دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف قالبی جدید برای رشد مجدد استخوان



کشف قالبی جدید برای رشد مجدد استخوان

محققان مؤسسه علوم هند مدعی شده‌اند که یک قالب جدید را برای بازسازی بافت استخوان با استفاده از چارچوب سه‌بعدی کامپوزیت‌های گرافن کشف کرده‌اند که از محیط استخوان تقلید می‌کند.

حوزه "مهندسی بافت" شامل استفاده از یک ماده مصنوعی به عنوان ساختار پشتیبان سه‌بعدی برای کمک به رشد سلول‌ها و در نهایت، ترمیم و بازسایزی بافت اولیه است.

بافت‌ها یا اندامهای بدن اغلب طی بیماری‌های مختلف یا به دلیل جراحت خارجی ناشی از تصادفات، آسیب می‌بینند. بیشتر مواقع این آسیب‌ها با استفاده از پیوند بافت یا اندام اهداکنندگان سالم درمان می‌شوند و در برخی از موارد نیز، دستگاه‌ها می‌توانند به جبران فقدان عملکرد این اندام‌ها بپردازند.

اما تمرکز تحقیقات امروزی بر ساخت موادی است که سلول‌های خود بدن بتوانند آن‌ها را پرورش داده و آسیب را درمان کنند.

محققان به بررسی چگونگی و چرایی واکنش متفاوت سلول‌ها به چارچوب‌های دوبعدی و سه‌بعدی پرداختند. آن‌ها با افزودن گرافن، چارچوب پلیمر پلی‌کاپرولاکتون را تقویت کردند.

آن‌ها همچنین واکنش سلول‌های استئوبلاست (سلول‌های پیش‌ساز استخوان) به نانوکامپوزیت‌های پلیمر مبتنی بر گرافن را در زیرلایه دوبعدی و چارچوب‌های سه‌بعدی مورد بررسی قرار دادند.

نانوکامپوزیت‌های پلیمر مبتنی بر گرافن در زمان ایجاد زیرلایه‌های دوبعدی و چارچوب‌های سه‌بعدی بطور متفاوتی پردازش می‌شوند. ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی این چارچوب‌ها بر اساس نوع گرافن مورد استفاده و طبیعت پردازش در حال انجام فرق می‌کند.

این تحقیق همچنین نشان داد که سلول‌های پیش‌ساز استخوان بسته به طبیعت چارچوب بطور متفاوتی رفتار می‌کنند. این تفاوت رفتار به دلیل تفاوت شیمیایی در شیوه آماده‌سازی چارچوب و گرافن مورد استفاده است که در عوض بر طبیعت سطح تولید شده برای اسکان دادن سلول‌ها تاثیر می‌گذارد.

یکی دیگر از معایب استفاده از پلی‌کاپرولاکتون به تنهایی به عنوان یک چارچوب در مهندسی بافت، این است که طبیعت ذاتی آبگریز آن باعث می‌شود نتواند سلول‌ها را در خود اسکان دهد. راه‌حل این مساله، ترکیب این پلیمر با مواد دیگر برای آبدوست کردن آن است.

این تحقیق در مجله Biomedical Materials Research منتشر شده است.

 

اخبارعلمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
کشف استخوان های مونالیزا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف استخوان های انسان های ۳ هزار سال پیش در آمریکا



 

 

 

کشف استخوان های انسان

 

 

باستان شناسان در سواحل ایالت فلوریدا موفق به کشف استخوان هایی متعلق به انسان هایی شدند که قدمتی ۳ هزار ساله داشته است.

 

به گزارش خبرگزاری فارس این اکتشاف که در منطقه ای ساحلی به نام «دلری» و در یک منطقه ساختمانی صورت گرفت، منجر به متوقف شدن پروژه ساختمانی نیز شد.

 

به گفته باستان شناسان، زمان ابتدایی این اکتشاف دسامبر ۲۰۱۰ بوده که در آن مقطع، محققان استخوان ها را متعلق به جوانان و نوجوانان یکی از قبایل باستانی آمریکا دانسته و قدمتی ۱۷۰۰ ساله را برایشان تخمین زده بودند.

 

«باب کار» از دانشگاه فلوریدای جنوبی افزود: طبق آزمایشات صورت گرفته مشخص شد که استخوان ها بیش از هزار سال در این محل مدفون مانده بودند از اینرو قدمت آن ها به ۳ هزار سال می رسید.

 

باستان شناسان امیدوارند در بررسی های آتی، اسرار تازه ای از آثار کشف شده در این منطقه را برملا سازند./خبرگزاری فارس