دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

گوگل نگران می شود


موتور جست و جوی گوگل در آستانه 17 سالگی باید از تهدید محبوبیت شبکه های اجتماعی فرار کند





هفته نامه همشهری جوان - حسین درخشان: می گویند اینترنت به دو دوره تقسیم می شود؛ دوره پیش از تولد گوگل و پس از تولد گوگل. اگر دوره پیش از تولد گوگل را به خاطرتان باشد و به یاد بیاورید یا شنیده باشید که جست و جوی اینترنتی و پیدا کردن نتایج آن با چه دشواری هایی همراه بود قطعا این حرف را تصدیق می کنید.

 گوگل بعدها سعی کرد این تحول را در همه حوزه و عرصه ها گسترش دهد و با ارائه محصولات گوناگونی مثل جی میل و یوتیوب و ریدر و پلاس و... به نیازهای طیف بیشتری از مخاطبانش پاسخ دهد. اما آیا با ظهور شبکه های اجتماعی به ویژه فیس بوک در خطر قرار گرفته است؟ این مطلب به مناسبت 17 سالگی گوگل به این پرسش ها پرداخته و تلاش کرده وضعیت امروز گوگل را ارزیابی کند.

گوگل نگران می شود

هفته پیش خبری بسیار مهم رسید: گوگل برای اولین بار بینندگان کمتری را نسبت به فیس بوک به سایت های خبری می فرستد. چه شد که این طور شد؟

گوگل 17 سال پیش توسط دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد به نام های لری پیج و سرگئی برین به راه افتاد. مبنای آن هم پایان نامه دکترای این دو مرد جوان بود که در آن پیشنهادی را برای رتبه بندی صفحات وب ارائه کرده بودن. عنوان پایان نامه هم این بود: «رتبه بندی مرجع محور پیج رنک: به نظم آوردن وب» (نوامبر 1999)

امپراتوری گوگل براساس همین مفهوم «پیج رنک» تاسیس شد که در واقع ارزش صفحات وب را براساس صفحات دیگری که به آن ارجاع (لینک) داده بودند می سنجید. این شد که دقیق ترین جست و جوگری که تاکنون در اینترنت وجود داشته است، زاده شد و پس از چند سال به جایی رسید که نام شرکت گوگل تبدیل به یک فعل در تمام زبان های دنیا شد. میلیون ها نفر در سراسر دنیا امروز وقتی می خواهند بگویند «فلان چیز را در اینترنت جست و جو کن» می گویند «فلان چیز را گوگل کن.»

گوگل به سرعت جست و جوگر ارزشمندی را به یک ماشین چاپ اسکناس تبدیل کرد. آن هم از یک راه سنتی که در طول تاریخ همیشه وجود داشته است: آگهی، اما آگهی های گوگل تفاوتی اساسی با آگاهی های رایج در اینترنت داشتند. آنها به جای اینکه از یک تصویر متحرک یا ثابت معمولا بدترکیب و رنگارنگ- و البته اعصاب خردکن- بهره ببرند، فرم آگهی هایشان را تنها با استفاده از متن ساختند. یک تیتر قابل لینک کردن و یک یا دو خط توضیح بسیار کوتاه.

رمز موفقیت گوگل در استفاده از آگهی این بود که اولا آگهی هایش را مرتبط با نتایج جست و جوهای کاربران نمایش می داد؛ یعنی مثلا اگر کسی دنبال دمپایی ابری می گشت، آگهی های متنی کنار صفحه به او فروشگاه های کفش و دمپایی را نشان می دادند. دوم اینکه آگهی دهندگان تنها در صورت کسب نتیجه پول می دادند که این هم با پیش از خودش تفاوت داشت؛ مثلا اگر من می خواستم برای فروشگاه پسته ام تبلیغ کنم، تنها به ازای هر بار که کسی روی آگهی ام کلیک می کرد و وارد فروشگاهم می شد، چند سنت به گوگل پرداخت می کردم.

گوگل فقط از راه این آگهی ها نزدیک به 90درصد درآمد کل سالانه اش را کسب می کند و در سال 2014 توانست 59 میلیارد دلار از این آگهی ها پول درآورد.

اما دوره گوگل کم کم رو به افول است؛ چرا که رقیبی بزرگ و قدرتمند به نام فیس بوک ظاهر شده است که از اساس با گوگل متفاوت است.

