دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف ماده ضد سرطان معده در شیر گاو



داروی ضد سرطان درشیر گاو

کشف ماده ضد سرطان معده در شیر گاو

محققان تایوانی دریافته‌اند پپتید مشتق شده از شیر گاو موسوم به "لاکتوفریسین B25 یا به اختصار LFcinB25" خاصیتی ضد سرطانی را بر بافت‌های سرطانی معده از خود نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا  منطقه اصفهان، وقوع سرطان‌های معده‌ای از شایع‌ترین علل مرگ ومیر در سراسر جهان و به ویژه در کشورهای آسیایی محسوب می‌شود.

یکی از درمان‌های اصلی سرطان‌های معده‌ای عمل جراحی و شیمی درمانی است و تنها زمانی موثر واقع می‌شود که سرطان در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود.

محققان طی این پژوهش دریافتند که "LFcinB25" بقای سلول‌های آدوکارسینیوم معده "AGS" (سرطان غددی معده) را طی دوز و شیوه مستقل درمانی کاهش می‌دهد.

پژوهشگران با بررسی‌های میکروسکوپی مشاهده کردند که "LFcinB25" تنها پس از یک ساعت مواجهه با سلول‌های سرطان معده‌ای، به غشای سلول‌های "AGS" حرکت کرده و طی 24 ساعت سلول‌های سرطانی از نظر اندازه کوچک شده و قدرت خود در چسبیدن به سطوح را از دست می‌دهند.

طی مراحل این چرخه، "LFcinB25" با اعمال فرآیند "آپوپتوزیس" یا مرگ برنامه ریزی شده سلول و اتوفاژی (فروپاشی و بازیافت اجزای آسیب دیده و کهنه سلول‌ها) کار خود را آغاز می‌کند و با روند پیشرفت این چرخه، فرآیند اپوپتوزیس طی مکانیزم مستقل کاسپاز قالب شده و اتوفاژی از بین می‌رود.

محققان در این پژوهش به یافته دیگری نیز دست یافتند؛ آنها متوجه نقش "Beclin_1" در افزایش فعالیت سیتوتوکسیک (مسمومیت درون سلولی) "LFcinB25" و افزایش خاصیت ضد سرطانی آن شدند. این پروتئین نقش کاملا کلیدی را در اتوفاژ، رشد تومور و فساد نورون‌های انسانی دارد.

این نتایج می‌تواند گزینش و طراحی داروهای موثر سرطانی را ارتقا دهد.

این پژوهش در مجله "Dairy Science" منتشرشده است.

/ایسنا


ویدیو مرتبط :
کشف ماده ای ضد ضربه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف ماده ضد سرطان از یک دانه نادر +عکس


اخیراً دانشمندان استرالیایی از یک دانه نادر، مولکولی استخراج کردند که قادر به از بین بردن تومورهای سرطانی است.

خبرگزاری فارس: محققان در سراسر جهان در حال تلاش برای پیدا کردن دارویی هستند که سرطان را از بین ببرد؛ اخیراً دانشمندان استرالیایی از یک دانه نادر، مولکولی استخراج کردند که قادر به از بین بردن تومورهای سرطانی است.

کشف مولکولی برای درمان سرطان+تصاویر

دانشمندان شرکت دارویی با آزمایشاتی بر روی درختی سرخ رنگ که بومی شمال کوئینزلند استرالیا است، متوجه شدند که دانه‌های این درخت خواص ضد سرطانی دارد؛ نام علمی این درخت سرخ رنگ Hylandia dockrillii است.

به گفته محققان، تزریق این مولکول به داخل تومور موثر واقع شده است و می‌تواند جایگزینی برای شیمی درمانی باشد؛ از این دارو می‌توان برای بهبودی سرطان‌های ملانوم، سرطان سینه، سرطان ریه و سرطان پروستات استفاده کرد.

اولین آزمون بر روی سگ، گربه و اسب انجام شد؛ مطالعات بالینی در موش نیز اخیراً توسط موسسه تحقیقاتی پزشکی QIMR Berghofer انجام شد.

نتایج این آزمایشات در مجله علمی PLoS One منتشر شد که نشان می‌دهد تومور سرطانی 70 درصد پسرفت داشته است.

دکتر «گلن بویل» از این موسسه تحقیقاتی گفت: با ترکیب سه روش می‌توان سرطان را از بین برد: کشتن تومور، قطع جریان آن در خون و فعال کردن سیستم ایمنی بدن برای پاک کردن منطقه سرطانی.

کشف مولکولی برای درمان سرطان+تصاویر

کشف مولکولی برای درمان سرطان+تصاویر

کشف مولکولی برای درمان سرطان+تصاویر

کشف مولکولی برای درمان سرطان+تصاویر

کشف مولکولی برای درمان سرطان+تصاویر