتری به آن اضافه می‌کنند تا فضایی امن‌تر نسبت به نسخه‌های قبلی برای کاربر به وجود آید. این که شما از کدام مرورگر اینترنتی استفاده می‌کنید خیلی مهم نیست، مهم این است که از آخرین نسخه‌ی آن مرورگر استفاده کنید. البته در بین مرورگرهای مختلف می‌توان گفت Mozilla Firefox و Goole Chrome بالاترین میزان امنیت برای کاربران را فراهم می‌کنند.

 

۲. خرید از سایت‌های شناخته‌شده
سایت‌های بسیاری وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای تلفن همراه خود شارژ خریداری کنید اما تنها تعداد محدودی از آن‌ها توسط اپراتورهای تلفن همراه تایید شده‌اند. همین مورد در حوزه‌های مختلف نیز وجود دارد، پس بهتر است که به آن توجه کرد.

 

۳. اطلاع از وضعیت امنیت سایت
یکی از پروتکل‌هایی که از آن جهت تبادل اطلاعات به صورت رمزنگاری شده استفاده می‌شود HTTPS نام دارد. فروشگاه‌های اینترنتی با استفاده از این پروتکل، فرآیند خرید را در فضایی امن پیاده‌سازی می‌کنند. پس اگر برای خرید آنلاین خود به سایتی مراجعه کردید و در نشانی آن خبری از این پروتکل نبود بلافاصله از خرید خود منصرف شوید. معمولا تمام بانک‌های کشور در صفحه‌ی پرداخت خود نکاتی را جهت بررسی این وضعیت به کاربر گوشزد کرده‌اند.

 

خرید اینترنتی, ترفندهای اینترنتی

رمزدوم کارت، CVV2 و تاریخ انقضا کارتهای بانکی خود را در هیچ سایتی ذخیره نکنید.

 

۴. استفاده از کارت‌های اعتباری
در کشور ما اکثر بانک‌ها کارت‌های خرید نقدی (debit) ارائه می‌دهند و تعداد محدودی نیز کارت‌های خرید اعتباری (credit) تفاوت این دو کارت در نحوه‌ی پرداخت است، به این معنی که در کارت‌های نقدی تا زمانی که پول در حساب نباشد امکان خرید وجود ندارد اما در مورد کارت‌های اعتباری این مورد صادق نیست. پس اگر کارت اعتباری و نقدی دارید توصیه می‌شود از کارت اعتباری جهت خرید آنلاین استفاده کنید.

 

۵. حفاظت از اطلاعات شخصی
اطلاعاتی از جمله رمزدوم کارت، CVV2  و تاریخ انقضا را نباید در هیچ سایتی ذخیره کنید. حتی اگر در حال وارد کردن این اطلاعات در سایت بانک خود هستید و مرورگر از شما درخواست می‌کند که این اطلاعات را در حافظه‌ی خود ذخیره سازد، بهتر این است که شما این کار را نکنید چرا که طی مرور زمان نگهداری این اطلاعات در مرورگر دردسرساز خواهد شد.

 

۶. گذرواژه امن
هنوز از ۱۲۳۴ یا کلمه‌ی password استفاده می‌کنید؟ درست است که به یاد داشتن چنین ترکیب‌های ساده‌ای برای کاربر ساده است اما به یاد داشته باشید که حدس زدن این موارد برای هکر یا فرد ناشناسی که قصد دارد اطلاعات شما را به سرقت ببرد، بسیار آسان است. پس بهتر است از گذرواژه‌های ترکیبی با طول حداقل 8 که از حروف کوچک، بزرگ، نمادها و اعداد تشکیل شده‌اند استفاده کنید.

 

۷. بررسی حساب بانکی
بهتر است پس از انجام خرید آنلاین حساب بانکی خود را بررسی کنید تا از میزان مبلغ پرداختی اطمینان حاصل شود. این مورد آخر نسبت به قبلی‌ها خیلی به امنیت ربط ندارد اما رعایت کردن آن باعث می‌شود که کاربر از تکمیل فرآیند خرید اطمینان پیدا کند.
منبع: banki.ir


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

15 نکته طلایی برای خرید های آنلاین


خرید های اینترنتی این روز ها به بخش جدایی ناپذیری از زندگی دیجیتال ما تبدیل شده است و کم و بیش بیشتر کاربران با این نوع خرید در ارتباط هستند.

وب سایت گویا آی تی: خرید های اینترنتی این روز ها به بخش جدایی ناپذیری از زندگی دیجیتال ما تبدیل شده است و کم و بیش بیشتر کاربران با این نوع خرید در ارتباط هستند. بعضی از کاربران خرید اینترنتی اجناس را یک ریسک می دانند و هنوز هم به خرید حضوری در فروشگاه موفق تر هستند.