اگر از تحصیلات دوساله و ناتمام مارک زاکربرگ، بنیان گذار فیس بوک، در دانشگاه هاروارد بگذریم، بزرگ ترین تفاوت بنیانگذاران گوگل با زاکربرگ در اعتقادشان به یک چیز است: هایپرلینک.

گوگل نگران می شود

هایپرلینک (یا همان لینک خودمان) نه تنها اسکلت، بلکه روح شکل دهنده وب بوده است. وب بدون لینک بی معنی است و کم کم با صعود فیس بوک و اینستاگرام از یک طرف و رایج شدن اپلیکیشن های موبایلی از طرف دیگر، داریم به سمت مرگ وب حرکت می کنیم.

فیس بوک تا جایی که ممکن است می خواهد ما را در درون خود نگه دارد. درصد کمی از مردم حوصله دارند روی لینک های مربوط به مقاله های سایت های دیگر که دوستانشان روی فیس بوک می فرستند کلیک کنند. حتی نظرسنجی ها نشان می دهند که بسیاری از مردم دنیا، به خصوص در کشورهای آسیایی و آفریقایی، اصلا نمی دانند که چیزی بیرون از فیس بوک وجود دارد. کار آنها با اینترنت با فیس بوک شروع می شود و با فیس بوک پایان می یابد.

در ایران وضع حتی بدتر است، چون تنها شبکه اجتماعی که مسدود نیست، یعنی اینستاگرام، اصولا اعتقادی به لزوم لینک ندارد و هر جور که آدس های اینترنتی را در آن بنویسید، فایده ای ندارد، چون نمی شود روی آنها کلیک کرد و به صفحه مورد نظر منتقل شد.

با این اوصاف می شود نتیجه گرفت که زاکربرگ به خاطر بی اعتقادی اش به قانون وب، یعنی هایپرلینک، کمر به نابودی وب بسته است و روز به روز هم دارد به هدفش نزدیک تر می شود.

خبری که هفته پیش مجله فورچون براساس یک گزارش منتشر کرد از این زاویه جالب تر می شود. این گزارش براساس یافته های یک موسسه پژوهشی نشان می داد در این ماه 43 درصد بینندگان چندین سایت مهم خبری از فیس بوک آمده اند، در حالی که 38 درصد آنها از طریق جست و جود در گوگل وارد این سایت ها شده اند.

این یعنی تا چند سال دیگر فیس بوک است که تعیین می کند چه چیزی دیده شود و چه چیزی به زباله دان اینترنت فرستاده شود، چرا که همزمان آمار کاربرانی که به طور مستقیم وارد وب سایت های خبری و غیره می شوند در حال پایین آمدن است.

گوگل طبیعتا نگران شده است. دو هفته پیش، در حالی که تقریبا کل آمریکای شمالی و اروپا در تعطیلات تابستانی ما آگوست در حال آفتاب گرفتن بود، گوگل اعلام کرد که می خواهد ساختار اداری اش را بازسازی کند. به این شکل که یک شرکت مادر به مادر «الفابت» (به معنی الفبا) تاسیس می شود تا فعالیت های جانبی گوناگونی را که گوگل در این سال ها شروع کرده است، زیر پوشش بگیرد.

 شرکت هایی که در حال تحقیق و توسعه روی تقریبا از شیر مرغ تا جان آدمیزاد هستند و تقریبا هیچ کدامشان به مرحله سوددهی نرسیده اند، از خودرو بدون سرنشین و خودرو پرنده بگیرید تا اینترنت بالونی و عینک هوشمند همزمان، گوگل به عنوان زیرمجموعه ای از آلفابت روی جست و جو و دیگر سرویس های روی وب تمرکز می کند.

گوگل نگران می شود

بعضی از ناظران این تغییر ساختار را نشانه ای از نگرانی گوگل درباره موقعیت آینده سرویس های وب اش می بینند؛ چرا که با تضعیف و افول هایپرلینک نحوه کسب درآمد گوگل نیز از آگهی هایش، چه در سرویس جست و جو و چه در سرویس های دیگری مانند یوتیوب، به خطر جدی خواهد افتاد.

همان طور که درآمد بسیاری از سایت های خبری هم که از آگهی های گوگل برای کسب درآمد استفاده می کردند به خطر افتاده است. حتی غول های بزرگ مطبوعاتی مثل نیویورک تایمز و گاردین از ترس آینده به این فکر افتاده اند که با فیس بوک همکاری کنند.

