دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف دهانه برخوردی 470 میلیون ساله در زیر یک شهر



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

کشف دهانه برخوردی 470 میلیون ساله در زیر یک شهر

یک دهانه برخوردی شهاب‌سنگ 470 میلیون ساله در زیر شهر کوچک دکوراه در آیووا کشف شده است.

به گزارش ایسنا، در حالیکه دهانه «سازه برخوردی دکوراه» با چشم انسان در سطح زمین قابل مشاهده نبوده، پژوهشهای هوایی اخیر این سازه را در زمان بررسی مواد معدنی این منطقه شناسایی کرده است.

به گفته محققان بررسی زمین شناسی آمریکا، این تصاویر اولین شواهدی هستند که زمین شناسی این دهانه برخوردی را نمایش داده‌اند.

این دهانه در زمانی کشف شد که دانشمندان، نمونه‌های دست آمده از حفاری در یک پژوهش 2008-2009 را بررسی می‌کردند و یک سنگ رست منحصربفرد را در زیر سطح منطقه شناسایی کردند.

این سنگ رست حوضه کاملا مدور با وسعت حدود 5.4 کیلومتری را شکل داده که اندازه این دهانه را چهار تا پنج برابر دهانه برخوردی آریزونا کرده است.

این سنگ رست احتمالا از یک مسیر دریایی رسوب کرده که کمی پس از برخورد شکل گرفته است.

شواهد دیگر، کشف کوارتز ضربه‌ دیده در زیر سنگ رست بود که حضور آن در برش به طور کلی به عنوان شاهدی از برخورد شهاب سنگ در نظر گرفته می‌شود.

دانشمندان طرح کلی این دهانه را با استفاده از رسانایی الکتریکی و علائم گرانشی سنگ رست ارائه کرده‌اند.

شکل گرد این دهانه نشان‌دهنده آن است که شهاب‌سنگ بطور مستقیم از آسمان بر سطح زمین برخورد کرده و احتمالا چند صد متر وسعت داشته است.

طی شش ماه آینده این محققان نتایج بررسی‌های خود را ارائه کرده و سپس می‌توانند این منطقه را به لیست پایگاه داده دهانه‌های برخوردی زمین اضافه کنند. در حال حاضر کمتر از 200 دهانه برخوردی تائید شده در این لیست وجود دارد. /خبرگزاری ایسنا

 

 


ویدیو مرتبط :
کشف شهر باستانی 5000 ساله در پرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف بزرگترین دهانه برخوردی جدید منظومه شمسی



اخبار,اخبار علمی ,منظومه شمسی

 

اخبار علمی - کشف بزرگترین دهانه برخوردی جدید منظومه شمسی

مدارگرد اکتشافی ناسا موفق به کشف یک دهانه برخورد جدید روی سطح مریخ شد.

 میلیون‌ها دهانه برخورد در سراسر منظومه شمس وجود دارند، اما یافتن مدرکی مستقیم از برخوردهای عظیمی که آن‌ها را شکل داده، بسیار دشوار است.

«تصویرگر رنگی مریخ» (MARCI) که روی «مدارگرد اکتشافی مریخ» (MRO) نصب است، حین نظارت‌کردن معمول بر آب و هوای مریخ تصاویر بزرگ‌ترین دهانه برخورد جدید ناشی از یک دنباله‌دار را در منظومه شمسی کشف کرده است. دانشمندان با مشاهده داده‌های دریافتی از تصویرگر به این کشف بزرگ نائل آمدند.

تصاویر دریافتی وجود این دهانه برخورد جدید با ابعاد 48.5*43.5 متر را تایید کرد. این دهانه با چند دهانه برخورد کوچک‌تر احاطه شده و چنین موضوعی نشان‌دهنده برخورد یک دنباله‌دار به این مکان و پراکنده‌شدن بقایای آن است.

سامانه MRO در 12 آوت سال 2005 از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کارناوال فلوریدا پرتاب شد و در 10 مارس 2006 به مدار مریخ رسید. این کاوشگر بدون‌سرنشین در اصل برای یک ماموریت‌ دو ساله طراحی شده بود و ابزارهایش شامل دوربین‌های با تفکیک‌پذیری بالا، طیف‌سنج‌ها و یک رادار است؛ رادار برای مطالعه آب و هوای جو مریخ طراحی شده و به دنبال کشف آب و مواد معدنی تشکیل‌دهنده آب روی سطح این سیاره است. 

اخبار علمی - ایسنا