دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف ضربان قلب خورشید



کشف ضربان قلب خورشید

کشف ضربان قلب خورشید
مطابق تحقیقات جدید در دانشگاه مونترئال، یک «ضربان قلب خورشیدی» مغناطیسی در عمق درون این ستاره می‌تپد و انرژی تولید می‌کند که منجر به ایجاد جرقه‌ها و لکه‌های خورشیدی می‌شود.
جدیداً یک شبیه‌سازی ابررایانه‌ای جدید که در نشریه Science تشریح شده، واژگونی‌های میدان مغناطیسی دوره‌ای خورشید را مطالعه کرده است.
طبق این مدل، هر چهل سال یک بار، باندهای میدان مغناطیسی ناحیه خورشید جهت یا قطبیت‌شان را تغییر می‌دهند. این چرخه حدود چهار برابر طولانی‌تر از چرخه لکه خورشیدی 11 ساله است که بر سطح فعالیت خورشیدی حکمرانی می‌کند.
به گفته دانشمندان، مدل‌بندی چنین فرایند منظم و طولانی امری قابل توجه است زیرا دهه‌هاست که مدلبندی این ستاره به یک مشکل ویژه تبدیل شده است.
نخستین گام در این راستا در دهه 1980 صورت گرفت و طی آن فقط تقریبی از تلاطم (turbulence) درون خورشید شکار شد.
چاربونو و تیمش در مطالعات خود از ابررایانه‌هایی دانشگاه مونترئال استفاده کردند که به شبکه‌ای از رایانه‌های عظیم موسوم به Calcul Québec متصل هستند.
به گفته این دانشمندان، مدل ارائه شده آن‌ها کامل نیست زیرا لکه‌ها، جرقه‌های خورشیدی و پدیده‌های مشابه برای مدلبندی با توان محاسباتی کنونی بسیار کوچک هستند.
هم‌اکنون چندین گروه علمی در تلاش برای مدلبندی تغییر در شفافیت خورشید هستند.هنگام مدلبندی کردن خورشید به عنوان یک کل، دانشمندان بر این موضوع تمرکز می‌کنند که چگونه انتقال انرژی و شفافیت خورشید طی دهه‌ها تغییر می‌کند و سال‌هاست که آن‌ها پی برده‌اند خورشید زمانی که فعال‌تر است درخشان‌تر است.
در طول این بازه زمانی، ستاره میزبان منظومه شمسی، لکه‌های خورشیدی تیره‌تر و همچنین ساختارهای مغناطیسی کوچکی را ایجاد می‌کند که سطح را روشن می‌کنند. چگونگی شکل‌گیری این ساختارها تحت مطالعه است.
چاربونو و تیمش در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه میدان مغناطیسی خورشید بر روی انتقال انرژی از درون به بیرون اثر می‌گذارند.
به گفته این محقق، بین انتقال انرژی همرفتی و چرخه مغناطیسی ارتباط وجود دارد و می‌توان این موضوع را با شبیه‌سازی و مشخص کردن جریان‌ها (متغیرهای اصلی) اندازه‌گیری کرد.
هنگامی که یک چرخه مغناطیسی در شبیه‌سازی ایجاد و طراحی می‌شود، می‌توان چگونگی اثرگذاری این موضوع بر انتقال همرفتی و درخشندگی خرشیدی را تحلیل کرد.

کشف ضربان قلب خورشید

 تپش قلب مغناطیسی خورشید

منبع:isna.ir


ویدیو مرتبط :
شمارش ضربان قلب با avr

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بی‌خوابی و نظم ضربان قلب كودكان




 

بی‌خوابی، نظم ضربان قلب كودكان را مختل می‌كند

 

 

بی‌خوابی و نظم ضربان قلب كودكان

 

 

متخصصان در یك مطالعه جدید دریافته‌اند؛ كودكانی كه دچار بی‌خوابی می‌شوند اغلب با مشكل تغییر بیمارگونه در ضربان قلب مواجه می‌شوند.

 


محققان پنسیلوانیا در پنجاهمین كنفرانس سالانه انجمن قلب آمریكا در زمینه اپیدمی یا پیشگیری بیماری‌های قلبی عروقی گزارش دادند كه كودكان مبتلا به بی‌خوابی یا خواب كم در طول خواب دچار بی‌نظمی ضربان قلب می‌شوند.

 


محققان در پژوهشی روی كودكان خردسال نشان دادند كه
علائم بی‌خوابی به طور پیوسته با بی‌نظمی بیمارگونه در ضربان قلب توام هستند. آنها همچنین به‌وجود الگویی مهم اما با پیوستگی كمتر در كودكانی كه دوره خواب آنها كوتاه است،‌ در تغییرات ضربان قلب پی‌بردند.

 


تغییر ضربان قلب، شامل نوسانات در ضربان قلب از یك ضربه به ضربه دیگر است. در یك فرد سالم فواصل بین ضربان‌ها به آرامی و در واكنش به عملكردهای خودكار بدن مانند تنفس، تغییر می‌كند.

 


در این پژوهش ۶۱۲ كودك دبستانی از كلاس اول تا پنجم شركت كردند. متوسط سنی این كودكان ۹ سال بوده و ۲۵ درصد آنها غیرسفید پوست و ۴۹ درصد پسر بودند. تمام این كودكان به طور كلی در شرایط سلامتی مطلوبی قرار داشتند.

 


والدین این كودكان پرسشنامه‌ای را موسوم به «مقیاس رفتاری اطفال» كه دو سوال آن مربوط به علائم بی‌خوابی در كودكان بود، پاسخ دادند. سپس محققان در یك آزمایشگاه خواب با یك روش استاندارد اندازه‌گیری اختلالات خواب، وضعیت خواب شبانه این كودكان را مورد ارزیابی قرار دادند.

 


محققان طول دوره خواب، دشواری در به خواب رفتن، تعداد دفعات بیدار شدن در شب و مشكلات مربوط به دوباره به خواب رفتن را بررسی كردند. آنها همچنین تغییرات اتوماتیك قلبی (CAM)، تعادل و كنترل ریتم ضربان قلب را در این كودكان سنجیدند.

 


فان هی، محقق كالج پزشكی دانشگاه ایالتی پن در این باره خاطرنشان كرد: كودكانی كه در این پژوهش با مشكل بی‌خوابی مواجه بودند، بیشتر دچار حساسیت‌ یا هیجان فعال در ضربان قلبی می‌شدند و در نتیجه دچار CAM ناقص و بیمارگونه بودند، در صورتی كه این بی‌تعادلی در ضربان قلب در كودكانی كه طول دوره خواب شبانه كافی داشتند، دیده نمی‌شد.

 


محققان مشاهده كردند؛ ضربان قلب در كودكانی كه ۸ ساعت خواب شبانه داشتند، دو ضربه در دقیقه آرام‌تر از كودكانی بود كه فقط ۷ ساعت در شب می‌خوابیدند.

 


به همین ترتیب كودكانی كه دوره خواب طولانی‌تری داشتند،‌ نظم ضربان قلب آنها نیز سالم‌تر و بهتر بوده است.

 


دكتر دوآن پینگ سیائو، دستیار و پروفسور همه‌گیرشناسی در دانشگاه ایالتی پن تاكید كرد: قلب كودكانی كه بی‌خوابی دارند، هیجانی‌تر است. اگر قلب بیش از حد فعال و هیجان‌زده باشد، بدین معنی است كه خیلی سریع می‌زند و این معمولا خوب نیست.