فیس بوک پروژه ای آزمایشی به نام «اینستانت آرتیکل» (مثاله های سریع) را شروع کرده که قرار است در توافق با سایت های خبری و مجله های اینترنتی محتوای آنان را بدون اینکه لازم باشد کاربر از فیس بوک بیرون برود در همان محیط و به طور کامل با عکس و تفصیلات بخواند.این هم میخ دیگری بر تابوت هایپرلینک.

گوگل برخلاف شعار «هرگز شیطنت نکن» زمان دانشجویی بنیانگذارانش در این 16، 17 سال بدجنسی های فراوانی کرده است، از تمایل های انحصارطلبانه اش گرفته تا بی اهمیتی به اطلاعات خصوصی کاربران. اما در شرایطی که فیس بوک اساس وب را هدف قرار داده است و یک تنه تصمیم به ویران کردن آن گرفته، گوگل تنها نیرویی است که می تواند جلو آن بایستد و وب را نجات دهد.


ویدیو مرتبط :
رونمایی از دو دستگاه جدید گوگل: گوگل پیکسل و گوگل پیکسل ایکس ال

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اگر نگران تغذیه کودک سرما خورده هستید!



سرماخوردگی به مفهوم عفونت بینی وگلو میباشد . که معمولا بیضرر بوده و دارای علائمی مانند آبریزش بینی ,گلودرد , سرفه و عطسه میباشد.

 

بیش از200 نوع ویروس در ایجاد سرما خوردگی نقش دارند و بنا براین علائم آن بسته به نوع ویروس ایجاد کننده میتواند کاملا متفاوت باشد .

 

 

ویروس سرما خوردگی

 

بروز سرما خوردگی در افراد بزرگسال بین 4-2 بار در سال و در کودکان, بخصوص در سنین قبل از مدرسه بین 10-6 باردر سال کاملا طبیعی است .افراد مبتلا به سرما خوردگی باید بعد از 2-1 هفته احساس بهبودی کامل کنند ودر غیر اینصورت باید به پزشک مراجعه نمایند تا از نظر بروز عوارض باکتریال سرماخوردگی مانند عفونت ریه ها , سینوس ها , یا گوش ها مورد بررسی قرار گیرند .

 

 

علائم ونشانه ها :

 

علائم سرما خوردگی معمولا بعد از 3-1 روز بعد از تماس با ویروس سرما خوردگی بروز می کند و شامل این موارد است:

 

Ø گرفتگی یا آبریزش بینی

 

Ø خارش گلو یا گلو درد

 

Ø سرفه

 

Ø احتقان

 

Ø سردر یا بدن درد

 

Ø آبریزش از چشم

 

Ø تب پائین

 

Ø احساس خستگی مختصر

 

Ø با پیشرفت سرما خوردگی ترشحات بینی میتواند بتدریج غلیظ تر و زرد رنگ ویا سبز رنگ شود

 

یکی از مشخصه های قابل توجه افتراق دهنده ی بین سرما خوردگی و سایر بیماریهای ویروسی این است که در سرما خوردگی معمولا تب بالا وجود نداشته و بر خلاف سایر بیماریهای ویروسی احساس خستگی شدیدی وجود ندارد .

 

 

 

علل سرما خوردگی :

 

رینو ویروس ها شایع ترین عامل بشمار میروند که شدیدا هم قابل سرایت میباشند . راه ورود ویروس به بدن دهان یا بینی است اما در این بین دستها هم نقش مهمی ایفا میکنند .

 

ویروسها بدنبال سرفه ,عطسه و یا حتی حرف زدن در هوا پخش میشوند .اما از طریق تماس دستها با اشیائی که قبلا دستهای آلوده به ویروس با آن در تماس بوده(مانند :گوشی تلفن ,لیوان, حوله ...) نیز قابل انتقال است.بدنبال تماس دست های آلوده با چشم ها ؛دهان یا بینی عفونت سرما خوردگی انتقال میابد.

 

 

سرما خوردگی

 

 

عوامل زمینه ساز :

 

خردسالان و کودکان در سنین قبل از دبستان بسیار مستعد ابتلا به سرما خوردگی میباشند زیرا هنوز به اکثر ویروسهای سرماخوردگی مقاومت پیدا نکرده اند . بعلاوه کودکان اکثر اوقات خودرا در جمع سایر کودکان میگذرانند و در خصوص شستن دستهای خود و مراقبت دهانی هنگام عطسه و سرفه کمتر توجه دارند .

 

با افزایش سن نسبت به بسیاری از ویروسهای سرماخوردگی مقاومت ایجادمیشود و بنابراین شیوع ابتلا به سرما خوردگی بتدریج و با افزایش سن کاهش میابد. در بزرگسالان ضعیف شدن سیستم ایمنی به هردلیل و یا وجود آلرژی ها میتواند یک عامل زمینه ساز ابتلا به سرما خوردگی به شمار رود.

 

بروزسرماخوردگی در پائیز و زمستان بیشتر است که علت آن تجمع بیشتر دانش آموزان در کلاسهای درس و از طرف دیگر خانه نشینی بیشتر در این فصول است .در مناطقی که فصل زمستان ندارند سرما خوردگی در فصول بارانی شایعتر است.

 

 

 

چه زمانی یک بیمار سرماخورده باید به پزشک مراجعه نماید؟

 

1- تب بالای 39 درجه

 

2- تب بالا همراه با خستگی یا بدن درد

 

3- تب بالا همراه تعریق و لرز یا با سرفه ,همراه خلط رنگی

 

4- وقتی که با گذشت زمان علائم بجای بهتر شدن بدتر شوند یا بیشتر از 10 روز طول بکشند.

 

اطفال معمولا درطی سرما خوردگی نسبت به بزرگسالان بدحالترند ودچار عوارضی مانند عفونت گوشها میشوند.

 

 

کودک تب کرده

 

 

اطفال رادر صورت وجود هر یک از علائم زیر باید نزد پزشک برد:

 

1- تب بالای 39 درجه ,وجود لرز یا تعریق

 

2- تبی که بیشتر از 3 روز طول بکشد

 

3- وجود استفراغ یا درد شکم

 

4- خواب آلودگی غیر متعارف

 

5- سر درد شدید

 

6- وجود تنفس مشکل

 

7- گریۀ مداوم

 

8- گوش درد

 

9- سرفۀ مداوم

 

 

 

عوارض سرما خوردگی

 

1- عفونت حاد گوش میانی: این عارضه خصوصا در اطفال نسبتا شایع است و بدنبال ارتشاح باکتری یا ویروس از ورای پردۀ گوش رخ میدهد . علائم بصورت گوش درد, ترشحات سبز یا زرد رنگ از بینی و برگشت تب پس از یک بهبودی نسبی از سرماخوردگی میباشد . ممکن است بیقراری هم وجودداشته باشد.

 

2- خس خس سینه : در بیماران آسمی سرماخوردگی میتواند باعث ایجاد خس خس سینه شود.

 

3- سینوزیت

 

4- سایر عفونت های ثانویه مثل گلودر چرکی, سینه پهلو, برونشیت در بزگسالان و خروسک دراطفال

 

بروز هر کدام از عوارض فوق نیازمند مراجعه به پزشک جهت درمان میباشد.

 

 

 

درمان سرماخوردگی:

 

در واقع هیچ راه درمان قطعی برای سرماخوردگی وجود ندارد و این بیماری باید خود بخود خوب شود..آنتی بیوتیک ها و داروهای مشهور به سرما خوردگی هیچکدام فایده ای نداشته و البته اکثرا دارای عوارضی میباشند.

 

با اینحال در مورد بعضی درمان های معمول نکاتی ذکر میگردد:

 

1- مسکن ها :مانند استامینوفن که برای کاهش درد و تب استفاده میشود البه مصرف زیاد آن میتواند برای کبد عارضه دار باشد.

 

 

2- قطره ها و اسپری های ضداحتقان بینی :بزرگسالان از این داروها برای مدت طولانی نباید استفاده کنند زیرا خودشان میتوانند ایجاد احتقان و التهاب مخاط بینی و گرفتگی بینی نمایند و در خصوص اطفال باید گفت که از این داروها اصلا نباید استفاده کرد.

