دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف قدیمی‌ترین نقاشی سنگی انسان در جهان(+عکس)




 اخبار علمی - کشف قدیمی‌ترین نقاشی سنگی انسان در جهان

نقاشی‌های جدید کشف شده در غاری در اندونزی نشان از آن دارد که بیان هنری احتمالا قدیمی‌تر از مهاجرت اصلی انسانهای مدرن از آفریقا است.

به گزارش ایسنا، باستان‌شناسان اخیرا توانسته‌اند تاریخ نقاشی‌های دست کامل کشف شده بر روی دیوار غاری در اندونزی را حدود نیم قرن پیش برآورد کنند.

به ادعای دانشمندان، این نقاشی حداقل 40 هزار سال قدمت دارد.

بر روی همان دیوار و تنها در فاصله چند سانتیمتری از نقاشی دستها، تصاویر بزرگ حیوانات نظیر خوک‌آهو قابل مشاهده است.

 

اخبار,اخبارعلمی,قدیمی‌ترین نقاشی‌ها

 
غارهای نزدیک به این غار از نقاشی‌های مشابه برخودار بوده و بنظر می‌رسد این تصاویر، قدیمی‌ترین نقاشی‌های درون غار جهان باشند.

غار مذکور در سولاوسی، یکی از جزایر بزرگ مجمع‌الجزایر اندونزی واقع شده است. در آن 90 غار جداگانه موسوم به سایتهای غار ماروس (Maros) وجود دارد که از نقاشی‌های مدرن برخوردارند.

این کشف تا حد زیادی دامنه هنر سنگ اواخر عصر یخی را گسترش می‌دهد. دانشمندان تا پیش از این تصور می‌کنند که تصاویر ابتدایی این چنینی منتسب به اروپا بوده‌اند.

اکنون مشخص شده است که جمعیت‌های انسانی تقریبا در یک زمان در موقعیتهای مختلف بر روی دیواره‌های غار رنگ می‌پاشیدند. همچنین نقاشی‌های کشف شده در اروپا و آسیا به شکل عجیبی شبیه یکدیگر بوده و هر دو پستانداران بزرگ را در سبکهای قابل مقایسه به تصویر می‌کشیدند.

ماکسیم اوبرت، باستان‌شنان و کارشناس تعیین قدمت دانشگاه گریفیث و از مولفان این پژوهش گفت: اغلب تصور می‌شد که اروپا مرکز قدیمی‌ترین انفجار در خلاقیت انسان بویژه در هنرهای غار در حدود 40 هزار سال پیش است. اما تعیین قدمت هنر سنگی ما در سولاوسی نشان می‌دهد که در همان زمان و در نقطه دیگری از جهان، مردم تصاویر قابل توجهی از حیوانات را مشابه تصاویر غارهای عصر یخی فرانسه و اسپانیا می‌کشیدند.

نقاشی‌های جدید کشف شده در سایتهای غاز ماروس در اندونزی نشان می‌دهد که بیان هنری احتمالا بسیار قبلتر از ورود انسانها به اروپا بوده است. مهاجرت اصلی انسان مدرن از آفریقا به سراسر جهان حدود 60 هزار سال قبل یا بیشتر آغاز شده است. از آنجایی که اولین انسانهایی که از آفریفا خارج شدند، پیش از اروپا در آسیا و استرالیا سکنی گزیده بودند، امکان دارد که نقاشی‌های قدیمی‌تری نیز در مناطق نزدیک غارهای ماروس کشف شوند.

نتایج این مطالعه در مجله نیچر منتشر شده است. 


 اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
کشف قدیمی ترین رد پای انسان در اروپا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف قدیمی‌ترین استخوان دست انسان (+عکس)



اخبار علمی - کشف قدیمی‌ترین استخوان دست انسان (+عکس)

کشف یک استخوان قدیمی دست انسان در یک گورستان باستانی در کنیا، نشان می دهد انسان ها توانایی و مهارت استفاده از دست خود را حدود 600 هزار سال زودتر از آنچه تصور می شد، پیدا کرده اند.

به گزارش  ایرنا از منابع خبری، این استخوان تازه کشف شده که یکی از استخوان های کف دست متصل به انگشت اشاره است، از تمامی جهات شبیه دست انسان امروزی است.

این استخوان یکی از نخستین شواهدی است که نشان می دهد انسان از چه زمانی توانایی لازم را برای استفاده از ابزار به دست آورده است .

به گفته دانشمندان میمون ها فاقد ویژگی های آناتومیک این فسیل هستند.

این استخوان که 1.42 میلیون سال قدمت دارد، متعلق به یک انسان اولیه است و نشان می دهد ویژگی های مورفولوژیکی مشخص انسان در ارتباط با عملکرد دست افزایش یافته است.

این کشف جدید، تکامل دست انسان مدرن را 600 هزار سال زودتر از زمانی که پیش از این تصور می شد، یعنی دوران Homo erectussensu lato ها قرار می دهد.

فرایند استیلوییدی (styloid process) به استخوان دست کمک می کند به استخوان های دیگر مچ دست متصل شده و سبب می شود مچ دست فشار بیشتری را تحمل کند.

پروفسور کارول وارد استاد آسیب شناسی و علوم تشریحی در دانشگاه میسوری آمریکا در این مورد گفت : نبود فرایند استیلوییدی در میمون ها و انسان های اولیه برای آنها در ساخت و استفاده از ابزار چالش ایجاد کرده است.

همچنین نبود این فرایند می تواند شانس ابتلا را به آرتروز در انسان های اولیه افزایش دهد.

پروفسور وارد گفت: فرایند استیلوییدی موجب افزایش مهارت و چابکی انسان شده است و به گونه های اولیه بشر اجازه ساخت ابزار و استفاده از آن را می داده است.

به گفته دانشمندان با این کشف جدید، شکاف موجود در تاریخ تکامل بشر به دست انسان در حال بسته شدن است. ممکن است این استخوان اولین انسان مدرن نباشد، اما آنها معتقدند که بی شک این استخوان مربوط به انسانی است که به اولین انسان های مدرن بسیار نزدیک است. زیرا آناتومی این استخوان در هیچ کدام از فسیل های انسانی مسن تر از 1.8 میلیون سال یافت نشده است.


این یافته جدید در نشریه PNAS منتشر شده است.

 

اخبار ,اخبار علمی , کشف قدیمی‌ترین استخوان

 اخبار علمی - ایرنا