دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف «استخوان» جدید در اسکلت راه شیری



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

کشف «استخوان» جدید در اسکلت راه شیری

اخترشناسان به تازگی موفق به کشف ترکیب جدیدی در اسکلت کهکشان راه شیری شده اند که حاوی موادی معادل 100 هزار خورشید است.

تیم تحقیقاتی مرکز فیزیک نجومی هاروارد - اسمیت سونیان در زمان بررسی ابر گرد و غبار با نام مستعار Nessie‌ موفق به کشف این استخوان کهکشانی شدند.

ان ابر گرد و غبار نخستین بار در سال 2010 میلادی با کمک داده های تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا مشاهده شد؛ محققان پیش از این بخش مرکزی استخوان Nessie‌ را شناسایی کرده بودند، اما مطالعه جدید نشان می دهد که این ساختار هشت برابر بلندتر از محاسبات قبلی است.

طول استخوان جدید کهکشان راه شیری بیش از 300 سال نوری و عرض آن بین یک تا دو سال نوری است که تداعی کننده یک مار کیهانی بلند و باریک است؛ این استخوان حاوی موادی معادل 100 هزار خورشید است.

«آلیسا گودمن» نویسنده ارشد این تحقیق تأکید می کند: برای نخستین بار موفق به مشاهده چنین قطعه ظریفی در اسکلت کهکشانی شدیم؛ این استخوان شباهت زیادی به استخوان فیبولا (نازک نی) در پای انسان دارد.

«گودمن» خاطر نشان می کند: این امکان وجود دارد که استخوان Nessie درون یک بازوی مارپیچی قرار داشته یا بخشی از شبکه ارتباطی ساختارهای مارپیچی باشد.

محققان امیدوارند با یافتن تعداد بیشتری از این ساختارها بتوانند نقشه سه بعدی کهکشان راه شیری را ترسیم کنند.

نتایج این یافته جدید روز سه شنبه هشتم ژانویه (19 دی) در دویست و بیست و یکمین نشست انجمن نجوم آمریکا (AAS)‌ در لانگ بیچ کالیفرنیا ارائه شد./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
اسکلت ( استخوان - غضروف - مفصل ) - علوم هشتم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف یک شتابگر کیهانی در کهکشان راه شیری



 

 

ماهواره Agile با بررسی یک ابرنواختر در کهکشان راه شیری کشف کرد که این جرم کیهانی همانند یک دستگاه شتابگر ذرات عمل می کند.

مهر- ستاره شناسان آژانس فضایی ایتالیا با استفاده از ماهواره Agile ردپای واضحی از برخوردهای میان پروتونها و گازهایی که در اطراف ابرنواختر W44 می چرخند را شناسایی کردند.

اطلاعات جمع آوری شده توسط این ماهواره می توانند مسئله شناسایی چشمه پرتوهای کیهانی پر انرژی را به روشی واضح حل کنند.

پرتوهای کیهانی که اصولاً از پروتونها و الکترونها تشکیل شده اند ذراتی پر انرژی هستند که به دفعات انرژی آنها بیشتر از انرژی است که در دستگاههای شتابگر به دست می آید.

منشای این ذرات که به طور ثابت سیاره ما را از اعماق کیهان بمباران می کنند به صورت یک راز باقیمانده است.

براساس گزارش لاستمپا، ماهواره Agile (آشکارساز نجومی گامایی در تصاویر فوق سبک) که برای مطالعه جهان پر انرژی طراحی شده است، در آوریل 2007 پرتاب شد.

ستاره شناسان پروژه این ماهواره با مطالعه بر روی یک سری از ابرنواخترها در کهکشان راه شیری مشاهده کردند که اطلاعات مربوط به ابرنواختر W44 به وضوح حضور پروتونهای شتاب گرفته ای را نشان می دهد که با گاز پیرامون ابرنواختر برخورد می کنند.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "از مدتها فرضیه وجود پروتونهای پر انرژی مربوط به این نوع از پدیده ها مطرح شده بود اما تا پیش از این هرگز این پروتونها مشاهده نشده بودند و امروز ما با ماهوارها Agile توانستیم این تئوری را تائید کنیم."

برپایه مدلهای کنونی، بخشی از مواد منفجره در طول انفجارات ابرنواختری می توانند در انرژیهای بسیار بالا شتاب بگیرند و با مواد بین ستاره ای برخوردهای شدیدی را به وجود آورند.

در این تحقیقات، دستگاههایی که بر روی Agile نصب شده اند کاهش بعضی از انواع ذرات (پیونهای خنثی) را شناسایی کردند و ردپای واضحی از وجود پروتونهای شتاب گرفته ای را که با مواد اطراف خود برخورد می کنند تشخیص دادند..... / تحلیل : عصر ایران