این مورد را نه می توان رد و نه می توان تایید کرد چرا که برخی از اصطلاحات استفاده شده توسط سایت های آنلاین خرید کالا می تواند گیج کننده باشد و اگر هنگام خرید به این موارد توجه نکنیم، بعد از خرید ممکن است واقعا پشیمان شوبم.

۱۵ نکته طلایی برای خرید های آنلاین

در این پست قصد داریم تا ۱۵ مورد از مواردی را که خرده فروش های آنلاین جلو روی کاربران می گذارند را بررسی کنیم و در صورت لزوم تذکر های مورد نیاز را بدهیم. پس همراه ما باشید.

موجود بودن محصول

 اصطلاحی است که هنگامی که یک محصول را می خواهیم سفارش دهیم و یا از قبل سفارش داده ایم اما در حال حاضر به اتمام رسیده است به کار می رود. این گزینه در صفحه ی محصول هم نمایش داده می شود و تاریخ موجود بودن آن نیز احتمالا معلوم خواهد بود.

خرید وسایل الکترونیکی

دست دوم این روز در بین برخی از کاربران و سایت ها رواج دارد. به عنوان مثال یک کاربر ممکن است تبلت اش را که آسیب دیده به فروشنده ای بفروشد و فروشنده با تعمیر آن دوباره آن را برای خرید با تخفیف در سایت قرار دهد. بنابر شرکتی که این محصولات دست دوم را عرضه می کند، این محصولات می توانند کیفیتی در اندازه نو داشته باشند. اما در برخی موارد هم می توانند به ضرر کاربران تمام شوند.

پیش خرید

اصطلاحی است که زمانی استفاده می شود که قصد خرید آیتمی را داریم که در حال حاضر هنوز به بازار نیامده اما جلوتر می توانیم با پرداخت هزینه آیتم مورد نظر را سفارش دهیم. در این روش ما پول محصول را به صورت تمام پرداخت می کنیم اما ممکن است شرکت در تاریخی که معین کرده محصول مورد نظر روانه بازار نشود و ضرر کنید.

 در ضمن اگر بسیار مشتاق به دریافت این محصول هستید که هیچ، اما اگر ززیاد عجله ندارید مدتی را صبر کنید چرا که بیشتر اجناس چند ماه بعد از عرضه به بازار با قیمت پایین تری فروخته می شوند.

ردیابی آنلاین

( و یا رهگیری سفارش) به موردی گفته می شود که خریدار می تواند سفارش خود را از سایت ارسال کننده پیگیری کند. به طور معمول این عمل توسط یک شماره پیگیری انجام می شود و البته برخی از فروشگاه ها از طریق پیامک وضعیت بسته را برای خریدار نمایش می دهند. همچنین اگر بسته مورد نظر توسط ارگان خاصی برای شما مثل فدرال اکسپرس ارسال می شود می توانید به وب سایت مذکور مراجعه کنید و با وارد کردن کد خود وضعیت بسته را مشاهده کنید.

دانلود دیجیتال

برای آن دسته از محصولاتی به کار می رود که مانند بازی های ویدئویی، کتاب، موسیقی و نرم افزار باشند و به جای دریافت فیزیکی، محصول را به صورت فایل های پی دی اف و یا MP3 دریافت کنید. برخی از فروشگاه های آنلاین مانند آمازون در کنار موجود بودن دریافت فیزیکی، دریافتدیجیتالی را نیز فراهم می کنند.

حمل و نقل جزئی

برای آن دست از کاربران است که بیش از یک سفارش را از سایت دارند و سایت موارد را به صورت جداگانه ارسال می کند. به عنوان مثال شما کفش، جوراب و شلواری را از سایت سفارش داده اید. در این سفارش ممکن است که کفش و جوراب را باهم و شلوار را به صورت جداگانه دریافت کنید. این مورد در سایت هایی که محصولات گوناگون می فروشند رایج است.

۱۵ نکته طلایی برای خرید های آنلاین

پرداخت از طریق موبایل

روشی است که دیگر در آن نیازی به پول نقد ندارید. بر خلاف کارت های اعتباری، کارت های بانکی و چک، در پرداخت با گوشی هوشمند و یا تبلت از نرم افزار مورد نیاز استفاده می کنید و این نرم افزار به طور خودکار اطلاعات شما را در داخل سیستم نگه می دارد تا دیگر نیازی به درآوردن کارت اعتباری از جیب تان نباشد.

بودجه بندی پاکتی

راهی است تا هزینه های خود را با قرار دادن پول در یک پاکت استعاری محدود کنیم. شما می توانید برای هر چیز اعم از سرگرمی، رستوران، لباس و غیره پاکتی را در نظر بگیرید تا مبلغ خاصی در آن باشد.

همانطور که شما از هر پاکت استفاده می کنید، مقداری از پول های آن پاکت کسر شده و هنگامی که موجودی آن پاکت به پایان برسد دیگر در آن مورد خاص نمی توانید خریدی را داشته باشید. سرویس هایی مانند Goodbudget که رایگان هم هست به شما کمک می کند تا مدیریت پاکت های خود را در دست داشته باشید تا در نهایت بتوانید در پایان ماه مبلغی را پس انداز کنید.

