دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف آثار حیات در خارج از "منظومه شمسی"



اخبار,اخبار علمی ,منظومه شمسی

 

اخبار علمی - کشف آثار حیات در خارج از "منظومه شمسی"

تلسکوپ فضایی کپلر ناسا که ماموریتش یافتن سیارات در اطراف "ستارگان راه شیری" بود موفقیت چشمگیری داشته، فقط در سال ۲۰۱۴ داده‌های کپلر به شناسایی صدها سیاره تازه کمک کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ دانشمندان اخیرا در یک نشست علمی ناسا گفته‌اند که انتظار دارند آثار حیات در خارج از منظومه شمسی را ظرف ۲۰ سال آینده ردیابی کنند.

"تلسکوپ فضایی کپلر ناسا" که ماموریتش یافتن سیارات در اطراف ستارگان راه شیری بود موفقیت چشمگیری داشته، فقط در سال ۲۰۱۴ داده های کپلر به شناسایی صدها سیاره تازه کمک کرد.
 
مایکل مریفیلد استاد نجوم در دانشگاه ناتینگهام گفت: پیش بینی در نجوم کار خطرناکیست چون معمولا دچار اشتباه می شویم، اما ما همین ۲۰ یا ۲۵ سال قبل نمی‌دانستیم سیاره ای در خارج از منظومه شمسی وجود دارد اما حالا تا دو هزار عدد از آنها کشف شده و حالا به تدریج درحال یافتن آنها در منطقه قابل سکونت اطراف ستاره‌ها هستیم جایی که ممکن است آثار حیات پیدا شود چون امکان وجود آب بر آن هست. و در حال ساختن ابزارهایی هستیم که به ما امکان خواهد داد حیات را اگر وجود داشته باشد ردیابی کنیم بنابراین حدس می زنم که شاید ظرف ده تا ۲۰ سال آینده شروع به یافتن زندگی در سایر نقاط کیهان کنیم.
 
به لطف داده‌های تلسکوپ کپلر و سایر تلسکوپ‌ها اخترشناسان حالا مطمئن هستند که تقریبا همه ستارگان حداقل یک سیاره در مدارشان دارند و در بسیار موارد چندین سیاره مثل آنچه که ما اینجا در منظومه شسمی می بینیم.

با توجه به این که بیش از ۲۰۰ میلیارد ستاره در راه شیری هست می توان حدس زد که چند برابر آن سیاره هم وجود داشته باشد، با این حال کپلر فقط قادر به استنباط وجود سیارات است و نمی تواند جزییات زیادی از مشخصات آنها به دست دهد.
 
اما ناسا درحال تدارک دیدن پرتاب دو تلسکوپ تازه است، تلسکوپ های تس و جیمز وب که سه و چهار سال دیگر پرتاب می شوند قادر به شناسایی نه فقط تعداد خیلی بیشتری سیاره بلکه کشف مشخصات آنها خواهند بود.

از جمله اتمسفر این سیارات برای یافتن آثار گاز متان که می‌تواند سرمنشا زیستی داشته باشد بررسی خواهد شد، اما حیات در سایر کرات چه شکل و شمایلی خواهد داشت.

پروفسور مریفیلد معتقد است ما به نوعی فرض می کنیم که آثار حیات در سایر نقاط جهان شبیه به زمین خواهد بود و حدس من این است که اگر سیاره‌ای شبیه به این پیدا کنیم موجوداتش هم شبیه به زمین خواهند بود اما می شود سیاره ای را تصور کرد که سراسر آن پوشیده از آب باشد و حیات روی آن به شکل کاملا متفاوتی تکامل یافته باشد و مثلا دلفین‌های فوق العاده هوشمند یا چیزی شبیه به آن در آنجا تکامل یافته باشد. بنابراین جا به جا فرق می‌کند اما یک سری قواعد اصولی وجود دارد به این معنی که اگر سیاره ای شبیه به زمین وجود داشته باشد احتمالا حیات در آن هم چیزی شبیه به زمین خواهد بود.
اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران

 


ویدیو مرتبط :
احتمال ناسا از کشف حیات در منظومه شمسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف بنیان‌ حیات در خارج از منظومه شمسی


یکی از نخستین دغدغه‌های نجوم و فیزیک کیهان، کشف منشاء حیات و پاسخ به این سؤال است که آیا حیات به شکلی که ما می‌شناسیم در نقاط دیگری از جهان هستی نیز وجود دارد یا خیر؟ تحقیقات اخیر نشان داده که احتمال وجود حیات در منظومه‌های دیگر افزایش یافته است.

خبرگزاری آنا: یکی از نخستین دغدغه‌های نجوم و فیزیک کیهان، کشف منشاء حیات و پاسخ به این سؤال است که آیا حیات به شکلی که ما می‌شناسیم در نقاط دیگری از جهان هستی نیز وجود دارد یا خیر؟ تحقیقات اخیر نشان داده که احتمال وجود حیات در منظومه‌های دیگر افزایش یافته است.

برای نخستین بار در تاریخ علم کیهان‌شناسی، دانشمندان موفق به کشف ترکیبات پیچیده‌ای از سیانید که برای شکلی از حیات که ما می‌شناسیم ضروری است، در خارج از منظومه شمسی شدند.

این تحقیقات که در بخش کیهان فیزیک مرکز هراوراد-اسمیتسونین در کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا انجام شده است، مشخص کرد که ترکیباتی از سیانید به دور یک ستاره در فاصله 450 سال نوری از زمین در حال چرخش هستند.

ترکیبات مذکور که به‌طور خاص هیدروژن سیانید (HCN)، متیل سیانید (CH3CN) و سیانو استیلن (HC3N) هستند در مدار ستاره‌ای به نام MWC480 یافت شده‌اند. این ترکیبات در غلظت و چینشی کشف شده‌اند که در زمان آغاز حیات در منظومه شمسی در ستاره‌های دنباله‌دار اطراف این منظومه وجود داشته‌اند.

اگرچه سیانور و سیانید به خودی ‌خود برای ساختارهای زنده‌ای که ما می‌شناسیم سمی و کشنده هستند، یکی از الزامات قطعی حیات محسوب می‌شوند.

این کشف تازه از اهمیت بسزایی برخوردار است چراکه نشان می‌دهد نطفه‌های حیات وابسته به خورشید نیستند و در دیگر نقاط کیهان نیز یافت می‌شوند.

کارن اوبرگ، یکی از کیهان‌شیمیدان‌های مرکز هاروارد-اسمیتسونین، در اینب‌اره گفت: «ما پیش از این می‌‌دانستیم که منظومه شمسی‌مان از نظر تعداد سیارات و وفور آب در آن، مشابت‌‌هایی دارد اما دانستن این مهم که از نظر زیست‌شیمی و مواد آلی نیز مشابهت‌هایی وجود دارد از دید زیست‌شناسی اهمیت زیادی دارد».

ستاره‌ای که این ترکیبات در اطراف آن کشف شده،یک ستاره جوان (با سن چند میلیون سال) است که در صورت فلکی تاروس قرار دارد. پیش از این نیز ترکیبات پایه‌ای از سیانید در دیگر نقاط فضا کشف شده بود اما این نخستین بار است که ترکیبات پیچیده‌ای در این سطح در جایی در خارج از منظومه شمسی رویت می‌شود.

یکی از مؤثرترین روش‌های رصد برای فاصله‌های دور، طیف‌سنجی است که در آن نور رسیده از یک نقطه خاص تجزیه و بررسی می‌شود تا با استفاده از اصول فیزیک نور، بتوان به عناصری که نور از آنها گسیل یا بازتاب شده است، پی برد.