دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشت مغز مینیاتوری برای آزمایش داروهای تازه



اخبار,اخبار علمی,مغز

دانشمندان در دانشگاه جان هاپکینز موفق شدند شکلی مینیاتوری از مغز انسان را در ظرف آزمایشگاهی پرورش دهند که برای بررسی داروهای تازه و تحقیق روی بیماری‌های مغزی، بسیار مناسب‌تر از موش‌های آزمایشگاهی عمل می‌کند.

به گزارش آنا به نقل از وب سایت Engadget، بسیاری از داروهایی که در آزمایشگاه‌ها روی موش‌ها نتایج قابل قبول و خوبی می‌دهند، در مرحله آزمایش انسانی بسیار بد از کار در می‌آیند یا حتی مضر شناخته می‌شوند و دلیلش این است که با وجود شباهت‌های زیادی که بین ژنوم انسان و موش وجود دارد، انسان‌‌ها موش‌های بزرگ نیستند.

اکنون دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز موفق شده‌اند با استفاده از سلول‌های پوست انسان، یک نمونه مینیاتوری از مغز بسازند که تقریبا اندازه یک مگس است و در آزمایش‌های اولیه مشخص شده است که می‌تواند مدل خوبی برای آزمون‌های دارویی و تحقیقاتی باشد.

در این روش ابتدا تعدادی از سلول‌های پوست یک انسان بالغ جدا و سپس با مهندسی ژنتیک کشت داده شد تا تعدادی سلول‌های مختلف مغز به همراه دو سلول پشتیبان ساخته شود.

در مرحله بعد محققان با استفاده از الکترودهای مخصوص رفتار این سلول‌ها و پالس‌های الکتریکی ارتباطی آنها را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که شبیه‌سازی مناسبی برای رفتار مغز به دست آورده‌اند.

تیم تحقیق قصد دارد با ثبت یک شرکت، اقدام به تولید انبوه این نمونه‌های مغز آزمایشگاهی کند تا بتواند در اختیار مراکز دیگر نیز قرار دهد. بر اساس اطلاعات منتشرشده، این نمونه نخستین مدل مغز مینیاتوری نیست اما استانداردترین نتایج را از خود نشان داده است و در آزمایش داروها، تحقیق روی بیماری‌های مغزی مانند پارکینسون و آلزایمر و دیگر زمینه قابل استفاده است.

یکی از مزیت‌های این روش این است که می‌تواند صدها نمونه از مغز را در یک ظرف کوچک آزمایشگاهی پرورش داد. همچنین هر مغز می‌تواند منشائی برای تکثیر مغزی با مشخصات مشابه خود باشد و از سوی دیگر، می‌توان برای هر بیمار، مغزی متناسب با بدن خود او برای آزمایش درست کرد.

اخبار علمی - آنا


ویدیو مرتبط :
عملکرد داروهای روانپزشکی در مغز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز اولین آزمایش بالینی ترمیم مغز با سلولهای بنیادی



 

 

آغاز اولین آزمایش بالینی ترمیم مغز با سلولهای بنیادی

 

گروهی از پژوهشگران اسکاتلندی موفق شدند اولین پیوند بالینی سلولهای بنیادی عصبی را به مغز یکانسان انجام دهند.

 

تیمی از پزشکان بیوتکنولوژی دانشگاه گلاسگو و شرکت "ری- نورون" در یک پژوهش بالینی پیشگام موفق شدند امنیت درمان مغز بیماران متاثر از سکته را با سلولهای بنیادی مورد آزمایش قرار دهند.

 

این اولین بار در دنیا است که برای درمان بیماران آسیب دیده از سکته مغزی از سلولهای بنیادی عصبی استفاده می شود.

 

این پروژه که PISCES نام دارد در دو فاز اصلی انجام شد. در فاز اول، سلولهای بنیادی نمونه برداری شدند و در مرحله بعد این سلولها به مغز یک انسان آسیب دیده از سکته تزریق شدند.

 

به گفته این دانشمندان، به محض اینکه سلولهای بنیادی در مغز موقعیت خود را پیدا کنند خود را با محیط پیرامون وفق خواهند داد و فضاهای آسیب دیده را ترمیم کرده و عملکردهای مغزی و فیزیکی را بدون برانگیختن عوارض جانبی وخیم بازخواهند گرداند.

 

این تیم تحقیقاتی آزمایشات خود را بر روی یک مرد ۶۰ ساله که ۱۸ ماه قبل قربانی یک سکته مغزی وخیم شد و از آن زمان به شدت از معلولیت رنج می برد انجام دادند.

 

به گفته سخنگوی این تیم این عمل پیوند در بیمارستان دولتی جنوبی انجام شد و نتایج مثبتی داشت.

 

در حال حاضر بیمار مرخص شده است اما دوره آزمایشات برای بررسی میزان اثربخشی سلولهای بنیادی و ترمیم فضاهای آسیب دیده مغز حداقل دو سال به طول خواهد انجامید.

 

پزشکان این تیم در این خصوص اظهار داشتند: "بسیار خرسندیم که اولین بیمار این آزمایش بالینی با موفقیت تحت عمل پیوند قرار گرفت.

 

بسیاری از افرادی که دچار سکته مغزی می شوند از ناتوانیها و معلولیتهای بسیاری رنج می برند. در این تحقیق ما به دنبال تثبیت امنیت و قابل اطمینان بودن پیوند سلولهای بنیادی هستیم.

 

مفتخریم که در آینده برای بررسی اثرات سلولهای بنیادی بر روی درمان معلولیتهای ناشی از سکته مغزی مطالعات وسیعتری را انجام خواهیم داد."

 

براساس گزارش دیلی میل، این دانشمندان قرار است بر روی ۱۱ بیمار دیگر بین ۶۰ تا ۸۵ سال فاز بعدی مطالعات خود را انجام دهند. /خبرگزارى مهر