بیت کوین

نوعی ارز دیجیتالی است که کاربران می توانند به صورت الکترونیکی و فرد به فرد بدون دخالت هیچ بانک و یا واسطه ای با هم رد و بدل کنند. بیت کوین می تواند در سطح بین المللی هم استفاده شود و خرید فروش آن از طریق ارز های جهانی مانند دلار آمریکا و یورو صورت می گیرد.

برخی از فروشگاه های آنلاین بیت کوین را قبول می کنند و از این طریق می توانید محصولات مورد نیازتان را خریدار کنید.

هنگامی که شما برای خرید به یک سایت فروشگاهی آنلاین می روید در ابتدا باید احراز هویت شوید که این کار با ورود شما از طریق نام کاربری و رمز عبور انجام می شود. از آنجایی که معمولا اطلاعات پرداخت آنلاین در حساب شما ذخیره می شود بهتر است که به شیوه های امنیتی پایبند باشید تا هکر ها به حساب تان دسترسی پیدا نکنند. هیچ چیز بدتر از تبدیل شدن به یک قربانی سرقت آنلاین وجود ندارد.

۱۵ نکته طلایی برای خرید های آنلاین

سایت های آنلاین در مواقعی برای افزایش امنیت کاربران احزار هویت دو مرحله ای را در سایت اجرا می کنند. به این صورت که در مرحله ی اول از شما نام کاربری و رمز عبور را می خواهد و در مرحله ی دوم با ارسال پیامک و یا ایمیل به آدرس و شماره مورد نظر شما کد رمزی را به شما ارسال می کنند تا آن را در سایت تایپ کنید. این روش در واقع یک مرحله ی امنیتی اضافه می باشد تا هکر ها سخت تر بتوانند اطلاعات شما را به دست بیاورند.

پشتیبانی آنلاین

یکی از مواردی است که در سایت های خرید و فروش آنلاین برای کمک فوری به کاربران ضروری است. اگر شما هر گونه سوال و یا نگرانی در مورد خرید خود دارید، پشتیبانی زنده به شما اجازه می دهد که با متخصصان صحبت کنید و مشکل خود را رفع کنید. البته به غیر از این مورد بیشتر سایت های فروش آنلاین دارای خط های تلفن هستند می توانید با آنها تماس بگیرید.

به طور معمول اگر شما گزینه ی پشتیبانی آنلاین را انتخاب کنید یک پنجره ی کوچک در سایت باز خواهد شد که می توانید با فردی از سایت در تماس باشید و مشکلات خود را حل کنید. هنگامی هم که مشکل تان حل شد می توانید خرید خود را ادامه دهید و محصول خود را سفارش دهید.

سایتی که قصد خرید از آن را دارید می تواند به شما کمک کند تا فرایند پرداخت را ببینید. بسیاری از فروشگاه های آنلاین خبرنامه ی الکترونیکی را ارائه می دهند که با عضویت در آن می توانید ایمیل های منظمی را از سایت دریافت کنید.

این خبرنامه ها به طور معمول شامل خبر هایی از سایت، تخفیفات ویژه و تبلیغات اینترنتی هستند. سایت های فروش آنلاین در برخی از موارد هنگامی که شما در خبرنامه ی آن سایت عضو می شوید کد تخفیفی را برای شما ارسال می کنند که واقعا به درد بخور است.

با گسترش سایت های فروش آنلاین بیشتر کاربران مایل اند تا برای یک بار هم که شده از این سایت ها استفاده کرده و نتیجه را مشاهده کنند. خرید از سایت های آنلاین راحت تر است و دردسر رفتن به فروشگاه های شلوغ را هم ندارد از این روست که بیشتر کاربران به خرید های آنلاین رو آورده اند.

۱۵ نکته طلایی برای خرید های آنلاین

تخفیف، کوپن و یا کد های تبلیغی

مواردی هستند که این روزها به جای همدیگر استفاده می شود اما به طور کلی یک عدد و یا حروف هستند که برای اعمال تخفیف در سایت وارد می شوند. احتمالا شما این کد های تبلیغی را در ایمیل هایی که از طرف سایت های آنلاین به شما ارسال می شود مشاهده کرده اید.

اگر کاربر تیزبینی باشید و در موارد خاص بتوانید به خوبی از این کدهای تخفیف استفاده کنید تخفیف خوبی نصیب شما می شود و می توانید یک خرید آنلاین کاملا موفقیت آمیز داشته باشید.

در اینجا لیست بلند بالای ما به اتمام رسید. کاربرانی که در هنگام خرید آنلاین به موارد بالا دقت کنند و از آن استفاده کنند در واقع یک خرید بسیار موفق را پشت سر گذاشته اند که از خرید های معمولی لذت بخش تر است.