 

 

قطره بینی

 

 

3- شربت های ضد سرفه :مصرف این شربت ها توسط انجمن پزشکان متخصص ریه در آمریکا به شدت نهی شده است و معتقدند این داروها هیچ تاثیری در درمان علت اصلی سرفه در سرما خوردگی ندارد .انجمن فوق مصرف هرگونه داروی ضد سرماخوردگی و شربت سینه را در اطفال زیر 14 سال مبتلا به سرما خوردگی به شدت نهی کرده است .مرکزکنترل بیماریها در آمریکا تجویز داروهای ضد سرفه و سرما خوردگی را در بچه های زیر2 سال ممنوع کرده است. سرفه های ایجاد شده بدنبال سرما خوردگی معمولا تحت هر شرایطی 3-2 هفته طول کشیده و با هیچ داروئی قابل کنترل نمی باشد . اگر بیش از این طول بکشد حتما نیازمند ویزیت پزشک است .

 

 

4- ویتامین C و روی : مصرف این ویتامین اثری د رشیوع سرما خوردگی ندارد اما تاثیر کمی در روی کاهش مدت و شدت علا ئم سرماخوردگی دارد . طبق بعضی از مطالعات مصرف قرص های روی تا حدودی باعث کاهش علائم سرما خوردگی شده است .

 

 

 

پیشگیری :

 

بدلیل تنوع و تعدد ویروس های ایجاد کنندۀسرما خوردگی ؛ هیچ واکسن موثری علیه سرما خوردگی وجود ندارد .. اما انجام بعضی از مراقبت ها تا حدودی میتواند مانع از گسترش ویروس ها شود :

 

1- شستن دست ها : باید دستها را چندین بار در روز و به طور کامل با آب و صابون شست .

 

2-شستن و ضد عفونی کردن وسایل خانه مثل وسایل آشپزخانه ؛حمام ؛ و وسایل بازی بچه ها

 

3- استفاده از دستمال کاغذی در موقع سرفه و عطسه صورت گرفته و سپس دستمال دور انداخته شده و دستها شسته شود. بایدبه بچه ها آموزش داد که زمانی که دستمال ندارند ؛ هنگام سرفه و عطسه بجای دستها ؛ گودی آرنج را بجای دستانشان جلوی دهان خود بگیرند.

 

4- از ظروفی مانند لیوان و قاشق بصورت مشترک استفاده نشود

 

5- از تماس طولانی با افراد سرما خورده اجتناب گردد.

 

6- دقت لازم در مورد بهداشت مهد کودک ها انجام گرفته و از ورود کودکان بیمار به آنجا ممانعت بعمل آید.

 

 

شستن دست ها

 

 

تغذیه و سایر مراقبت های لازم در زمان سرما خوردگی :

 

1- مصرف مایعات مانند آب ,آّب میوه ,چای , سوپ , و مانند آن در طی سرما خوردگی توصیه میشود تا جایگزین مایعات از دست رفته از راه ترشحات و تب شوند . مصرف الکل و سیگار باعث تشدید علائم میشود .

 

2- مصرف سوپ مرغ : امروزه معلوم شده است که سوپ مرغ اولا بعنوان یک ضد التهاب عمل میکند و ثانیا باعث تسریع تخلیه مخاط و ترشحات از بینی و بهبودی احتقان میشود که این مسئله باعث کاهش مدت زمان تماس ویروس ها با مخاط پوششی بینی میگردد و در بهبود علائم موثر است.

 

3- استراحت : اگر بیمار دچار تب , سرفه های شدید ,و بیحالی میباشد حتما در خانه استراحت نماید . حداقل فایده آن این است که دیگران را مبتلا نمیکند ؛و در محل کار حتما از ماسک استفاده نماید.

 

4- تنظیم دما و رطوبت اتاق : دمای اتاق باید گرم بوده و داغ نباشد و اگر هوا خشک است ا زیک مرطوب کننده استفاده شود .البته دستگاه رطوبت ساز باید تمیز باشد تا محلی برای رشد میکروبها و قارچ ها نگردد.

 

5- تسکین گلو درد : غرغره کردن آب نمک گرم یا نوشیدن مخلوط آب لیمو ترش با عسل به تسکین گلو درد و کاهش سرفه ها کمک میکند .

 

6- استفاده از قطره های بینی نمکی باعث کاهش احتقان بینی میشود و خصوصا در اطفال به غذا خوردن و خواب بهتر آنها کمک میکند.

 

 

 

گردآوری : دکتر مستوفی نژاد