دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف یک سیاه چاله نوزاد



 

 

کشف یک سیاه چاله نوزاد

 

دانشمندان ناسا با استفاده از تلسکوپهای فضایی چاندرا و نیوتن موفق شدند در فاصله ۵۰ میلیون سالنوری از زمین یک سیاه چاله نوزاد را کشف کنند.

 

دانشمندان مرکز هاروارد- اسمیت سونیان با کمک تلسکوپ فضایی پرتوهای ایکس چاندرا ناسا، تلسکوپ XMM-Newton اسا و تلسکوپ آلمانی "رو-ست" موفق شدند یک چشمه پرتوهای ایکس را که به مدت ۱۲ سال از ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۷ تشعشات پرتو ایکس تابش کرده است را ردیابی کنند.

 

اطلاعات جمع آوری شده نشان داد که این چشمه پرتوهای ایکس یک سیاه چاله است که در اثر انفجار یک ابرنواختر ایجاد شده و تنها ۳۰ سال از زندگی خود را پشت سر گذاشته است.

 

ابرنواختری که این سیاه چاله را ایجاد کرده است SN ۱۹۷۹C نامیده می شود و در کهکشان M۱۰۰ قرار دارد. این کهکشان شباهت بسیار زیادی به کهکشان راه شیری دارد و در صورت فلکی "برنیس" واقع شده است.

 

ابرنواختر SN ۱۹۷۹C را یک منجم آماتور جوان در سال ۱۹۷۹ کشف کرد. در حال حاضر ماده باقیمانده این ابرنواختر درحال تمام شدن است.

 

این سیاه چاله نه تنها باقیمانده های ابرنواختر را جذب می کند بلکه در حال جذب کردن ستاره دیگری است که در اطراف ابرنواختری که منفجر شده است می چرخد.

 

محققان ناسا در این خصوص توضیح دادند: "اگر آنچه که ما به آن رسیدیم درست باشد، این سیاه چاله بهترین نمونه تولد اجرامی از این دست است که انسان هرگز موفق به رصد آن شده است.

 

ستاره ای این سیاه چاله را ایجاد کرده است جرمی حداقل ۲۰ برابر بیشتر از جرم خورشید داشته است."

 

براساس گزارش اگزماینر، این کشف برای درک مکانیزمی که منجر به تشکیل سیاه چاله ها می شود بسیار مهم است.

 

در حقیقت دانشمندان قادر نیستند نیروها و انرژیهایی که در این اجرام حضور دارند را در آزمایشگاه بازسازی کنند.

 

بنابراین، تنها رصد مستقیم می تواند اطلاعاتی در این مورد به ستاره شناسان ارائه کند./خبرگزارى مهر


ویدیو مرتبط :
کشف یک سیاه چاله میلیونها بار بزرگتر از خورشید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف سیاه چاله‌ای بزرگتر از آنچه انتظار میرفت + عکس



ستاره شناسان سیاه چاله ای کشف کرده اند که به نسبت کهشکان آن اندازه ای بزرگتر دارد و بزرگی آن غیر قابل انتظار بوده است.

با توجه به نظریه های جدیدی که درباره تکامل کهکشان ها داده می شود، بزرگترین سیاهچاله مرکزی که به تازگی کشف شده است، به مراتب تا اندازه بسیار زیادی بزرگ تر از آن چیزی است که انتظار می رفته است.

کار جدیدی که در دانشگاه کیلی و دانشگاه لنکشایر انجام شده است، نشان می دهد که با توجه به اندازه کهکشان، سیاه چاله موجود در آن خیلی بزرگ تر از آن چیزی است که باید باشد.

اخبار,اخبار علمی,ستاره شناسان

 

 کهکشان SAGE0536AGN در ابتدا با تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا و با استفاده از اشعه مادون قرمز کشف شده بود و تصور می شد که اندازه آن حداقل 9 میلیارد سال نوری است، در این کهکشان هسته های کهکشانی فعالی (AGN) وجود دارند، و گاز موجود در آن به دلیل سرعت بالای میدان گرانشی، دارای سرعت زیادی است؛ و این گاز باعث می شودکه نور انتشار یابد.

هر چقدر اندازه سیاه چاله ها بزرگتر باشد میزان انتشار گاز آنها نیز بیشتر است. آنچه که در کهکشان SAGE0536AGNکشف شده است، این است که اندازه سیاه چاله ای که اخیرا مشاهده شده است، 350 برابر بزرگ تر از اندازه خورشید می باشد این در حالی است که اندازه خود کهکشان بر اساس تحرکاتی که ستاره های آن دارند، حدود 25 میلیارد بیشتر از حجم خورشید می باشد.

دکتر ژاکو ون لون، یکی از ستاره شناسان در دانشگاه کیلی و نویسنده اصلی مقاله می گوید: «کهکشان ها حجم بسیار بزرگی دارند، و سیاهچاله ها نیز در مرکز آن ها قرار دارند. اگرچه این مورد اخیر واقعاحجم خیلی بزرگی دارد اما در یک نگاه ساده غیر ممکن است که اندازه سیاه چاله آن اینقدر بزرگ باشد»

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران