دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کیو آر کد چیست؟



QR کد چیست؟!
QR Code روشی است برای کدگذاری مطالب مختلفی مانند نام، ایمیل، آدرس سایت، کد محصول،توضیحات و... که حاصل آن یک تصویر است. این تصویر با استفاده از اکثر گوشی­های دوربین­دار قابل فهم است و همین امر باعث شده شرکت­ها و افراد زیادی از این کد بر روی محصولات و کارت­های ویزیت استفاده کنند.

  QR کد چیست,QR Code,کیو آر کد چیست؟

QR Code (بخوانید کیو آر کد) مخفف کلمه Quick Response Code به معنای کد با پاسخ دهی سریع است. این نوع کد از نوع کدهای ماتریسی یا همان کدهای دو بعدی (2D Code) است که در سال 1994 توسط شرکت تویوتا برای استفاده در خط تولید ابداع شد. اخیراً QR Code به دلیل توانایی ذخیره حجم زیادی از اطلاعات و سرعت خواندن فوق‌العاده آن بیشتر مور­د استفاده قرار میگیرد.
موارد استفاده QR Code
در ابتدا QR Code برای ردیابی قطعات در تولید خودرو استفاده میشد ولی امروزه در بسیاری از موارد از جمله برای پیگیری اجناس در تجارت، پیگیری بسته­ها در خطوط پستی، استفاده در کارت­های ویزیت برای دسترسی سریع مخاطب به آدرس سایت، ایمیل شخص و... استفاده میشود.
از دیگر موارد کاربرد کیوآر کد میتوان به:
کد کردن SMS (در این حالت شما بعد از اسکن QR کد میتوانید sms را ارسال کنید. شاید فکر کنید این مورد کاربرد زیادی ندارد ولی آیا تا به حال برایتان پیش نیامده که یک آگهی دیده باشید و نوشته باشد کد **** را به شماره ********** sms کنید تا اشتراک شما فعال شود؟! در این موقع یک QR کد کوچک میتواند شما را از دردسر تایپ شماره و کد خلاص کند.)
کد کردن شماره (با این کار شما با اسکن کردن کد میتوانید شماره را ذخیره کنید و یا به آن زنگ بزنید و مسلماً دردسر اشتباه نوشتن شماره را نخواهید داشت.)

QR کد کردن لایک صفحه فیس بوک شما (با اسکن اینجور QR کدها شما به سادگی میتوانید صفحه فیس بوک آن شرکت یا محصول و... را لایک کنید.)
توجه: این موارد تنها کاربرد های QR کد نیستند و اگر اندکی در اینترنت جستجو کنید می­توانید خلاقیت­های جالبی در استفاده از QR کد ببینید. به طور مثال یک سایت دانلود اپلیکیشن موبایل برای لینک دانلود هر اپ یک QR کد در نظر گرفته بود که بازدید کننده با اسکن آن یک راست برنامه را بر روی گوشی خود دانلود کند.
شکل ظاهری QR Code
QR Code از مربع های کوچک سیاه و سفید درست شده است که بسته به نسخه (Version) آن دارای سایز متفاوتی هستند. به طور مثال نسخه 1 آن 21×21 و نسخه 2 آن 25×25 میباشد. البته شایان ذکر است که ترفندهایی برای اضافه کردن تصویر و رنگ به QR Code وجود دارد. یکی از این ترفندها استفاده از قدرت خطایابی QR Code هست.

 QR کد چیست,QR Code,کیو آر کد چیست؟

ورژن های مختلف کیو آر کد به همراه توضیحات

قابلیت ذخیره سازی اطلاعات در QR Code
میزان اطلاعات ذخیره شده در QR Code بستگی به نوع اطلاعات (عدد، حروف و...)، نسخه (Version) آن و درصد خطایابی آن دارد. به طور مثال میزان اطلاعات ذخیره شده در یک QR Code ورژن 40 با 7% خطایابی به صورت زیر است:

 
نوع کاراکتر مثالی از نوع کاراکتر تعداد کاراکتر
فقط اعداد 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 7089 کاراکتر
حرف عدد (Alphanumeric)

0–9 A–Z [upper-case only], space

$, %, *, +, -, ., /, :,

4296 کاراکتر
باینری/بایت 8-bit bytes 2953 کاراکتر

خطا یابی (error correction) در QR Code
برای اینکه QR Code قابل اطمینان باشد چند درصد خطا برای آن در نظر گرفته اند که در جدول زیر نوشته شده است.

 
درصد خطایابی نوع خطایابی
7% از کلمات کد قابل ترمیم Level L[ow]
15% از کلمات کد قابل ترمیم Level M[edium]
30% از کلمات کد قابل ترمیم. Level H[igh]

 خواندن QR Code
شاید بتوان گفت یکی از مهمترین عوامل رواج یافتن QR Code وجود دوربین در گوشی­های همراه است. برای خواندن QR Code کافی است یکی از برنامه کاربردی QR code reader را بر روی گوشی نصب کنید و هر وقت نیاز به خواندن این کدها داشتید این برنامه را اجرا کنید و دوربین گوشی را به سمت آن بگیرید. خوشبختانه برای اکثر گوشی­ها برنامه­های QR code reader وجود دارد و فقط کافی است اندکی در اینترنت به دنبال آن بگردید.
منبع:itbrowse.com

 


ویدیو مرتبط :
شکار آر کیو 170

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عبور از گردنه با آر. کیو.170 یا پراید؟!



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

عادت به خرج کردن از خزانه متصل به شیر نفت ازیک‌طرف و بعضی منافع اقتصادی فردی و گاه گروهی در ادامه وابستگی به خارج از سوی دیگر، آفت اصلی جان ملت و دولت در ایران است. سختگیری و محاصره، کمترین بهای استقلال است.

متن کوتاهی که به شوخی یا جدی دریکی از شبکه‌های موبایلی فضای مجازی قرارگرفته بود، نقل به مضمون چنین بود: «جالب است که ما در ایران توانستیم ظرف مدت کوتاهی هواپیمای فوق پیشرفته و اسرارآمیز آر. کیو.170 آمریکا را مهندسی معکوس کرده و در چند مدل متفاوت به پرواز درآوریم،

 

درحالی‌که تنها یک نسخه از آن در اختیار ما بود و آن‌هم قادر به پرواز نبود و آسیب‌دیده بود، اما مثلاً در صنعت اتومبیل‌سازی باوجوداین همه اتومبیل شیک و پیشرفته که به‌وفور در اختیار است نتوانستیم نمونه‌ای کپی کنیم و همچنان به واردات خودروهای بی‌کیفیت یا تولید از رده خارج شده‌های بی‌کیفیت‌تری مثل پراید ادامه داده‌ایم.»

متن بالا از جهات مختلفی قابل‌تأمل است. وقتی در سخت‌ترین شرایط تحریم، دانشمندان جوان و کم‌توقع ایرانی با ساخت پیشرفته‌ترین و دقیق‌ترین ابزار در گروه فناوری هسته‌ای، یا ساخت سلاح‌های پیشرفته و انواع تانک و موشک و هواپیماهای جنگنده و بدون سرنشین و یا در حوزه گسترده فناوری نانو و پزشکی و ... گوی سبقت را از بیشتر دنیا ربوده‌اند، ماندن و درجا زدن یا عقب رفتن در حوزه‌های به‌مراتب ساده‌تر و کم‌اهمیت‌تر قابل نقد و بررسی است.

اگر قرار بود تحریم و اخم و قهر دیگران باعث رکود و عقب‌ماندگی شود، این مشکل باید در حوزه‌های مهمی که به بعضی از آن‌ها اشاره شد، پیش می‌آمد. البته تردیدی نیست که پیشرفت در شرایط دشواری مانند تحریم‌های ظالمانه به‌آسانی به دست نمی‌آید، اما نمونه‌های فراوان موجود به‌اندازه کافی قانع‌کننده هستند که اگر اراده‌ای برای کار باشد، ایرانی قادر است از دل خاکستر تحریم ققنوس وار سر برآورد.

واقعیت آن است که عادت به خرج کردن از خزانه متصل به شیر نفت ازیک‌طرف و بعضی منافع اقتصادی فردی و گاه گروهی در ادامه وابستگی به خارج از سوی دیگر، آفت اصلی جان ملت و دولت در ایران است. سختگیری و محاصره، کمترین بهای استقلال است.

داستان شعب ابی‌طالب و محاصره همه‌جانبه پیامبر (ص) و یاران کم تعدادش دم دست‌ترین نمونه است؛ هرچند هیچ عقل سلیمی از قرار گرفتن در تنگنا و انزوا استقبال نمی‌کند، اما هنر آن است که تهدیدهای پیش‌پاافتاده‌ای از جنس تحریم، به فرصت خودشکوفایی و رشد و توسعه تبدیل شود. به تعبیر شایسته رهبر فرزانه انقلاب اسلامی؛ «ایران را باید با اتکای به منابع روی زمین یعنی هوش و استعداد جوانان و نخبگان کشور اداره کرد نه با تکیه‌بر درآمد پر نوسان منابع زیرزمینی و نفتی.»

قصه پر غصه طلای سیاه شاید تکراری باشد، ولی این نعمت خدادادی که استفاده درست از آن می‌توانست به یکی از مهم‌ترین نقاط قوت ما تبدیل شود، به‌قول‌معروف مولوی، «ازقضا سرکنگبین صفرا فزود» و حالا غصه بزرگ مسئولان دولتی ما شده است تحریم نفتی! همچنان که بسیاری از مشکلات دیگر مثل رخ نمودن فسادهای بزرگ اقتصادی و دزدی‌های کلان از همین نعمتی است که نقمت شده است. یک روز بابک زنجانی از دنده چپش زاده می‌شود و دیگر روز حاتم‌بخشی به بعضی نورچشمی‌ها، مفسدان یقه‌سفید و پدیده آقازاده‌های رانت‌خوار را ایجاد می‌کند!

توجه به تأکیدات چند صدباره امام جامعه اسلامی بر اتکای به درون و چشم بستن بر لطف و منت بیگانه، استفاده از ظرفیت‌های عظیم خدادادی مادی و معنوی و از همه مهم‌تر اولویت یافتن اعتلای ملی بر منافع فردی و جناحی، تنها راه برون‌رفت از تنگناهای مصنوعی و علاج دردهای مزمن جامعه امروز و فردای ایران عزیز است. گذشتن از این تنگنا و گردنه، باوجود همه فشارهای زورگویان کم تعداد زیاده‌خواه، شدنی است، اگر اراده‌ای برای گذشتن از «خود» در جمع مدیران و مسئولان کشور باشد.

مهم این است که چگونه بیندیشند؛ تلاش‌هایی مانند ساخت آر. کیو.170 برای منافع ملی، یا دفاع از مونتاژ و واردات کالاهای بی‌کیفیت خارجی، برای منافع میلی!

 

اخبار اجتماعی - علیرضا قربانی,روزنامه خراسان